Offtop dla Vip'ów
Aż boję się do garażu iść jak takie historie zapodajecie xD
A może się orientujecie: Mamy pojazd A zarejestrowany na osobę X. Osobie X sie zmarło. Jak to potem przerejestrować na kogoś żyjącego?
A może się orientujecie: Mamy pojazd A zarejestrowany na osobę X. Osobie X sie zmarło. Jak to potem przerejestrować na kogoś żyjącego?
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
ASR1927 napisał(a):Taka sytuacja. Podjechałem właśnie na Orlen po browar, jakieś 3-4km. Zapaliłem auto pod domem, odśnieżyłem, jadę. Temperatura 80st (1.6 benz) a ogrzewanie nie działa. Potem rośnie do 100st i waha się między 90st a 100st. Płyn zamarzł? Pompa wody wzięła i zdechła? W sumie pasek klinowy można wykluczyć, bo ładowanie na pewno było (nie sprawdzałem miernikiem ale jak odpaliłem pierwszy raz pod domem to silnik kręcił słabo a jak chwilę pochodził i przejechałem kawałek to na Orlenie już zapalił od strzała)
Sprawdź sobie, czy Ci się termostat na małym obiegu nie przycina, ogólnie masz tam jakiś konkretny płyn zalany? . W ogóle czym Ty teraz jeździsz?
Czester napisał(a):Ja wczoraj miałem lepszy numer. Odpaliłem auto (benzyniak) i zostawiłem na 20 minut żeby się nagrzało. Przychodzę, wsiadam - fajnie, cieplutko wiec sobie jadę. Ujechałem tak z 5 km i w aucie zaczęło robić się coraz zimniej. Spojrzałem na wskaźnik temperatury i wskazówka leżała na minimum. Z nawiewów wiało już lodem. Zajrzałem pod maskę i płyn chłodniczy w normie. Pociskałem węże i wsiadłem do środka. Zacząłem go piłować na 4-5 tyś RPM i powoli zaczęła wzrastać temperatura i ogrzewanie wróciło. Nie jechałem już dalej bo byłem pod domem. Jakieś pomysły?
Ewidentnie masz otwarty termostat na duży obieg, dlatego na postoju ładnie wszystko Ci się zagrzało, a w czasie jazdy temperaturę szlag trafia, bo wszystko przez chłodnicę idzie .
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Jeżeli delikwent zmarł na dniach to wystarczy spisać umowę np dzień przed śmiercią. A jeżeli gość nie żyje już dłużej to pozostaje tylko postępowanie spadkowe.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Czester napisał(a):Jeżeli delikwent zmarł na dniach to wystarczy spisać umowę np dzień przed śmiercią. A jeżeli gość nie żyje już dłużej to pozostaje tylko postępowanie spadkowe.
Czyli i tak musimy podpis wyrzeźbić, więc jak już kombinować to datę można sobie jaką się chce napisać, co nie?
-
Walenty - Moderator
Nie od wzbogacenia a od dokonania czynności cywilnoprawnej, jaką jest zawarcie umowy kupna - sprzedaży.
Jak nie opłaciłeś, to bądź pewien, że US prędzej czy później się upomni i będzie bolało. Zapłacisz należny podatek wraz z odsetkami plus mandat karno - skarbowy.
Jak nie opłaciłeś, to bądź pewien, że US prędzej czy później się upomni i będzie bolało. Zapłacisz należny podatek wraz z odsetkami plus mandat karno - skarbowy.
-
Czester - Administrator
Rejestrować można i po dwóch latach, choć istnieje obowiązek uczynienia tego w ciągu 30 dni. Niedopełnienie owego nie jest to obwarowane żadnymi sankcjami. Natomiast na złożenie deklaracji PCC-3 jest termin 14 dni, a tu US nie daruje.
-
Czester - Administrator
machnie w US walnięcie skruchy, zrzuci na mózgoatreriosklerozę
mandat odpuszczÄ…
mandat odpuszczÄ…
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Dochodzi jeszcze podatek od wzbogacenia, który też powinienem zapłacić, ale naturalnie czynności cywilno-prawne zakończyłem na sporządzeniu umowy kupno-sprzedaży, bo zwyczajnie myślałem że na tym się kończy.
-
Walenty - Moderator
Czester napisał(a):Masz na myśli podatek od spadków i darowizn? Bo "podatek od wzbogacenia" jako taki w Polsce nie istnieje.
Kumpel mnie tym straszył. No coś tam kurwa co płacisz jak kupisz samochód/motocykl, a sprzedający nie wystawi Ci na to faktury. Co to może być?
-
Walenty - Moderator
Glenroy, Vectra B 1.6 benzol. Nie nawet obrotomierza ale ma za to szyberdach, na korbotronik oczywiście
Kocham ją, bo sie nie psuje, dałem za nią dwiesta jewro i nigdy mnie nie zawiodła
Nawet teraz, samo się zepsuło i samo się naprawiło
Kocham ją, bo sie nie psuje, dałem za nią dwiesta jewro i nigdy mnie nie zawiodła
Nawet teraz, samo się zepsuło i samo się naprawiło
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Trzeba napisać czynny żal do US i wtedy się nie czepiają nawet jak termin 14 dni jest już mocno przegięty.
Każdy tak o przygodach z autami. Przecież -20 to normalna zimowa temperatura a nie żadna anomalia. Mi wszystkie ciężarówki i sprzęt ładnie wczoraj zagadały. Tylko ludzie jeżdżą jak pizdy. Wczoraj na 30km odcinku oblodzonej drogi, jadąc zestawem wyprzedziłem 12 osobowek (w tym jakieś rav4 i kłatro).
A poldek chodzi i grzeje aż miło mimo że w nowym piecu uszczelka pod czapka puszcza. Gdyby nie to że ostatnio mnie wyniosło i poszedłem jak dzik w kukurydzę przez co odpadł zbiornik paliwa to pewnie bym teraz rył jak małolaty golfami pod lidlem.
Każdy tak o przygodach z autami. Przecież -20 to normalna zimowa temperatura a nie żadna anomalia. Mi wszystkie ciężarówki i sprzęt ładnie wczoraj zagadały. Tylko ludzie jeżdżą jak pizdy. Wczoraj na 30km odcinku oblodzonej drogi, jadąc zestawem wyprzedziłem 12 osobowek (w tym jakieś rav4 i kłatro).
A poldek chodzi i grzeje aż miło mimo że w nowym piecu uszczelka pod czapka puszcza. Gdyby nie to że ostatnio mnie wyniosło i poszedłem jak dzik w kukurydzę przez co odpadł zbiornik paliwa to pewnie bym teraz rył jak małolaty golfami pod lidlem.
,,De gustibus non est disputandum"(Å‚ac.)-O gustach siÄ™ nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Czester napisał(a):Przecież wyżej napisałem - podatek od czynności cywilnoprawnych (deklaracja PCC-3)
Dzięki Panie, myślałem że to znowu coś innego :S
Landryss25 napisał(a):Trzeba napisać czynny żal do US i wtedy się nie czepiają nawet jak termin 14 dni jest już mocno przegięty.
gorzkie żale
-
Walenty - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość