Zobacz wÄ…tek - 1
NAS Analytics TAG

1

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez ASR1927 » 31/5/2013, 22:36

Kaai, ale zastanów się, poza wszelką spiną. Skoro są wykonane z tych samych materiałów, tak samo szyte/klejone. Identycznie wykonane? Identycznie wytrzymałe na uszkodzenia?
Sam zastanawiam się czy sobie nie kupić

Poległbym dziś przez dwie stare baby które włażąc na drogę (bez przejścia dla pieszych) patrzą tylko w prawo a ja leciałem z ich lewej. Je*ać stare baby!!!

PS. Naebaem siÄ™

http://www.youtube.com/watch?v=LU-ynRoqDEs
200 MPH na cywilnej drodze? Magicy
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Kaai » 31/5/2013, 22:47

a ja wrocilem z kreglow, w stanie dalekim idacym od trzezwosci.

asr, problem jest w tym, ze po moich sp1 za 700zl po 5k km nie widac zadnych saldow zuzycia, wygladaja jak nowego, a spo 'sp1' za 300pln po 5k km sie przeceiraja i puszczaja szwy.
nie stac mnie na oryginaly, nie lece w ch&ja i nie udaje bogatego alwaro tylko kupie sobie modeki/tschule i bedize cacy.

//a co do sc59, tak, pozera olej, taka przypadlosc, ale mysle ze da sie z tym zyc ;)
co do rosiego, za te kase woallbym dorzucic 5-6k i kupic s1000rr, ale seryjna sc59 tez ponoc daje rade
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 1/6/2013, 09:26

Kaai napisał(a):a ja wrocilem z kreglow, w stanie dalekim idacym od trzezwosci.

asr, problem jest w tym, ze po moich sp1 za 700zl po 5k km nie widac zadnych saldow zuzycia, wygladaja jak nowego, a spo 'sp1' za 300pln po 5k km sie przeceiraja i puszczaja szwy.
nie stac mnie na oryginaly, nie lece w ch&ja i nie udaje bogatego alwaro tylko kupie sobie modeki/tschule i bedize cacy.

//a co do sc59, tak, pozera olej, taka przypadlosc, ale mysle ze da sie z tym zyc ;)
co do rosiego, za te kase woallbym dorzucic 5-6k i kupic s1000rr, ale seryjna sc59 tez ponoc daje rade

Hm, ale popierasz to doświadczeniem? Widziałeś te podróby po 5k km? No bo jak dla mnie, to skoro są z tych samych materiałów, szyte w tych samych miejscach, to dlaczego mają niszczyć się szybciej?

http://demotywatory.pl/4140223/Walbrzych
Wałbrzych to JEST brudne górnicze miasto :lol:
ASR1927
Moderator

Postprzez Glenroy » 1/6/2013, 10:37

ASR1927 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=LU-ynRoqDEs

Do tego w deszczu ;) goście mają cojones.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Kaai » 1/6/2013, 11:02

ASR1927 napisał(a):
Kaai napisał(a):a ja wrocilem z kreglow, w stanie dalekim idacym od trzezwosci.

Hm, ale popierasz to doświadczeniem? Widziałeś te podróby po 5k km? No bo jak dla mnie, to skoro są z tych samych materiałów, szyte w tych samych miejscach, to dlaczego mają niszczyć się szybciej?

http://demotywatory.pl/4140223/Walbrzych
Wałbrzych to JEST brudne górnicze miasto :lol:

Jak by byly w tym samym miejscu,z tych samych materialow to nie kosztuja 300zl tylko 700,. i tak, mialem porownanie, kumpel latal w 'alpinestars sp1' takei jak moje, tylko biale. dal 299PLN an allegro, ja ponad 700 przypominam. moje sa jak nowe, on swoje po 5k km puscil za 200zl, bo mowil ze masakra, niewygodne, szwy na palcach puszcaly (widzialem) dol caly wytarty. pogonil je bo jakis dzieciak co kupil r1 czy r6 (nie pamietam teraz) na pierwsze moto chce miec caly zestaw z a*.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 1/6/2013, 11:19

Skoro tak, to ustępuję pola :wink: Ale nadal nie jestem zwolennikiem płacenia za markę... :roll:
ASR1927
Moderator

Postprzez SkoQ » 1/6/2013, 11:33

Tak szczerze mówiąc, nie lepiej kupować rzeczy mniej pozerskich marek, taniej ze zbliżoną wytrzymałością ? :) Tschul nie jest tak popularny jak a* i nie jest też tak drogi ale jakoś ludzie nie narzekają :)
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
SkoQ
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 1/6/2013, 11:35

włąśnie o to mi chodzi. jak kogoś nie stać na a* (albo szkoda mu wydawać tyle kasy) to niech sobie kupi tschula, czy modekę i ma zbliżoną wytrzymałość i tyle.

nie ogarniam, kupowania syfu, i podrób. tyle
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Krmtzzz » 1/6/2013, 11:57

ASR i masz racje. Blackowi tak alpiny farbowaly rece ze wygladal jak kosmita... Placic tyle hajsu i zeby malowaly ci rece non stop ? Parodia ^^
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 1/6/2013, 11:58

Myślę, że podróba nie zawsze jest syfem. Są rzeczy które naprawde nie odbiegają trwałością od oryginalnych (może nie chińskie samochody :lol: ) a kosztują 1/4 ceny. Ale fakt, też uważam że lepiej kupić Tschula niż podróbę Alpinestars

Krmtzzz, w moich Alpinach pękł pasek od mocowania po dwóch tygodniach. Narzekałem na to ze dwa lata temu na forum :lol:

Wczoraj pojechałem z kumplem na krótką trasę z postojem na fajkę. Byliśmy nad zbiornikiem wody pitnej i przy takich zbiornikach często są takie nasypy z tysiącem schodów żeby wleźć do góry, wleźliśmy do góry w pełnym rynsztunku, pogadaliśmy, zeszliśmy. Ja gotowy do drogi a on się dziwnie rozgląda, po czym stwierdza, że zostawił u góry rękawiczki. I znowu dzida do góry :twisted:
ASR1927
Moderator

Postprzez Kaai » 1/6/2013, 12:07

Krmtzzz napisał(a):ASR i masz racje. Blackowi tak alpiny farbowaly rece ze wygladal jak kosmita... Placic tyle hajsu i zeby malowaly ci rece non stop ? Parodia ^^

black dal za swoje alpint 400zl bodajze, przyczym jego model kosztuje 900. ale jest uparty ze ma oryginal.
czyzby?
moje alpiny nie farbuja, ani od potu (chociaz reka sie w nich nie poci) ani od mega deszczu, bo w takim juz tez jezdzilem.
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 1/6/2013, 12:12

Moje też nie farbują a dałem za nie, nie pamiętam ale jakoś 250-350zł... Tylko tyle, że urwał się pasek, co nie przeszkadza w użytkowaniu

Mam takie:

Obrazek
ASR1927
Moderator

Postprzez Vergon » 1/6/2013, 12:15

Jem sobie dzisiaj śniadanie a mój 7 letni chrześniak siedzi przed laptopem i nagle zaczyna się między nami gadka:
- to allegro to jakaÅ› lipa jest.
- dlaczego? (pytam)
- nie ma tu ludzi w ogóle.
- jak to ludzi?
- no ludzi.
- ale jakich ludzi? żywych?
- no tak.
- ale przecież ludzie to nie rzeczy ich się nie wystawia na allegro.
- no jak to nie, to gdzie w takim razie kluby piłkarskie kupują nowych zawodników?
- :lol: :lol: :lol:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 1/6/2013, 12:16

Kiedyś jakiś fan Milanu wystawił na ebay'a czy coś ich bramkarza Dida, bo był wkurzony, że przez niego przegrali mecz :lol:
ASR1927
Moderator

Postprzez nabudi » 1/6/2013, 14:54

tschula rekawice slabo daly rade przy glebie :P obdarłem sobie nadgarstek jak zrobilem w nich fikolka bo ten mankiet strasznie krotki i sie podwinął tak jak by.. :< a dzisiaj sie pochwale skasowalem moje kochane uno... musze kupic drugie ; d
nabudi
Bywalec

Postprzez Walenty » 1/6/2013, 15:37

Glenroy napisał(a):
ASR1927 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=LU-ynRoqDEs

Do tego w deszczu ;) goście mają cojones.

Przez te pasy do skrętu na jezdni z pewnością bym się pomylił...

nabudi, co zrobiłeś z tym uno? :>

A tak w ogóle, w nocy na pewnym kanale informacyjnym widziałem informację, że w województwie podlaskim jakiś koleś wpadł do studni i utonął, a oprócz niego utonęli też dwaj strażacy z osp (jeden 20coś lat, drugi 50coś lat). Brzmi to trochę niewiarygodnie, wręcz zabawnie. Czyżby ci ochotnicy byli na bani? No bo jak można utonąć w trzy osoby w studni?

Był tu niegdyś jeden kolega, który chyba był członkiem osp, Kapela czy jakoś tak, często opowiadał różne ciekawe rzeczy.
Walenty
Moderator

Postprzez nabudi » 1/6/2013, 15:43

chcialem sobie po piskach na mokrym zahamować i troche znioslo w row i plot ... musze kupic nowe uno... ale teraz chyba 1.0 bo te 1.4 stare to wiecej niz r1 pali... :P
nabudi
Bywalec

Postprzez Boshi » 1/6/2013, 16:14

Walenty ;)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... lowce.html

40 metrowa studnia, dość głęboka. Podobno mało tlenu tam było. Dziwi mnie tylko jak utoneli? przecież w takiej studni, oni powinni iść do góry wraz ze wzrotem wody? Mylę się?
Zastrzeżenia na PW.
Boshi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 1/6/2013, 16:45

wyminieałem płyn hamulcowy, i nie mam pojęcia czy te śrubki się zapiekły czy jak czy ktoś je tak mocno dokręcił. jedna poszła lajtowo, druga się obróciłą i kapa. po pół dnia, jak wykręciłem, wkręciłem tam imbusy. pasują idealnie, lepiej się odkręcają, tylko przy sprzedaży moto muszę zmienić znowu na jakieś g*wniane śrubki które się przekręcają, bo mi poweidzą, że mam nieoryginalne części i powypadkowe moto *.*
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Walenty » 1/6/2013, 16:49

Nie mam pojęcia, studnie są ciasne i zimne, pewnie nawzajem się tam popodtapiali.
Ale w ogóle jaka studnia... 40 metrów, kosmos.
Poza tym mam wrażenie, że trochę bezmyślnie działali. Jakby tak mu linę dać i po prostu wyciągnąć, to w pinciu chłopa do studni się pakowali. Ale ja tam nie wiem, nie jestem ratownikiem.

Ciężki temat, koleś w studni, drugi w szpitalu, dwóch mu chciało pomóc. Bilans? Trzy trupy.

nabudi, a płot Twój? :>
W ogóle dobre: "rozbiłem samochód-muszę kupić drugi" :D
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê