Yamaha DT - wszystko o motocyklu
BR9ES czy to taki problem sprawdzić w katalogu internetowym na www.ngk.de ??
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Może masz luzy w kole, albo w główce ramy? Nie wydaje mi się, żeby materiał mógł być tak bardzogiętki w takim sprzęcie. No chyba, że to tylko takie złudzenie. Kiera w DT 80 jest dosyć wysoka, więc to może, to ona się gnie. Posprawdzaj jeszcze dokładnie wszystkie sróby, mocowania i łożyska, może któreś z nich?
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Ściągasz koło, potem lagi, wyciągasz czymś(nawet nożem, uszczelki i tak do śmieci) uszczelkę, wsadzasz drugą, potem lagi, potem koło i to tyle. No, chyba że masz USD...
Husqvarna WR

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
To jeśli wyciągnąłeś zabezpieczenie to teraz musisz na siłe wyciągnąć rurę z lagi.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Siemka, chciałem abyście wyjasnili mi jak to jest w Dt125r mój rok to 97 z tym modułem ? Gdzie on jest zamontowany? Bo z tego co słyszę to każdy mówi że moduł to co znajduje się pod bakiem ta kostka, a to co jest zamontowane na dozowniku oleju to co to jest? I jeszcze właśnie która z tych części odpowiada za wprowadzaie moto na max obroty? Proszę o szybkie odpowiedzi....
-
Tomek_mm7 - Świeżak
za max obr głównie odpowiada modół który tam jest chyba do 7 czy 8 tys obr/min zablokowany,wtedy motor osiąga coś ok 15KM noi chyba dyfuzor i puszka(tłumik) są zablokowane,podobno w dyfuzorze jest jakiś lejek który przymula go,a w tłumiku chyba podobnie jak w DT 80,zwężenie przez które przechodzi tylko mały palec
pzdr

YZF-R1 98' & CBR 900RR 96' is THE BEST
-
Suzuki-gsxr - Świeżak
Suzuki-gsxr napisał(a):za max obr głównie odpowiada modół który tam jest chyba do 7 czy 8 tys obr/min zablokowany,wtedy motor osiąga coś ok 15KM noi chyba dyfuzor i puszka(tłumik) są zablokowane,podobno w dyfuzorze jest jakiś lejek który przymula go,a w tłumiku chyba podobnie jak w DT 80,zwężenie przez które przechodzi tylko mały palecpzdr
Najlepiej kup dedykowany dyfuzor do tego modelu, wysokoobrotowy np. Gianneli. A jak nie chcesz to pamiętaj żeby nie robić całkowitego przelotu bo będzie buba

Ja w mojej 110 mam zblokowany moduł i kręci się max do 9tyś.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
Yamaha DT - wszystko o motocyklu
mam yamahe dt 125 r (r.1988-w nowej skorupie;]) i mam jedno pytanie.... jezeli jade np na czwórce i popuszcze gaz a pózniej znowu dodam to wtedy przyspieszenie nie jest płynne tylko czuć szarpnięcie.. łańcuch ma raczej dobry naciąg..... wie ktoś moze czym to jest spowodowane? 

- kaczix
- Świeżak
Automatyczne odkręcenie manetki i maksymalne otwarcie przepustnicy, może sprawić, że mieszanka która dostaje się do komory cylindra nie nadąża być spalana, przez co następnują szarpnięcia.
-
Pali mi przerywacz
mam takie pytanie co moze byc jesli w mojej dt-ce 80 pali mi przerywacz od kierunków???Gdy podpinam kierunki na krótko kawalkiem drucika to normalnie świecą a jak założe przerywacz to coś w nim iskrzy i sie kurzy?? Zakładałem kilka i z każdym jest to samo. Co może robić to zwarcie??
- kangur
- Świeżak
Radzę przejrzeć dokładnie przerywacz zanim cokolwiek do niego podobniesz, bo potem jeszcze się okaże, że całe wiązki będziesz musiał wymieniać... Najlepiej porzycz od kogos ten przerywacz i będziesz wiedział. No a jak nie przerywacz, to prawdopodobnie jakieś przewody...
Obejrz dokłądnie całą instalację.
Obejrz dokłądnie całą instalację.
-
Właśnie orginalny przerywacz mi sie spalił po jakimś czasie od kąd mam motor. Zakładałem różne od malucha, poldka itd i ze wszystkimi dziło sie tak samo. Wiązke wjołem z motoru i dokładnie pare razy obejrzałem i nic. Założyłem i nadal to samo.
- kangur
- Świeżak
osłonki
Witam. Mam takie pytanie czy nie miał by ktoś do sprzedania osłonki chłodnicy i osłonek które osłaniają ręce do DT80?? Bardzo pilnie kupie bo wczoraj zaliczyłem dość konkretną glebe i to wszystko poszło w piździec. moje gg:7662107
- kangur
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 20 gości