Ciężkie czasy się zbliżają.
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
sooshe napisał(a):I na wyplaty dla strazakow ktorzy jak sie pali i ktos im mowi ze jest jeszcze zywy czlowiek na ktoryms pietrze boja sie isc. (kamien pomorski) - jeden dzien pracy - 2 dni wolnego do tego na koniec miesiaca wyrownanie i 5 dni wolnego - wyplaty 2 klocki a jak cos sie jara to k0rwa i tak sie zjara i c*uj dadza ich przyjazdy po 20 minutach!!!!!!!!!!!
Kolego jak nie masz o czymś pojęcia,to nie pisz.
Pracuje w Straży, i niestety ale w tamtej sytuacji nie można już było nic zrobić.
Pożar był już na tyle rozwinięty,a w środku panowała taka temperatura,że wejście tam równałoby sie śmierci.
Żal człowieka ściska jak sie czyta komentarze pod wiadomościami o tamtym tragicznym zdarzeniu.
- Shagrath
- Świeżak
sooshe napisał(a):I na wyplaty dla strazakow ktorzy jak sie pali i ktos im mowi ze jest jeszcze zywy czlowiek na ktoryms pietrze boja sie isc. (kamien pomorski)
Człowieku, weź już kur#@ nie pier***, bo się niedobrze robi:/ co Ty wiesz o tej pracy? Jak jesteś taki kozak to ubieraj się w kask, załóż kombinezon (taki od moto jest praktycznie taki sam) i wbijaj do płonącego budynku kozaku. Śmiało, co z tego, że temperatura w środku sięga tak wysokiej, że po wejściu do budynku przestajesz myśleć i topią Ci się białka w ciele, że zostanie z Ciebie warzywo, któremu się stopi mózg? Bo jakiś "kozak" nic o tym nie wie, a gada. Tak samo niech mówią na Ciebie dawca ludzie, którzy nie mają pojęcia o motocyklach, bo Ty jeździsz po strażakach. Zawsze powtarzam, że najwięksi "kozacy" mówią o policji, straży czy kimś tam jeszcze, że to nieroby i nieudacznicy, ale jak coś Ci zapie.. ukradną, albo spali Ci się dom to wtedy z podkulonym ogonem przyjdziesz płakać jak pięciolatek na komendę :/ żal mi tego co napisałeś.
Jeszcze na tym forum się tak nigdy nie wkurzyłem jak teraz. Jak taki z Ciebie mocarz to wbijaj kilometr pod ziemię i pracuj w takich warunkach cały czas tylko po to, żeby jakiś "teoretyk" miał czym palić w domu. Strażaków też jeździsz? Wbijaj do piekarnika, ciekawe ile wytrzymasz. Policja to dla Ciebie śmiecie? Zrobię Ci wjazd na chatę, ukradnę co tylko masz a spróbuj wtedy iść na policję.. 100000% że pójdziesz w 5 sekund. A podobno ich nienawidzisz? Co prawda tego nie powiedziałeś, ale myślę, że tak sądzisz. Ktoś się jeszcze dowalał do pracowników w ZUS'ie. Debilami w zusie są ustawodawcy i szefostwo, a nie urzędnicy, którzy jak coś przyjmą niezgodnie z regulaminem to mogą się pożegnać z pracą albo dostaną "tylko" naganę. A pracują za 1000zł/miesiąc. Masz problem z jakąś grupą pracowników? Zamień się z nimi! Będziesz taki sam jak oni albo gorszy, ale wtedy nie będziesz ani jednego słowa złego o sobie mówił.
@niżej - dzięki Pawcio.
PS: za nic nigdy bym nie chciał pracować jako górnik, jako strażak prędzej, ale i tak bym się bał, że w każdej akcji może ze mnie zostać kawałek pieczonego boczku.
Ostatnio edytowano 22/4/2009, 12:29 przez Mental, łącznie edytowano 3 razy
- Mental
- Świeżak
Do wszystkich, którzy mają jakieś obiekcje na ten temat -> http://www.youtube.com/watch?v=tE-lTraMOkg
który "odważny" (głupi chyba raczej) by tam wszedł? Tak było po 6 minutach od zapalenia się (trzeba odjąć czas do zawiadomienia straży, do dojazdu 1minutę) 5 minut żeby przejść przez to piekło? Nigdy...
który "odważny" (głupi chyba raczej) by tam wszedł? Tak było po 6 minutach od zapalenia się (trzeba odjąć czas do zawiadomienia straży, do dojazdu 1minutę) 5 minut żeby przejść przez to piekło? Nigdy...
- Mental
- Świeżak
Mental napisał(a):Zawsze powtarzam, że najwięksi "kozacy" mówią o policji, straży czy kimś tam jeszcze, że to nieroby i nieudacznicy, ale jak coś Ci zapie.. ukradną, albo spali Ci się dom to wtedy z podkulonym ogonem przyjdziesz płakać jak pięciolatek na komendę
Policja to dla Ciebie śmiecie? Zrobię Ci wjazd na chatę, ukradnę co tylko masz a spróbuj wtedy iść na policję.. 100000% że pójdziesz w 5 sekund. A podobno ich nienawidzisz?
Z wiekszoscia twojej wypowiedzi sie zgadzam, ale jesli chodzi o twoje slowa powyzej.
Na policje kazdy pojdzie bo po to jest policja, co nie zmienia faktu ze to popeprzone patalachy, lenie i nieroby. tak samo jak sie szambo na ulice rozleje to sie wzywa szambiarzy, a nie twardo samemu gowna sprzata. I ocenia sie jak posprzatali.
Pracy stazy pozarnej nie oceniam bo nigdy nie mialem z nimi do czynienia
Ale w sumie temat nie o skutecznosci sluzb tylko o chorych podatkach
-
bast - Bywalec
To za co biora taka kase??Za podjazd z wezem i stanie pod płonącym budynkiem??To pensja przez pół i gra.Zobacz jakie oszczednosci by byly.Jak wiesz ze i tak tam nie wejdziesz to po co takie przywileje?? Tyle wolnego itp?? Wielkie halo sie zrobilo. Górnik rozumiem - przejebane. Straz w wiekszosci przypadkow gasi smietniki trawniki a jak jakis wielki pozar to i tak wszystko sie zjara i mi nie mow ze tylko cipy tak mowia. Zastanow sie. Przez dni w ktore nie jestes pracy mozesz sobie dorobic drugie 2 tysiace i juz masz 4.A ludzie zeby zarobic 2 klocki naprawde musza sie napracowac i to ciezko. Chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy. Nie tylko strazacy sa na tym swiecie. A ten dom co sie pali i tak sie spali.
A tak pozatym to na reszte zawodow nie jechalem. Co do policjantow to zarabiaja mniej a PRACY robia wiecej. MNIEJ maja siedzenia z dupami na krzeselkach. Wez wezwania na domowe bojki alkoholikow itp. jest opcja ze policjant dostanie z butelki w łep??No jest. A zarabiaja czesto ponizej 2 koła. W wielu przypadkach olewaja sprawe itp Jak maja wybor zatrzymac karka albo zatrzymac chudego studenta co smiga z uczelni to dojada studenta bo karka sie boja. ale jak jest wezwanie to wyjscia nie ma musza jechac i jada. i nie boja sie wejsc bo za to maja placone.
A tak pozatym to na reszte zawodow nie jechalem. Co do policjantow to zarabiaja mniej a PRACY robia wiecej. MNIEJ maja siedzenia z dupami na krzeselkach. Wez wezwania na domowe bojki alkoholikow itp. jest opcja ze policjant dostanie z butelki w łep??No jest. A zarabiaja czesto ponizej 2 koła. W wielu przypadkach olewaja sprawe itp Jak maja wybor zatrzymac karka albo zatrzymac chudego studenta co smiga z uczelni to dojada studenta bo karka sie boja. ale jak jest wezwanie to wyjscia nie ma musza jechac i jada. i nie boja sie wejsc bo za to maja placone.
-
sooshe - Świeżak
Mylisz się do co zarobków, są podobne, o ile nie wyższe w policji. Wszystko zależy od stanowiska, stopnia, wysługi itp itd.
Do palących się budynków, mieszkań itp, wchodzimy i to w większości przypadków, jednak tutaj temperatura na to nie pozwoliła. Wiesz jak fajnie topi się maska aparatu powietrznego w temp. 800 stopni?
Nikt nie jest samobójcą, jeżeli ktokolwiek by tam wszedł, to nie dość,że musieliby ratować osoby poszkodowane, to jeszcze tego ratownika!
Mówisz,że mamy dużo wolnego, ok, policzmy.
Wypada średnio 10 służb na miesiąc, czyli 240h.
odliczając wolną służbę: 240-24= 216, tak?
No to teraz jak siÄ™ to ma do 160-godzinowego miesiÄ…ca pracy ,co?
Kończe już ten offtop, bo dyskusja nie ma sensu, skoro nie wiesz o czym mówisz, opierasz się jedynie na tym co powiedzą w telewizji lub innych mediach.
Pozdrawiam, i obyś nie musiał nigdy korzystać z naszej pomocy
Do palących się budynków, mieszkań itp, wchodzimy i to w większości przypadków, jednak tutaj temperatura na to nie pozwoliła. Wiesz jak fajnie topi się maska aparatu powietrznego w temp. 800 stopni?
Nikt nie jest samobójcą, jeżeli ktokolwiek by tam wszedł, to nie dość,że musieliby ratować osoby poszkodowane, to jeszcze tego ratownika!
Mówisz,że mamy dużo wolnego, ok, policzmy.
Wypada średnio 10 służb na miesiąc, czyli 240h.
odliczając wolną służbę: 240-24= 216, tak?
No to teraz jak siÄ™ to ma do 160-godzinowego miesiÄ…ca pracy ,co?
Kończe już ten offtop, bo dyskusja nie ma sensu, skoro nie wiesz o czym mówisz, opierasz się jedynie na tym co powiedzą w telewizji lub innych mediach.
Pozdrawiam, i obyś nie musiał nigdy korzystać z naszej pomocy
Ostatnio edytowano 22/4/2009, 16:57 przez Shagrath, łącznie edytowano 1 raz
- Shagrath
- Świeżak
no tak ale "godzin pracy" jest w tym nie tak wiele... jak ktos pracuje 10 godzin od pon. do piatku + 8 godzin sobota to wychodzi 232 godziny PRACY i czesto zarabia wlasnie 2 kółka. Dobra konczmy offtopa. ja po kilku przypadkach i przyjrzeniu sie z bliska pracy strazy mam uprzedzenie. w wiekszosci przypadku ci starsi stazem nie robia kompletnie nic a siano biora. a jak przyjdzie co do czego to czlowiek i tak sie zjara bo nikt po niego nie przyjdzie. Jesli kogos urazilem to przepraszam ale takie jest moje zdanie.
-
sooshe - Świeżak
falconiforme napisał(a):grzybol, z plamami oleju racja ale nie tędy droga do cholery.
By Polak kupił lepszy samochód trzeba jemu dopie****ić podatki i pieniądze mu zabierać??
Mamy w cholerÄ™ drogie nowe samochody, czemu rzÄ…d nic z tym nie zrobi???
W tym całym interesie nie chodzi o to byśmy kupowali nowe samochody tylko byśmy żyli jak w obozie z ciężkimi kajdanami podatkowymi. Z wyjątkiem samolotu ciężko się stąd wydostać czymkolwiek. A autostrad budować im się nie uśmiecha bo polaczek będzie mógł szybko zobaczyć tą lepszą część Europy.
Oj falconiforme tu się nie zgadzam mamy najtańsze auta nowe w europie . Podaje przykład by nie być gołosłownym , nowy golf 6 1.4 tsi comfortline niemcy 20,500 euro co daje na chwile obecna koło 88 tys zł ten sam golf z tym samym wyposażeniem porównywałem kosztuje w polsce 64 tyś zł . Podobne ceny jak w niemczech są w innych krajach europy zachodniej i środkowej . Nowe auta jeżdżą już nawet kupować do nas słowacy . Nawet po premiach w europie zachodniej w polsce jest o wiele taniej .
No ale z tym podatkiem to juz przegieli 3 tys zł za stare auto one nawet warte tyle nie są . Dobrze ze motocykle to produkt niszowy i go nie opodatkują bo za małe wpływy do budżetu .
Następna sprawa to disle . Dlaczego z tym nic nie robią. są one o wiele bardziej szkodliwe dla środowiska , w każdym kraju europy zachodniej disle kupuje się tylko przy dużych przebiegach podatki są znacznie większe jak i ubezpieczenie .
Zatrzymałem się na wypowiedzi cytowanej ale muszę się wtrącic bo po herezjach które pisze sooshe woda mi podskoczyła . Akurat mój ojciec jest górnikiem już na emeryturze mimo wszystko ze jest młody zawsze mi mówi jak będę widział kopalnie to mam się odwrócić i wypie....... .
Sprawa strażaków dziadek który ma 60 lat nie będzie wstanie zapierdalać z wężem , weź ty człowieku pomyśl . Piszeż że zarabiają 2 tys chciał byś za tyle pracować bo ja nie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
dambandit z autami może tak, wcześniej miałem inne informacje. Np nie dają dodatkowego wyposażenia w PL itp.
A z podatkami to non stop kręcą, byle dowalić.
A z podatkami to non stop kręcą, byle dowalić.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
No czasami tak jest w mundorowce ze jeden zapierdlala non top a drugi siediz i hajs bierze jak np moj kolega z wojska na etacie kierowcy... 3 miesace jest kierowca a 2 razy tylko siedzial w swoim STARze
caly dzine pije kawe i oglada polsat...

ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
deyna napisał(a):A co do podatku tego to większej durnoty nie widziałem. Przecież to jest wiadome, że starszymi autami zazwyczaj jeżdżą ludzie których nie stać na nowsze, droższe to niby skąd mają wziąć pieniądze na kosmicznie podatki...
A dlaczego stary trup ma mnie truć i smrodzić pod oknem? Przecież to chodzi o gaźnikowce. W samochodach jest to maluch, duży fiat itp.
sooshe napisał(a):To za co biora taka kase??Za podjazd z wezem i stanie pod płonącym budynkiem??.........
Błagam, nie piernicz. Ubierz się w kubraczek i spróbuj wejść w ogień. Albo pod strop który zaraz może runąć. A w chwilach przerwy pozbieraj mózg z ulicy gościa co poszedł na czołówkę. A doprawdy w Poznaniu dość często zbierają szczątki.
Albo na początek wiedź na drabinie na 7 piętro bez pampersa.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Åšcigacz.pl
a propo na co pójdzie ta kasa:
Do francuskiego ministra infrastruktury przyjechał polski. Po części oficjalnej minister francuski zaprosił polskiego do siebie do domu. Gdy podjechali polski minister był w szoku. Automatyczna brama. Z 20 arów ziemi. Piękny dom. Obok plac zabaw dla dzieci. Minister polski pyta się francuskiego:
-stary skąd masz na taką chałupę? przecież my mało zarabiamy?
Na co minister francuski:
-kolego widzisz tą autostradę na północy? albo tą na południu czy zachodzie?
Polski minister:
-widzÄ™...
Francuski:
-tu się trochę urwało, tam się urwało no i chałupa stoi.
Za rok sytuacja się odwraca i do Polski przyjeżdża ten sma minister francuski. Po części oficjalnej odwiedzają dom polskiego ministra. Francuzowi opadła kopara.
Wielka willa. Kilka hektarów ziemi, obok domu basen. WYPAS.
Minister francuski pyta polskiego:
-kolego, ale jak na to zarobiłeś? Przecież sam mówiłeś, że dużo nie zarabiamy...
Polski minister zabrał francuskiego kolegę na taras i pokazuje linię na horyzoncie:
-widzisz tu autostradÄ™?
Francuski:
-nie!
Polski:
-A widzisz!

Do francuskiego ministra infrastruktury przyjechał polski. Po części oficjalnej minister francuski zaprosił polskiego do siebie do domu. Gdy podjechali polski minister był w szoku. Automatyczna brama. Z 20 arów ziemi. Piękny dom. Obok plac zabaw dla dzieci. Minister polski pyta się francuskiego:
-stary skąd masz na taką chałupę? przecież my mało zarabiamy?
Na co minister francuski:
-kolego widzisz tą autostradę na północy? albo tą na południu czy zachodzie?
Polski minister:
-widzÄ™...
Francuski:
-tu się trochę urwało, tam się urwało no i chałupa stoi.
Za rok sytuacja się odwraca i do Polski przyjeżdża ten sma minister francuski. Po części oficjalnej odwiedzają dom polskiego ministra. Francuzowi opadła kopara.
Wielka willa. Kilka hektarów ziemi, obok domu basen. WYPAS.
Minister francuski pyta polskiego:
-kolego, ale jak na to zarobiłeś? Przecież sam mówiłeś, że dużo nie zarabiamy...
Polski minister zabrał francuskiego kolegę na taras i pokazuje linię na horyzoncie:
-widzisz tu autostradÄ™?
Francuski:
-nie!
Polski:
-A widzisz!

-
SQ - Mieszkaniec forum
Ale sie uczepiliscie. Ile w swojej karierze wchodza po drabinie na 7 pietro?? Wiecie jak to wyglada w 15 tysiecznym miescie??Przychodzi chlop do roboty na 8 je drugie sniadanie pozniej ma do dyspozycji komputery - moze sobie poogladac filmy, bilard, silownia i co tam jeszcze kto sobie ma w jednostce. Wyjazdow jest nie wiele wiekszosc do plonacych smietnikow i sciagania kotow z dachu, od czasu do czasu jakis wypadek a pozar to raz na kilka miesiecy. Wiele razy jest tak ze kolesie siedza i nic nie robia - zero wyjazdow. Od 8 do 8 a pozniej 48 godzin przerwy. Czasem w miesiacu pracy jest naprawde malo. A jesli mieli by placone od wyjazdu to pewnie zaraz palily by sie jakies stare budynki (przeciez to polska). A teraz wyobrazcie sobie ze siedzicie w palacym sie pokoju i nie mozecie wyjsc. Slyszycie ze straz jest na dole (chociaz nie sadze zebyscie to uslyszeli) siedzicie i nikt po was nie przyjdzie bo tam jest za goraco. Nikt tam nie wejdzie. Spaliliscie sie. O wojsku wogole nie wspominam. Nie chodzi o to ze sie uczepilem strazy. Po prostu złapałem temat a wszyscy oburzenie wiec probuje sie wytlumaczyc!!
-
sooshe - Świeżak
sooshe napisał(a):I na wyplaty dla strazakow ktorzy jak sie pali i ktos im mowi ze jest jeszcze zywy czlowiek na ktoryms pietrze boja sie isc. (kamien pomorski) - jeden dzien pracy - 2 dni wolnego do tego na koniec miesiaca wyrownanie i 5 dni wolnego - wyplaty 2 klocki a jak cos sie jara to k0rwa i tak sie zjara i c*uj dadza ich przyjazdy po 20 minutach!!!!!!!!!!!
W d*** byłeś g.... widziałeś.
Zastanów się człowieku jaki dowódca puści strażaka w żywy ogień gdzie nie widać szans na powrót jego, w tej robocie to dowódca odpowiada za wszystkich a nie na hura. Szkoda mi takich ludzi jak ty.
Straż ze służb mundurowych zarabia najmniej, i nie czepiaj się tu do wojska bo mój chrzesny w wojsku zginął jako saper, by jakiemuś frajerowi **** nie rozerwało bo lubi szukać złomu, mój kumpel też jest w wojsku w takiej jednostce > więc trochę szacunku i **** mnie obchodzi jakie masz zdanie, skoro obrażasz mnie i moich znajomych.
Zastanów się nad tym co piszesz: co z tego że w czasie pracy strażak siedzi na krześle/fotelu, jakby zapierdalał cały czas to chyba niezbyt ciekawy byłby ten kraj, non stop pożary, podpalenia, wypadki komunikacyjne.
Ostatnio edytowano 23/4/2009, 08:22 przez MaRRiusz, łącznie edytowano 3 razy
-
MaRRiusz - Świeżak
Prooooosze cie. dyskusja nie ma sensu. Nie obrazilem nikogo tak jak ty mnie. Nie uwazam ze to co pisze to obraza w czyims kierunku. Z wojskiem przesadziles. Saperzy ok ale zobacz 70% tego co sie dzieje w armi.W jakim ty swiecie zyjesz??Åšwiat nie jest taki idealny jak ci sie wydaje.
-
sooshe - Świeżak
Niestety piszesz tak że wrzucasz wszystkich w jeden worek, co do idealnego świata
> w życiu widziałem wiele i wiem jaki jest
PS: poprawiłem obrazy żebyś się nie poczuł urażony na tym forum i nie miał większej ochydy do strażaków

PS: poprawiłem obrazy żebyś się nie poczuł urażony na tym forum i nie miał większej ochydy do strażaków
Ostatnio edytowano 23/4/2009, 08:24 przez MaRRiusz, łącznie edytowano 1 raz
-
MaRRiusz - Świeżak
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości