1
ASR1927 napisał(a):Sorry, że rzucę takim abstrakcyjnym pytaniem, zupełnie nie związanym z forum, ale mam cichą nadzieję, że być może wbrew pozorom ktoś już tutaj coś takiego robił i mi zasugeruję jak mam wykonać ową pewną drobną czynność. Mianowicie, nie jestem w stanie odkręcić kolektoraZapuściłem go DabljuDiForti* na kilka godzin, ale śruby ni huhu milimetra. Jeżeli ma to znaczenie dla powodzenia całej operacji, to dodam, że kręcę kluczem 11.
*WD40
Palnik acetylenowo tlenowy, delikatnie podgrzac nakretke do czerwonosci i idzie jak zloto. Oczywiscie dostep do palnika jest ograniczony wiec wiekszosc woli zerwac szpilki i zdejmowac glowice, wiercic, gwintowac itp. A moze nie jest tak ciezko o ten palnik ale ludzie lubia sobie komplikowac zycie.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Amahay, no w Yamahu moim, bo wcześniej wypolerowałem tylko tyle o ile, gdzie był dostęp a żeby zrobić resztę to muszę go zdjąć.
Mirek, szef właśnie tez mi mówił o palniku, dostęp mam, niedawno robiłem przecież rury w łazience i miałem ten palnik w rękach - szkoda że nie pomyślałem wcześniej
A opalarka nie wystarczy? Taka suszarka dla teściowej
Mirek, szef właśnie tez mi mówił o palniku, dostęp mam, niedawno robiłem przecież rury w łazience i miałem ten palnik w rękach - szkoda że nie pomyślałem wcześniej

A opalarka nie wystarczy? Taka suszarka dla teściowej

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
tak szukam prezentow, fajnych gadgetow itd. Niektore rzeczy potrafia zniszczyc nawet najbardziej wybujala wyobraznie. Ktos planuje zakup nowego TV i nie wie na ktory sie zdecydowac? Oto wybor oczywisty http://www.coolthings.com/panasonic-th- ... plasma-tv/ 152-inch screen i masz kino w domu
Kosztuje jedynie 3 037 260 PLN!! i wazy 500Kg MF

Kosztuje jedynie 3 037 260 PLN!! i wazy 500Kg MF
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
-
theriddlen - Świeżak
Kaai napisał(a):Tak, jak kupisz kombi 4SR to ci zmienią nicka
Czemu poczta jest taka lipna? Naklejki do mnie poszły z miesiąc temu a dalej nie ma. Ani u mnie, ani na poczcie, ani listonosz ich sobie nie przykleil
mogę co najwyżej zadeklarować, że zakupie w najbliższej przyszłości koszulkę z logiem ścigacz.pl

everything was free and everything was fast
-
wrider - Świeżak
Powiedzcie, ile trzeba zapłacić za komputer o takich (bądź nieco lepszych) parametrach? To są wymagania minimalne pewnej gry, więc mile widziane nieco lepsze parametry:
Quad Core i5 3 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1024 MB (GeForce GTX 560 lub lepsza), 18 GB HDD, Windows Vista/7
Quad Core i5 3 GHz, 4 GB RAM, karta grafiki 1024 MB (GeForce GTX 560 lub lepsza), 18 GB HDD, Windows Vista/7
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
drug0n napisał(a):Jeżeli podgrzejesz stal o 100 kelwinów to długość na jednym metrze wzrośnie o jakieś 1-2 mm z tego co pamiętam, więc to raczej nie kwestia tego
Jak nie, wystarczą ułamki milimetra żeby gwinty puściły. Ty chyba nigdy sworznia w tłok nie wpychałeś

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
O ja pier*, ten NFS ma wymagania minimalne większe od maksymalnych Crysisa, pomimo że ładniej nie wygląda...
SV 650
-
theriddlen - Świeżak
ASR1927 napisał(a):Powiedzcie, ile trzeba zapłacić za komputer o takich (bądź nieco lepszych) parametrach? To są wymagania minimalne pewnej gry, więc mile widziane nieco lepsze parametry:
Duuuużo

Procek, jeżeli już musi bezwzględnie być to i5, koło 800zł
Grafika też podobnie, w granicach 800zł, już nawet trochę lepsza niż zakładałeś, no przyjmijmy na dobre loty te 600zł.
Płyta główna, tak 300-400zł, ASrocka, jakaś taka w miare ogarnięta.
RAM, 8GB 1333MHz CL9 Kingstona nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 180zł bodajże kosztuje, 4GB jakieś 80zł
HDD, zależy od pojemności, jeżeli masz więcej kasy to polecił bym jakiś 32GB SSD pod system i jakąś 500-kę HDD na graty.
Windows? heh, też zależy od dystrybucji, home, premium, bla bla bla.
Do tego doliczyć musisz jeszcze zasilacz, jeżeli była by to jakaś mocarna karta to tak 800W by się przydał, do kart pokroju 660Ti wystarczy jakiś wydajny 600-650W.
Ogólnie temat rzeka

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
ASR szczerze lepiej kupic ps3, badz xboxa i dac 2 stowki za gre niz kupowac peceta za spora kase. Do tego jeszcze musisz monitor jakis fajniejszy kupic.
Co do palnika. Jak nie szkoda ci kasy to popatrz w castoramie, sa takie fajne acetylo-tlenowe palniczki w puszkach jak pianki do okien. Przydatny motyw w domu
Nie pamietam ile to kosztowalo, ale drogie nie bylo.
Ale do AMDeka musisz ramy z malym CL kupic
Co do palnika. Jak nie szkoda ci kasy to popatrz w castoramie, sa takie fajne acetylo-tlenowe palniczki w puszkach jak pianki do okien. Przydatny motyw w domu

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Krmtzzz napisał(a):ASR szczerze lepiej kupic ps3, badz xboxa i dac 2 stowki za gre niz kupowac peceta za spora kase. Do tego jeszcze musisz monitor jakis fajniejszy kupic.
Co do konsoli siÄ™ z TobÄ… zgodzÄ™

Tutaj zaraz mogła by być wojna pomiędzy PS-owiczami, Xbox-owcami i PC-towcami, mam w miarę ogarniętego PC i na półce pod TV stoi PS3, jeżeli chodzi o wyścigi i im podobne, większą frajdę daje PS, ale jeżeli już w grę wchodzą jakieś Multi to jednak nie ma to jak solidna myszka i "WSAD" pod łapami

Z tymi CL przy DDR3 to już w sumie bez różnicy, 90% to i tak CL9 za większość z tym niższym można by dobry komputer złożyć, akurat DDR3 działają trochę inaczej niż DDR/2, tutaj robotę robi taktowanie i w zasadzie na to jest nastawiona produkcja.
TV zamiast monitora? Czemu nie? oczywiście wtedy musiał byś mieć jakąś mocniejszą grafikę, bo wiadomo, czym większy wyświetlacz, tym większą rozdzielczość przydało by się ustawić, żeby jakoś to wyglądało

-
Glenroy - Moderator
Invinciblee napisał(a):drug0n napisał(a):Jeżeli podgrzejesz stal o 100 kelwinów to długość na jednym metrze wzrośnie o jakieś 1-2 mm z tego co pamiętam, więc to raczej nie kwestia tego
Jak nie, wystarczą ułamki milimetra żeby gwinty puściły. Ty chyba nigdy sworznia w tłok nie wpychałeś
Przy takiej śrubie to byłoby to jakoś 6mm*10^-3 pomnożone przez dt/t100

Krmtzzz napisał(a):ASR szczerze lepiej kupic ps3, badz xboxa i dac 2 stowki za gre niz kupowac peceta za spora kase. Do tego jeszcze musisz monitor jakis fajniejszy kupic.
Lepiej poczekać z konsolami, niedługo wyjdą lepsze klocki i psy. Ponadto na kompie mogę zrobić tysiąc innych rzeczy, mogę grać na myszce i klawiaturze, a nie na padzie.
suhy-19 napisał(a):a co powiecie na podłączenie telewizora do PC zamiast monitora
Zależy jaki to telewizor. Aczkolwiek lcd 27 cali w zupełności wystarcza

- drug0n
- Bywalec
Tyle żę i5-2500 (qad) jest lata świetlne przed AMD. Do gier głownie grafika potrzebna. Radeon 6870 czy GTX 560TI to średnie karty które pociągną najnowsze tytuły w średniej rozdzielczości na max detalach.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Boshi napisał(a):Tyle żę i5-2500 (qad) jest lata świetlne przed AMD. Do gier głownie grafika potrzebna. Radeon 6870 czy GTX 560TI to średnie karty które pociągną najnowsze tytuły w średniej rozdzielczości na max detalach.
Dla tego wszystko dobiera się wedle potrzeb, pisałem o Phenomie bo w zupełności do gierek wystarcza, jeżeli chcesz coś porównywalnego do i5, to będą to FX-y od AMD, wydajnościowo są jako tako porównywalne nadal tworząc jednak cenową przepaść pomiędzy Intelem a AMD. Wiadomo, mimo wszystko Intel jednak będzie lepiej dopracowanym procesorem, ale "skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?" Laik, który ogląda filmy, gra w gierki, i robi masę innych pierdół, nie zauważy różnicy w wydajności pomiędzy takim Phenomem, FX-em, i3 czy i5 o podobnych taktowaniach, różnicę będzie widział dopiero po zapuszczeniu jakiegoś benchmarka, tak na dobrą sprawę

-
Glenroy - Moderator
Czy ja wiem, tez tak myslalem ze multi w psie to kupa. Kupil ojciec PS3 bo chcial sobie pograc. No to ja kupilem sobie BF3, na poczatku chcialem joysticka rozwalic bo nie dosc ze dopiero zaczynalem grac na konsoli to, zaczalem od FPSa. Ale powiem ci ze po 20 godzinach gry ogarnia sie juz cos. Teraz po okolo 100+ godzinach ze tak powiem nie czuje roznicy miedzy pc a ps3. Moge trafic no scope'a, moge trafic bańke w biegu, moge sie bawic jak na pcecie. No i dodatkowo latanie samolotami jest o wiele lepsze niz na myszce ! Jedyny minus to maksymalnie 24 graczy i mniejsze mapy. Ale przynajmniej mam ladna grafike i nie musialem zmieniac kompa specjalnie do gry.
TV zamiast monitora, spoko, tylko ze musisz przenosic albo jednostke albo tv
TV zamiast monitora, spoko, tylko ze musisz przenosic albo jednostke albo tv

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości