1
-
nabudi - Bywalec
Walenty twoj test powinien wygladac nastepujaco:
Czerwone to rzeczy ktore wypisujesz w cmd
Zielone to klikasz enter w puste lini
Wrzuc jak daleko zaszedles
503$ telnet Matematyka.pl 80
Trying 78.46.89.136...
Connected to matematyka.pl.
Escape character is '^]'.
GET /index.htm HTTP/1.1
host: www.matematyka.pl
<tutaj klikasz enter>
HTTP/1.0 200 OK
Date: Wed, 22 May 2013 18:39:29 GMT
Server: LiteSpeed
X-Powered-By: PHP/5.2.17
Set-Cookie: phpbb3_e9d6e_u=1; expires=Thu, 22-May-2014 18:39:29 GMT; path=/; domain=matematyka.pl; HttpOnly
Set-Cookie: phpbb3_e9d6e_k=; expires=Thu, 22-May-2014 18:39:29 GMT; path=/; domain=matematyka.pl; HttpOnly
Set-Cookie: phpbb3_e9d6e_sid=83907204aac317342dd4ed11edc5be78; expires=Thu, 22-May-2014 18:39:29 GMT; path=/; domain=matematyka.pl; HttpOnly
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Cache-Control: private, no-cache="set-cookie"
Expires: 0
Pragma: no-cache
Czerwone to rzeczy ktore wypisujesz w cmd
Zielone to klikasz enter w puste lini
Wrzuc jak daleko zaszedles
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Rosi, mów jak do osła, bo nieogarniam.
Jakąś tajemną wiedzą otworzyłem cmd ->start->uruchom->cmd.exe (mam win xp).
Wtedy pojawia się C:/Documents and Settings/User> i tutaj wpisuję "telnet Matematyka.pl 80". I tutaj taki szczegół: to "/" jest w drugą stronę, nie mogę tego na klawiaturze znaleźć.
Dobra, wpisałem i wyświetliło się coś takiego:
http://img834.imageshack.us/img834/8619/cmdt.jpg
Co dalej?
Jakąś tajemną wiedzą otworzyłem cmd ->start->uruchom->cmd.exe (mam win xp).
Wtedy pojawia się C:/Documents and Settings/User> i tutaj wpisuję "telnet Matematyka.pl 80". I tutaj taki szczegół: to "/" jest w drugą stronę, nie mogę tego na klawiaturze znaleźć.
Dobra, wpisałem i wyświetliło się coś takiego:
http://img834.imageshack.us/img834/8619/cmdt.jpg
Co dalej?
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Walenty cos tu nie bangla, twoj blad 400 to odpowiedz servera ktory mowi,ze nie zrozumial co ty od niego chcesz a tak nie powinno byc, wrzuc no full screenshot-a z tym co ty tam piszesz.
Dobra wiadomosc jest taka, ze server z ktorym gadasz chce z toba gadac wiec nie jest zle
Dobra wiadomosc jest taka, ze server z ktorym gadasz chce z toba gadac wiec nie jest zle

-
rosiboj - Moderator
Teraz taka sytuacja, że robię to co wczesniej - http://img11.imageshack.us/img11/2715/screentfo.jpg
...i nic się nie dzieje - http://img571.imageshack.us/img571/3726/screen1hze.jpg
...i nic się nie dzieje - http://img571.imageshack.us/img571/3726/screen1hze.jpg
-
Walenty - Moderator
-
rosiboj - Moderator
Taka sytuacja: http://img843.imageshack.us/img843/1011/screen2li.jpg
Invi wyluzuj, bo Ci maść przepiszę
Invi wyluzuj, bo Ci maść przepiszę

-
Walenty - Moderator
Walenty mi możesz przypisać kilka tubek, bo mam dzisiaj ból d*py nie z tej ziemi...
O 9 rano pojechałem do Łodzi (Focus MK2 1,6 dezel), miałem załatwić 3 szybkie tematy i wrócić do domu na 17.
Miałem...wyjeżdżając z Łodzi padła turbina, nie miał nawet siły podjechać pod wiadukt, dojechałem już prawie na samą górę i zdechł, więc stoczyłem się z powrotem w korku, który powstał na dół w akompaniamencie klaksonów i siarczystych k*rew, bo ludziom już nerwy puszczały - no nic, szukając płaskiej drogi dojechałem do AUTOSTRADY. PŁATNEJ.
Na autostradzie Wawa-Łódź mój vmax to 80kmh Z GÓRKI - TIRy objeżdżały mnie jak chciały i w ten oto sposób kilka godzin podziwiałem przyrodę, bo nic innego mi nie pozostało.
Gdyby tego było mało po dowleczeniu się te 300km Ford wziął i się zes*ał doszczętnie 5km od domu
Zamiast 17 wróciłem o 23.
Trzymajta mnie, bo nie zniese
O 9 rano pojechałem do Łodzi (Focus MK2 1,6 dezel), miałem załatwić 3 szybkie tematy i wrócić do domu na 17.
Miałem...wyjeżdżając z Łodzi padła turbina, nie miał nawet siły podjechać pod wiadukt, dojechałem już prawie na samą górę i zdechł, więc stoczyłem się z powrotem w korku, który powstał na dół w akompaniamencie klaksonów i siarczystych k*rew, bo ludziom już nerwy puszczały - no nic, szukając płaskiej drogi dojechałem do AUTOSTRADY. PŁATNEJ.
Na autostradzie Wawa-Łódź mój vmax to 80kmh Z GÓRKI - TIRy objeżdżały mnie jak chciały i w ten oto sposób kilka godzin podziwiałem przyrodę, bo nic innego mi nie pozostało.
Gdyby tego było mało po dowleczeniu się te 300km Ford wziął i się zes*ał doszczętnie 5km od domu

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Jesli nie dymil na bialo to padlo sterowanie sprezarki czyli nic powaznego. Uszkodzenie turbo oznacza uszkodzenie uszczelnienia. Wtedy samochod dymi na bialo a w silniku szybko ubywa oleju. Jazda bez oleju wiadomo do czego prowadzi.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
Vergon napisał(a):Walenty mi możesz przypisać kilka tubek, bo mam dzisiaj ból d*py nie z tej ziemi...
Gdyby tego było mało po dowleczeniu się te 300km Ford wziął i się zes*ał doszczętnie 5km od domu![]()
![]()
![]()
![]()
Przynajmniej jest o czym opowiadać, idź spać, rano fokusina nadal będzie zepsuta, ale samopoczucie znacznie lepsze

Awarie turbo są straszne, można sobie znaleźć kilka filmików z rozbieganymi dieslami, także mogło być gorzej

A, no i maść dla Ciebie:

-
Walenty - Moderator
Rosi, sprawdź sobie uptime'a tej stronki to będziesz wiedział czy działa cały czas czy nie przecież.
Vergon, padło ci turbo i tak jeździsz? Jak olej brał i zajechałeś silnik to mądre to nie było.
Vergon, padło ci turbo i tak jeździsz? Jak olej brał i zajechałeś silnik to mądre to nie było.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
w sumie to tylko na początku coś wyświetliła (wpisując to "telnet Matematyka.pl 80"), na którymś screenie widać. Teraz sprawdzałem i nie pokazuje nic.
A na tym ostatnim screenie widać cos ciekawego?
A na tym ostatnim screenie widać cos ciekawego?
-
Walenty - Moderator
na ostatnim widac ze masz polaczenie z ich serverem, niestety ale kolejny krok w twoim wypadku moze okazac sie niewykonalny tj tcpdump na twoim gejcie, chyba ze masz tak jak ja tzn box z linuxem w co watpie, chyba w tym wypadku najlepiej dryndnac do isp i wtedy oni maja taka mozliwosc zeby sprawdzic czy twoj gate wpuszcza pakiety do matematyka.pl na port 80, jesli oni je widza to problem dla nich do rozgryzania, jesli nie to problem u ciebie w domu. Niestety nie znam konfiguracji, urzadze wiec ciezko sie wypowiadac, jako tymczasowe rozwiazanie zaproponowalbym proxy i uderzenie do ISP z zapytaniem jesli jestes pewien ze nie masz u siebie niczego co by moglo zablokowac ruch.
-
rosiboj - Moderator
a próbowałeś podstawowego rozwiązania czyli zrestartować router/ap (jeśli masz takowy w domu ale koro masz kilka kompów to zapewne tak)? spróbuj podpiąć komputer bezpośrednio do kabla od ISP i sprawdź wtedy. Może po jakiejś burzy routerkowi się coś popieprzyło.
- dam1en
- Świeżak