chowana rejestracja- gadżet? czy moze wiocha?
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ale że tak powiem Policja dysponuje coraz lepszym sprzętem i cały czas szkolą swoje umiejętności.
Tak więc uciekający muszą się liczyć z konsekwencjami swojego czynu.
A już totalną głupotą jest opisywanie faktu na forum, organy ścigania też zaglądają w takie miejsce i dzięki dobrym informatykom są w stanie w miarę szybko i sprawnie namierzyć sprawcę.
P.S. Rizoma ma fajne mocowania do tablic które można ustawić pod odpowiednim kątem (który wg. przepisów odnośnie tylnej tablicy wynosi 30 stopni od pionu nie zależnie w którą stronę - jest określony tylko kąt odchylenia tablicy od pionu).
Tak więc uciekający muszą się liczyć z konsekwencjami swojego czynu.
A już totalną głupotą jest opisywanie faktu na forum, organy ścigania też zaglądają w takie miejsce i dzięki dobrym informatykom są w stanie w miarę szybko i sprawnie namierzyć sprawcę.
P.S. Rizoma ma fajne mocowania do tablic które można ustawić pod odpowiednim kątem (który wg. przepisów odnośnie tylnej tablicy wynosi 30 stopni od pionu nie zależnie w którą stronę - jest określony tylko kąt odchylenia tablicy od pionu).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Co do tematu to jak latasz na gumie to bardzo przydatna sprawa z chowana rejestracja. Moj koles mial zanim przegial gume i pare razy sie przydalo 

Honda f4i '01
-
wojtek1303 - Świeżak
Raczek_6 napisał(a):A jak sie zatrzymasz to 500PLN i zabrany dowód rejestracyjny pojazdu.
Jak to mówią: "zatrzymaj się i żyj" ...
Nie 500 tylko 100
Raczek_6 napisał(a):Dobry przykład motocyklista z Lublina schowana tablica, ucieczka nie zatrzymanie +60PKT, -5000PLN i zabrane uprawnienia oraz zakaz prowadzenia pojazdów na 3 lata
Jak na 3 lata? Jak jechal pod wplywem alkoholu to tak jak trzezwy jedynie zabrane prawko i zdawanie od nowa

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
Za brak tablicy jest 50-100PLN, za schowaną lub zagiętą Policjanci mogą dać wyższy mandat zależny od nastroju - nie ma tu taryfikatora.
Sprawa trafiła do sądu a tam było zagrożenie katastrofą w ruchu lądowym - to powód dla którego sędzia dał zakaz prowadzenia pojazdów na 3 lata.
Jak zasuwał około 230 między samochodami.
Czasami może dać nawet dożywotnio zakaz prowadzenia pojazdów - wszystko zależy od widzimisię sędziego i czy wcześniej popełniał podobne przestępstwa (Polskie prawo).
Ucieczka przed radiowozem to już nie wykroczenie - dlatego sprawa z automatu trafia do sądu (przynajmniej wg. przepisów powinna - ale zależy to od Policjanta).
Z tego co pamiętam Policjant w wywiadzie powiedział że gdyby motocyklista miał widoczną tablicę to by nawet nie rozpoczynał pościgu, ale że miał schowaną od razu rozpoczął.
Jest firma oficjalnie sprzedająca takie gadżety - z zaznaczeniem że nie wolno tego używać na drogach publicznych tylko na zlotach.
Sprawa trafiła do sądu a tam było zagrożenie katastrofą w ruchu lądowym - to powód dla którego sędzia dał zakaz prowadzenia pojazdów na 3 lata.
Jak zasuwał około 230 między samochodami.
Czasami może dać nawet dożywotnio zakaz prowadzenia pojazdów - wszystko zależy od widzimisię sędziego i czy wcześniej popełniał podobne przestępstwa (Polskie prawo).
Ucieczka przed radiowozem to już nie wykroczenie - dlatego sprawa z automatu trafia do sądu (przynajmniej wg. przepisów powinna - ale zależy to od Policjanta).
Z tego co pamiętam Policjant w wywiadzie powiedział że gdyby motocyklista miał widoczną tablicę to by nawet nie rozpoczynał pościgu, ale że miał schowaną od razu rozpoczął.
Jest firma oficjalnie sprzedająca takie gadżety - z zaznaczeniem że nie wolno tego używać na drogach publicznych tylko na zlotach.
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
jak dla mnie to wiekszym zagrozeniem dla ludzi bym ten nieoznakowany radiowoz... zreszta przeciez jest jakis przepis ze jezeli nie uda sie zatrzymac motocyklisty na odcinku ilus tam m to nalezy przerwac poscig poniewaz zagraza to jego zyciu
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Wg mnie bardzo przydatna sprawa z ta chowana tablica.
Oczywiscie na codzien latamy z widoczna tablica, ale w przypadku gdy przegiales z predkoscia i policjant ma juz Cie na radarze chowamy tablice i rura
Chocby mieli mnie gonic swoja Vectra Turbo, to by mnie nie zlapali
Oczywiscie na codzien latamy z widoczna tablica, ale w przypadku gdy przegiales z predkoscia i policjant ma juz Cie na radarze chowamy tablice i rura

Chocby mieli mnie gonic swoja Vectra Turbo, to by mnie nie zlapali

JAMAHA ERŁAN 

-
michal392 - Świeżak
michal392 napisał(a):Chocby mieli mnie gonic swoja Vectra Turbo, to by mnie nie zlapali
Nie jeden już tak kozakował i nie skończyło sie to dla niego najlepiej. Trochę powagi Panowie.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Zajebista sprawa, dlaczego niby miała to być wiocha???
Dobre na akcje kiedy policja stoi z suszarą. Wtedy ich widzisz i jest za późno. Nie spier** bo zapamiętają numery przyjdą Ci na chatę i gówno zrobisz. Gdy masz taki bajer klikasz guziczek i mogą Cie cmoknąć. Gonić nie będą autem (a nawet jeśli
:D) Jak stoją motocyklem to się lepiej zastanów, generalnie na radary itp. Zajebista sprawa, kiedyś sobie takie coś sprawię, sądzę, że pozwoli to uniknąć kilku mandatów.
Dobre na akcje kiedy policja stoi z suszarą. Wtedy ich widzisz i jest za późno. Nie spier** bo zapamiętają numery przyjdą Ci na chatę i gówno zrobisz. Gdy masz taki bajer klikasz guziczek i mogą Cie cmoknąć. Gonić nie będą autem (a nawet jeśli

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
limak14 napisał(a):michal392 napisał(a):Chocby mieli mnie gonic swoja Vectra Turbo, to by mnie nie zlapali
Nie jeden już tak kozakował i nie skończyło sie to dla niego najlepiej. Trochę powagi Panowie.
Moze i kozacze ale wiem jak jezdze i jakie mozliwosci ma moj sprzet

Traperoso dobrze opisal sytuacje w ktorej taki gadzet moze byc przydatny i w pelni sie z nim zgadzam

JAMAHA ERŁAN 

-
michal392 - Świeżak
A panowie niebiescy zaglądający na forum w pierwszej kolejności odwiedzą was 2-ch.
Niestety Przy PO jest gorzej niż przy PIS. Ciekawe co będzie po następnych wyborach.
To już lepiej bez tablicy niż z takim gadżetem.
Po za tym jak chcesz poszaleć bierzesz sprzęt na przyczepę jedziesz na TOR tam wyżywasz się do woli, a na drogach publicznych jeździsz tak aby nie być zagrożeniem dla Siebie i innych
Szerokości i jak najmniej kontroli ze strony niebieskich.
Po za tym w pisaniu wszyscy są mocni, a niektórzy na żywo na widok niebieskich robią po gaciach bo nie mają "A" lub mają coś innego na sumieniu .....

Niestety Przy PO jest gorzej niż przy PIS. Ciekawe co będzie po następnych wyborach.
To już lepiej bez tablicy niż z takim gadżetem.
Po za tym jak chcesz poszaleć bierzesz sprzęt na przyczepę jedziesz na TOR tam wyżywasz się do woli, a na drogach publicznych jeździsz tak aby nie być zagrożeniem dla Siebie i innych

Szerokości i jak najmniej kontroli ze strony niebieskich.
Po za tym w pisaniu wszyscy są mocni, a niektórzy na żywo na widok niebieskich robią po gaciach bo nie mają "A" lub mają coś innego na sumieniu .....
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Raczek_6 napisał(a):Po za tym jak chcesz poszaleć bierzesz sprzęt na przyczepę jedziesz na TOR tam wyżywasz się do woli, a na drogach publicznych jeździsz tak aby nie być zagrożeniem dla Siebie i innych
Jak przestaniesz bujać w obłokach to powiedz.
Mówisz to "bierzesz" jakby każdy srał kasą, ogarnij się Raczek...
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso napisał(a):Raczek_6 napisał(a):Po za tym jak chcesz poszaleć bierzesz sprzęt na przyczepę jedziesz na TOR tam wyżywasz się do woli, a na drogach publicznych jeździsz tak aby nie być zagrożeniem dla Siebie i innych
Jak przestaniesz bujać w obłokach to powiedz.
Mówisz to "bierzesz" jakby każdy srał kasą, ogarnij się Raczek...
To jak nie masz kasy, to nie odkręcasz - proste. Nikt za Ciebie mandatów płacił nie będzie, a jak stwarzasz zagrożenie na drodze publicznej, to kiedyś możesz natknąć się na kogoś takiego jak ja i ktoś taki zrobi Ci kuku i jeszcze Ci zniżki z OC polecą

- Drifte
- Świeżak
Lublin 80-100PLN za jeden dzień, czy to aż tak dużo ?
Poznań szkółka jazdy z instruktorem 2 dni 800 do 1200PLN (to akurat sporo), ale jest opcja bez instruktora sama jazda około 150PLN.
W porównaniu z ewentualnym mandatem ...
Poznań szkółka jazdy z instruktorem 2 dni 800 do 1200PLN (to akurat sporo), ale jest opcja bez instruktora sama jazda około 150PLN.
W porównaniu z ewentualnym mandatem ...
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
tylko ze trzeba by na tor jezdzic codziennie a wiec mala kwota to nie bedzie... zreszta w poznaniu tor chyba jest 1 dzien otwarty dla moto wiec o czym mowa... a ja np gdzie mam jechac na tor? do Poznania? wiesz ile to km.... fakt mam tor pod nosem ale motocykli nie wpuszczaja...
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
nie wiem po co tak kombinować
Zagięta tablica lub jej brak 100 zł i na ogół dowodzik pa pa
natomiast ozdobienie tablicy
np naklejka 50 zł 

Zagięta tablica lub jej brak 100 zł i na ogół dowodzik pa pa
natomiast ozdobienie tablicy

-
michas_s - Świeżak
czyli ze jak? zaklejenie koncowki np? a co by bylo jak bym np markerem moja stara rejestracje przerobil z 96ML na 88ML
?

Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
lepiej markerem nie zmieniaj cyferek.... bo wtedy to już nie wykroczenie
naklejasz sobie np na blachy stop wariata drogowym
albo jakas inna maskując część numerów ...
np. tak
(otwórz link)
i za taki numer jest 50 zł

naklejasz sobie np na blachy stop wariata drogowym

np. tak

i za taki numer jest 50 zł

-
michas_s - Świeżak
Ale jaja
dobry motyw
dobrze wiedziec przed sezonem
musze sie zaopatrzyc w naklejki jakies
np nalepki z butelki piwa- jakies Tyskie itp
zawsze mozna wkrecic ze pod sklepem stalo moto i ktos nakleil a ja nie zauwazylem 

Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Drifte napisał(a):To jak nie masz kasy, to nie odkręcasz - proste. Nikt za Ciebie mandatów płacił nie będzie, a jak stwarzasz zagrożenie na drodze publicznej, to kiedyś możesz natknąć się na kogoś takiego jak ja i ktoś taki zrobi Ci kuku i jeszcze Ci zniżki z OC polecą
Mały mózg, penis i do tego zazdrość.
kuku to już tobie ktoś zrobił, porządnie cię w główkę uderzył
Trzeba być wyjątkowo bezczelnym by pisać w taki sposób sugerując, ewentualne zajeżdżanie drogi lub spychanie. Takie akcje się zdarzały i tak zginęło kliku braci motocyklistów. Za pisanie takich rzeczy powinni wkładać do izolatki na miesiąc.
Konio, naklejka może jest okej. Tylko na każdym postoju musiałbyś ją odklejać. Przejdzie jakiś patrol i będzie mandacik..
Kawasaki ER5 2005
-
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe