Naked za 6-7 tysięcy
			 • Strona 1 z 1

Naked za 6-7 tysięcy
Witam forumowiczów  
Przybyłem aby zasięgnąć rady doświadczonych bywalców tego forum. Po zapoznaniu się z tympowymi zagadnieniami w interesującej mnie kwestii ciągle mam kilka wątpliwości które mam nadzieje rozwiejecie 
Doświadczenie - przede wszystkim to kurs prawa jazdy na Hondzie cbf 250, do tego sporo kilometrów na WSK JAWA 350 CZ i MZ ale to jeszcze wtedy kiedy nie miałem uprawnień.
Parametry - 22 lata, 180 cm, 85-87 kg
Cel - szeroko pojęta przyjemność, popoludniowe przejażdżki ze znajomymi, duzo jezdzenia z plecakiem w niewielkim stopniu po miescie ale chciałbym aby zdarzały się dłuższe trasy tak do 400km w jedną stronę
Ile kilometrów - ciężko ocenić, samochodem robię jakieś 20000 tysięcy ale myślę ze motocykl spokojnie zmieszczę w 6-7
Fundusze - mam 8 kafli na wszystko z czego 6-7 chciałem przeznaczyć na motocykl a reszta na stosowny ubiór
Utrzymanie - nie bardzo się orientuję jakie są tu wartości ale jeśli podobne jak w przypadku samochodu to spokojnie takie wartości udźwignę
Gust - tu zdecydowanie jestem za motocyklami gdzie widać serducho czyli typowe nakedy
Modele - z wyglÄ…du to Z750 i Hornet ale wiem ze to za mocne wiec wizualnie jestem za XJ 600
Bardzo istotne jest dla mnie aby motocykl był bezawaryjny i ekonomiczny (spalanie maksymalne w granicach 6-7 litrów) a także posłużył przynajmniej 5 lat bo wtedy brat zrobi A2 więc dostanie go w spadku . Jedynym modelem w mojej opini jest XJ 600 ale może wpadniecie na coś innego co przypadnie mi do gustu, myśle że nawet z kilkoma końmi wiecej jestem sobie w stanie poradzic bo motocyklami jezdze od najmlodszych lat. Jesli chodzi o XJ to jaki rocznik polecacie? Dorwę cos w miarę "młodego"? Pojawia się też opcja zakupy CBF 600, znajomy sprzedaje włąśnie za 7000 tysięcy z tym że motocykl jest trochę po przejsciach bo zjeździł całą Europę od skandynawii po bałkany a to na pewno odbiło się na jego stanie technicznym. Liczę na Wasze rady i z niecierpliwością czekam na komentarze. Pozdro
. Jedynym modelem w mojej opini jest XJ 600 ale może wpadniecie na coś innego co przypadnie mi do gustu, myśle że nawet z kilkoma końmi wiecej jestem sobie w stanie poradzic bo motocyklami jezdze od najmlodszych lat. Jesli chodzi o XJ to jaki rocznik polecacie? Dorwę cos w miarę "młodego"? Pojawia się też opcja zakupy CBF 600, znajomy sprzedaje włąśnie za 7000 tysięcy z tym że motocykl jest trochę po przejsciach bo zjeździł całą Europę od skandynawii po bałkany a to na pewno odbiło się na jego stanie technicznym. Liczę na Wasze rady i z niecierpliwością czekam na komentarze. Pozdro 

Przybyłem aby zasięgnąć rady doświadczonych bywalców tego forum. Po zapoznaniu się z tympowymi zagadnieniami w interesującej mnie kwestii ciągle mam kilka wątpliwości które mam nadzieje rozwiejecie

Doświadczenie - przede wszystkim to kurs prawa jazdy na Hondzie cbf 250, do tego sporo kilometrów na WSK JAWA 350 CZ i MZ ale to jeszcze wtedy kiedy nie miałem uprawnień.
Parametry - 22 lata, 180 cm, 85-87 kg
Cel - szeroko pojęta przyjemność, popoludniowe przejażdżki ze znajomymi, duzo jezdzenia z plecakiem w niewielkim stopniu po miescie ale chciałbym aby zdarzały się dłuższe trasy tak do 400km w jedną stronę
Ile kilometrów - ciężko ocenić, samochodem robię jakieś 20000 tysięcy ale myślę ze motocykl spokojnie zmieszczę w 6-7
Fundusze - mam 8 kafli na wszystko z czego 6-7 chciałem przeznaczyć na motocykl a reszta na stosowny ubiór
Utrzymanie - nie bardzo się orientuję jakie są tu wartości ale jeśli podobne jak w przypadku samochodu to spokojnie takie wartości udźwignę
Gust - tu zdecydowanie jestem za motocyklami gdzie widać serducho czyli typowe nakedy
Modele - z wyglÄ…du to Z750 i Hornet ale wiem ze to za mocne wiec wizualnie jestem za XJ 600
Bardzo istotne jest dla mnie aby motocykl był bezawaryjny i ekonomiczny (spalanie maksymalne w granicach 6-7 litrów) a także posłużył przynajmniej 5 lat bo wtedy brat zrobi A2 więc dostanie go w spadku
 . Jedynym modelem w mojej opini jest XJ 600 ale może wpadniecie na coś innego co przypadnie mi do gustu, myśle że nawet z kilkoma końmi wiecej jestem sobie w stanie poradzic bo motocyklami jezdze od najmlodszych lat. Jesli chodzi o XJ to jaki rocznik polecacie? Dorwę cos w miarę "młodego"? Pojawia się też opcja zakupy CBF 600, znajomy sprzedaje włąśnie za 7000 tysięcy z tym że motocykl jest trochę po przejsciach bo zjeździł całą Europę od skandynawii po bałkany a to na pewno odbiło się na jego stanie technicznym. Liczę na Wasze rady i z niecierpliwością czekam na komentarze. Pozdro
- Fox7
- Świeżak
Zjeżdżenie cąłej Europy w krótkim czasie to nie odbija sie na stanie jeżeli sie serwisuje regularnie motocykl. Wiec nei pękaj. Jak lał oliwe zmieniał filtry oraz regulował zawory to brac i nie marudzić. Nieświeży lakier doprowadzisz przy polerce. CBF ciekawszy od XJ600
				Yamaha YZF 1000
			- 

skidmarks
- Stały bywalec
- 

skwy
- VIP Åšcigacz.pl
W tej cenie właśnie ZR-7 ew Bandit  Oba może nie najnowsze konstrukcyjnie ale ciągle są okej.
 Oba może nie najnowsze konstrukcyjnie ale ciągle są okej.
				 Oba może nie najnowsze konstrukcyjnie ale ciągle są okej.
 Oba może nie najnowsze konstrukcyjnie ale ciągle są okej."ZX-10R" Ninja 2008  | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
			- 

Black-Ghost
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za odpowiedzi  .
.
Jeśli chodzi o niezawodność to któe z wymienionych modeli są w tym względzie najlepsze?
Jakie roczniki powinienem wziąć pod uwagę w przypadku Bandita, XJ600 i ZR7 przy funduszach jakie mogę wydać a któych roczników raczej unikać?

.
.
Jeśli chodzi o niezawodność to któe z wymienionych modeli są w tym względzie najlepsze?
Jakie roczniki powinienem wziąć pod uwagę w przypadku Bandita, XJ600 i ZR7 przy funduszach jakie mogę wydać a któych roczników raczej unikać?
- Fox7
- Świeżak
Wszystkie wymienione modele można postawić na tym samym poziomie jeśli chodzi o niezawodność.
Wszystko zależy od tego kto jak dbał o pojazd

Wszystko zależy od tego kto jak dbał o pojazd
- 

skwy
- VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie tak jak pisze "skwy" Roczniki takie na jakie puszcza cie budżet.
				"ZX-10R" Ninja 2008  | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
			- 

Black-Ghost
- VIP Åšcigacz.pl
Co powiecie o tej sztuce?
http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-n-2 ... 25816.html
Jest akurat w mojej okolicy. NIe ma zegarów, jaki jest mniej więcej koszt nowych z montażem?

http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-n-2 ... 25816.html
Jest akurat w mojej okolicy. NIe ma zegarów, jaki jest mniej więcej koszt nowych z montażem?
- Fox7
- Świeżak
ten bandzior ma coś dziwnie niską cenę jak na ten rocznik. nawet jeśli chodzi o to ze zegarów i ciężarków na kierownicy nie ma... oglądałem na allegro te bandity w w podanym zakresie cenowym ciężko fajną sztukę znaleźć ;/
a za Kawasaki er5 nie chcesz się rozejrzeć?
				a za Kawasaki er5 nie chcesz się rozejrzeć?
Była: Honda NTV 650, Jest: Honda CBR 900RR
			- 

DaroNTV
- Świeżak
- Fox7
- Świeżak
To prawda chciałbym nakeda ale jak sam widzisz nie mam zbyt duzego wyboru z moim budzetem wiec ostatecznie te z owiwka tez beda dobre, juz rok odkladam ten zakup a cisnienie coraz wieksze. Chyba ze moze lepszym pomysłem będzie jakas XJ600 w dobrym stanie niż wątpliwy bandit czy tez zr7. Skłaniam się ku temu aby motocykl był ze mną minimum 3 lata wiec moze jednak XJ600 bedzie lepszym pomyslem? Zostaje jeszcze ta cbf o ktorej wspominałem wyzej. Duzo niewiadomych 

- Fox7
- Świeżak
Jezeli podoba ci sie jego wyglad i masz okazje kupic egzemplarz w dobrym stanie to zdecydowanie polecam ci CBF, moto nie-do-zajechania z naprawde dobrym silnikiem i zawieszeniem. Do tego dochodzi bardzo niskie spalanie (5l przy normalnej jezdzie). Pogadaj ze znajomym, przejedz sie i zobacz czy ci odpowiada.. Ew. zerknij na starego Fazera, tyle ze to moze byc troche za mocne moto na poczatek   

Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Kenro
- Świeżak
Możesz też rozejrzeć się za GSX 750 Inazuma jak np. 
http://allegro.pl/suzuki-gsx-750-inazum ... 14317.html
Wspaniała maszyna, jednak musisz uczciwie ocenić czy czujesz się na siłach. Ja kupiłem na pierwsze moto i jakoś sobie radzę, w sumie to ją kocham;) Pisząc jednak uczciwie czasami jednak żałuję że nie kupiłem czegoś lżejszego i słabszego do nauki.
Jeśli szukasz ładnego klasycznego nakeda to Ci pewnie przypadnie do gustu. Silnik nie do zajechania i w Twoim budżecie masz szansę na ładną zdrową sztukę.

http://allegro.pl/suzuki-gsx-750-inazum ... 14317.html
Wspaniała maszyna, jednak musisz uczciwie ocenić czy czujesz się na siłach. Ja kupiłem na pierwsze moto i jakoś sobie radzę, w sumie to ją kocham;) Pisząc jednak uczciwie czasami jednak żałuję że nie kupiłem czegoś lżejszego i słabszego do nauki.
Jeśli szukasz ładnego klasycznego nakeda to Ci pewnie przypadnie do gustu. Silnik nie do zajechania i w Twoim budżecie masz szansę na ładną zdrową sztukę.
- 

maciej.k
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość