Co to za dysza ?
• Strona 1 z 1
Co to za dysza ?
Wiem, że może powinienem spytać w mechanice, ale tu też jest dużo obeznanych osób więc...W zeszłym roku zmieniałem tłumik w mojej DT (125), i wraz z tłumikiem przyszła ta właśnie dysza (zdjęcia poniżej) oraz karteczka z tekstem w jezyku niemieckim, którego nie rozumiem. Moje pytanie brzmi: gdzie to wkręcić, o ile w ogóle potrzeba mi to wkręcać (jeżdże praktycznie tylko po terenie) i co ta dysza daje ? wzrost mocy? ograniczenie spalin? większy/mniejszy przepływ powietrza?
Dodam, że "na górze" dyszy jest numerek 270, jesli to cokolwiek zmienia...
http://img260.imageshack.us/gal.php?g=d001.jpg (otwórz link)
LiczÄ™ na WaszÄ… pomoc i pozdrawiam.
Dodam, że "na górze" dyszy jest numerek 270, jesli to cokolwiek zmienia...
http://img260.imageshack.us/gal.php?g=d001.jpg (otwórz link)
LiczÄ™ na WaszÄ… pomoc i pozdrawiam.
-
Mosori - Świeżak
Ściągnij z gaźnika komorę pływakową i tam masz dysze. To wygląda jak dysza główna ale to 270 jakoś dziwne mi się wydaje. Rozkręć i zobacz co tam masz.
Zmiana dyszy jest zalecana przy sportowym tłumiku. Zmiana na większą da odczuć lepiej efekt nowego wydechu, lepsza reakcja na gaz.
Zmiana dyszy jest zalecana przy sportowym tłumiku. Zmiana na większą da odczuć lepiej efekt nowego wydechu, lepsza reakcja na gaz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie dysza ma większy otworek i wpuszcza więcej mieszanki
bo wiadomo sportowy tłumik lubi bardziej ssac benzynki
jezeli wymienisz dostaniesz napewno mocy ale tez wzrosnie spalanie. co do montowania to odkręcasz dolną częśc gaźnika i tam powinna byc jedna lub 2 takie dysze wymien tą którą dostałes złóz wszystko i pojeździj jakis czas i sam ocen o ile wzrosło spalanie i moc. wzrosnie napewno tylko czy ne bedzie tak że wzrosnie powiedzmy pół konia a spalanie sie zwiększy o 3 litry
własnie patrze tą karteczke mocno niemieckiego nie znam ale widze tylko że ta dysza to chyba dysza od powietrza ? i cos tam z ulicą że chyba na ulice sie ją zakłąda lub nie. tak mi sie wydaje
zanies do kogos kto niemca zna to ci raz dwa przetłumaczy

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dzięki panowie, moze jutro się za to zabiore, bo dzisiaj kompletnie czasu nie miałem :/
A z karteczką jest problem, bo nikt sie nie moze odczytać, a co dopiero przetłumaczyć, nawet wujek, który mieszka na stałe w niemczech już od dawna, nie mogl sobie z nia poradzic
A z karteczką jest problem, bo nikt sie nie moze odczytać, a co dopiero przetłumaczyć, nawet wujek, który mieszka na stałe w niemczech już od dawna, nie mogl sobie z nia poradzic

-
Mosori - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości