Zobacz wątek - Husqvarna WR 125 - wszystko o modelu
NAS Analytics TAG

Husqvarna WR 125 - wszystko o modelu

Enduro, Cross
_________

Husqvarna WR 125 - wszystko o modelu

Postprzez panzernacker » 29/5/2007, 13:03

Jak pisałem w którymś tam temacie, kupiłem sobie husqvarnę WR 125ccm i mam taki pomysł żeby pisać co w niej robie i popierać to zdjęciami. Chodzi mi o takiego tutoriala, w którym będzie czym, jak i po co malowac, czym i w którą strone odkręcać śruby... :wink: i takie tam...
I mam, w związku z tym kilka pytań:
1. gdzie to wrzucać(tutaj, zrobić strone i na nią, czy gdzie indziej, jak tak to gdzie?)
2. Jakie zdjęcia robić(czy np. zdjęcia wachacza przed zrobieniem i po i podpisane dokładnie, czy wszystko po kolei?)
3. Żeby sie nie pogubić to w niedziele huske kupiłem, w poniedziałek rozebrałem, dzisiaj będę już malował ramę.
4. Jaki kolor? Myślałem że czarno-czerwony, ale od siebie też coś dodajcie :wink:
Pisać!! :twisted:
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez Waldemar » 29/5/2007, 13:16

według mnie zielona
Waldemar
Świeżak

Postprzez Manhatan » 29/5/2007, 13:50

Witam bracie panzernacker.

Tak dobry pomysł, ale pozwól, że znajdziesz sobie temat założony przezemnie i tam będziesz wszystko zażucał a ten usunie Beavis (prawda? :wink: ) bo po ki czort tyle tego nie? No właśnie.

Foty dawaj wszystkie jakie masz. Od góry, od dołu, w każdej pozycji no i przedewszystkim opisuj co i jak robisz dokładnie. Przyda się i to bardzo, nawet i mi :wink:

Pozdro
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez panzernacker » 29/5/2007, 14:03

No to tak... Myślałem że w TYM temacie będę wszystko wrzucał i opisywał. Po to go zrobiłem :wink:
Będę dawał wszystkie jaki będę miał, ale chodziło mi o to jakie robić... bo roboty przerywać nie lubię :roll:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez Beavis » 29/5/2007, 15:00

Pozwoliłem sobie na ingerencję. Wrzucaj zdjęcia i pisz co i jak. Także niech inni piszą wszystko co wiąże się z tym modelem.

W sumie miałem zrobić tak jak Manhatan mówił, bo dobrze gość mówi :), ale jako, że mi się nie chciało to już niech będzie tak.
Beavis
Moderator

Postprzez panzernacker » 29/5/2007, 19:43

Manhatan pewnie chciał mi jakiś sabotaż zrobić, bo mam taki sam motocykl...terrorysta :twisted:

W poniedziałek zdjęłem wszystkie plastiki, zbiornik, podnóżki, rurę wydechową, elektrykę i inne pierdoły, tak, że została rama, zawieszenie, koła i silnik. Wszystko powyciągałem bez problemu.
Dzisiaj(wtorek) wyciągnęłem silnik, przednie lagi i wahacz. Też bez żadnych problemów. Przyszła pora na półki i resztkę przedniego zawieszenia... i tu zaczęły się schody :x
Półki nie chciały się odkręcić. Ale po 10 minutach stękania się udało... :wink:
Został jeszcze łącznik między ramą a wahaczem. Odkręciłem nakrętkę i chce wyciągać śrubę a tu nic. To troche postukałem, pokręciłem, i lipa :x
Nie mogę tego odkręcić. Macie jakieś sposoby? Nie chodzi mi np. o palnik, czy 10-kg młot tylko ...coś innego :roll:

No i kilka zdjęć:
Obrazek (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)

Po dziesięciu minutach i dwudziestu truflach :wink:

Obrazek (otwórz link)
Ostatnio edytowano 6/6/2007, 12:36 przez panzernacker, łącznie edytowano 2 razy

panzernacker
Bywalec

Postprzez Beavis » 29/5/2007, 19:56

Ale masz lamerskie opony! :twisted: :twisted: :twisted:

Podsyłam fotke Janaszka (pisze newsy i relacje z MŚ Enduro na Ścigaczu) i jego WR 125:

Obrazek
Beavis
Moderator

Postprzez panzernacker » 30/5/2007, 11:45

Wiem że lamerskie, kartofle będą :wink:

A jak z tym wahaczem?

I czego na zdjęciu pisze KTM SX-f 250?

panzernacker
Bywalec

Postprzez Manhatan » 30/5/2007, 14:33

Wrzucaj zdjęcia poprzez ''Dodaj załącznik'' obok ''Opcje'' poniżej odpowiedzi, albo zamiesczaj na imageshack.us i dolne adresy umieszczaj między [img]adres%20obrazka[/img] :wink:

Druda wersja jest wydaje mi się lepsza :)
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Beavis » 30/5/2007, 14:52

panzernacker: bo ta fota leży w katalogu z moimi fotkami i dlatego jest tak podpisana :)
Beavis
Moderator

Postprzez panzernacker » 30/5/2007, 14:59

No właśnie tak myślałem... A wracając do opon jednak nie są takie lamerskie, na zdjęciu tylko tak wyglądają :wink:

A obydwie wersje znam, ale chodziło mi właśnie o to gdzie wrzucać, bo tym drugim sposobem z wrzuty się nie dało.. Dzięki za odp. :D

panzernacker
Bywalec

Postprzez Beavis » 30/5/2007, 15:10

Ok ok :). A z wahaczem to sam nie wiem. Może się coś zapiekło, albo od złej strony się za to zabierasz.
Beavis
Moderator

Postprzez Manhatan » 30/5/2007, 15:21

Pewnie tak, w miejscach w których śruba nie styka się, ani w żaden sposób nie obciera o drugą część mogł się zrobić pewnego rodzaju nalot przez który nie chce wyjść śruba.

Spróbuj obejżeć to od dołu, może jest tam jakieś dojście, wtedy możesz spróbować z WD-40 ewentulanie stara i poczciwa Coca-Cola bądź Pepsi :wink:
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Beavis » 30/5/2007, 15:24

Coca-Cola lepsza bo Pepsi jest za słodka :).
Beavis
Moderator

Postprzez panzernacker » 31/5/2007, 13:38

Wczoraj po tym jak napisałem posta poszedłem do garażu i mi się udało. Kumpel z roboty przyniósł mi taki czarny, gęsty odrdzewiacz głęboko penetrujący w spray'u i poszło :D

Za ramę już się wzięłem. Szczotka druciana na wiertarke i jazda. Dzisiaj byłem w castoramie, kupiłem czarny hammerite na rame, zmywacz powłok lakierniczych, nową szczotke drucianą i pędzelki :)
A jakl kogoś obchodzi to od strony mechanicznej kupiłem sobie nasadkę stanley'a do odkręcania tej osi co trzyma i wahacz, i silnik :wink:

Zdjęcia za jakiś czas wrzuce

panzernacker
Bywalec

Postprzez LukasG1 » 31/5/2007, 14:03

Mam trochę głupie pytanie.
Czy ten motor można normalnie zarejestrować :?: :roll:
LukasG1
Świeżak

Postprzez Beavis » 31/5/2007, 15:12

Pewnie! Jest to enduro z homologacją.
Beavis
Moderator

Postprzez Manhatan » 31/5/2007, 19:38

Ja bym Ci proponował żebyś sobie pomalował ramę proszkowo u jakiegoś lakiernika. Wtedy nie ma szans na jaką kolwiek korozję, nie odpryśnie Ci w żaden sposób lakier i masz pewność, że będzie wyglądać ładnie, bez żadnych zacieków, zarysów włókien pędzla etc. :wink:

Pozatym hammeritem musisz pomoalować dopiero powieszchnię przejechaną podkładówką, bo inaczej efekty będą jednym słowem marne.

Ja bym stawiał na lakiernika, bo lepiej zrobić raz, a porządnie, a nie pierdzielić się co roku z malowaniem ramy :wink:

Aha i jak będziesz malował plastiki, to też przypadkiem sam nie rób tego, tylko daj do porządnego lakiernika, który położy Ci warstwę podkładówki, farby i lakieru, wtedy też będzie to miało ręce i nogi :)

Pozdro
Manhatan
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Beavis » 31/5/2007, 19:50

Szczerze panowie, to jakie malowanie? Przecież to ma być ostry sprzęt enduro, a nie jakieś świecidełko. Rama proszkowo - jak najbardziej wskazane. Sam stosuje taką technikę i nie ma niczego lepszego, ale reszta jak najbardziej zbyteczna :P (wiem, wiem mam dzisiaj zły dzień i marudzę). Osobiście wyznaję zasadę 100% funkcjonalności, a polakierowane plastiki nie mają z tym nic wsólnego.
Beavis
Moderator

Postprzez panzernacker » 1/6/2007, 21:54

Dzisiaj skończyłem czyścić ramę. Przejechałem ją rozpuszczalnikiem, żeby odtłuścić, wyschła, wzięłem pędzla i maluje...maluje...maluje... a tu du**. Jakieś sie zacieki porobiły, w niektórych miejscach się nie domalowało. Ogólnie lipa. To wzięłem rozpuszczalnik i wszystko zmyłem.
Teraz się zastanawiam czy spróbować jeszcze raz, czy kupić hammerite'a w spray'u, czy tak jak na samym początku myślałem-proszkiem.
Macie jakieś sprawdzone miejsca? Jak coś to dajcie adres, albo e-maila czy cos :wink:
A co do hammerite'a, to ja wiem czy to malowanie ozdobne...

panzernacker
Bywalec

Następna strona

Powrót do Offroad