Zobacz wątek - Czemu te kurtki są takie krótkie?
NAS Analytics TAG

Czemu te kurtki są takie krótkie?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Czemu te kurtki są takie krótkie?

Postprzez robinn1 » 17/7/2009, 09:49

Witam.

Kupiłem kurtkę Modeka Shield Pro 2009... rozmiar 3XL .
Niestety ale jest bardzo bardzo krótka:/ ....
Czy ona musi tak być?? Jak się nachylę to mi widać plecy, i boję się o korzonki....

Druga sprawa, czemu ona nic nie ma pod szyją? Mam szyję całą gołą.... Czy ona nie ma nigdzie jakiś zapinek albo ochraniaczy na tą szyję??

Spodni jeszcze nie kupiłem...

Dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam
robinn1
Świeżak

Postprzez wujuwawa » 17/7/2009, 09:56

3XL nie powinna być mała, chyba ze jesteś kingkong-iem :) Polecam pas nerkowy i kominiare.
wujuwawa
Świeżak

Postprzez Nal » 17/7/2009, 10:00

zdecydowanie pas nerkowy i kominiarka, z drugiej strony jak lubisz długie było wybrać inny model, polecam zakup spodni, spinasz razem i można śmiało latać jednak na dłuższą trasę nadal polecam pas
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
Nal
Świeżak

Postprzez Konig » 17/7/2009, 10:15

Jeżeli twierdzisz że 3XL jest mała to po prostu kupiłeś produkt przeznaczony na rynek azjatycki, miałem podobnie jak mierzyłem kurtkę to 3XL była przykrótka ;)
Konig
Świeżak

Postprzez Plomien » 17/7/2009, 12:52

A niema przypadkiem kórteczka suwaka na pasie? co by do spodni spiąć jak tak to kurtka krótsza bo spodnie maja wyższy stan czy jak to sie tam zwie.
Plomien
Świeżak

Postprzez kosta » 17/7/2009, 17:31

i wszystko w temacie, pas nerkowy, kominiara, albo dopnij spodnie jak je kupisz i masz po problemie, jak ci za krótko to może powinieneś kupić kurtkę turystyczna która z klucza jest duzo dłuższa :?:
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez fool » 17/7/2009, 21:02

No niestety sportowe kurtki motocyklowe mają to do siebie, że są krótkie i nic na to nie poradzisz. Nie można przeginać z rozmiarem bo kurtka dość dobrze musi przylegać do klaty żeby nie robił sie worek, rękawy tez nie mogą ani zbyt długie ani krótkie i protektory muszą chronić odpowiednie miejsca a nie być tylko zbędnym balastem kurtki ;). Mierzyłem kilka modeli Alpinestars'a i Modeki i wszystkie sportowe są krótkie więc jeśli plery masz na wierzchu to obowiązkowo pas nerkowy i po kłopocie.

Tak jak wyżej wspomniał Kosta, jesli zalezy Ci na dłuższej to w grę wchodzą kurtki do jazdy turystycznej które mają zupełnie inny krój.
fool
Świeżak

Postprzez Konig » 17/7/2009, 21:08

No dobra mierzyłeś Alpinę ale jakie rozmiary? M? L? Ale nie 3XL!
Konig
Świeżak

Postprzez fool » 17/7/2009, 21:16

Konig napisał(a):No dobra mierzyłeś Alpinę ale jakie rozmiary? M? L? Ale nie 3XL!

Jako, że był to zakup mojej pierwszej kurtki i kompletnie nie miałem odniesienia, zacząłem mierzenie od XXL i uwierz mi że TRC-1 jest jak dla mnie na klacie workiem, ma znacznie dłuższe rękawy ale żeby była dużo dłuższa to już nie... Owszem nie twierdzę, że nie ma różnicy ale kurtka sportowa z założenia jest kurtką krótką i w tym momencie dużo zależy od tego jaką kto ma budowę. Możesz być szeroki w klacie i dobrze zbudowany a nie koniecznie fest wysoki i wtedy będzie względnie ok. Z kolei możesz być szczuplejszy i wysoki i jak weźmiesz XXL żeby była ciut dłuższa to pod kurtkę upchniesz jeszcze dwie bluzy z kapturem :P Te kurtki sa krótkie i tak ma być.
fool
Świeżak

Postprzez Czester » 20/7/2009, 16:24

No właśnie ja jestem niezbyt wysoki (176cm) a w klacie mam ponad 120cm i mam często taki problem kupując jakiekolwiek ciuchy, że jeśli długość jest ok to się nie zapnę a z kolei jak wezmę taką co w nią wlazę to rękawy za długie. Normalnie masakra...
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez karolek850 » 20/7/2009, 16:55

takie sa kurtki na moto, wyobraz sobie gdyby byla dluga to by sie marszczyła jak fred przy baku :P
karolek850
Świeżak

Postprzez eBuch » 20/7/2009, 17:46

wujuwawa napisał(a):3XL nie powinna być mała, chyba ze jesteś kingkong-iem :) Polecam pas nerkowy i kominiare.

Buhahaha...

Pas i kominiara... Pozdro :D
Pzdr

Yamaha Majesty 250
eBuch
Świeżak

Postprzez Markkar » 22/7/2009, 09:33

Ja sprawę krótkiej kurtki i podwiewania rozwiązałem inaczej. Do dolnej części zamka kurtki (w alpinie akurat był w komplecie) doszyłem sobie rzep (ten sztywniejszy z haczykami), a na zwykły materiałowy paska od spodni naszyłem sobie drugą część rzepu. Pasek zakładam sobie do dżinów spinam rzepami kurtkę ze spodniami i jest cacy. Nic nie podwiewa, kurtka się nie suwa po plecach, spodnie na dupę się nie ześlizgują jednym słowem sprawa rozwiązana a i pasek do każdych gaci można założyć.
Markkar
Świeżak

Postprzez wsiowy_glupek » 14/3/2011, 11:26

widze, ze temaat troche upadl, ale mam nadzieje, ze ktos mi jednak odpowie:)

zna ktos moze sposob, ale na krotsze rekawy? :oops: chodzi mi o to, ze rekaw mam ledwo "na styk" albo nawet i krotszy (czasami nie umiem juz obiektywnie ocenic) i o ile podczas jazdy dluzsze rekawice zalatwia sprawe (?), to jednak nieraz trzeba je zdjac... i pytanie, co wtedy?:)
wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma
wsiowy_glupek
Świeżak

Postprzez CubaLibree » 14/3/2011, 13:01

wsiowy_glupek napisał(a):widze, ze temaat troche upadl, ale mam nadzieje, ze ktos mi jednak odpowie:)

zna ktos moze sposob, ale na krotsze rekawy? :oops: chodzi mi o to, ze rekaw mam ledwo "na styk" albo nawet i krotszy (czasami nie umiem juz obiektywnie ocenic) i o ile podczas jazdy dluzsze rekawice zalatwia sprawe (?), to jednak nieraz trzeba je zdjac... i pytanie, co wtedy?:)

W rekawicach jezdzi sie ZAWSZE
R6
CubaLibree
Świeżak

Postprzez bryk77 » 14/3/2011, 17:03

Ja mam dwie pary rękawic. Koło domu latam w krótkich, bo jest wygodniej. W trasę biorę długie, bo są bezpieczniejsze.

Długie mogą być problematyczne jeśli chodzi o zdejmowanie i zakładanie w ciepłe dni - dłonie się pocą i jest problem..

Radziłbym nową kurtkę kupić z odpowiednio dopasowanymi rękawami.
bryk77
Stały bywalec

Postprzez wsiowy_glupek » 23/3/2011, 07:28

CubaLibree napisał(a):
wsiowy_glupek napisał(a):widze, ze temaat troche upadl, ale mam nadzieje, ze ktos mi jednak odpowie:)

W rekawicach jezdzi sie ZAWSZE

chodzilo mi o postoj... nie wyobrazam sobie jazdy bez rekawic
wsiowy_glupek
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 23/3/2011, 08:50

w wyglądzie mu to przeszkadza pewnie...że niby za krótkie rękawy...jak dla mnie to po prostu trzeba sobie wbić do głowy, że odzież motocyklowa należy do kusych raczej niż do pełnowymiarowych i tyle. Ja mam w kombiaku krótkie rękawy w porównaniu do np bluz jakie noszę. To samo spodnie od kombi - są krótsze i zwężane by w buty weszły. Norma
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wsiowy_glupek » 23/3/2011, 10:24

Przemo_rene napisał(a):w wyglądzie mu to przeszkadza pewnie...że niby za krótkie rękawy...jak dla mnie to po prostu trzeba sobie wbić do głowy, że odzież motocyklowa należy do kusych raczej niż do pełnowymiarowych i tyle. Ja mam w kombiaku krótkie rękawy w porównaniu do np bluz jakie noszę. To samo spodnie od kombi - są krótsze i zwężane by w buty weszły. Norma

wlasnie o to mi chodzilo. zawsze mam problem z krotkimi rekawami (nogawkami zreszta tez). sprobuje sie przestawic na takie myslenie, chociaz bedzie ciezko. poprostu nie chce, zeby to kretynsko wygladalo. myslalam, zeby zalozyc jakies materialowe opaski pod spod kurtki :o ale pewnie to by dopiero dziwnie wygladalo :D

pan_wiewiorka za dlugie zawsze mozna podwinac,z krotkimi nic sie nie zrobi. zreszta zawsze wolalam za dlugie niz za krotkie, jakos lepiej sie czulam
wsiowy_glupek
Świeżak

Postprzez RUTRA.RD » 23/3/2011, 12:54

mam kumpla co w za krótkich spodniach chodzi bo je pod same cycki wciąga a ty się takimi rzeczami przejmujesz :)
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
RUTRA.RD
VIP Åšcigacz.pl

Następna strona

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê