Zobacz wątek - Ducati Monster 695 na 1 moto?
NAS Analytics TAG

Ducati Monster 695 na 1 moto?

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Postprzez Pat123 » 18/9/2010, 08:15

pan_wiewiorka napisał(a):Ducati 636 to tak, ale większe, już nie bardzo. Nie jesteś wysoki zatem nie będziesz wyglądał na nim jak na psie a za 12-13 KPLN wyłapiesz sprzęta w super stanie. Jak nie mału Dukat, to mierzyłbym na Twoim miejscu w golasa, może CBF 500 lub 600?

Tak miedzy nami to nie uwazam aby maly Monster nadawal sie na rozpoczecie przygody z motocyklizmem, zwlaszcza, ze kolega ma b. male doswiedczenie. Monster z dolu idzie jak na swoja pojemnosc jak litrowy super sport ( nie do konca ). Jeden nieopatrzny ruch manetka moze ( nie musi do konca ) skonczyc sie katastrofa.

pan_wiewiorka napisał(a):W WMC z 30 lipca 2010 jest obszerny test i właśnie 695 jest opisany jako idealne moto na początek.

Do jakiej grupy adresowane jest WMC. Jakie przygotowanie merytoryczne posiadaja redaktorzy w temacie szkolenia i nauki jazdy jednosladami. To, ze oni uznali nie swiadczy o niczym, to tak jak bym ja stwierdzil ze Viper jest idealnym pojazdem dla kierowcy ktory wlasnie zdal egzamin kat. B

Z tago co wiem na forum jest ogolnie wiadomo, ze Suzuki SV 650 nie nadaje sie jako pierwszy motocykl miedzy innymi z powodu silnego
„ dolu “ Monster jest nieco silniejszy.

Jednego tu nie rozumien, dlaczego patrzysz na strone optyczna jak kolega bedzie wygladal na danym mtocyklu a nie spojrzysz na to fachowo jakie ma umiejetnosci do danego motocykla. Co jest wazniejsze umiejetnosci czy wygklad ? ? ?

Do Autora.
Masz rodzine, wiec Twoje bezpieczenstwo lezy nie tylko Tobie na sercu. Chcesz odpowiednia maszyne to zacznij odz czegos co jest adekwatne do Twoich umiejetnosci. Od siebie polece cos z systemem ABS.

:wink:
Pat123
Świeżak

Postprzez Pat123 » 20/9/2010, 09:27

pan_wiewiorka napisał(a):
Pat123 napisał(a):Od siebie polece cos z systemem ABS.

Bardzo nietrafiona rada. Najlepiej jeszcze ful automat, do tego ESP, ASR, FBI, CBA i IPN i autopilot. A tak najlepiej to najlepiej konsolę :?

Rozwiniesz temat dlaczego tak uwazasz ? Chodzi mi jedynie o ABS.

P.S. niegdzie nie piaslem o ESP, ASR, FBI, CBA i IPN i autopilot. Pomijam juz ironie.

Pat123
Świeżak

monster na pierwsze moto :)

Postprzez kerm » 21/9/2010, 00:34

witam, jakieś 3 tygodnie temu stałem sie właścieielem jednego poprzednio jeździłem bmw k75,yamahy diversion, fazer, i fazer fz6 (2006) 600cc,
Z mojego doświadczenia (34 lata i od 3 lata powrót na moto).
Monster jako pierwsze moto NIE.
Tak jak pisano wcześniej juz na starcie można zrobić glebe :)
Nie mówiac już o ruszaniu ze swiateł ostro w prawo lub w lewo :)
troche za mocny ruch manetką i ciary na plecach - przedni hamulec i gleba :)
Kąt skretu ma na mysli zawracanie na drodze tkz 8 trudne.

Według mnie ducati - zero tolerancji na błędy poczatkujacych ale daje radoche :)

Bmw - bardzo stabilne pewne polecam (jezdziłem na paru od znajomych)

Czopery i tym podobne ładne fajne na wycieczki ale nie do miasta wg mnie - ciężko manipulować w korkach.

Wiem, że może nie najładniejsze ale na piwerwsze moto diversion albo fazer byłby oki. Sprawdzałem na sobie.

Z tłumikami czym głosniejsze tym lepsze :) bezpieczeństwo, poczułem róznice jak przesiadłem sie z pszczoły fz6 na ducati :)
jakoś teraz wszyscy mnie widzą jak sie zblizam :)

Pozdrowienia!
kerm
Świeżak

Postprzez Łukasz Wachełko » 22/9/2010, 16:25

Ciekawostka - w Poland Position dowiedziałem sie, że XJ6 Diversion F oferowane na polskim rynku nie ma ABS nawet w opcji. Strona internetowa, oferty na Allegro czy prasa (np. tłumaczony z niemieckiego Motocykl) sugerują co innego... Żal!
Luka$
Łukasz Wachełko
Świeżak

Postprzez Pat123 » 22/9/2010, 20:47

Łukasz Wachełko napisał(a):Ciekawostka - w Poland Position dowiedziałem sie, że XJ6 Diversion F oferowane na polskim rynku nie ma ABS nawet w opcji. Strona internetowa, oferty na Allegro czy prasa (np. tłumaczony z niemieckiego Motocykl) sugerują co innego... Żal!

Widzisz nie ma sie co dziwic skoro niektore pismaki maja taka a nie inna opinie na temat ABS'u. XJ Diversion mozna juz wyrwac na mobile.de za 5000,- € z przebiegiem 0 km i z ABS'em, wkoncu nikt nie zmusza Cie abys kupowal w PL.

Pat123
Świeżak

Postprzez Pat123 » 23/9/2010, 10:16

Rozumiem, ze y zawsze zgadzasz sie z tym co pisze prasa.

Czytakles cala to opinie test XJ'ty ? i wypowiedzi wlasnie co do ABS'u ?

Pat123
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.