jakiego crossa 250 mozecie mi polecic??
• Strona 1 z 1
jakiego crossa 250 mozecie mi polecic??
Zależy mi na mocy i niezawodnosci. Mam zamiar kupić sobie honde crf 250 z 2006 roku. Czy to dobry wybór?? moze polecicie mi cos lepszego?? doradzcie prosze
"...Paść na twarz nie znaczy ją stracić...nie traci sie braci..."
- borabora
- Świeżak
przede wszystkim zalezy do czego sprzet ma byc uzywany, jak chcesz żeby sprzet był w miare niezawodny to kup sprzet pod dane warunki czyli cross na tor mx, enduro ( hard enduro ) na lasy pola podjazdy itp. generalnie wszyswtkie crossówki sa podobne, wiec pytanie piotra ile ma kasy jest troche zbędne, bo czy honda czy kawasaki wszystkie kosztuja podobnie co do niezawodnosci - zalezy od stanu technicznego jak masz igiełke i dbasz to masz ułamek % szans że cos sie moze zepsuc.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
250 4t? To będzie Twoje pierwsze moto? Nie polecałbym 250 4T jako pierwsze. Poszedłem po opiniach innych oraz znajomych i wybrałem 125 2T. Jestem bardzo zadowolony. z 250 4T - z tego co opowiadał mi znajomy - jest strasznie duzo zabawy: częste ustawianie zaworów, częsta wymiana oleju w silinku... Posiadał Kawe KXF 250, sprzedał i kupił YZ 250. Mowił ze to całkiem inna bajka. Mniej zabawy w warsztacie. I jeśli to Twoje pierwsze moto to warto jest mieć doświadczenie z charakterystyką jakiejś setki w 2T.
- bartek_moto
- Świeżak
bartek - bez sensu wypowiedż... czym sie niby rózni 250 w 4T o 125 w 2T ? oprócz charakterystyki niczym. oba sprzety maja te same osiągi. mało tego 125 w 2T jest gorsza do nauki bo jest agresywniejsza w krótszym spektrum obrotów. czyli nic nic nic a nagle ma ostry zastrzyk mocy. 250 w 4T nie ma takiego strzała ale ciągnie od dołu równo ( iszybko ) wiec na torze 250 w 4T i 125 w 2T maja identyczne szasne i liczy sie tylko zawodnik. aczkolwiek jak mówie do nauki łatwniej jest nawet opanowac 4T niz 2T. nie wspomne ze ogólnie ciezko jest opanowac crossówke.
kxf 250 a yz 250 to rzeczywiscie duza rózncia bo to klasa wyzej
co do zabawy kazdy moto trzeba serwisowac nawet 2T
kxf 250 a yz 250 to rzeczywiscie duza rózncia bo to klasa wyzej
co do zabawy kazdy moto trzeba serwisowac nawet 2T
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
2t bardziej narwane jest i trzeba od małego na nim jeździc aby w pełni wykorzystac jego potencjał, co jest akurat świetne w tym bo nigdy się nie nudzi, jest lekkie, zrywne, skrętne i daje sporo zabawy z jazdy ale:
jeżeli nie masz odpowiednio siły i umiejętności zje Cię taka głupia seteczka a może nieźle namieszac
4t natomiast jest cięższe daleko nie odbiegające od 2t ale moc w jaki sposób oddaje jest o niebo lepsze od 2t.
Chcesz jechac spokojnie, jedziesz spokojnie, musisz dodac wiecej gazu, czysto i Å‚adnie leci do przodu, w 2t tego spokoju jazdy nie zaznasz
dlatego też ja lubię zabawę na 2t ale gdybym miał możliwości z chęcią bym wsiadł na 4t i polatał dłużej.
i dodam tylko że maszyny tego pokroju nie są do jazdy w las i inne trasy. Jedynie pole, mały tor na polu, tor motocrossowy, jakies podjazdy, żwirownie itp
jeżeli nie masz odpowiednio siły i umiejętności zje Cię taka głupia seteczka a może nieźle namieszac
4t natomiast jest cięższe daleko nie odbiegające od 2t ale moc w jaki sposób oddaje jest o niebo lepsze od 2t.
Chcesz jechac spokojnie, jedziesz spokojnie, musisz dodac wiecej gazu, czysto i Å‚adnie leci do przodu, w 2t tego spokoju jazdy nie zaznasz
dlatego też ja lubię zabawę na 2t ale gdybym miał możliwości z chęcią bym wsiadł na 4t i polatał dłużej.
i dodam tylko że maszyny tego pokroju nie są do jazdy w las i inne trasy. Jedynie pole, mały tor na polu, tor motocrossowy, jakies podjazdy, żwirownie itp
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości