Jaki Motocykl do max 7000zł ? Pierwszy motor. Nowicjusz.
gtatg napisał(a):Prosta kobieto. Skoro dziewczyna sobie poradziła która dopiero co zdała A to on który jeździł chociaż by na bandicie sobie nie poradzi ? Nie każdy może sobie pozwolić na zmianę motoru co sezon dlatego Szczypek wybierz dobrze. I nie sluchaj tej Maciejki która jak widać jest wszelce przekonana że wszyscy są jej pokroju i nie poradzą sobie z takim hornetem ....
Proste gtatg. Nick taki, że najwyraźniej jesteś obojnakiem. I na tym zakończę, wszystko co miałem do powiedzenia, powiedziałem. Wnioski każdy ma swoje, ty też i amen.
Majin napisał(a):Myślicie ze gościu co ma 20 lat sra kasą? Zgaduje ze jeszcze sie uczy albo niedawno skończył nauke i ma wydać 2k na ubrania? [...]
Mój przykład: kask w gratisie do moto.
Spodnie:gruba skóra z protektorami na kolanach i biodrach(firma MQP) - 80zł
buty: wosjkowe z dodatkowymi wkładkami na podeszwie i kostce - 50zł
Zbroja: 100zł
kurtka: ani nie skóra ani nie szmata 80zł.
Razem: ok 310 zł. Da sie?
Gdybyś poczytał dokładnie, a nie piąte przez dziesiąte, zobaczyłbyś, że polecałem mu zestaw złożony z minimum ochrony i za nieduże pieniądze. Po co czytać, skoro można napisać swoje mądrości.
A co do Twojego "da się?". Tak, jak napisał kolega wyżej, pewnie, że się da. Można nawet jeździć w normalnych dżinsach, w bezrękawniku, bez kasku i w klapkach. Do pierwszej gleby.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
@Boshi - dlatego mam zbroje pod spodem. buty mam wręcz porównywalne z takimi specjalnie na motor. Dokładnie to zostało zrobione wiec o stopy nie muszisz sie martwić
@KaG - Nowa zbroja kosztowała 300 z czymś. Nie jest to te "GUFNO" co podałeś link. Kask Firmy THH(ten starszy troche model, pasuje idealnie wiec nie narzekam) Rekawice dostałem, zapomniałem o nich powiedzieć. Wyglądają mniej wiecej tak: http://img03.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 2027876894
@maciejka69 A czy ja powiedziałem że ty mu tak radzisz...?
Jeszcze ktoÅ› ma coÅ› do mojego posta? Chetnie odpowiem.
AMEN
@KaG - Nowa zbroja kosztowała 300 z czymś. Nie jest to te "GUFNO" co podałeś link. Kask Firmy THH(ten starszy troche model, pasuje idealnie wiec nie narzekam) Rekawice dostałem, zapomniałem o nich powiedzieć. Wyglądają mniej wiecej tak: http://img03.allegroimg.pl/photos/400x3 ... 2027876894
AMEN
-
Majin - Świeżak
Mam więcej niż 7 tys. ale biorę pod uwagę to że chociażby za coś trzeba jeździć, ubezpieczyć itp więc komentarz Boshi był nie na miejscu. Poczekam może jak mi się samochód sprzeda i dopiero kupię
Bo tak to za dużo na głowie i za mało pieniędzy. Sory za OT ale tak przy okazji mam na sprzedanie Citroena C5 po lifcie 2005r 2.2 HDI w angliku jakby był ktoś zainteresowany to super
to szybciej kupie moto 

- szczypek92
- Świeżak
Chciał nie chciał posiadam takowego. Cena 10.900. Miałem go zamiar rozbierać na części ale stwierdziłem, że tak naprawdę nie mam gdzie trzymać części więc sprzedaje całego.
- szczypek92
- Świeżak
Majin napisał(a):@Boshi - dlatego mam zbroje pod spodem. buty mam wręcz porównywalne z takimi specjalnie na motor. Dokładnie to zostało zrobione wiec o stopy nie muszisz sie martwić
AMEN
Ja mam

Nie sądzę by te buty były porównywalne chociażby z adrenaline czy suomy racing. No ale to twoja sprawa także luz.
Co do zbroi, to pytam po co ci? zbroja jest dobra w terenie i chroni wyłącznie przed uderzeniami. Nie zaliczyleś w niej szlifa pewnie dlatego dalej ją masz, prawdopodobnie jest na siatce jak większosć zbroi i przy kontakcie z asfaltem siatka się pruje w sekundzie nie dając żadnej ochrony.
@autor- nie chodziło mi wyżej by cię wyśmiać czy coś podobnego, ale uświadomienie, że najpierw bezpieczeństwo potem motocykl, Maciejka ci podał w miarę zestaw. Jasne nie nikt nie każe ci wydawać 4k na same ciuchy, no ale to minimum by się jednak przydało co?
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
No nie twierdze że nie. Ale na pewno nie będzie to suma nawet 2000. Poszukam dobrze i do 1000 + kask coś złożę spokojnie.
- szczypek92
- Świeżak
@Boshi nie na siatce, siatka ssie:P połączone materiałem. Wiem ze super różnicy nie ma ale troche dłużej wytrzyma niż na siatce. I tak na tych bocznych ochraniaczach głównie chodzi o to by te najmocniejsze uderzenie wyhamować, potem sie juz tylko ślizga(no chyba że koziołkujesz, a tego nie polecam nikomu). A buty zostały okute metalem i wygłuszeniem prawie w każdym miejscu więc sprawdzą się napewno lepiej niż trampki:P
@autor Pamietaj że minimum musisz mieć. Pamiętaj też że później pomalutku możesz sobie kompletować ubiór.
AMEN
@autor Pamietaj że minimum musisz mieć. Pamiętaj też że później pomalutku możesz sobie kompletować ubiór.
AMEN
-
Majin - Świeżak
Nie po malutku tylko najlepiej kupić odrazu (co prawda ja na początku też jeździłem jak idiota w cywilnych ciuchach bez żadnych ochraniaczy - ale to głupota). Niektórzy kupują ciuchy jeszcze przed zakupem moto i uważam że to dobre rozwiązanie. I nie kupujcie najtańszych rzeczy bo po sezonie będziecie musieli kupować nowe bo te na których oszczędziliście zwyczajnie się rozwalą. Chytry traci dwa razy - i to się sprawdza niestety.
-
tomek_gda - Świeżak
Nie wierze że za 1000 zł nie kupię w miarę dobrych ciuchów używanych. Czasami udało mi się kupić w Kutnie na targu buty na motor za 50zł które potem sprzedawałem po 300 także wszystko można znaleźć.
- szczypek92
- Świeżak
KalkulujÄ…c
kask ok 500zł
rękawice z 100
kombinezon- kurtka- spodnie =700 zł, motowear jeansy i jakaś kurtka za 400 zł
buty z 300.
= 1600 zł. Jak znajdziesz coś taniej i co wytrzyma choć sezon to daj ci boże
kask ok 500zł
rękawice z 100
buty z 300.

Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Boshi napisał(a):Kalkulując
kask ok 500zł
rękawice z 100
buty z 300.
Można i tak:
Kask (no niech bedzie to najważniejsze) do 500zł
Rekawice 100
kombinezon etc. mozna dorwac ciekawy nawet za 300zł
Buty... pisał autor jakie mozna znaleźć na targu wiec policzmy te 100 zł ;p
Razem 1K
A jak sie ma szczescie do okazji to mozna trafić na jakieś promocje/rabaty i inne duperele;]
AMEN
-
Majin - Świeżak
@eneasz no właśnie czekałem kiedy sie odezwiesz. Pamietam jak w pewnym temacie pisałeś ile to zarabiasz wiec nie zrozumiesz tych biednych i biedniejszych. Na moje moto zbierałem 2 lata. 2 lata wyrzeczeń by kupić to o czym marzę.
A niektórzy wrzucają do tego samego worka wszystkich. "no muszisz wydać co najmniej 3k na ciuchy i wiesz , muszą byc nowe i zajebiste bo wiesz..." A jak ktoś napisze o tańszej alternatywie to pretensje macie od razu bo za tanio, to nie bezpiecznie, a co bedziesz w używanych chodził, a co bedziesz w używanym kasku jeździł...
Najtrudniej finansowo młodemu jest kupić właśnie motocykl. Dlatego dalej upieram sie przy swoim że najpierw lepiej kupić motocykl i przynajmniej te minimum bezpieczeństwa niż od razu kupować najpierw ciuchy za tysiące a potem motor w podobnej cenie...
A niektórzy wrzucają do tego samego worka wszystkich. "no muszisz wydać co najmniej 3k na ciuchy i wiesz , muszą byc nowe i zajebiste bo wiesz..." A jak ktoś napisze o tańszej alternatywie to pretensje macie od razu bo za tanio, to nie bezpiecznie, a co bedziesz w używanych chodził, a co bedziesz w używanym kasku jeździł...
Najtrudniej finansowo młodemu jest kupić właśnie motocykl. Dlatego dalej upieram sie przy swoim że najpierw lepiej kupić motocykl i przynajmniej te minimum bezpieczeństwa niż od razu kupować najpierw ciuchy za tysiące a potem motor w podobnej cenie...
-
Majin - Świeżak
Może ale nie musi.
Właśnie...eksploatacja... dlatego dużo ludzi szuka tańszych rzeczy bo wiedzą ile na wiosne znowu bedzie trzeba wydać na moto. Na ten przykład: chcecie ciuchy za 2k, ja kupuje za 500(no nie są to super nowe i super bezpieczne). mam 1,5k na ubezpieczenie, płyny, smary i inne pierdoły na wiosne do moto. Wiem ze dla innych to moze sie wydawać dziwne ale szukając oszczedności dalej można cieszyc sie motorem. I powiedzenie ze motocykl to drogie hobby nie jest do końca takie jak sobie je ludzie wyobrażają. bo można jeździć bezpiecznie za 1k. Ale właśnie inni proponują rzeczy za 5k i stereotyp ze wszystko do moto jest drogie zostaje utrzymany.
Właśnie...eksploatacja... dlatego dużo ludzi szuka tańszych rzeczy bo wiedzą ile na wiosne znowu bedzie trzeba wydać na moto. Na ten przykład: chcecie ciuchy za 2k, ja kupuje za 500(no nie są to super nowe i super bezpieczne). mam 1,5k na ubezpieczenie, płyny, smary i inne pierdoły na wiosne do moto. Wiem ze dla innych to moze sie wydawać dziwne ale szukając oszczedności dalej można cieszyc sie motorem. I powiedzenie ze motocykl to drogie hobby nie jest do końca takie jak sobie je ludzie wyobrażają. bo można jeździć bezpiecznie za 1k. Ale właśnie inni proponują rzeczy za 5k i stereotyp ze wszystko do moto jest drogie zostaje utrzymany.
-
Majin - Świeżak
A kto tu pisał o 5k, mało kto ma za tyle ciuchy. 2k to jest optymalnie, mówisz, ze wydasz 500? przy szlifie z prędkością choćby 50km/h zobaczysz ile warte są twoje oszczędności. Po drugie za 2k nie da się kupić wszystkiego nowego firmowego, sam kombinezon berika nowy najtańszy coś po 1800zł podchodzi.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Wydaje mi się że ten temat jest do zamknięcia
Nic nowego nie wnosicie .. tylko kłótnie , jak i za ile się ubierać hehe .. to jak kto się ubierze zależy tylko i wyłącznie od niego czy wyda na to 50 zł czy 3tys .
Sam siÄ™ przekona ile to jest warte przy szlifie ..

Nic nowego nie wnosicie .. tylko kłótnie , jak i za ile się ubierać hehe .. to jak kto się ubierze zależy tylko i wyłącznie od niego czy wyda na to 50 zł czy 3tys .
Sam siÄ™ przekona ile to jest warte przy szlifie ..
-
SuzukiMaster - Świeżak
no owszem, teraz odkładam pomalutku na ciuchy. W tych co teraz jezdzę dobrze sie czuje i bede z nich jeszcze sporo korzystał. Ale i tak nie dam za kombinezon nawet tysiaka na przyszłość;] To mam nadzieje ze zakończyliśmy temat ciuchów. Autor zrobi co bedzie uważał za słuszne mając na względzie wasze i moje rady. Pozdrowienia
AMEN ALLELUJA
AMEN ALLELUJA
-
Majin - Świeżak
A ja jeżdżę w owiewce http://allegro.pl/kask-ls2-ff366-3-laga ... 24380.html
Czester mnie przekonał, że przy ślizgu wytrzyma, a i że żaden kask mnie nie ochroni jak przeyebe z bani w drzewo ze znaczną prędkością, nawet ten za 2k.
Już możecie mnie zacząć dissować ;]
Czester mnie przekonał, że przy ślizgu wytrzyma, a i że żaden kask mnie nie ochroni jak przeyebe z bani w drzewo ze znaczną prędkością, nawet ten za 2k.
Już możecie mnie zacząć dissować ;]
-
Arturo925 - Stały bywalec
Niektórzy po prostu nie rozumieją, że nie wszyscy srają kasą. Tak jak powiedziałem, kupię kombinezon ale za 1000zł około plus kask za 300 i myślę że to spokojnie starczy. Wiadomo można dać więcej ale to jak bym miał 5tys na kombinezon to też się ktoś znajdzie że mógłbym do czegoś dołożyć. Kolega na moto i strój wydał 40tys z czego na samo ubranie lekko ponad 10tys ... ma nawet poduszki powietrzne. Także takie sranie w banie, zawsze można dać więcej. Jak ktoś będzie popierdalał to nawet katapulta go nie uratuje.
- szczypek92
- Świeżak
To nawet nie chodzi o to, że pisanie o ciuchach za 500zł, o tym jakie to gufna itd.
to zdanie mnie najbardziej rozbawiło. Jesteś spokojny do czasu jak ci się to nie przytrafi. Zobacz na necie jakieś testy oryginalnych ciuchów, jakieś zdjęcia, filmiki, na których jest pokazane jak wyglądają po szlife. Potem porównaj jak twoje rzeczy mogą wyglądać. I potem nie ****, że za jakieś parę stów można się bezpiecznie ubrać na moto
o szlify jestem spokojny. Wiem w czym jeźdzę i wiem tez ze nie stopi mi sie to przy takim szlifie.
to zdanie mnie najbardziej rozbawiło. Jesteś spokojny do czasu jak ci się to nie przytrafi. Zobacz na necie jakieś testy oryginalnych ciuchów, jakieś zdjęcia, filmiki, na których jest pokazane jak wyglądają po szlife. Potem porównaj jak twoje rzeczy mogą wyglądać. I potem nie ****, że za jakieś parę stów można się bezpiecznie ubrać na moto
-
Szuma_ - Świeżak
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości