gimnazjum i co póżniej?prosba o rady starszych:)
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Z Akademią Morską w Gdyni nie do końca jest tak jak mówicie. Jest Akademia Marynarki Wojennej (wojsko + testy sprawnościowe, ale podobno banalne) i Akademia Morska. Wybieram Gdynię, bo będę miał 50km na uczelnię, czyli można spoko dojechać. A jak już się chwalicie testami to miałem 85 punktów
Spoyler czekamy na Twoje.

My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
-
Kóba - Świeżak
a ja bede mial 90:D hehe:P zobaczymy:D 26lutego mam prubne:P
a wiec tak wczoraj rozmawialem z tata i dowiedzialem sie ze:
jelsi pujde na mat-fiz i bd mi dobrze szlo to on mi zalatwi u siebie w firmie takie cos. ze firma mnie wezmie do swojej szkolyy w lublinie(jakies studia na inspektora budowy) i jak skoncze te studia to bd jezdzil i kontrolowal budowy:) wiec dla mnie to jest genialne rozwiazanie. bo bede mial gwarantowana i dobrze platna prace w tej firmie:):)
a wiec tak wczoraj rozmawialem z tata i dowiedzialem sie ze:
jelsi pujde na mat-fiz i bd mi dobrze szlo to on mi zalatwi u siebie w firmie takie cos. ze firma mnie wezmie do swojej szkolyy w lublinie(jakies studia na inspektora budowy) i jak skoncze te studia to bd jezdzil i kontrolowal budowy:) wiec dla mnie to jest genialne rozwiazanie. bo bede mial gwarantowana i dobrze platna prace w tej firmie:):)
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
Siema!
Aktualnie jestem w klasie maturalnej (profil mat-inf-fiz). Powiem Tobie tak:
Jak jesteś dobry z matmy to idź na mat-fiz'a/mat-inf'a potem na budownictwo -> Pracę za klika lat nadal będziesz miał od ręki. Specjalistów jest ciągle mało. Może jeszcze po studiach załapiesz się na boom budowlany wynikający z Euro w Polsce.
Ps. Jak masz starszego wbudownictwie ładuj się w to, ale nie odrazu na inspektora budowlanego. Najpierw magister inżynierii budownictwa lądowego potem specjalizacja: inspektor budowlany. Wtedy nikt Tobie nie podskoczy. SŁUCHAJ STARSZEGO!
Aktualnie jestem w klasie maturalnej (profil mat-inf-fiz). Powiem Tobie tak:
Jak jesteś dobry z matmy to idź na mat-fiz'a/mat-inf'a potem na budownictwo -> Pracę za klika lat nadal będziesz miał od ręki. Specjalistów jest ciągle mało. Może jeszcze po studiach załapiesz się na boom budowlany wynikający z Euro w Polsce.
Ps. Jak masz starszego wbudownictwie ładuj się w to, ale nie odrazu na inspektora budowlanego. Najpierw magister inżynierii budownictwa lądowego potem specjalizacja: inspektor budowlany. Wtedy nikt Tobie nie podskoczy. SŁUCHAJ STARSZEGO!
-
Kilowat - Świeżak
Ja chcę tylko wtrącić, że jeśli chcesz zarabiać coś konkretnego i być specjalistą w konkretnym fachu to nie licz na same studia. Studia to tak naprawdę tylko papier, no chyba że chcesz być wykładowcą (ale jak to mi powiedział jeden wykładowca, to tak naprawdę on nie znalazł gdzie indziej pracy i ostał się na uczelni
). Studia nie przygotowują w żadnym, ale to w żadnym stopniu do wykonywania pracy. Musisz i tak się uczyć wszystkiego od nowa. Prawda jest taka, że polskie uczelnie są zacofane ok. 30 lat do tyłu na tle krajów eu. Sam jestem studentem WATU na wydz. mechanicznym i powiem tak: Papier, papier, i nic innego
Możesz mieć same czwórki, a życie i tak cię zweryfikuje. Pozdrawiam.

- msebek
- Świeżak
kilowat a Ty na co bedziesz szedl? jest tu jakis inzynier budowlanki?
pomoz to nic nie kosztuje a ratuje..! | viewtopic.php?t=12608 | | zbiorka pieniedzy dla Olafa!wejdz,zobacz,przeczytaj,przemysl.. pomoz. | viewtopic.php?t=19003
-
spoyler92 - Świeżak
msebek napisał(a):Ja chcę tylko wtrącić, że jeśli chcesz zarabiać coś konkretnego i być specjalistą w konkretnym fachu to nie licz na same studia. Studia to tak naprawdę tylko papier, no chyba że chcesz być wykładowcą (ale jak to mi powiedział jeden wykładowca, to tak naprawdę on nie znalazł gdzie indziej pracy i ostał się na uczelni). Studia nie przygotowują w żadnym, ale to w żadnym stopniu do wykonywania pracy. Musisz i tak się uczyć wszystkiego od nowa. Prawda jest taka, że polskie uczelnie są zacofane ok. 30 lat do tyłu na tle krajów eu. Sam jestem studentem WATU na wydz. mechanicznym i powiem tak: Papier, papier, i nic innego
Możesz mieć same czwórki, a życie i tak cię zweryfikuje. Pozdrawiam.
a ile ty masz lat, zeby tak sadzic?
PBNW
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
mądrze pisze, nie wiem w jakim świecie Terror zyjesz ale znam mase ludzi po studiach i nie zeby bezrobotnych ale conajmniej nie pracujacych w swojej branży, skonczyc studia to jedno a dostać dobrą prace to drugie
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
mar111cin napisał(a):Outlaw ale są studia i studia ; )
moja siostra skończyla bardzo dobre studia i miala problem ze znalezieniem dobrej pracy z tego względu, każdy pracodawca chce ludzi po studiach i z praktyką itd? teraz ma dobrą prace ale wiem ze pracodawcy wymagaja w wielu przypadkach praktyki, której nie ma jak zdobyc nie pracujac wczesniej w danym zawodzie
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
To zależy też od studiów, jak pisze mar111cin. Jeśli skończyła bardzo dobrą uczelnie, ale na bardzo uczęszczanym kierunku, to normalne chyba.
My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
-
Kóba - Świeżak
mar111cin napisał(a):ale co skończyła i gdzie? bo bardzo dobry kierunek i uczelnia to pojęcie względne.
Powiedzmy że jedne z lepszych w trójmiescie

-
.OUTLAW. - Świeżak
ja tam dalej obstaje przy swoim... niebadz cipa informatyk tylko scinaj wlosy i GO GO GO! http://www.milanos.pl/video.php?cat=2&id=6615
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
.OUTLAW. napisał(a):mar111cin napisał(a):ale co skończyła i gdzie? bo bardzo dobry kierunek i uczelnia to pojęcie względne.
Powiedzmy że jedne z lepszych w trójmiescie
to dalej nic nie mówi, no co się wstydzisz ?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
melvin napisał(a):mar111cin nie naciskaj na niego bo się w sobie zamknie...
mam za słabe argumenty nie bede z tobą dyskutować

Ostatnio edytowano 17/2/2008, 18:07 przez .OUTLAW., łącznie edytowano 7 razy
-
.OUTLAW. - Świeżak
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5