Yamaha DT - wszystko o motocyklu
inweestor napisał(a):No wiec w mojej DTtce jest takie cos ze aby dobrze wkrecala sie na obroty tzn przyspieszala elegancko to musze powoli dawac gazu bo jak dam raptownie wiecej to sie dusi czy co i nie ciagnie a na 5-tym biegu to juz wogole powolne dodawanie gazu malo co daje. Myslalem ze jest to zaplon ale na tym forum w innym temacie napisali mi ze to regulacja gaznika. Co tam trzeba by bylo porobic ? Wymaga to glebszej wiedzy czy np. "kolega znawca" by mi to zrobil?
Jeśli ,,kolega znawca" potrafi dobrze wyregulować gaźnik to zrobi Ci to w 5 min. Moim zdaniem na 50% jest to wina źle wyregulowanego gaźnika ale drugie 50% to może być kończąca się kompresja czyli remącik (ja tak miałem). Daj komuś do regulacji i zobaczysz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
A teraz ja mam pytanie. Zakupiłem sobie Yamahę DT 125 X z roku 2006. Na codzień jeżdżę Suzuki DRZ 400 SM, a Yamaha jest - co tu ukrywać - żeby kolega za mną nadążał, bo śmiga moim starym Derbim, a jak jadę DRZ to muszę co chwilę stawać, żeby za mną nadążył, ponieważ ja zawszę jadę tyle ile się da. Ale koniec o mnie
Chciałbym sobie wstawić jakiegoś 4T do Yamahy, bo 2T nie cierpię bardziej niż Flaczków. Jaki silnik byłby dobry, mocny, z dźwiękiem? Najlepiej wszystko naraz ;D Ewentualnie jakoś wydech zmienić żeby to brzmiało jakoś sensownie a nie jakieś bzyczenie.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Husky
- Świeżak
To zamiast DT mogłeś kupić Yamahe XT 125 X - 125 i 4t ... ostateczni może gdzieś Ci taki swap zrobią że silnik od XT wsadzą w ramę od DT chociaż 2t a 4t się różnią budową silnika i może być problem - lepiej sprzedaj DT i kup jakies inne SM tylko 4t od razu 

-
Mosori - Świeżak
Siemka mam problem z amortyzatorem przednim jest za miękki, gdy kolo wpada w dziurę on nie amortyzuje nie wiem co mam zrobic nalalem do niego oleju hydraulicznego za duzo to chodzil jak by nie bylo amortyzatorów moze zly olej leje Prosze o pomoc:)
pzDr.
pzDr.
- DT125dst
- Świeżak
Lohan napisał(a):Mam zamiar kupić Yamahe dt 125(właściwie już ją kupiłem...prawie) i mam takie pytanko ona ma blokade na module,a w wydechu nie ma. (...) Sprzedawca mówi że dlatego się tylko do 8,5 tys rozkreca bo jest blokada.Może tak być czy jednak nie??Proszę o dpowiedź.
Blokada.
Husky napisał(a):A teraz ja mam pytanie. Zakupiłem sobie Yamahę DT 125 X z roku 2006. Na codzień jeżdżę Suzuki DRZ 400 SM, a Yamaha jest - co tu ukrywać - żeby kolega za mną nadążał, bo śmiga moim starym Derbim, a jak jadę DRZ to muszę co chwilę stawać, żeby za mną nadążył, ponieważ ja zawszę jadę tyle ile się da. Ale koniec o mnieChciałbym sobie wstawić jakiegoś 4T do Yamahy, bo 2T nie cierpię bardziej niż Flaczków. Jaki silnik byłby dobry, mocny, z dźwiękiem? Najlepiej wszystko naraz ;D Ewentualnie jakoś wydech zmienić żeby to brzmiało jakoś sensownie a nie jakieś bzyczenie.
Pozdrawiam
To jak kolega będzie wtedy nadążał?

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Yamaha DT 50
mam 180 cm i chce sobie kupić pierwszy motór , a dokładnie motorower i chciałem się dowiedzieć czy Yamaha DT 50 była by odpowiednia na początek.Proszę o najważniejsze info. o tym moto i który rocznik i ile dać max mogę za niego Dziękuje za pomoc 

- VoV
- Świeżak
Re: Yamaha DT 50
VoV napisał(a):mam 180 cm i chce sobie kupić pierwszy motór , a dokładnie motorower i chciałem się dowiedzieć czy Yamaha DT 50 była by odpowiednia na początek.Proszę o najważniejsze info. o tym moto i który rocznik i ile dać max mogę za niego Dziękuje za pomoc
Nie bierz 50 ccm, za mała i za słaba będzie, kup przynajmniej 80 ccm.
A rocznik im wyższy tym lepiej

hilman9 napisał(a):Mam 14 lat,58kg wagi i 168 wzrostu,jestem amatorem, i poszukuje motoru na poczatek.czy yamaha dt 125 bedzie odpowiednia??
Tak

Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Jak nie będziesz miał kostek założonych to jasne że będzie dobra
W sumie to ona jest dobra do wszystkiego

W sumie to ona jest dobra do wszystkiego

Husqvarna WR

-
panzernacker - Bywalec
Co byście wybrali ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M883756
czy
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M900918
gdzie w pierwszym wypadku przebieg to 30 tysiecy i 5 tysiecy po wymianie tloka a w drugim przebiegu nie znam ale 1,2 tysiaca po zmianie i szlifie tloka.
W jednym i drugim v-max to 120 wiec sa zrobione dobrze skoro takie osiagaja predkosci. Na co jeszcze zwracac uwage ?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M883756
czy
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M900918
gdzie w pierwszym wypadku przebieg to 30 tysiecy i 5 tysiecy po wymianie tloka a w drugim przebiegu nie znam ale 1,2 tysiaca po zmianie i szlifie tloka.
W jednym i drugim v-max to 120 wiec sa zrobione dobrze skoro takie osiagaja predkosci. Na co jeszcze zwracac uwage ?
- inweestor
- Świeżak
-
Tomek00 - Bywalec
Kupilem tego pierwszego
Wszystko ok narazie sie wydaje zobaczymy jak pojezdze pare dni. Tylko tak jak u wszystkich mam blokade na module. Tylko tam chyba bo dyfuzor jest wymieniony na gianneli i tlumik tez. U kazdego DT125 jest zablokowana na module ? Wie juz moze ktos co z tym zrobic bo 9 tys obrodow czasami nie starcza ;P
PS. Kupilem ja i przydalo by sie na poczatku wymienic wszystkie oleje i potem trzymac sie kiedy wymienic 2 raz bo jak wymienial poprzedni wlasciciel to niewiadomo. Co wypadalo by na poczatku zrobic ? Narazie to umylem i nasaczylem filtr powietrza. Co tam jeszcze ? Plyn do chlodnicy ? Olej do skrzyni biegow ? Olej do hamulcow ? Cos jeszcze ?
Dzieki elo

PS. Kupilem ja i przydalo by sie na poczatku wymienic wszystkie oleje i potem trzymac sie kiedy wymienic 2 raz bo jak wymienial poprzedni wlasciciel to niewiadomo. Co wypadalo by na poczatku zrobic ? Narazie to umylem i nasaczylem filtr powietrza. Co tam jeszcze ? Plyn do chlodnicy ? Olej do skrzyni biegow ? Olej do hamulcow ? Cos jeszcze ?
Dzieki elo

- inweestor
- Świeżak
Co do blokady na module,to www.yamahadt.info zapewniam,że tam znajdziesz jak to odblokować 

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl