Moto do 10k (lepiej mniej) pod kat A2
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
http://allegro.pl/bmw-f650-gs-carbon-ta ... 41910.html
Tak na marginesie - piękny.
Ale jeśli pokryty carbonem to coś śmierdzi ; s
- damcyk
- Świeżak
fincher napisał(a):Boshi napisał(a): Mówię, pełny ubiór od kasku do butów to średnio 2-2,5k za coś sensownego.
Głupoty gadasz.
Ja ubrałem sie za 1.5k.
Od butów po kask. I strój sprawuje się bardzo dobrze. Więc nie mówcie że odpowiedni strój na moto to minimum 3k i marki tylko Alpinestars Dainesse czy Berik....
Jak bym liczyl ww firmy przez ciebie to nie wiem czy 3k starczyło by na kurtkę

Buty ok 500-600
spodnie + kurtka ok 1k
kask 700
rekawice 120
optymalnie...
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
damcyk napisał(a):http://allegro.pl/bmw-f650-gs-carbon-taki-jakiego-szukasz-i2924541910.html
to jest bmw f650gs i to ma 37 kv
ja Ci proponowalem wczesniejszy model od tego czyli f650 (bez gs) ktory ma 35 kv
posługuj się poprawnymi wielkościami fizycznymi.
to co napisałeś jako wielkość nieistnieje a jesli to temu skrótowi najbliżej do kilowolta.
a na 100% f650 nie ma silnika elektrycznego by w jakikolwiek sposób wspominać o tej wielkości fizycznej.
m
ok ok wiem to tym, oczywiscie chodzi mi o kilowaty, a z kv jakos mi sie tak ubzduralo ze tak sie pisze, wybacz ze nie bede poprawial tego co juz napisalem, inni raczej wiedza o co chodzi.
Ostatnio edytowano 9/1/2013, 23:29 przez aespeo, łącznie edytowano 1 raz
- aespeo
- Świeżak
Nie bede z wami sie klocil wyznawcy teori "2,5k+" i bialej gwiazdki. Ja sie ubralem za 1900 zeta. Nie uwazam zebym mial zly stroj. No, ale w sumie, nie mam gwiazdki na ubraniach, nie jestem bikerem ;/ No i przeciez za to ze mam cos z buse, mam minus 5 do pancerza...
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Jak zwykle, czytanie ze zrozumieniem zostało w podstawówce... Ubierz się w białą gwiazdę od góry do dołu za 2,5k to ci pogratuluje.
Pisałem 2-2,5k... jest przedział, ale za 1000 zł czy 1400 to nie widzę tego.
Pisałem 2-2,5k... jest przedział, ale za 1000 zł czy 1400 to nie widzę tego.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Ja jestem ubrany cały za jakieś 2 kafle, i nie jest to złe ubranie dobrze się jeździ i w upale i w chłodzie, ale w tych ubraniach nie rwał bym się na mocne winkle, i ogólnie ryzykowne trasy. Na potrzeby codzienne jak najbardziej
raz kupilem skórę, i nikt mnie już nigdy nie przekona że tekstyl jest ok 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Czy ja mowilem o ubiorze za 1000-1400 ? Jak bys dodal sumy ktore podalem to by Ci troszke inny wynik wyszedl. Jak nie kupisz kombi do 2,5k ? A rst razor ? Dobre kombi za 1600. Probiker tez nie jest zlym rozwiazaniem. Tekstyl jest ok, jakby nie byl ok to nikt by w nim nie jezdzil.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Nie jestem fanem ani gwiazdki ani przeplacania za marke, ale czy zwolennicy ubran <1500 i kaskow <300 testowali je przy glebie?
Nie zycze nikomu wypadkow, ale dopoki nie zaliczy sie dzwona to nawet nago jest bezpiecznie.
Nie zycze nikomu wypadkow, ale dopoki nie zaliczy sie dzwona to nawet nago jest bezpiecznie.
-
Piach - Świeżak
Krmtzzz napisał(a):Czy ja mowilem o ubiorze za 1000-1400 ? Jak bys dodal sumy ktore podalem to by Ci troszke inny wynik wyszedl. Jak nie kupisz kombi do 2,5k ? A rst razor ? Dobre kombi za 1600. Probiker tez nie jest zlym rozwiazaniem. Tekstyl jest ok, jakby nie byl ok to nikt by w nim nie jezdzil.
była gadka o a*, a za 2.5k komaiaka porządnego z a* nie kupisz.
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Piach napisał(a):Nie jestem fanem ani gwiazdki ani przeplacania za marke, ale czy zwolennicy ubran <1500 i kaskow <300 testowali je przy glebie?
Ja z całość jak pisałem dałem 1500zł i niestety przetestowałem przy glebie.
Szlif na oko 25-30m. Kask nie miał kontaktu z podłożem, na kurtce przetarty rękaw, rękawice do wyrzucenia, na spodniach bez śladu na butach musiałem wymienić slider.
I jak bym w takiej sytuacji miał na sobie ubranko za 2 czy 3 razy większą cene to by mnie to bolało o wiele wiele bardziej. Z moto nie stało się nic poważnego.
-
fincher - Bywalec
Właśnie ja nie wiem czy po co niektórzy umieją czytać co się do nich pisze. Ja mówię o Białej gwiazdce a ten mi z pro bikerem wyskakuje...
Pisałęm wyżej optymalny zestaw. wyjdzie od 2 do 2,5k.. Nie wiem jak można jeszcze bardziej oszczędzić..
Pisałęm wyżej optymalny zestaw. wyjdzie od 2 do 2,5k.. Nie wiem jak można jeszcze bardziej oszczędzić..
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Przepraszam, że odświeżam temat, ale doczytałem się w necie, że istnieje możliwość według prawa zmniejszyć moc silnika o 1/2, tz. że 100konny już odpada, ale 90 tak.
Czy mógłby mi ktoś podać wszelakie motocykle mieszczące się w tej kategorii typu V-Storm, Kawasaki KLE 500.
Pozdrawiam
Czy mógłby mi ktoś podać wszelakie motocykle mieszczące się w tej kategorii typu V-Storm, Kawasaki KLE 500.
Pozdrawiam
- damcyk
- Świeżak
Polecam się trzymać tematu o motocyklach. Od ubrań jest osobny dział na forum. "Leff" Maluj im tu zaraz na czerwono 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
jakie 50% przy 94 KM?
skad taka informacja?
art. 6
3) kategorii A2:
a) motocyklem o mocy nieprzekraczającej 35 kW i stosunku mocy do masy własnej nieprzekraczającym 0,2 kW/kg, przy czym nie może on powstać w wyniku wprowadzenia zmian w pojeździe o mocy przekraczającej dwukrotność mocy tego motocykla,
coÅ› wam matematyka panowie szwankuje
skad taka informacja?
art. 6
3) kategorii A2:
a) motocyklem o mocy nieprzekraczającej 35 kW i stosunku mocy do masy własnej nieprzekraczającym 0,2 kW/kg, przy czym nie może on powstać w wyniku wprowadzenia zmian w pojeździe o mocy przekraczającej dwukrotność mocy tego motocykla,
coÅ› wam matematyka panowie szwankuje
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Może troche nie na temat, ale czy jest sens kupować 94konny motocykl, a potem go blokować o 50%?
Nie znam się zbytnio na tym, ale trzeba będzie mu jakoś założyć blokadę, a potem robota papierkowa, no i czy motocykl normalnie "pojedzie" osłabiony o 50%?
Nie znam się zbytnio na tym, ale trzeba będzie mu jakoś założyć blokadę, a potem robota papierkowa, no i czy motocykl normalnie "pojedzie" osłabiony o 50%?
Shadow 125-->Kawasaki ER-5-->Suzuki SV650S--> Honda CBF 600NA
-
fasoliusz - Bywalec
aespro nie zrozumiałeś lub też ja wyraziłem swoją myśł nie dość precyzyjnie pisząc o tym, że matematyka nieco szwankuje.
nie kwestionujÄ™ przy tym samego wyliczenia matematycznego.
kwestionuję bezmyslne wskazanie jako demarkatora 95 kW - problem leży w 1. części sformuowania - mam na myśli stosunek masy do mocy i stosownie do tego dobraną redukcję o conajmniej 50 %.
nie kwestionujÄ™ przy tym samego wyliczenia matematycznego.
kwestionuję bezmyslne wskazanie jako demarkatora 95 kW - problem leży w 1. części sformuowania - mam na myśli stosunek masy do mocy i stosownie do tego dobraną redukcję o conajmniej 50 %.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości