Yamaha DT - wszystko o motocyklu
Dzieki
Mysle ze najpierw zajme sie YVPS bo chyba to jeszcze mam tylko niewiem jak sie za to zabrac kompletnie zeby czegos nie popsuc
I jeszcze takie jedno pytanie. Jak jade nim kolo 100, 100+ to zaczyna nim bujac jakby, strach jechac ze sie zaraz wywroce, to chyba cos z zawieszeniem ? ;/
PS. Jeszcze spytam jak z plynem w chlodnicy ? Kiedy go zmieniac ? Czytalem ze jest gdzies oczko poziomu ale nie moge u siebie znalesc i niewiem kiedy wymienic i na jaki najlepiej ;/

PS. Jeszcze spytam jak z plynem w chlodnicy ? Kiedy go zmieniac ? Czytalem ze jest gdzies oczko poziomu ale nie moge u siebie znalesc i niewiem kiedy wymienic i na jaki najlepiej ;/
- inweestor
- Świeżak
Jak zaczyna bujac to możliwe że masz łożyska w kole którymś do wymiany albo felge krzywa.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Na tylnym kole jak kupowalismy to koles pokazal na feldze troszeczke wykrzywienie mowil ze od wulkanizacji czy jakos tak ze jak zmienial opone to sie troche wygielo. A z tymi lozyskami to cos powaznego ?
PS. Jezeli odkrecilem i zakrecilem chlodnice to mogla sie ona zapowietrzyc i trzeba cos robic ? I jak sprawdzic czy plyn w chlodnicy jest na odpowiednim poziomie bo po lewej stronie nie mam zadnego oczka tak jak to czytalem gdzies.
PS. Jezeli odkrecilem i zakrecilem chlodnice to mogla sie ona zapowietrzyc i trzeba cos robic ? I jak sprawdzic czy plyn w chlodnicy jest na odpowiednim poziomie bo po lewej stronie nie mam zadnego oczka tak jak to czytalem gdzies.
- inweestor
- Świeżak
Witam wszystkich, jesli by ktos mial, lub wiedzial gdzie kupic zestaw napedowy do yamahy dt 125 lc to bym sie bardzo ucieszyl gdy by sie tym ze mna podzielil moje gg 8675687
Yamaha Dt 125 zadziiiiiiiii ;D
gadu-gadu 8675687
gadu-gadu 8675687
- papy
- Świeżak
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Siemaaa. Mam do was pare pytań odnośnie Dt 125. Chce sobie zakupic taki motorek. Rok między 96-99. Kiedy bede musiał robić remont silnika?? Jedni piszą ze ma 12KM a drudzy ze 28KM. Jaka najlepiej kupić?? Bo tak po mojemu to te co maja 12KM nie były katowane...I chyba lepiej zebym sam odblokował albo któs by mi ją odblokował...Ile spali mi taki motorek?? Jak on idzie na koło?? Trzeba sprzęgła używać?? Pozdrawiam...

- Smoli
- Świeżak
Landryss25 dzieki ale juz to widzialem a z racji tego ze w polsce bede dopiero 29 sierpnia to nie mam jak tego zakupioc ;D .
Ps. Smoli co do remontu.... nigdy nie widaomo co jest w tym silniku ale ioleje bym pozmnienial bo nigdy nie wiadomo co i kto tam lal. ja na twoim miejscu bym obejzal i ta co ma 12 i ta co ma 28 niekoniecznie 12 jest mniej katowana, na jedno kolo dt 125 nie ma problemu , jak ktos juz czai co i ijak to i wyrwie bez sprzegla ( trzeba czuc motor), motorek pali w zakleznosci jak siejezdzi, potrafi spalic 4 a jak bedzies zjuz chcial naprawde pojezdzic to 11 litrow idzie ;D
Ps. Smoli co do remontu.... nigdy nie widaomo co jest w tym silniku ale ioleje bym pozmnienial bo nigdy nie wiadomo co i kto tam lal. ja na twoim miejscu bym obejzal i ta co ma 12 i ta co ma 28 niekoniecznie 12 jest mniej katowana, na jedno kolo dt 125 nie ma problemu , jak ktos juz czai co i ijak to i wyrwie bez sprzegla ( trzeba czuc motor), motorek pali w zakleznosci jak siejezdzi, potrafi spalic 4 a jak bedzies zjuz chcial naprawde pojezdzic to 11 litrow idzie ;D
gadu-gadu 8675687
gadu-gadu 8675687
- papy
- Świeżak
Witam wszystkich w czerwcu kupilem nowa yamahe dt50r mam juz przejechane 950 km, jadac dzisjaj po dosc lekkim terenie szczelil mi lancuch a dokladniej rozpiolo sie jedno ogniwko, jutro jade detke zawiesc do serwisu do ktorego mam ponad 80km w jedna strone, kozystajac z okacij chcialem zdiac blokady lecz niemam pelnych 1000km i kieduje do was pytanie czy jest to mozliwe bez straty gwarancji? jeszcze jedno gdy dzis dzwonilem do serwisu z tym samym pytaniem jakis nowo przyjety koles powiedzial ze zdiecie blokad nawet po 1500km jest rozwiazaniem gwarancji ;/ wszystko by bylo ok tylko ze szef serwisu ktory jest na urlopie zapewnial mnie ze zdiecie blokad jest bez zadnych problemow za 350 zl.Jak wy mieslicie przy swoich maszynach? mieliscie podobne problemy?
postrafiam wszystkih polakóf | | YAMAHA DT50R | http://www.polskajazda.pl/Profil,Yamaha ... ,200/31925
- Bercik_313
- Świeżak
Ja to mam swoj serwis w garazu ;D ja na twoim miejscu bym sobie sam sciagnmol blokady i piep...... jakis tam serweris a zczepienie lancucha trwa 5 minut ;D, nie tlukl bym sie do serwisu 80 km od siebie ;D
gadu-gadu 8675687
gadu-gadu 8675687
- papy
- Świeżak
wiem ale 1.niemam elemetow tego lancucha zeby go spiac samemu.
2.zalezy mi na gwarancij.
wie ktos cos na temat tych blokad??
2.zalezy mi na gwarancij.
wie ktos cos na temat tych blokad??
postrafiam wszystkih polakóf | | YAMAHA DT50R | http://www.polskajazda.pl/Profil,Yamaha ... ,200/31925
- Bercik_313
- Świeżak
-
papallol4 - Świeżak
Zajebsita, a najlepszy jest napis "Nie odnaleziono adresu
Firefox nie może odnaleźć serwera www.motomaniacy24.pl."
Firefox nie może odnaleźć serwera www.motomaniacy24.pl."

HD 250 na gwiazde lub wiosne

- Lionix
- Świeżak