111
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Vergon napisał(a):ASR1927 napisał(a):Niekaralność nie jest warunkiem koniecznym.
![]()
![]()
motoluka napisał(a):Niekaralność owszem, ale za mandaty już dawno przestali odrzucać. Chodzi im o przestępstwa.
No co się tak dziwicie? Wiecie ilu karanych pracuje w moich rejonach? I w woju też. Na logikę, ktoś karany w Wałbrzychu za małolata przykładowo 3 w zawiechu na 2. Jakieś głupie młodzieńcze wybryki. Po 10 latach mieszka w Rzeszowie i jest zupełnie inną osobą. Dlaczego nie dać mu szansy? Poza tym, po 5 latach od ostatniego dnia wyroku, skazanie uważa się za niebyłe. NIE BYŁO go
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Panie kolego niekaralność jest warunkiem koniecznym jeśli chcesz się starać do służb mundurowych... wiem bo musiałem latać po sądach za takim kwitkiem i płącić za niego 5 dych choć nie jestem policjantem ale skoro do wojska, straży granicznej czy miejskiej trzeba mieć zaświadczenie o niekaralności to do policji tym bardziej.
Nie wiem czy z maturą się coś nie zmieniło ale wymagane wykształcenie jest różne w zależności do jakiego korpusu masz zamiar wstąpić. Jeśli chcesz być zwykłym posterunkowym, szeregowym to matura jest całkowicie zbędna.
Nie wiem czy z maturą się coś nie zmieniło ale wymagane wykształcenie jest różne w zależności do jakiego korpusu masz zamiar wstąpić. Jeśli chcesz być zwykłym posterunkowym, szeregowym to matura jest całkowicie zbędna.
Ostatnio edytowano 8/1/2013, 21:13 przez Jasiu123, łącznie edytowano 2 razy
- Jasiu123
- Świeżak
http://www.youtube.com/watch?v=GKbTC8Z_EGc
cztery osiemnastki tylko w moim samochodzie, to jest teraz trendy to jest teraz w modzie! cztery osiemnastki tylko w mojej furze lubią być na dole kiedy ja na górze!
ahaha, ale mam z teog polew xd
//edit
tematycznie z motocyklami
http://www.youtube.com/watch?v=5EAh8rAEFww

cztery osiemnastki tylko w moim samochodzie, to jest teraz trendy to jest teraz w modzie! cztery osiemnastki tylko w mojej furze lubią być na dole kiedy ja na górze!
ahaha, ale mam z teog polew xd
//edit
tematycznie z motocyklami
http://www.youtube.com/watch?v=5EAh8rAEFww

Ostatnio edytowano 8/1/2013, 21:10 przez Kaai, łącznie edytowano 1 raz
- Kaai
- Mieszkaniec forum
ASR1927 napisał(a):Na logikę, ktoś karany w Wałbrzychu za małolata przykładowo 3 w zawiechu na 2. Jakieś głupie młodzieńcze wybryki. Po 10 latach mieszka w Rzeszowie i jest zupełnie inną osobą. Dlaczego nie dać mu szansy?
Na logike, to skoro raz nie potrafil sie zachowac jak nalezy to dlaczego teraz mialo by byc inaczej? Raz mial wszystkich i wszystko w dupie to i drugi i trzeci tez bedzie mial.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Rosiboj napisał(a):ASR1927 napisał(a):Na logikę, ktoś karany w Wałbrzychu za małolata przykładowo 3 w zawiechu na 2. Jakieś głupie młodzieńcze wybryki. Po 10 latach mieszka w Rzeszowie i jest zupełnie inną osobą. Dlaczego nie dać mu szansy?
Na logike, to skoro raz nie potrafil sie zachowac jak nalezy to dlaczego teraz mialo by byc inaczej? Raz mial wszystkich i wszystko w d*** to i drugi i trzeci tez bedzie mial.
Czy pojęcie resocjalizacji jest Tobie znane czy w UK tego nie ma? Tam od razu wieszają czy sadzają na krzesło?
Jasiu123 napisał(a):Panie kolego niekaralność jest warunkiem koniecznym jeśli chcesz się starać do służb mundórowych... wiem bo musiałem latać po sądach za takim kwitkiem i płącić za niego 5 dych choć nie jestem policjantem ale skoro do wojska, straży granicznej czy miejskiej trzeba mieć zaświadczenie o niekaralności to do policji tym bardziej.
Zaświadczenie o niekaralności to zupełnie inna sprawa. Po 5 latach od ostatniego dnia wyroku dostaniesz taki kwitek a Policja nawet go od Ciebie nie chce. Dlaczego? Bo mają swoją bazę danych. Jeśli myślisz że jesteś niekarany bo masz w ręce świadectwo niekaralności, a kiedyś byłeś karany to jesteś w błędzie. Na formularzu jest pytanie czy byłeś karany sądownie. Co zaznaczysz, jeżeli masz w ręce świadectwo niekaralności a byłeś wcześniej karany?
-
ASR1927 - Moderator
Rosiboj napisał(a):ASR1927 napisał(a):Na logikę, ktoś karany w Wałbrzychu za małolata przykładowo 3 w zawiechu na 2. Jakieś głupie młodzieńcze wybryki. Po 10 latach mieszka w Rzeszowie i jest zupełnie inną osobą. Dlaczego nie dać mu szansy?
Na logike, to skoro raz nie potrafil sie zachowac jak nalezy to dlaczego teraz mialo by byc inaczej? Raz mial wszystkich i wszystko w d*** to i drugi i trzeci tez bedzie mial.
Nie skreślałbym od razu człowieka, każdemu może się raz podwinąć noga(pod warunkiem, że nie jest to jakieś ciężkie przestępstwo). A nie karalność z tego co mi wiadomo jest wymagana, mam brata w policji to wiem. Nawet lepiej jak masz czyste konto bez mandatów, podobno też na to patrzą.

everything was free and everything was fast
-
wrider - Świeżak
Po czterech albo pieciu latach po odbyciu kary jestes jak niekarany. Jesli siedziales jako wlamywacz, odsiedziales rok i po czterech latach ktos nazwie Cie zlodziejem to mozesz zalozyc mu proces o znieslawienie. Na takse tez trzeba byc niekaranym. Natomiast jesli korzystasz z tanszych przewozow osob itp to miej swiadomosc, ze Twoja dziewczyne do domu moze odwozic gwalciciel na przepustce.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
wrider napisał(a):Rosiboj napisał(a):ASR1927 napisał(a):Na logikę, ktoś karany w Wałbrzychu za małolata przykładowo 3 w zawiechu na 2. Jakieś głupie młodzieńcze wybryki. Po 10 latach mieszka w Rzeszowie i jest zupełnie inną osobą. Dlaczego nie dać mu szansy?
Nie skreślałbym od razu człowieka, każdemu może się raz podwinąć noga(pod warunkiem, że nie jest to jakieś ciężkie przestępstwo). A nie karalność z tego co mi wiadomo jest wymagana, mam brata w policji to wiem. Nawet lepiej jak masz czyste konto bez mandatów, podobno też na to patrzą.
Mandaty nie mają znaczenia, dawniej miały. Niekaralność jest wymagana ale bez kwitków.
-
ASR1927 napisał(a):Czy pojęcie resocjalizacji jest Tobie znane czy w UK tego nie ma? Tam od razu wieszają czy sadzają na krzesło?
Nie wiem jak jest w UK ale jak cos o tym wiesz to mi powiedz. Moja kuzynka resocjalizuje ale w Polsce ... a jakie jest twoje zrodlo informacji?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
czasem ludzie potrafią odwinąć głupotę, która jest przestępstwem (np wsiąść po pijaku za koło i mieć pecha by być złapanym), której potem starają się już więcej nie popełnić.
i po to jest to zatarcie po 5 latach, by ktoś miał czysty życiorys.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
wrider napisał(a):Rosiboj napisał(a):ASR1927 napisał(a):Na logikę, ktoś karany w Wałbrzychu za małolata przykładowo 3 w zawiechu na 2. Jakieś głupie młodzieńcze wybryki. Po 10 latach mieszka w Rzeszowie i jest zupełnie inną osobą. Dlaczego nie dać mu szansy?
Ja składając papiery musiałem iść do KPP po odpisy mandatów, które podawałem w rubryce z karalnością. 17 marca zdałem sprawnościówkę w Legionowie i dopiero na 23 stycznia mam psycho w Lublinie. Właśnie, może ktoś ma jakieś wytyczne w tym temacie? bo kompletnie nie wiem czego się spodziewać i idę zupełnie na spontan

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Prawda jest taka że jeśli starasz się do służb mundurowych w dzisiejszych czasach to wymagane dokumenty są mało ważne.
Liczą się tylko i wyłącznie znajomości bo w niektórych placówkach szkoleniowych jest nawet 50 chętnych na jedno miejsce więc mają w czym wybierać.
Liczą się tylko i wyłącznie znajomości bo w niektórych placówkach szkoleniowych jest nawet 50 chętnych na jedno miejsce więc mają w czym wybierać.
- Jasiu123
- Świeżak
No ale zbicie szyby w domu sąsiada jako dzieciak nie może być tak piętnowane w dorosłym życiu, przynajmniej takie mam zdanie. Odnośnie bicia szyb, ostatnio wywaliłem szybę w autobusie łokciem, kierowca każe wstawać przed przystankiem więc wstałem w Krakowie i ktoś wyskoczył na drogę, poleciałem na szybę i pękła w dwóch miejscach na długości metra. Heh nie mogłoby być przycisków jak w mpk?
Jasiu123, u mnie było ponad 30 chętnych na miejsce a nie mam znajomości, jeszcze jakieś teorie?
Jasiu123, u mnie było ponad 30 chętnych na miejsce a nie mam znajomości, jeszcze jakieś teorie?
Ostatnio edytowano 8/1/2013, 21:28 przez motoluka, łącznie edytowano 1 raz
-
Rosiboj napisał(a):ASR1927 napisał(a):Czy pojęcie resocjalizacji jest Tobie znane czy w UK tego nie ma? Tam od razu wieszają czy sadzają na krzesło?
Nie wiem jak jest w UK ale jak cos o tym wiesz to mi powiedz. Moja kuzynka resocjalizuje ale w Polsce ... a jakie jest twoje zrodlo informacji?
Moje źródło jest bezpośrednie: Komenda Miejska Policji. Według mnie, nie ma bardziej wiarygodnego źródła. No, może poza ministrem sprawiedliwości bądź spraw wewnętrznych. Skoro Ty uważasz, że nie należy karanym dawać szansy to dziękujmy Bogu, że niewielu jest takich jak Ty. Karany = zły? Bo dał się złapać. Wiesz ilu jest bandytów niekaranych? Al Capone też był wporzo, poszedł co prawda do paki, ale za finanse. Setki morderstw uszły mu na sucho, ale co tam, przecież nie był za to karany

Jasiu123 napisał(a):Prawda jest taka że jeśli starasz się do służb mundurowych w dzisiejszych czasach to wymagane dokumenty są mało ważne.
To dobre. Jesteś za PiSem?

Ostatnio edytowano 8/1/2013, 21:29 przez ASR1927, łącznie edytowano 1 raz
-
ASR1927 - Moderator
motoluka napisał(a):No ale zbicie szyby w domu sąsiada jako dzieciak nie może być tak piętnowane w dorosłym życiu, przynajmniej takie mam zdanie. Odnośnie bicia szyb, ostatnio wywaliłem szybę w autobusie łokciem, kierowca każe wstawać przed przystankiem więc wstałem w Krakowie i ktoś wyskoczył na drogę, poleciałem na szybę i pękła w dwóch miejscach na długości metra. Heh nie mogłoby być przycisków jak w mpk?
Glenroy, co chcesz wiedzieć o psycho?
Kurrrde sam siebie zacytowałem, przepraszam.
Ostatnio edytowano 8/1/2013, 21:29 przez motoluka, łącznie edytowano 1 raz
-
madcap napisał(a):czasem ludzie potrafią odwinąć głupotę, która jest przestępstwem (np wsiąść po pijaku za koło i mieć pecha by być złapanym), której potem starają się już więcej nie popełnić.
To akurat dla mnie głupi przykład, bo wsiąść będąc pijanym, czyt. mając pow. 0.5 promila, nie można nazwać tego głupotą, jeżeli odważysz się na coś takiego raz, drugi, to w końcu wejdzie Ci to w nawyk i akurat dla mnie kwestia prowadzenia pod wpływem alkoholu bądź innych środków odurzających powinna pozostawać w papierach. Ale ja jestem inny i to tylko moje zdanie

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator