Czy muszę robić kapitalkę a jak nie to co mam wymienić
• Strona 1 z 1
Czy muszę robić kapitalkę a jak nie to co mam wymienić
Hej siema posiadam Suzuki dr 125s 1999 od 2 miesięcy i dobiłem 30 000 km i ostatnio z silnika wychodzi dźwięk klekotu i i traci moc mam pytanie co mogło się popsuć i jaki by był koszt naprawy tego albo całego silnika
Bike: Suzuki dr 125S
Page: https://www.facebook.com/CreazyDR
Bike: Suzuki dr 125S
Page: https://www.facebook.com/CreazyDR
-

Szymon DR 125 - Świeżak
-

Croowab - Bywalec
-

Szymon DR 125 - Świeżak
Szymon DR 125 napisał(a):nw co sie popsuło czy to tlok czy rozrząd czy co
Szymon, czy naprawdę sądzisz, że ktoś postawi celną diagnozę co należy wymienić, po opisanych przez Ciebie objawach?
Proszę Cię o trochę powagi
Weryfikację stanu części składowych da się wykonać po ich wymontowaniu z silnika, więc albo podchodzisz do sprawy poważnie i czując się na siłach rozkręcasz moto, albo lecisz do bankomatu, a moto wstawiasz do mechanika i niech on się wykaże.
Inaczej się nie da.
Napnij łańcuszek rozrządu. Zaglądnij pod dekiel na wałek. Sprawdź jakim stanie są krzywki.
Osobiście jeśli jak piszesz, części nie są drogie, to robiłbym kompleksowo, korba, tłok i remont głowicy, bo DR-ki z nią miewają problemy. Widać to doskonale po sprzedawanych częściach, nie uświadczysz używanej głowicy, chyba, że już skraszowaną. Ewentualnie po samych DR-kach w których już siedzą silniki z GN-a (srebrne i ze skrzynią pięciobiegową) bo w oryginale sypnęła się "góra" i nie było co ratować.
DR125se
- sito79
- Świeżak
Chciałem właśnie uzyskać takie odpowiedzi gdzie zacząć szukać a nie rozkręcić cały silnik i nie wiedzieć od czego zacząć
-

Szymon DR 125 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motocykle od 51 do 125 ccm - kategoria A1/B