Zobacz wątek - Rejestracja motocykla pod kategorię A2 na przykładzie Sv650s
NAS Analytics TAG

Rejestracja motocykla pod kategorię A2 na przykładzie Sv650s

Przepisy, prawo
_________

Postprzez Fugu » 25/11/2014, 08:18

Problem jest w tym, ze ubezpieczony stan techniczny nie odpowiada realnemu stanowi technicznemu.
Za stan pojazdu odpowiedzialny jest wlasciciel. W razie "W" moze probowac sadzic sie z poprzednim wlascicielem - powodzenia.
Fugu
Mieszkaniec forum

Postprzez szpilcov » 14/7/2015, 19:40

Chciałbym trochę odkopać temar, aby spróbować skontaktować się z jego autorem.

Sam jestem w trakcie procesu rejestracji, a właściwie przy pierwszym punkcie tematu. Chciałbym rozwiać wątpliwości :)
szpilcov
Świeżak

Postprzez andy7 » 14/7/2015, 21:26

kamir0014 napisał(a):Szczerze to jest temat dyskusyjny. Wiesz jak to jest w PL. Ogólnie wydaje mi się że najważniejsze aby motocykl był zablokowany. Zawsze sposób blokady mógł się zmienić.
Nie wiem czy podczas wypadku rzeczoznawca sięgał by do dokumentów w WK ponieważ w dowodzie rejestracyjnym nie ma żadnej notatki o zmianie mocy, ponieważ dostałem nowy dowód w którym wpisana jest moc 34.51 kW :).

Ale co niby jest dyskusyjne ? W papierach masz wpisané, ze zdlawiony modul a w realu plexi.

W realu gdybym mial wypadek z motocyklem, to pierwsza rzecz sprawdzam papiery. Nie wiem jak to w PL wyglada z zabezpieczeniem sprzetu na wniosek, w kazdym razie moto do zabezpieczenia i rzeczoznawca do ogledzin. JAk myslisz co bedzie po stwierdzeniu poprzez rzeczoznawce ?

Jak do tej pory wypadku z motocyklista nie mialem, ale z rowerzysta sie trafilo, mial niesprawne hamulce, policjanta poprosilem o wpis do protokulu.....

pozamiatane

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê