Jaką wybrać kurtkę, spodnie i rękawice - duży dylemat.
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
szukaj kurki i spodni z protektorami,jak walniesz glebe to w takiej bez wzmocnien moze i skory nie przetrzesz ale za to obojczyk,lokiec czy biodro mozesz polamac.
idzie gwiazdka,zamiast **** popros rodzine o kase albo niech sie zrzuca na jeden z ciuchow.
nie ma co rozumowac,ze nie mam kasy i musze sie zmiescic w 500 czy 600,doloz,kup porzadne ciuchy.nikt ci potem nie zwroci polamanego obojczyka czy lokcia a to tylko pare stowek roznicy.
idzie gwiazdka,zamiast **** popros rodzine o kase albo niech sie zrzuca na jeden z ciuchow.
nie ma co rozumowac,ze nie mam kasy i musze sie zmiescic w 500 czy 600,doloz,kup porzadne ciuchy.nikt ci potem nie zwroci polamanego obojczyka czy lokcia a to tylko pare stowek roznicy.
- fz6
- Świeżak
fz6 napisał(a):szukaj kurki i spodni z protektorami,jak walniesz glebe to w takiej bez wzmocnien moze i skory nie przetrzesz ale za to obojczyk,lokiec czy biodro mozesz polamac.
Ja już jestem duży chłopiec więc o kasie na ciuszki od starych mogę zapomnieć.
Co to znaczy porządne ciuchy coś przybliż trochę daj jakieś propozycje.
- maciek1985
- Świeżak
maciek1985 napisał(a):Co to znaczy porządne ciuchy coś przybliż trochę daj jakieś propozycje.
Ciuchy mają się podobać użytkownikowi, mają niewiele się różnić ceną od podobnie wyposażonych z różnych marek.
Jest pewny przedział np.kurtek, że przykładowo za 500-600zł kupisz takie a takie i wszystkie niezależnie od firmy będą posiadały mniej więcej to samo i będą tej samej jakości.
Ps. A z Tobą fz6 to już mi się nie chce dyskutować. W końcu zrozumiałem, że nie należy dyskutować z głupcem bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i na pewno wtedy postawi na swoim
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Maciek,sa teraz pewnie juz dosc przebrane bo od 3 miechow promocje a raczej wyprzedaze w intermotors,tam masz kurtki poprzeceniane z 1800 na 1100 albo z 1200 na 800.i to nie badziewie bo firmy alpinestars.
nie sluchaj glupca ,ktory twierdzi,ze te za 600 niczym sie nie roznia od tych za 2tys.
sam mialem kilka szlifow i gdyby nie to,ze na lokciach w ixsesie mialem karbonowe grube protektory to pewnie mialbym niedowlad w lapie.
po pierwsze w takiej kurtce za 600 bedzie cienki ochraniacz,ide o zaklad ze dasz rade go wygiac reka i to juz jest do dupy bo w lapach masz jakies 70-80 kilo uscisku,a przy glebie przy 60 km/h cialo wazace zalozmy 70kg daje kilka razy wiekszy nacisk wiec reszte sobie dopowiedz.po drugie bedzie z innej jakosci skory.
protektor musi byc gruby i twardy,mowiac obrazowo tak jakbys sobie zalozyl slizgi z kombiaka.
dalej powinienes miec jakas ochrone i plecow i barkow,a w spodniach na biodra i kolana.
mysle,ze dobra katanke naprawde wysokiej juz klasy wyrwiesz teraz na przecenach w granicach 1000-1200zl,spodnie zalezy czy dzinks,goretex czy skora od 450 do 1000zl
moim zdaniem wybor przynajmniej modelu powinien miec miejsce w sklepie,tak zebys mogl dokladnie wszystko wymacac i przymierzyc.potem mozesz szukac tego w necie kto ma najtaniej.
jak jestes z wawy to daj znac na maila mam dobre zniki w kilku sklepach u znajomych.
rozsadnym nalezy pomagac debilom wspolczuc.
ogolnie wszystkim motomaniakom zycze zdrowych wesolych Swiat Bozego Narodzenia.
radze zachowac obraźliwe komentarze względem innych userów dla siebie lub wylewac je prywatnymi wiadomosciami..
z racji ze dzis wigilia obedzie sie bez warna..
Leg1oN
nie sluchaj glupca ,ktory twierdzi,ze te za 600 niczym sie nie roznia od tych za 2tys.
sam mialem kilka szlifow i gdyby nie to,ze na lokciach w ixsesie mialem karbonowe grube protektory to pewnie mialbym niedowlad w lapie.
po pierwsze w takiej kurtce za 600 bedzie cienki ochraniacz,ide o zaklad ze dasz rade go wygiac reka i to juz jest do dupy bo w lapach masz jakies 70-80 kilo uscisku,a przy glebie przy 60 km/h cialo wazace zalozmy 70kg daje kilka razy wiekszy nacisk wiec reszte sobie dopowiedz.po drugie bedzie z innej jakosci skory.
protektor musi byc gruby i twardy,mowiac obrazowo tak jakbys sobie zalozyl slizgi z kombiaka.
dalej powinienes miec jakas ochrone i plecow i barkow,a w spodniach na biodra i kolana.
mysle,ze dobra katanke naprawde wysokiej juz klasy wyrwiesz teraz na przecenach w granicach 1000-1200zl,spodnie zalezy czy dzinks,goretex czy skora od 450 do 1000zl
moim zdaniem wybor przynajmniej modelu powinien miec miejsce w sklepie,tak zebys mogl dokladnie wszystko wymacac i przymierzyc.potem mozesz szukac tego w necie kto ma najtaniej.
jak jestes z wawy to daj znac na maila mam dobre zniki w kilku sklepach u znajomych.
rozsadnym nalezy pomagac debilom wspolczuc.
ogolnie wszystkim motomaniakom zycze zdrowych wesolych Swiat Bozego Narodzenia.
radze zachowac obraźliwe komentarze względem innych userów dla siebie lub wylewac je prywatnymi wiadomosciami..
z racji ze dzis wigilia obedzie sie bez warna..
Leg1oN
- fz6
- Świeżak
Panowie przyłącze się do pytania jaka kupić kurtkę do 600zł myślę o tekstylnych bo głównie będę dojeżdżał do pracy/uczelni więc nie chce się parować. Spodobała mi się kurtka alpinestars t-rc-1 i nie wiem czy ją kupić do kompletu mam kask lazer fiber pro kupiony za 300zł na wiosnę dojdą rękawice itp bo na cbr600f3 muszę mieć jakiś ubiór co polecacie??
- mihas66
- Świeżak
Kupiłem tak
Kurtka
http://moto.allegro.pl/wyprzedaz-skorza ... 48423.html
Rękawice
http://allegro.pl/tschul-skora-racing-m ... 26288.html
Spodnie
http://moto.allegro.pl/profesjonalne-ma ... 88486.html
ciuszki przeszły już pierwsze testy i nie jestem ogólnie zadowolony.
Kurtka może być choć nie ma się czym zachwycać.
Rękawice są o d..e wytłuc bardzo słaba jakość absolutnie nie polecam jeżeli kurtki Tschula są takiej samej jakości to odradzam.
Spodnie jeszcze jeszcze jak cie mogÄ™ biorÄ…c pod uwagÄ™ cenÄ™.
Ogólnie jakbym mógł cofnąć czas to tej kurtki i tych rękawic bym nie kupił.
Kurtka
http://moto.allegro.pl/wyprzedaz-skorza ... 48423.html
Rękawice
http://allegro.pl/tschul-skora-racing-m ... 26288.html
Spodnie
http://moto.allegro.pl/profesjonalne-ma ... 88486.html
ciuszki przeszły już pierwsze testy i nie jestem ogólnie zadowolony.
Kurtka może być choć nie ma się czym zachwycać.
Rękawice są o d..e wytłuc bardzo słaba jakość absolutnie nie polecam jeżeli kurtki Tschula są takiej samej jakości to odradzam.
Spodnie jeszcze jeszcze jak cie mogÄ™ biorÄ…c pod uwagÄ™ cenÄ™.
Ogólnie jakbym mógł cofnąć czas to tej kurtki i tych rękawic bym nie kupił.
- maciek1985
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości