Trudne sprawy [+18]
ja pierwszy raz w życiu widziałem tęczę gdy pruszył snieg, a raczej takie drobniutkie kryształki lodu, temp była -4, niebo w miarę czyste za to dość silny wiatr, który chyba nagarnął tego lekkiego lodu i normalnie tęcza, nie tak żywa jak na deszczu ale wyraźna, tak samo w zeszłym roku podczas burzy śnieżnej słychać było grzmoty, błyskawic nie było widać, za gęsty śnieg chyba padał.
black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
Vergon napisał(a):SpeedyGonzales napisał(a):Sam przerobiłem trochę olejów, Orlen, Lotos, Shell, Motul, Castrol, Valvoline... Jeśli patrzeć na normy JASO, API, ACEA itd to przy porównywalnych parametrach bywa duża rozpiętość cenowa, leję to co spełnia lub przewyższa normy, celowo zmieniam markę i co? I nic, nadal wszystko działa jak należy, nie dajcie się zmanipulować marketingiem.
W moto czy w samochodzie? Jak w moto to opinie ludzi pokazują, że jednak różnica chociażby pracy skrzyni jest kolosalna w przypadku niektórych olejów, więc ja bym nie uogólniał.
I tu i tu. Ja odczułem różnicę przy 10W40 vs 75w90. Ten drugi raczej nie w naszym klimacie, super wyciszał i tak jakby wygładzał pracę przekładni, lecz po kilku dniach nie używania sklejał tarcze, był to Mobil1. Shell (advance?) 10W40 nic nie sklejał i skrzynia chodziła nieco bardziej bezpośrednio. Nie mówię że pierwszy zły, ale bardziej pasuje do Włoch, Hiszpanii gdzie mają wyższe temperatury lepsze dla takiej lepkości. A z tych do zawieszeń lałem Agip fork cośtam 10W, dla mnie bez zarzutów. Był też Amortyzol, bo do lag ETZ nie ma sensu lać jakiegoś racinga, zawias chodził duuużo lepiej niż na szarym gęstym szlamie.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
Speedi bo do starszych moto nie ma co lać jakichś wynalazków. W skrzyni w Simku i Jawie mam hipol i jakoś chodzi, a wlałem kiedyś castrol power1 10w 40 to w ogóle skrzynia i sprzęgło nie do ogarnięcia.
Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
hahahahaha
Jak wasze przygotowania ogólnie? Mi to idzie tak:

- Załączniki
-
IMG_20150305_181243.jpg
- Rozebrana :)
- (181.07 KiB) Pobrane 27 razy
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.
-
MarSen - Moderator
Suhy
U mnie wszystko u znajomego w garażu. A co do tych olei: Ja mam mieszankę płynu chłodniczego, olei z Yamahy TDR, Hondy NSR, oleju do lag i małej ilości "Brake Cleaner'a". Działa trochę jak rozpuszczalnik. Chętny ktoś? 

-
MarSen - Moderator
My mamy w garażu tak: Poloneza, którego robimy już od dobrych paru miesięcy. Zrobiliśmy może 25%. Dwa motocykle, pełno części WSZĘDZIE, dwa stare Ogary, Ogara 900... połowę Poloneza
No i cóż... przed garażem stoi Mazda 6, dość nowa, Punto też nowe, służbowa CHYBA Kia (umowa na garażowanie), a jeszcze jedziemy sobie na tydzień na zimowisko na tydzień, a złożenie obu moto to pewnie zajmie nam z dwa tygodnie, bo szkoła, dziewczyna i tak to będzie...
EDIT: Nie licząc kilku rowerów na ścianach itp. itd. Zrobię kiedyś zdjęcie sferyczne to wrzucę

EDIT: Nie licząc kilku rowerów na ścianach itp. itd. Zrobię kiedyś zdjęcie sferyczne to wrzucę

-
MarSen - Moderator
Ktoś z was zamawiał coś z "Puiga" i też tyle czekał?? Przecież to jakieś przegięcie żeby czekać ponad miesiąc na każdy ich produkt... :-/
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Grynfix tak na marginesie... Ty się z kimś ścigasz na posty czy nie wiem... siedzisz głównie przed kompem? Na forum od 2 tygodni i 230 postów :O Tak pytam, nie bierz do siebie.
-
MarSen - Moderator
Nabija Posty w każdym temacie... Ba nawet dubluje jeden pod drugim
To sie nazywa parcie na szkło 

-
Walenty Ady toć to stare, dawno i nie prawda
hehehe

-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości