Zobacz wÄ…tek - Trudne sprawy [+18]
NAS Analytics TAG

Trudne sprawy [+18]

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez cioracz » 23/4/2015, 16:06

Ja zbiedłem o 50zl. Przejscie w miejscu nie dozwolonym. Przed samą nie oznakowana vectrą przebieglem :D
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez MarSen » 23/4/2015, 16:34

Hahaha :D Ja nie ważne czy idę czy jadę to jak Vectra jedzie to zawsze przepisowo, bo nawet jak siedzący w środku Pan lub Państwo wyglądają na zwykłych ludzi to nigdy nie wiadomo z czym wyskoczą :P
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
MarSen
Moderator

Postprzez cioracz » 23/4/2015, 19:41

Ja jak Vectre, albo bardzo popularną w naszych stronach Meganke widzę to od razu skręt na najbliższe podwórko :D
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez MarSen » 23/4/2015, 21:36

Ale na przejściu dałeś się złapać :P
MarSen
Moderator

Postprzez mar111cin » 24/4/2015, 22:06

Dzisiaj zamontowałem sobie kamerkę sportową soocoo s60 :)

http://i.imgur.com/6oSeKdsl.jpg
http://i.imgur.com/mjS4ge1l.jpg
http://i.imgur.com/t0f5KoSl.jpg
http://i.imgur.com/a28gl34l.jpg

I filmik z pierwszej jazdy (opis co i jak na YT)
https://www.youtube.com/watch?v=vkm9nvDPtNk

Biorąc pod uwagę jakość obrazu, małe drgania (jeszcze popróbuję ze stabilizacją obrazu z funkcji w menu kamerki), sposób montażu, plus to że jak się kamerka zerwie, to zawiśnie na kablu, jak i sam kabel dzięki któremu nie muszę się martwić że nagram tylko 1h jazdy, to ja jestem bardzo zadowolony z zakupu :)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 25/4/2015, 10:23

czemu to wygląda, jak by miało dwie szyby i dwie pary lusterek :D

jakość obrazu okej, ale te szumy to masakra, pokombinuj coś z mikiem bo wychwytuje wszystko.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez MarSen » 25/4/2015, 12:21

Bo to są ochraniacze przed wiatrem i przedłużana szyba :D Tak apropo kamer to widzieliście nowego SJ5000? http://www.sjcam.com/cameras/29-sjcam-s ... amera.html Tak jak słyszałem rok temu - Ambarella chip i 120FPS przy 720p. Nic tylko brać :P Kupiłbym, ale w tym roku chcę strój skończyć kompletować, może w przyszłym sobie sprawię. Chyba, że w tym jeszcze będzie jakiś niespodziewany zastrzyk gotówki.
Ostatnio edytowano 25/4/2015, 13:36 przez MarSen, łącznie edytowano 1 raz
MarSen
Moderator

Postprzez mar111cin » 25/4/2015, 13:17

Kaai - na szybie masz napis Airflow - wpisz w google, to będziesz wiedział o co chodzi ;) podpowiedź - producent Givi.
Ale jakim Ty sposobem zobaczyłeś drugą parę lusterek, to ja nie wiem :lol:

Marsen, ja się skusiłem na to soocoo głównie ze względu na ciekawy sposób zasilania :) działa teraz jak wideorejestrator w samochodzie. Wiem że jak gdzieś się będę oddalał od moto, to lepiej żebym ją ściągnął, ale w rzeczywistości to rzadko się oddalam od moto.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MarSen » 25/4/2015, 13:29

Domyślam się, że zdecydowałeś się na nią właśnie ze względu na ten kabel. Mi kumpel chce teraz SJ4000 sprzedać ze wszystkimi akcesoriami za 100zł, oryginała, ale nie mam kasy :P
MarSen
Moderator

Postprzez Kaai » 25/4/2015, 13:34

mar111cin napisał(a):Kaai - na szybie masz napis Airflow - wpisz w google, to będziesz wiedział o co chodzi ;) podpowiedź - producent Givi.
Ale jakim Ty sposobem zobaczyłeś drugą parę lusterek, to ja nie wiem :lol:

Marsen, ja się skusiłem na to soocoo głównie ze względu na ciekawy sposób zasilania :) działa teraz jak wideorejestrator w samochodzie. Wiem że jak gdzieś się będę oddalał od moto, to lepiej żebym ją ściągnął, ale w rzeczywistości to rzadko się oddalam od moto.

wiem wiem, ale tak mi sie skojarzylo tylko. szybka logiczne, a drugie lusterka chodzilo mi o te ochraniacze na łapy jak trzymasz na manetach.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez cioracz » 25/4/2015, 15:14

6 godzin ściągania kopniaka bez skutku, aby po tym czasie, klęczenia, skurczy itp ogarnąć się że pokrywa sprzęgła schodzi razem z walkiem i kopniakiem. :roll:
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez rosiboj » 25/4/2015, 21:04

Daja jeszcze mandaty za brak swiatel? Np. mam w aucie auto i DRL ale gdyby mi ktos tam przelaczyl to bym nawet tego nie zauwazyl i zastanawiam sie jak by mnie zatrzymali jak by do tego podeszli.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Glenroy » 25/4/2015, 23:16

Rosidad napisał(a):Daja jeszcze mandaty za brak swiatel?

Tak

Rosidad napisał(a):Np. mam w aucie auto i DRL ale gdyby mi ktos tam przelaczyl to bym nawet tego nie zauwazyl

To akurat nikogo nie interesuje, właściciel odpowiada za samochód i jego aktualny stan.

Rosidad napisał(a):i zastanawiam sie jak by mnie zatrzymali jak by do tego podeszli.

Tak jak do jazdy bez świateł? ;)

Tak jeszcze dla wszystkich, zanim ruszycie puszką, uświadomcie wszystkich pasażerów, że mają zapiąć pasy...Ci z tyłu też, inaczej w przypadku kontroli, pasażer płaci mandat za brak pasów, a kierowca dostaje stówę za nie dopilnowanie tegoż obowiązku :).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez rosiboj » 26/4/2015, 09:48

Tzn nic sie nie zmienilo i kije w dupach dalej sa ... Dlaczego w innych krajach istnieje cos takiego jak upomnienie a w Polsce nie? Sorry ale jak bym jechal bez swiatel to przeciez nie specjalnie bo wisi mi to czy sa wlaczone , nic mnie to nie kosztuje ( H wielkie pomaga) wiec najwyrazniej zwyczajnie w swiecie zapomnialem. Karanie ludzi za cos takiego to glupota.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Glenroy » 26/4/2015, 10:14

Rosidad napisał(a):Tzn nic sie nie zmienilo i kije w dupach dalej sa ... Dlaczego w innych krajach istnieje cos takiego jak upomnienie a w Polsce nie? Sorry ale jak bym jechal bez swiatel to przeciez nie specjalnie bo wisi mi to czy sa wlaczone , nic mnie to nie kosztuje ( H wielkie pomaga) wiec najwyrazniej zwyczajnie w swiecie zapomnialem. Karanie ludzi za cos takiego to glupota.

Bo w Polsce liczy się statystyka i wpływy do kasy państwa. Tutaj nie istnieje coś takiego jak prewencja, za wszystko walą od razu mandat. Przejdziesz o 2 w nocy na czerwonym świetle, mandat, jakoś niedawno w mojej okolicy gościowi zatrzymali dowód za brak jednej żarówki oświetlenia tablicy...paranoja jak cholera.
Glenroy
Moderator

Postprzez Rolnik62 » 26/4/2015, 14:28

Ja ostatnio dostałem stówę za wyrzucenie kiepa w krzaki. Nie jestem typowym śmieciarzem, co wyrzuca sobie wszystko pod nogi, no ale tak wyszło. Powiedziałem im, że mogę się wrócić, podnieść ten niedopałek, i wywalić gdzieś do kosza. Co ty.... Nie ma szans :) Jeszcze mi powiedzieli, że powinienem się cieszyć, bo za zaśmiecanie nawet 5 stów mogą wlepić... A mogłem dać dyla stamtąd, może by za mną nie pobiegli...

Obrazek (otwórz link)
Jeżdżenie "ścigaczem" po mieście to jak bieganie po lesie w garniturze.
Rolnik62
Bywalec

Postprzez Angler » 27/4/2015, 07:07

Rosidad istnieje coÅ› takiego jak upomnienie ale:
-jest stosowane wobec "równiejszych" (czyt. kolega pana Mietka - policjanta)
-jest stosowane gdy strażnik teksasu ma dobry dzień i może wykazać się gestem przed młodszym kolegą/koleżanką. (zależnie od preferencji)
-jest stosowane przez policjantów, którzy policjantami zostali z powołania duchowego. (może mniej niż 1% ogółu)

Co więcej, mogą zastosować pouczenie (albo chociaż tak uzasadnić) w przypadku trudnej sytuacji majątkowej czy rodzinnej zatrzymanego. (ale tu rodzi się pytanie, co to jest ta trudna sytuacja).
Angler
Bywalec

Postprzez cioracz » 27/4/2015, 21:14

Senek. Tu sie nic nie zmieni. To sÄ… Polaczki :D
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez Glenroy » 27/4/2015, 22:16

senek, nie o to chodzi, to że część ludzi wychowały pająki za szafą, mają problemy z życiem w społeczeństwie i nie robi im problemu to, kiedy ktoś nasra im na dywan, bo może i sami tak w domu robią, beton to beton i żadne informacje i argumenty do takich ludzi nie docierają drogą medialną.
Mi chodzi o zwykłych, cywilizowanych ludzi...jest 2 w nocy, czerwone światło [tak, część sygnalizacji działa 24/7] w promieniu kilometra żywej duszy, przechodzisz przez przejście i nagle wyskakuje Ci oszołom z blankiecikiem i mandat za przejście na czerwonym, bo chyba wymusiłeś na żuku gnojarzu toczącym swoją kulkę...
Brak oświetlenia tablicy...no wiesz, zabieranie dowodu i zakaz kontynuowania jazdy za coś takiego, to czysta paranoja...
Brak świateł podczas jazdy w dzień...oczywiście mandat, bo nie wolno Ci kur*a zapomnieć, że nie włączyłeś świateł, osobiście kiedy podjeżdżam po kogoś na parking, zatrzymuję się, wyłączam światła, gaszę silnik, pasażer wsiada do samochodu, odpalam silnik, wrzucam bieg i kur*a w tej całej rutynie zapominam o światłach narażając się na mandat...bo przecież nikt Cię nie upomni.
Jest cała masa przykładów, przy których pouczenie jest lepszym rozwiązaniem niż mandat, mandaty powinno się wlepiać podczas rażącego narażenia przepisów, a nie za przekroczenie prędkości o 5km/h, spaloną żarówkę, czy grupkę młodzieży pijącej piwo na ławce w parku...
Ja wiem, że część społeczeństwa ma poważne problemy z przyswojeniem podstawowych zachowań, ale to nie znaczy, że wszyscy mają za to dostawać po dupie.
Glenroy
Moderator

Postprzez Czester » 28/4/2015, 07:47

A ja nadal za ch*ja nie mogę pojąć, dlaczego istnieje obowiązek zapinania pasów bezpieczeństwa? Czy nie zapinając pasa stwarzam zagrożenie w ruchu drogowym?
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê