chowana rejestracja- gadżet? czy moze wiocha?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
chowana rejestracja- gadżet? czy moze wiocha?
Witam, mam kilka zbędnych mi siłowników i zastanawiałem się czy nie wykorzystać jednego z nich i zrobic rejestracji ktora bedzie się chować i wysuwać za pomocą jednego przycisku. Chcę znac wasze zdanie na ten temat, wiocha, czy jednak przydatna rzecz?
- filgonzo
- Świeżak
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Dla mnie nic ciekawego... nie wiem czemu ale zawsze jak to widzę to mi się śmiać chce:)
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
-
t_racer_ - VIP Åšcigacz.pl
Na wiejskiej dysce pod remizą +10 do lansu. Na ulicy wśród motocyklistów -15 do wszystkiego.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Do tej chowanej tablicy naklej plomienie i bedzie juz plus 15 do lansu 

Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
sÄ… plusy i minusy
Moim zdaniem są tego plusy i Minusy Jeśli masz zamiar gdzieś przycisnąć na a wiesz ze Policja może na ogonie siedzieć Jest to przydatne jednak policja może się do tego przyczepić gdy to zauważą Ale jak zrobisz to tak żeby nie było widac to mysle ze nie będzie to żadna wiocha oczywiscie nie szpanując tym Przy Innych ;p Przyczepności
- skalpel1516
- Świeżak
Re: sÄ… plusy i minusy
skalpel1516 napisał(a):Moim zdaniem są tego plusy i Minusy Jeśli masz zamiar gdzieś przycisnąć na a wiesz ze Policja może na ogonie siedzieć Jest to przydatne jednak policja może się do tego przyczepić gdy to zauważą
I na pewno Policja odpuści pościg za takim delikwentem mającym taki więjski-tuning.

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
IMHO jedyna sytuacja w ktorej ten gadzet "moze sie przydac" to przelot przed fotoradarem walacym foty z tylu (niestety stawiaja takie cuda).
Obawiam sie jednak, ze przy spostkaniu z niebieskimi face2face nie bedziesz mial zadnych szans. Mnie zatrzymywali wiele razy, a zdarzalo sie nawet ze nie mialem dokumentow od motocykla - zawsze ratowalo mnie normalne podejscie i "nie pyszczenie" (nie mylic z wchodzeniem w du...e - mam swoja godnosc
).
W 99% przypadkow posiadanie prawa jazdy kategorii A zmienialo diametralnie przebieg rozmowy.
Za sprawda wlasnie takiego podejscia tak odbiera nas spoleczenstwo i policja. Reszte wnioskow wyciagnij juz sam
Obawiam sie jednak, ze przy spostkaniu z niebieskimi face2face nie bedziesz mial zadnych szans. Mnie zatrzymywali wiele razy, a zdarzalo sie nawet ze nie mialem dokumentow od motocykla - zawsze ratowalo mnie normalne podejscie i "nie pyszczenie" (nie mylic z wchodzeniem w du...e - mam swoja godnosc

W 99% przypadkow posiadanie prawa jazdy kategorii A zmienialo diametralnie przebieg rozmowy.
Za sprawda wlasnie takiego podejscia tak odbiera nas spoleczenstwo i policja. Reszte wnioskow wyciagnij juz sam

Pozdrawiam,
4est
4est
-
4est - Świeżak
Większość Policajntów w autku z kamerką od razu rozpoczyna pościg jak widzi o2o bez tablicy z tyłu.
Dobry przykład motocyklista z Lublina schowana tablica, ucieczka nie zatrzymanie +60PKT, -5000PLN i zabrane uprawnienia oraz zakaz prowadzenia pojazdów na 3 lata
i po co to komu ?
A jak sie zatrzymasz to 500PLN i zabrany dowód rejestracyjny pojazdu.
Jak to mówią: "zatrzymaj się i żyj" ...
Dobry przykład motocyklista z Lublina schowana tablica, ucieczka nie zatrzymanie +60PKT, -5000PLN i zabrane uprawnienia oraz zakaz prowadzenia pojazdów na 3 lata

i po co to komu ?
A jak sie zatrzymasz to 500PLN i zabrany dowód rejestracyjny pojazdu.
Jak to mówią: "zatrzymaj się i żyj" ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
http://www.joemonster.org/download.php? ... 768&page=6
To chyba ten pościg
To chyba ten pościg
-
skinny500 napisał(a):Daj jakiegoś linka gdzie to jest opisane, bo wg. polskiego prawa mandat na taką kwotę nie istnieje
Jest możliwy bo kary z wykroczeń się kumulują a tam na pewno nie była tylko prędkość i nie zatrzymanie się do kontroli. Może dojść jeszcze wiele innych wykroczeń podczas pościgu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
CBR 600RR - niestety widać na filmie że kierowca marny - potrafił tylko na prostej odkręcać.
Goniła Vectra C 3.2 V6 Turbo, na Youtubie też jest filmik z pościgu, oprócz tego na stronach z Lublina też. Policjant z Opla kiedyś ścigał się na torze (ale i tak to nie ma znaczenia - wszyscy jeżdzący pojazdami z wideorejestratorem kończą odpowiednie kursy).
Nia napisałem mandat - w momencie nie zatrzymania się do kontroli Policja zabiera prawo jazdy za pokwitowaniem i sprawa z autoamtu trafia do sądu i to sąd orzekł kwotę kary.
Czasami na TVN turbo pokazywali jak kierowca został ukarany tylko mandatem (bo w końcu się zatrzymał po kilkunastu km) - a to tylko dobra wola policjanta. Film jak Policjanci w A6 2.5 TDI gonili na Autostradzie A4 ML 400CDI.
Goniła Vectra C 3.2 V6 Turbo, na Youtubie też jest filmik z pościgu, oprócz tego na stronach z Lublina też. Policjant z Opla kiedyś ścigał się na torze (ale i tak to nie ma znaczenia - wszyscy jeżdzący pojazdami z wideorejestratorem kończą odpowiednie kursy).
Nia napisałem mandat - w momencie nie zatrzymania się do kontroli Policja zabiera prawo jazdy za pokwitowaniem i sprawa z autoamtu trafia do sądu i to sąd orzekł kwotę kary.
Czasami na TVN turbo pokazywali jak kierowca został ukarany tylko mandatem (bo w końcu się zatrzymał po kilkunastu km) - a to tylko dobra wola policjanta. Film jak Policjanci w A6 2.5 TDI gonili na Autostradzie A4 ML 400CDI.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ten kolo, który jeździ w lubelskiej drogówce jest najlepszym kierowcą policyjnym w PL i złapał już kilku kozaków i mistrzów prostej.
Także w Lublinie nie ma co kozaczyć ( w sumie kozaczą tylko wieśniaki)
Także w Lublinie nie ma co kozaczyć ( w sumie kozaczą tylko wieśniaki)
-
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości