1113
A czy to nie są nasze sprawy czy może nie mówimy o naszym sąsiedzie który jest potężnym rynkiem zbytu dla naszych produktów ? Czy może lepiej zostawić ich samych sobie w sferze wpływów Putina który będzie miał kolejnego Asa w rękawie ?
Udzielenie pomocy rannym to coś złego >? Jakoś niezaobserwowana szturmu uchodźców ku naszym granicą...
Udzielenie pomocy rannym to coś złego >? Jakoś niezaobserwowana szturmu uchodźców ku naszym granicą...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
malomi napisał(a):Ok. to doczytaj jeszcze, kto stał za tą zbrodnią a później poskładaj wszystko w całość... łącznie z moim pierwszym poście w temacie...
Co nie zmienia faktu że na takiej podstawie nie powinno się szerzyć i propagować i nastawiać wszystkich anty... Idąc tym tokiem myślenia powinniśmy nienawidzić połowę nacji europejskich z Rosją i Niemcami na czele.
Wq mnie takie narodowe użalanie się ile to nam wszyscy krzywdy nie wyrządzili ci źli ci niedobrzy ludzie to było x lat temu czy wymienione wydążenia mają coś wspólnego z obecną sytuacją >? A czy my Polacy zawsze w naszej historii postępowali według dekalogu >?
Ty jestes po prostu glupi czy nie chcesz rozumiec?
Przeczytaj wpis na wikipedi po prawej stronie masz kto za tym stal UPA i LUDNOSC UKRAINSKA. Dowodcom upa stawia sie teraz pomniki na ukrainie. Czlowiek odpowiedzialny za rzez wolynska jest czczony jak bohater. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dmytro_Klaczkiwski
Tu nie chodzi o rozpamietywania krzywd tylko przyznanie sie do tego co sie zrobilo.
Jakos nie widac zeby w Niemczech stawiano pomniki hitlerowi czy innym.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Wrocmy do czasow wspoczesnych - to co sie dzieje na ukrainie to jest dzicz, bydlo - bo inczej teraz tego nie mozna nazwac.
W Polsce 25 lat temu tez byl przewrot - to nie bylo idealne ale zadzialalo. Widzisz roznice wtedy w Polsce a teraz na ukrainie? Ukraincy po prostu niedojrzali jeszcze do Polakow sprzed 25 lat i uwarzam ze po pierszych strzalach w strone milicjantow - na majadan powinny wjechac czolgi i ich po prostu spacyfikowac.
W Polsce 25 lat temu tez byl przewrot - to nie bylo idealne ale zadzialalo. Widzisz roznice wtedy w Polsce a teraz na ukrainie? Ukraincy po prostu niedojrzali jeszcze do Polakow sprzed 25 lat i uwarzam ze po pierszych strzalach w strone milicjantow - na majadan powinny wjechac czolgi i ich po prostu spacyfikowac.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
A czy ty będąc na miejscu Ukraińców żyjąc w takim a nie innym Państwie zgodziłbyś się na taką sytuację >?
Bo ja osobiście nie i stałbym w pierwszym szeregu...
Co do milicji i obecnej sytuacji nie twierdze, że to mi się podoba, ponieważ były możliwości rozwiązania tego pokojowe nie twierdzę, że wszyscy na majdanie są święci, bo zapewne grono ludzi manifestujących tam to zwykli zadymiarze...
Co do strzałów to nie wiadomo, po której stronie padły one pierwsze, jeżeli chodzi o milicjantów, którzy szturmują majdan są rosyjskimi jednostkami specjalnymi ubrani w milicyjne mundury co mnie wcale nie dziwi...
W naszym interesie jest aby Ukraina się ucywilizowała...
Bo ja osobiście nie i stałbym w pierwszym szeregu...
Co do milicji i obecnej sytuacji nie twierdze, że to mi się podoba, ponieważ były możliwości rozwiązania tego pokojowe nie twierdzę, że wszyscy na majdanie są święci, bo zapewne grono ludzi manifestujących tam to zwykli zadymiarze...
Co do strzałów to nie wiadomo, po której stronie padły one pierwsze, jeżeli chodzi o milicjantów, którzy szturmują majdan są rosyjskimi jednostkami specjalnymi ubrani w milicyjne mundury co mnie wcale nie dziwi...
W naszym interesie jest aby Ukraina się ucywilizowała...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Znowu nie rozumiesz.
Podalem Ci przyklad jak mozna bylo to rozwiazac w Polsce 25 lat temu w duzo gorszych czasach. Jezeli nie potrafia tego zrobic teraz to znaczy ze sa tacy sami jak ich obecna wladza.
Jak zaczela sie zadyma to prawdziwi zwolennicy "demokracji" i "niepodleglosci" powinni po prostu zostawic tych jak to ich ladnie nazwales "zadymiarzy" (to zwykli bandyci). A do takich ludzi sie w tym momencie strzela.
Podalem Ci przyklad jak mozna bylo to rozwiazac w Polsce 25 lat temu w duzo gorszych czasach. Jezeli nie potrafia tego zrobic teraz to znaczy ze sa tacy sami jak ich obecna wladza.
Jak zaczela sie zadyma to prawdziwi zwolennicy "demokracji" i "niepodleglosci" powinni po prostu zostawic tych jak to ich ladnie nazwales "zadymiarzy" (to zwykli bandyci). A do takich ludzi sie w tym momencie strzela.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Moje prywatne zdanie jest takie...
Co mnie to obchodzi!!! To jest ich wewnętrzna sprawa i niech sobie radzą sami...
Czy Ukraina reaguje na nasze bezrobocie, biedę, NFZ, rząd i inne problemy??
Dla czego mamy wysyłać naszych żołnierzy, żeby byli kaleczeni i zabijani, za coś co nas kompletnie nie dotyczy??
Zresztą rząd wybrali sobie sami...
Przypomnijcie sobie naszą historię... Najpierw rozbiory, potem II Wojna Światowa i Niemcy<->Rosja... Wszyscy nasi "przyjaciele" chcieli nas co najwyżej odoić z ziemi, kasy i niepodległości...
U nas skakał "elektryk", a nie Ukraińcy... Tyle...
Co mnie to obchodzi!!! To jest ich wewnętrzna sprawa i niech sobie radzą sami...
Czy Ukraina reaguje na nasze bezrobocie, biedę, NFZ, rząd i inne problemy??
Dla czego mamy wysyłać naszych żołnierzy, żeby byli kaleczeni i zabijani, za coś co nas kompletnie nie dotyczy??
Zresztą rząd wybrali sobie sami...
Przypomnijcie sobie naszą historię... Najpierw rozbiory, potem II Wojna Światowa i Niemcy<->Rosja... Wszyscy nasi "przyjaciele" chcieli nas co najwyżej odoić z ziemi, kasy i niepodległości...
U nas skakał "elektryk", a nie Ukraińcy... Tyle...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Ścigacz.pl
Karol20 napisał(a):Znowu nie rozumiesz.
Drogi Karolu czy jeżeli wszyscy manifestanci propagujący demokrację itp. odeszli zostawiając zadymiarzy czy wówczas zmusiliby czerwonego prezydenta do odejścia?
Czy Stoczniowcy w Gdańsku jeżeliby ustąpili zmieniłby się ustrój w PL ?
Nie uważam, że Ukraińcy niedorośli do demokracji, ponieważ jedna próba polubownego obalenia rzędu była i nic to nie zmieniło...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
malomi napisał(a):
Drogi Karolu czy jeżeli wszyscy manifestanci propagujący demokrację itp. odeszli zostawiając zadymiarzy czy wówczas zmusiliby czerwonego prezydenta do odejścia?
Oczywiscie ze nie, ale to co teraz sie dzieje to nie jest dobra droga. Trzeba bylo odejsci i sprobowac znowu jak sie to wszystko uspokoi.
"Czy Stoczniowcy w Gdańsku jeżeliby ustąpili zmieniłby się ustrój w PL ? "
Jak mozesz to porownywac?
Do Gdanska mozna porownac bardziej pomaranczowa rewolucjie, ale nie to co sie teraz dzieje.
"Nie uważam, że Ukraińcy niedorośli do demokracji, ponieważ jedna próba polubownego obalenia rzędu była i nic to nie zmieniło... "
Byla i sie udalo i widac jak to sie skonczylo. Obecny rzad byl wybrany demokratycznie czy to sie komus podoba czy nie. Ukraincy nie dorosli do demokracji juz ja mieli i nie potrafili utrzymac.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
malomi napisał(a):Demokratyczne wybory hmm w dużym cudzysłowie...
Bo? Jakiś dowód a nie luźne przemyślenia.
Wbrew pozorom ci co teraz krzycza na majdanie to nie jest cale spoleczenstwo - spora czesc ukraincow popiera obecny rzad. Jak np. zaglebie donieckie.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Oczywiście są rejony gdzie ludność ma tak wyprane głowy, że nic poza czerwonym nie widzą.
Porównując ówczesną ustrój do demokracji to tak jak g do twarogu Białoruś również jest teoretycznie państwem demokratycznym ludzie mają prawo wyboru, ale czy nazwiemy to demokracją czy ustrojem semiprezydenckim jak w Rosji ? I to samo było na Ukrainie
Porównując ówczesną ustrój do demokracji to tak jak g do twarogu Białoruś również jest teoretycznie państwem demokratycznym ludzie mają prawo wyboru, ale czy nazwiemy to demokracją czy ustrojem semiprezydenckim jak w Rosji ? I to samo było na Ukrainie
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
To teraz ja Ciebie nie rozumiem. To że wierzą w coś innego (dlaczego to już inna sprawa) tzn. że nie mają głosować. Jak głosują to nagle się okazało że są większością.
Demokracja nie jest sprawiedliwa. Większość mają komuniści - nic na to nie mogą poradzić i zaczynają się brednie o sfałszowanych wyborach. Białoruś nie wpuściła z tego co kojarzę obserwatorów ONZ czy jakichś innych - na ukrainie wszystko bylo monitorowane.
Ale zobacz że ci co teraz krzycza rządzili już na ukrainie. Przegrali wybory, nie podoba im sie to co robi demokratycznie wybrany rzad ktory wybrala wiekszosc ukraincow. Niestety zawsze najwiecej do powiedzenia ma banda oszolomow ktorym sie wydaje ze zawsze maja racje.
Demokracja nie jest sprawiedliwa. Większość mają komuniści - nic na to nie mogą poradzić i zaczynają się brednie o sfałszowanych wyborach. Białoruś nie wpuściła z tego co kojarzę obserwatorów ONZ czy jakichś innych - na ukrainie wszystko bylo monitorowane.
Ale zobacz że ci co teraz krzycza rządzili już na ukrainie. Przegrali wybory, nie podoba im sie to co robi demokratycznie wybrany rzad ktory wybrala wiekszosc ukraincow. Niestety zawsze najwiecej do powiedzenia ma banda oszolomow ktorym sie wydaje ze zawsze maja racje.
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
Karolu w wielu aspektach naszej burzliwej dyskusji nasze poglądy są zbieżne i popieram twoje zdanie... Do stu procentowego porozumienia nie dojdziemy wiec z racji, że kończę pracę i pierwsze, co zrobię to pakuje graty i jadę odpalać moto ;] Zostawiam wszystkie tematy daleko za sobą sprawy polski jak i Ukrainy w weekend mam głęboko gdzieś, pogoda mam być żyleta jak na luty wiec mam zamiar fajnie polatać w ten weekend, czego i tobie życzę ;]
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Karol20
przypominam, że nie piszemy posta bepośrednio pod swoim postem.
W takim przypadku, gdy jest to ostatni post tematu a chcemy coś dodac, to stosujemy edycję - jedna z ikon po prawej górnej stronie.
przypominam, że nie piszemy posta bepośrednio pod swoim postem.
W takim przypadku, gdy jest to ostatni post tematu a chcemy coś dodac, to stosujemy edycję - jedna z ikon po prawej górnej stronie.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Invi napisał(a):cioracz napisał(a):No wiem. Polska też ma tam jakiś interes w tym żeby Ukraina przystąpiła do UE. Ale no ku*wa nie litrami krwi.
A jaki my w tym mamy interes?![]()
Jak dobrze chyba wiesz Rosja, Polski nie za bardzo lubi. I gdy obecny prezydent Ukrainy będzie rządził tak jak rządzi to Ukraina będzie praktycznie pod "władzą" Rosji. I po co Polska ma mieć obok Siebie bezpośrednio "wroga" skoro może mieć "sojusznika". No i też Polsce zależy żeby nie była na takim skraju UE skoro może być w "centrum"
-
cioracz - Mieszkaniec forum
I jeszcze z ostatniej chwili - Janukowycz dopilnował żeby nie było łatwo - wypuszcza Tymoszenko. To dopiero będzie się działo na opozycji - nie wierzę żeby się dogadali. Oczywiście cudownie ozdrowieje i weźmie się "radykalnie" za porządki na Majdanie. Pierwsi będą trzej tenorzy a później i resztę rozpędzi. Drugi raz nie da się posadzić. Pozdrawiam
Wszystko jest trudne... nim, stanie się proste
FZS 1000

FZS 1000
-
krzall - Świeżak
Co do rzucanych tu argumentów o tym że żale sprzed lat skończyły się dawno temu i tylko Polacy to propagują to lepiej się puknijcie w to rozszerzenie szyi na samej górze ciała...
Popatrzcie na niemców i żydów odbierających co chwilę polakom nieruchomości na podstawie bo dziadek Hans tu srał przed wojną... Nie da się ukryć nasze MSZ ssie po 2 baty na raz, przepraszają za wszystko, oddają pokrzywdzonym żydom i niemcom o co się tylko upomną a nasze dobro mają głęboko w swych spasionych du*ach...
Jako pełnoprawny obywatel tego kraju mam serdecznie DOŚĆ! uległej polityki naszego "rządu". Jeszcze trochę i powstanie podatek na rzecz pokrzywdzonych żydów, niemców i na wspieranie waginosceptyków bo banda złodziei rozda już wszystko i nie będzie miała na daniny dla swoich panów...
Popatrzcie na niemców i żydów odbierających co chwilę polakom nieruchomości na podstawie bo dziadek Hans tu srał przed wojną... Nie da się ukryć nasze MSZ ssie po 2 baty na raz, przepraszają za wszystko, oddają pokrzywdzonym żydom i niemcom o co się tylko upomną a nasze dobro mają głęboko w swych spasionych du*ach...
Jako pełnoprawny obywatel tego kraju mam serdecznie DOŚĆ! uległej polityki naszego "rządu". Jeszcze trochę i powstanie podatek na rzecz pokrzywdzonych żydów, niemców i na wspieranie waginosceptyków bo banda złodziei rozda już wszystko i nie będzie miała na daniny dla swoich panów...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
melvin napisał(a):Co do rzucanych tu argumentów o tym że żale sprzed lat skończyły się dawno temu i tylko Polacy to propagują to lepiej się puknijcie w to rozszerzenie szyi na samej górze ciała...
Jeśli skończyły się dawno temu to dlaczego tamta dzicz macha flagami UPA a nie tylko Ukrainy?
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):melvin napisał(a):Co do rzucanych tu argumentów o tym że żale sprzed lat skończyły się dawno temu i tylko Polacy to propagują to lepiej się puknijcie w to rozszerzenie szyi na samej górze ciała...
Jeśli skończyły się dawno temu to dlaczego tamta dzicz macha flagami UPA a nie tylko Ukrainy?
nasi narodowcy nie są lepsi.
przypomnieć Tobie ich flagę?
albo słynny już gest "zamawiania 5 piw"?
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
A czy ja kiedykolwiek popierałem ludzi typu "narodowcy" i typu znany tutaj Fajerstarter?
Dla mnie są to ćwierćinteligenci. Więcej nie napiszę żeby nikogo nie obrażać. Tłuc się pałami w święto niepodległości? To jest chore dla mnie. Za to jak cyganie robią burdel i Polacy się ich boją to ich nie widać, a chyba z tym chcą walczyć.
W każdym razie według mnie co do Ukrainy:
-to nie policja zaczęła rzucać koktajlami mołotowa
-rząd dawał opozycji pewne opcje- jeśli tak chcieli coś zmieniać na drodze pokojowej mogli to przyjąć i spróbować coś zmienić
-ci którzy zachęcali do przybywania na Majdan siedzą teraz z dala od zagrożenia (mam na myśli tchórza- na wielu polach jak widać- Kliczkę)
-zachowanie w innych rejonach Ukrainy typu palenie dokumentów i rabowanie komisariatów- zdobycie broni- nie świadczy o chęci łagodnego rozwiązania sprawy, ani o pokojowym nastawieniu, tak samo zabijanie człowieka uderzeniem kamieniem w głowę (nawet w telewizji pokazali)
-propaganda szerzona w mediach sięga już zenitu- np. "21 letnia sanitariuszka trafiona przez snajpera"- sanitariuszka która opisuje na Twitterze- chyba powinna pomagać rannym? Wpis: "umieram"- no bardzo ciekawe- ja więcej pytań nie mam.
-w naszych szpitalach brakuje pieniędzy na leczenie Polaków, ale bardzo chętnie chcemy przyjmować Ukraińców, którzy są ranni tak naprawdę na własną prośbę- niewinny nie dostał
-jak nasi narodowcy czy kibole zachowują się nawet nie w połowie tak jak ci na Majdanie to jest oburzenia, a tamci to "dobrzy ludzie chcący demokracji"
-media tuszują pewne sprawy- jak sterroryzowanie autokaru z Polskimi turystami przez opozycjonistów
Nie mam zamiaru z nikim się kłócić, ale dla mnie to się kupy nie trzyma. I uważam że głupotą jest tak mocne stawianie się w interesach Ukrainy, które nie są naszymi interesami, a mogą poważnie zaszkodzić naszej gospodarce. My to nie Niemcy i niestety na mniej możemy sobie pozwolić.
Dla mnie są to ćwierćinteligenci. Więcej nie napiszę żeby nikogo nie obrażać. Tłuc się pałami w święto niepodległości? To jest chore dla mnie. Za to jak cyganie robią burdel i Polacy się ich boją to ich nie widać, a chyba z tym chcą walczyć.
W każdym razie według mnie co do Ukrainy:
-to nie policja zaczęła rzucać koktajlami mołotowa
-rząd dawał opozycji pewne opcje- jeśli tak chcieli coś zmieniać na drodze pokojowej mogli to przyjąć i spróbować coś zmienić
-ci którzy zachęcali do przybywania na Majdan siedzą teraz z dala od zagrożenia (mam na myśli tchórza- na wielu polach jak widać- Kliczkę)
-zachowanie w innych rejonach Ukrainy typu palenie dokumentów i rabowanie komisariatów- zdobycie broni- nie świadczy o chęci łagodnego rozwiązania sprawy, ani o pokojowym nastawieniu, tak samo zabijanie człowieka uderzeniem kamieniem w głowę (nawet w telewizji pokazali)
-propaganda szerzona w mediach sięga już zenitu- np. "21 letnia sanitariuszka trafiona przez snajpera"- sanitariuszka która opisuje na Twitterze- chyba powinna pomagać rannym? Wpis: "umieram"- no bardzo ciekawe- ja więcej pytań nie mam.
-w naszych szpitalach brakuje pieniędzy na leczenie Polaków, ale bardzo chętnie chcemy przyjmować Ukraińców, którzy są ranni tak naprawdę na własną prośbę- niewinny nie dostał
-jak nasi narodowcy czy kibole zachowują się nawet nie w połowie tak jak ci na Majdanie to jest oburzenia, a tamci to "dobrzy ludzie chcący demokracji"
-media tuszują pewne sprawy- jak sterroryzowanie autokaru z Polskimi turystami przez opozycjonistów
Nie mam zamiaru z nikim się kłócić, ale dla mnie to się kupy nie trzyma. I uważam że głupotą jest tak mocne stawianie się w interesach Ukrainy, które nie są naszymi interesami, a mogą poważnie zaszkodzić naszej gospodarce. My to nie Niemcy i niestety na mniej możemy sobie pozwolić.
-
kravec - Administrator