Zobacz wątek - zimowe pogawędki
NAS Analytics TAG

zimowe pogawędki

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez Black-Ghost » 26/1/2013, 15:11

Silnik mam 2.3TD. Nie mówię o Holandii bo tu nie trzeba nikogo wyprzedzać mało gdzie nie ma drogi 2 pasmowej. Mówiłem o Polsce. Mam rozumieć że musisz wyprzedzić wszystkich przed tobą bo nie możesz jechać za kimś z prędkością 90km/h? Po to mam dychę żebym nie musiał się odchamiać w samochodzie.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 26/1/2013, 15:13

dokładnie
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Black-Ghost » 26/1/2013, 15:14

No to masz ciekawe podejście do jazdy. Ale nie martw się. Rozbijesz auto to ci przejdzie ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 26/1/2013, 15:18

Obrazek
Walenty
Moderator

Postprzez Glenroy » 26/1/2013, 16:08

Kaai napisał(a):dokładnie

Czyli należysz do grupy kierowców "wyprzedzić wszystkich za wszelką cenę", ja nie wiem, to w jakiś sposób podnosi ludziom samoocenę? ;) Często trafiam na takich gości w jakimś 1.9TDI [w zasadzie niewiele innych w Polsce jeździ], wyjeżdżam z zabudowanego, rozpędzam się do tych 90-100km/h zostawiając go daleko w tyle i wjeżdżając mu tym tak na ambicję, że przez następnych kilka kilometrów robi wszystko, żeby mnie tylko wyprzedzić, a jak już mu się to uda nagle zwalnia do przepisowych 90, wydaje mi się, że do takiej grupy właśnie należysz, przynajmniej humor tacy poprawiają :P

Szczerze, masz rzekomo 21 lat, a zachowujesz siÄ™ jak gimnazjalista ;)
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Kaai » 26/1/2013, 16:15

no widzisz, to ci się źle wydaje.

no nic, spytałem o coś widzę że się w ogóle nie znacie, jedynie kolejny raz rosi miał coś mądrego to poweidzienia i kravec. tak, ze dzięki tym dwóm za pomoc, coś wybiorę, na pewno.

a reszcie życzę mniej nudy w waszych 1.9 dieslach i jeżdżeniu z mega przepisowymi prędkosciami (tylk czemu się tak burzyliście jak fotoradary stawiają itp, jak i tak jeździcie tak jak wolno). ten temat uważam za zamknięty.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez rosiboj » 26/1/2013, 16:22

Walenty napisał(a):
Kaai napisał(a):fajnie mruczała. a po to masz wiecej obrotów niż 3k, żeb z nich korzystać. każdy jeździ jak kto lubi, ja jeżdżę mało eknonomicznie, co poradzę.

Wiesz, taka bunia to może i wyciągnie na 4. biegu 180km/h, ale redukcja? Wyprzedzanie?
Czy aby nie mylisz jej z dodge viperem?

Tu nie chodzi, o ekonomię, tu chodzi o to, że Twoje przygody zahaczają o Andersena :evil:

Ja bym rzekla,ze to czysty Mistrz z Kopenhagi pisal ta salona opowiesc

Ciekawi mnie ktora to taka fajna droga w Opolu. Chyba obwodnica, bo innej fajnej nie znam.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Kaai » 26/1/2013, 16:27

zmieniłeś orientację?
oleska albo ozimska, teraz not sure. ale ta co leci wzdłuż uniwerka i później orlenu w stronę wielkiego ronda
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Walenty » 26/1/2013, 16:39

Kaai, na pewno coÅ› wybierzesz.
Tylko pochwal się Nam ładnie jak już kiedys coś tam kupisz. Szkoda, że tak szybko RX8 odpadło, bo miałem już Z06 zaproponować.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 26/1/2013, 16:41

Też mam 21 lat ale zdecydowanie inne priorytety co do samochodu. ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 26/1/2013, 16:43

widzisz black, ja nie potrzebuję auta do wożenia moto, a ty kupiłeś busa chyba głównie dlatego:D
chociaż inna sprawa taka, że jak miałbym kupować jakiegoś passata 1.9 tdi to chyba i tak lepiej busa wziąć.

walenty, nie weim czy ktoś ci już mówił, ale przestałes być śmieszny jakieś 6 stron temu. taką rx-8 bym mógł na weekend przygarnąć.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Boshi » 26/1/2013, 16:48

To nie walenty przestał być śmieszny, to ty stałeś się irytujący już na tym forum- powoli dobijasz do rangi troll
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 26/1/2013, 16:49

Kaai napisał(a):zmieniłeś orientację?
oleska albo ozimska, teraz not sure. ale ta co leci wzdłuż uniwerka i później orlenu w stronę wielkiego ronda

Ozimkaska to ta co leci na Ledziny/Ozimek
Oleska to ta co leci na Zawade/Olesno

Przykro mi ale zadna z nich nie jest fajna, na kazdej z nich cinquecento sporting czy jakie tam bylo w zupelnosci wystarcza. Rob co chcesz twoja sprawa. Tak tylko zapytalem z ciekawosci.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Walenty » 26/1/2013, 17:02

Kaai napisał(a):widzisz black, ja nie potrzebuję auta do wożenia moto, a ty kupiłeś busa chyba głównie dlatego:D
chociaż inna sprawa taka, że jak miałbym kupować jakiegoś passata 1.9 tdi to chyba i tak lepiej busa wziąć.

walenty, nie weim czy ktoś ci już mówił, ale przestałes być śmieszny jakieś 6 stron temu. taką rx-8 bym mógł na weekend przygarnąć.

Nie śmieszny, a zabawny, śmieszny jesteś Ty, ot różnica 8)

A passat 1.9TDI to nie jest zły samochód, nie wiem co Ci w nim nie pasi. Obiekt westchnień to to nie jest, ale spalanie rzędu 5-6 litrów to ogromny plus, do tego jest to dość duży samochód. No i te 130KM spokojnie wystarczy, żeby dawać sobie w trasie radę - o ile nie jest się młodym gniewnym ;)
Walenty
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 26/1/2013, 17:10

Vergon, kumpel mowi ze jeszcze takich rzeczy nie brali na pierwszym roku, wyslal mi cos takiego: http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... opar+fresh

Mowi ze to moze pomoc, ale nie jest pewien. Popyta sie jeszcze jakichs ludzi z magisterki i jak sie dowie to ci dam znac
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 26/1/2013, 17:16

suhy-19 napisał(a):Ozonowanie pomieszczen powinno zalatwic sprawe smrodu

To wiem, ale jak dostałem ofertę na ozonowanie i jonizowanie to się lekko w szok wbiłem.

Brekekeks napisał(a):@Vergon - spróbuj tzw granatów do klimy, my usuwaliśmy tym smród papierosów jak ktoś w aucie palił. Może pomóc, ale gwarancji nie daję.

W jakiej to jest formie? Spray?

amahay napisał(a):Było potężne bum na e36 (dresowóz jak r6)

Fuck, miałem i jedno i drugie, czy to znak, że już jestem dresem? ;)

motoluka napisał(a):Koledzy, korzysta ktoś z Was z takich kołnierzy? http://images.sklepy24.pl/49694772/3408 ... y-9059.jpg Nie wiem jaki kupić żeby nie pocić się jak świnia.

Mam niemal identyczny tylko, że Adrenaline, dobra sprawa.
Co do pocenia to zakładasz go wtedy, kiedy jest mega zimno, więc o poceniu nie ma raczej mowy.

Krmtzzz napisał(a):Vergon, kumpel mowi ze jeszcze takich rzeczy nie brali na pierwszym roku, wyslal mi cos takiego: http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... opar+fresh

Dzięki za info, poczytam o tym.
Ostatnio edytowano 26/1/2013, 17:20 przez Vergon, łącznie edytowano 1 raz
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cycu_rsko » 26/1/2013, 17:19

Kaai napisał(a):
a reszcie życzę mniej nudy w waszych 1.9 dieslach i jeżdżeniu z mega przepisowymi prędkosciami

Nie nudze sie jezdzac swoim 1.9 TDI, ma wystarczajace osiagi zeby lamac przepisy drogowe odnosnie dopuszczalnych predkosci, nie mam problemu z wyprzedzaniem, nie placze na stacji jak musze zatankowac bo pali malo. Do tego wszystkiego jest bezawaryjne i nie siedze po serwisach ;)
929
cycu_rsko
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 26/1/2013, 17:27

Kaai Nie tylko dla tego żeby wozić moto. Po prostu bus to praktyczny samochód. Możesz w nim przewieźć wszystko od węgla po meble czy teściową! Pojechać wygodnie w trasę. Na upartego nawet się w nim wygodnie prześpisz jadąc na biwak w lecie. Materac na pakę i pięknie :) Masz motocykl to po kiego grzyba ci jeszcze sportowe auto?
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 26/1/2013, 17:32

żeby i jedno i drugie jechało. ot tak, pisałem sto razy, że nie potrzebuję praktycznego samochodu (do wożenia teściowej np xD) tak samo nie patrzę aż tak na spalanie (jak zamknę się w 20l będzie fajnie).

co do rangi troll. jak mi nadadzÄ…, czemu nie.

passat 1.9tdi, pewno, że to nie jest złe auto, 500k nakręcone i chodzi jak z salonu, ale jak pisałem, nie interesują mnie diesle, ani kombiki ani coś, co jeździ wszędzie.

rosi - chodzi konkretnie o tę drogę co masz pas zieleni (właściwie, pie*dolne 2metrowe krzaki) w środku, zaczynają się za światłami koło uniwerka i orlenu. tam nikt nie jeździ 50

//jeszcze jedno. podajecie, że na te drogi co są w polsce itp, to starczy 1.9 130konny diesel, albo nawet seicento, ale już 192 albo nawet ta 146 konna celica, była złym pomysłem. zrozumieć ludzi \o/
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Krmtzzz » 26/1/2013, 17:37

No tak bo przeciez 1.9 tdi nie jedzie... Mistrz prostej sie znalazl. Wez kup sobie ta e46, dajmy na to 2.8 benzynke 180 KM. I wez uzytkuj go prawidlowo, nie tylko na obwodnicy i na prostej drodze. Polataj bokiem, chcialbym to zobaczyc. W zimie tez chetnie bym zobaczyl jak wykorzystujesz takowa moc.

Jak przyjdzie Ci na prawde zalac te 20L/100 to bedziesz zupelnie innaczej mowil.
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê