Motocykl na co dzień ok 10.000 zł
• Strona 2 z 2 • 1, 2
szkoda to jak krowa w buraki wejdzie
versys jest bardziej jak naked... kwestia gustu
faktycznie, nie mam kasku, wiec i za brame osiedla nie moge wyjechac, bo mieszkam przy komisariacie
dzis jade przymierzyć tego HJC R1, i jak dobiore rozmiar to go zamowie z allegro...
w weekend kupie troche garderoby byc moze
a jak przyjdzie kask to bede mogl troche poćwiczyć poza osiedlem...
5km ode mnie jest plan manewrowy na Tesco... tylko weź tam dojedź

versys jest bardziej jak naked... kwestia gustu

faktycznie, nie mam kasku, wiec i za brame osiedla nie moge wyjechac, bo mieszkam przy komisariacie

dzis jade przymierzyć tego HJC R1, i jak dobiore rozmiar to go zamowie z allegro...
w weekend kupie troche garderoby byc moze
a jak przyjdzie kask to bede mogl troche poćwiczyć poza osiedlem...
5km ode mnie jest plan manewrowy na Tesco... tylko weź tam dojedź

- Grosheck
- Świeżak
Po przymiarce powiedz sprzedającemu, że bierzesz za tyle co na allegro + koszt przesyłki- koniec sezonu więc myślę, że pójdzie na taką ofertę.
A do listy rzeczy do kupna dołóż: Motocyklistę Doskonałego
A do listy rzeczy do kupna dołóż: Motocyklistę Doskonałego
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
byłem mierzyłem... niestety Honda Plaza dała ceny z kosmosu...
zamawiam z netu:
ozone jaxx
ozone monza
ozone darth
ozone core
hjc cs-r1
musze znalezc jeszcze łańcuch zabezpieczający oraz plandekę...
co jeszcze u nowicjusza?
ucze sie
śmigam już w miare pewnie... umiem włączać pozostałe biegi... na razie trzymam raczej niskie obroty... moto nie szarpie, a ja mam sporo czasu na myslenie... odruchów jeszcze nie mam...
sprawdzalem jak chodzi na wyzszych obrotach, ok 6-8 tysi na trasie 200metrow i jestem w szoku... ciągnie tak, że rece bolą... wszystko dzieje sie tak szybko, nie ma czasu na myslenie...
dlatego poki co uskuteczniam raczej turystyczna jazde z mozliwie wysokimi biegami...
zamawiam z netu:
ozone jaxx
ozone monza
ozone darth
ozone core
hjc cs-r1
musze znalezc jeszcze łańcuch zabezpieczający oraz plandekę...
co jeszcze u nowicjusza?
ucze sie

śmigam już w miare pewnie... umiem włączać pozostałe biegi... na razie trzymam raczej niskie obroty... moto nie szarpie, a ja mam sporo czasu na myslenie... odruchów jeszcze nie mam...
sprawdzalem jak chodzi na wyzszych obrotach, ok 6-8 tysi na trasie 200metrow i jestem w szoku... ciągnie tak, że rece bolą... wszystko dzieje sie tak szybko, nie ma czasu na myslenie...
dlatego poki co uskuteczniam raczej turystyczna jazde z mozliwie wysokimi biegami...
- Grosheck
- Świeżak
Pierwsze kilkaset km tak jest, wydaje Ci sie, ze latasz.
We mnie najwieksze emocje wzbudzilo 160km/h, to byl moj rekord przez pierwszy miesiac ; )
Troszke pozno kupiles ten motocykl, koncowka sezonu, wiec nie ma takiej wspanialem pogody. Pareset km zrobisz, zachce Ci sie odkrecac, kazdemu sie chce.
szerokiej,
We mnie najwieksze emocje wzbudzilo 160km/h, to byl moj rekord przez pierwszy miesiac ; )
Troszke pozno kupiles ten motocykl, koncowka sezonu, wiec nie ma takiej wspanialem pogody. Pareset km zrobisz, zachce Ci sie odkrecac, kazdemu sie chce.
szerokiej,
- kanikuly
- Świeżak
no to mozna powiedziec, ze wpadłem
ciuchy przyszly i smigam
na trasie, po miescie,
V max ok 120km/h lecialem...
ale glownie to raczej spokojnie jezdze, srodkiem pasa, bez wyprzedzania, na swiatlach jak auta stoja to wjezdzam miedzy nie, i startuje jako pierwszy...
aut w ruchu z uwagi na ciasnote warszawska nie wyprzedzam...
mam małe doswiadczenie, wiec w ciasnym miescie te 80km/h jest w miare ok... nie ma problemu z wyhamowaniem tego demona i na wszystko mam wiecej czasu...
choc w glownie juz zaswitala taka mysl... skoro te Kawasaki jest dla mnie potega mocy, to jak zachowuja sie moto klasy 1000...
tylko na kask nadal nie moge sie zdecydowac... CS-R1 nigdzie nie ma...

ciuchy przyszly i smigam

na trasie, po miescie,
V max ok 120km/h lecialem...
ale glownie to raczej spokojnie jezdze, srodkiem pasa, bez wyprzedzania, na swiatlach jak auta stoja to wjezdzam miedzy nie, i startuje jako pierwszy...
aut w ruchu z uwagi na ciasnote warszawska nie wyprzedzam...
mam małe doswiadczenie, wiec w ciasnym miescie te 80km/h jest w miare ok... nie ma problemu z wyhamowaniem tego demona i na wszystko mam wiecej czasu...
choc w glownie juz zaswitala taka mysl... skoro te Kawasaki jest dla mnie potega mocy, to jak zachowuja sie moto klasy 1000...
tylko na kask nadal nie moge sie zdecydowac... CS-R1 nigdzie nie ma...
- Grosheck
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):Grosheck napisał(a):inna sprawa jest taka, że jestem uczestnikiem paru innych for i wystarczyło:[...]
Za dobrze było... FORÓW a nie for!
A ja myślę, że powinno być FORUM. Głowy nie dam ale coś chyba Miodek kiedyś mówił że tego się nie odmienia nawet w liczbie mnogiej.
- abc
- Świeżak
Kup tego motocyklistę doskonałego, naprawdę warto. Jeżdżąc po mieście spodziewaj się wszystkiego- ataku kosmitów, pociągu towarowego pędzącego po prymasa itd, a przede wszystkim nie popadaj w rutynę!
Sklepy w okolicy Wawy które odwiedziłem i byłem w miarę zadowolony:
-Piaseczno Chyliczkowska 29 chyba
-Free4Fun Krakowska, Sękocin
-Prymasa Tysiąclecia pomiędzy Hondą a Suzuki jest taki mały sklepik, ale nieźle wyposażony
-Uhma Bike Wólczynska 133 - kaski Airoha i mieli chyba ciuchy właśnie Ozone
-na przeciwko dworca Wschodniego przez KijowskÄ…
-motoakcesoria- marki lub raszyn
-olek motocykle na jutrzenki
-motobazar na wyścigach który jest jeszcze jutro
Poza tym nigdzie nie mogłem znaleźć dobrych spodni tekstylnych w normalnej kasie. Na louis.de zdarzają się bardzo fajne promocje "restposten" czy jakoś tak i opyla się kupić u nich przez internet kilka rzeczy.
Osobiście zainwestowałbym trochę więcej w ciuchy- moto zmienisz po sezonie, a dobre ciuchy zostaną na lata, przy okazji zapewniając komfort i bezpieczeństwo.
Jak kupujesz teksty, to szukaj czegoś co ma wypinaną membranę i osobno podpinkę, wentylację i membranę lepszą niż reissa.
Kask kupiłbym z pinlockiem, cichy, no i wytrzymały. Myślę że jeszcze Shoei XR1000 znajdziesz na wyprzedaży, a wierz mi wart swojej ceny. Też na początku kupiłem HJC, tyle że CL-14, no i po tygodniu zmieniłem na Shoei, w HJC jeździł plecak.
Buty- TCX competizione, Alpinestars, Sidi- coś z usztywnieniem kostki- skręcona/złamana kostka nie jest czymś przyjemnym, a przy lekkim szlifie może się zdarzyć.
Zbroja/żółw- jeżeli jeździsz w tekstach, to włożyłbym coś takiego pod nie- niestety wszelkie ochraniacze w tego typu ciuchach lubią się przesuwać przy glebie. Ja dodatkowo kupiłem jeszcze ochraniacze na kolana UFO.
Bielizna termiczna- o wiele zwiększa komfort + kominiarka z kołnierzem- o wiele mniej wieje, a kask nie śmierdzi.
powodzenia
Sklepy w okolicy Wawy które odwiedziłem i byłem w miarę zadowolony:
-Piaseczno Chyliczkowska 29 chyba
-Free4Fun Krakowska, Sękocin
-Prymasa Tysiąclecia pomiędzy Hondą a Suzuki jest taki mały sklepik, ale nieźle wyposażony
-Uhma Bike Wólczynska 133 - kaski Airoha i mieli chyba ciuchy właśnie Ozone
-na przeciwko dworca Wschodniego przez KijowskÄ…
-motoakcesoria- marki lub raszyn
-olek motocykle na jutrzenki
-motobazar na wyścigach który jest jeszcze jutro
Poza tym nigdzie nie mogłem znaleźć dobrych spodni tekstylnych w normalnej kasie. Na louis.de zdarzają się bardzo fajne promocje "restposten" czy jakoś tak i opyla się kupić u nich przez internet kilka rzeczy.
Osobiście zainwestowałbym trochę więcej w ciuchy- moto zmienisz po sezonie, a dobre ciuchy zostaną na lata, przy okazji zapewniając komfort i bezpieczeństwo.
Jak kupujesz teksty, to szukaj czegoś co ma wypinaną membranę i osobno podpinkę, wentylację i membranę lepszą niż reissa.
Kask kupiłbym z pinlockiem, cichy, no i wytrzymały. Myślę że jeszcze Shoei XR1000 znajdziesz na wyprzedaży, a wierz mi wart swojej ceny. Też na początku kupiłem HJC, tyle że CL-14, no i po tygodniu zmieniłem na Shoei, w HJC jeździł plecak.
Buty- TCX competizione, Alpinestars, Sidi- coś z usztywnieniem kostki- skręcona/złamana kostka nie jest czymś przyjemnym, a przy lekkim szlifie może się zdarzyć.
Zbroja/żółw- jeżeli jeździsz w tekstach, to włożyłbym coś takiego pod nie- niestety wszelkie ochraniacze w tego typu ciuchach lubią się przesuwać przy glebie. Ja dodatkowo kupiłem jeszcze ochraniacze na kolana UFO.
Bielizna termiczna- o wiele zwiększa komfort + kominiarka z kołnierzem- o wiele mniej wieje, a kask nie śmierdzi.
powodzenia
-
Kamusial - Bywalec
Kamusial,
przede wszystkim pozdrawiam sÄ…siada zza miedzy
mieszkam rzut beretem od Ciebie (po drugiej stronie torów za Gołąbkami)
w sklepach stacjonarnych nie kupuje w ogole. Ceny maja z sufitu.
Ciuchy juz kupilem, wszystko firmy Ozone (Darth, Jaxx, Monza). Jestem bardzo zadowolony.
Zółwia, motocykliste doskonalego zostawilem jako prezenty dla siebie na pozniej.
O kaskach musze poczytac jeszcze.
I na koniec...
zerkaj czasami na okolicznosci... proponujesz mi kask za tyle, ile ja wydałem na buty, kurtke i spodnie w sumie...
szukalem kasku CS-R1, a ty proponujesz mi model 4 krotnie droższy...
jeszcze nie teraz
niedawno sie wykrwawiłem i jeszcze krwawię
przede wszystkim pozdrawiam sÄ…siada zza miedzy

mieszkam rzut beretem od Ciebie (po drugiej stronie torów za Gołąbkami)
w sklepach stacjonarnych nie kupuje w ogole. Ceny maja z sufitu.
Ciuchy juz kupilem, wszystko firmy Ozone (Darth, Jaxx, Monza). Jestem bardzo zadowolony.
Zółwia, motocykliste doskonalego zostawilem jako prezenty dla siebie na pozniej.
O kaskach musze poczytac jeszcze.
I na koniec...
zerkaj czasami na okolicznosci... proponujesz mi kask za tyle, ile ja wydałem na buty, kurtke i spodnie w sumie...
jeszcze nie teraz

niedawno sie wykrwawiłem i jeszcze krwawię

- Grosheck
- Świeżak
Jeżeli jeszcze nie znalazłeś to http://allegro.pl/listing.php/search?st ... lla-search
- wiciurox
- Świeżak
Również pozdrawiam.
Zakładałem, że nie wykrwawiasz się na motocykl, ale cóż, skoro już kupiłeś te ubranka, to przynajmniej plecaczek będzie miał w czym jeździć później
Ze sklepów stacjonarnych korzystałem jako przymierzalnia, a następnie mówiłem po ile rzeczy stoją na allegro i że w tych okolicach mogę je kupić- w połowie przypadków dało się dogadać...
Co do zadowolenia z ciuchów- poczekaj na deszczyk, niższe temperatury lub upały, odpukać glebę.
Może oferta kasków Nolana/Airoha/Sharka/AGV/Caberga itp. Ci się spodoba.
Zakładałem, że nie wykrwawiasz się na motocykl, ale cóż, skoro już kupiłeś te ubranka, to przynajmniej plecaczek będzie miał w czym jeździć później

Ze sklepów stacjonarnych korzystałem jako przymierzalnia, a następnie mówiłem po ile rzeczy stoją na allegro i że w tych okolicach mogę je kupić- w połowie przypadków dało się dogadać...
Co do zadowolenia z ciuchów- poczekaj na deszczyk, niższe temperatury lub upały, odpukać glebę.
Może oferta kasków Nolana/Airoha/Sharka/AGV/Caberga itp. Ci się spodoba.
-
Kamusial - Bywalec
masz racje... na razie mozna powiedziec, ze ubrania dopiero testuje...
wypialem z nich podpinki, bo nie dalo sie jezdzic, za goraco...
kaski CS-R1 na allegro to w duze czesci fikcja... wczoraj drugi kolezka zwracal mi kase na konto, po tym jak sie okazalo, ze jednak nie ma rozmiaru i koloru...
o kask zapytam w innym temacie.
wypialem z nich podpinki, bo nie dalo sie jezdzic, za goraco...
kaski CS-R1 na allegro to w duze czesci fikcja... wczoraj drugi kolezka zwracal mi kase na konto, po tym jak sie okazalo, ze jednak nie ma rozmiaru i koloru...
o kask zapytam w innym temacie.
- Grosheck
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości