Trudne sprawy [+18]
Kaai napisał(a):ja przytarłem simsonem całą lewą stornę, jak wy o sliderach na kolanach jeszcze nie słyszeliście.
Spoko. Każdy tak miał

- Załączniki
-
- 20150308_123705.jpg (142.06 KiB) PrzeglÄ…dane 601 razy
-
- 20150308_123829.jpg (149.18 KiB) PrzeglÄ…dane 601 razy
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Wczoraj byłem na zakupach - kupić młodej jakieś auto.
No i przez telefon wszystko fajnie, a na miejscu - no ładnie wyglądało, ale miało jeszcze kilka sporych defektów (np. masło pod korkiem oleju)
I dwóch gościa bardzo to zachwalało, jak po 15min wyjąłem miernik lakieru i stary to zauważył, to od razu inna gadka - nie no wiadomo, zawsze coś tam może być robione... (15min wcześniej to nie było nic lakierowane
)
I najlepszy jego tekst "blachą pan nie jeździ"
Jak słyszę takie żenujące teksty to mi się rzygać chce
Pomijam fakt, że waliło z samochodu gazem i mnie przekonywali że tak musi być, jak ma auto gaz... Jak zobaczyli, że też przyjechałem gazowcem to stanęli obok i mówią "oo też czuć gaz, no ja czuję gaz" Gdzie u mnie nic nie jest nieszczelne. Potem jeden stwierdził, ale to tutaj to nowa instalacja jest, widać w miarę ok autko - panie odpowiadam - ta instalacja ma już 10 lat muszę w tym roku butlę wymienić... ta instalacja jest starsza od instalacji w waszym samochodzie... Już nic nie mówił.
No i przez telefon wszystko fajnie, a na miejscu - no ładnie wyglądało, ale miało jeszcze kilka sporych defektów (np. masło pod korkiem oleju)
I dwóch gościa bardzo to zachwalało, jak po 15min wyjąłem miernik lakieru i stary to zauważył, to od razu inna gadka - nie no wiadomo, zawsze coś tam może być robione... (15min wcześniej to nie było nic lakierowane

I najlepszy jego tekst "blachą pan nie jeździ"

Jak słyszę takie żenujące teksty to mi się rzygać chce

Pomijam fakt, że waliło z samochodu gazem i mnie przekonywali że tak musi być, jak ma auto gaz... Jak zobaczyli, że też przyjechałem gazowcem to stanęli obok i mówią "oo też czuć gaz, no ja czuję gaz" Gdzie u mnie nic nie jest nieszczelne. Potem jeden stwierdził, ale to tutaj to nowa instalacja jest, widać w miarę ok autko - panie odpowiadam - ta instalacja ma już 10 lat muszę w tym roku butlę wymienić... ta instalacja jest starsza od instalacji w waszym samochodzie... Już nic nie mówił.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
cioracz napisał(a):Kaai napisał(a):ja przytarłem simsonem całą lewą stornę, jak wy o sliderach na kolanach jeszcze nie słyszeliście.
Spoko. Każdy tak miał
Ja tym podnóżkiem w simku przytarłem o jakiś wystający wystający kawałek krawężnika, wyrzuciło mnie na pobocze i czołowo przytarłem simsonem w betonowy przepust, simson z niewyjaśnionych przyczyn się zatrzymał, ja nie...na całe szczęście asfalt zamortyzował siłę upadku

Niestety było to jeszcze w czasach kiedy telefon komórkowy był wielkości małego fiata a żeby znaleźć kompana do zabawy wystarczyło wyjść na nasze wiejskie boisko

Może dodam też, że zazwyczaj jeździło się wtedy w krótkich spodenkach, koszulce i często bez kasku i z poparzoną łydką od wydechu

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Glenroy ale mi to szkoda co kolwiek go przycisnąć albo coś. Jak miałem szlifa przy paru znajomych (kompletny przypadek, zero popisu) ja wleciałem do 2metrowego rowu i pierwsze co powiedziałem to "pewnie się błotnik zdarł" o dziwo się potem okazało ze mam skręconą kostkę ale z rowu i do domu sam dojechalem i jeszcze blotnik wyprostowalem
Panie slad na łydce mam do dziś
a to było jakieś 7 lat temu. I też się jeździlo w spodenkach i koszulce ale z kaskiem 

Panie slad na łydce mam do dziś

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Grynfix, w polskim prawie wypadek drogowy definiowany jest jako:
Czyli - nie ma trupa, nie ma wypadku.
Wypadek drogowy - zdarzenie w ruchu drogowym, gdzie jeden lub więcej uczestników ruchu drogowego bierze udział w zdarzeniu, w wyniku którego uczestnik ruchu drogowego został ranny lub doszło do jego śmierci.
Czyli - nie ma trupa, nie ma wypadku.
-
Fugu - Mieszkaniec forum
Kontynuuj Walenty, bo ja nie wiem o co chodzi?
Grynfix - spodobało się auto na zdjęciach to pojechaliśmy obejrzeć. Rozumiem że to nie jest nowe auto, ale cena też nie była rewelacyjna jak na ten rocznik. Ja z gościem na miejscu nawet nie próbowałem się targować - po prostu wiedziałem że tego samochodu nie kupię.
Edit:
mam kolejnego asa - klient na kawę zadaje takie oto pytanie (cała korespondencja):
"Witam a czy na kierunkowskazy led jest dokumentacja ?"
Sam już nie wiem co mam o tym myśleć i mu odpisać
Grynfix - spodobało się auto na zdjęciach to pojechaliśmy obejrzeć. Rozumiem że to nie jest nowe auto, ale cena też nie była rewelacyjna jak na ten rocznik. Ja z gościem na miejscu nawet nie próbowałem się targować - po prostu wiedziałem że tego samochodu nie kupię.
Edit:
mam kolejnego asa - klient na kawę zadaje takie oto pytanie (cała korespondencja):
"Witam a czy na kierunkowskazy led jest dokumentacja ?"
Sam już nie wiem co mam o tym myśleć i mu odpisać

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Kaai 190/60 ? Skad ty takie pomysly bierzesz. Jesli juz to 190/55 badz 200/55 na tor. Jesli wskazania producenta sa 190/50 to na droge pasuje takie zalozyc, jak potrzebujesz glebszych zlozen na torze to wtedy rozumiem sens zalozenia 55
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Grynfix napisał(a):
Ludzie to naprawde maja problemy.. Moto może dymić, wciągać panewe, gubić 2'jke czy byc po prostu krzywym.. ale czy kierunkowskazy maja papiery... ahahah
Niech spyta, czy kierownik ma obowiÄ…zkowe szczepienia xD
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Krmtzzz napisał(a):Kaai 190/60 ? Skad ty takie pomysly bierzesz. Jesli juz to 190/55 badz 200/55 na tor. Jesli wskazania producenta sa 190/50 to na droge pasuje takie zalozyc, jak potrzebujesz glebszych zlozen na torze to wtedy rozumiem sens zalozenia 55
myslalme ze mowimy o torze, wtedy szerszy kapeć ale wyższy profil, to napisałem w moim poscie.
wciagnalem airboxem typa na vfrce ktory lecial 240 miedzy dwoma wsiami xD
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości