Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
W moim yz-f naciskasz sprzęgło i ciężko idzie tylko na początku tak z pół metra a gdy sprzęgło całkiem rozdzieli silnik od skrzyni to pcha się go jak na luzie. Wydaje mi się że u ciebie tak samo powinno być a jeśli nie to musisz podciągnąć sprzęgło.
-
Marcin65432105 - Świeżak
normalnie ze na pocz na sprzegle zanim przepchniesz o kawałek crossa to bd problem, ale jak się przełamie to powinien normalnie isc
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
tak o ile jest rozgrzany silnik
na zimnym nie zawsze musi tak byc

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Najlepiej by chyba było jak byś pomierzył średnice czujnikiem zegarowym w trzech przekrojach tak jak w serwisówce i porównał to z wymiarami z instrukcji. Co najwyżej honowanie by się zdało żeby pierścienie się miały do czego dotrzeć.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
A jak jest żeliwo, to można zakładać tłoki z teflonem?
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
mozna
ale jak zmienia sie tlok to wpierw siÄ™ mierzy cylinder i pod niego dobiera selekcje tloka, nastepnie robi szlif pod tlok i jazda
ale jak zmienia sie tlok to wpierw siÄ™ mierzy cylinder i pod niego dobiera selekcje tloka, nastepnie robi szlif pod tlok i jazda

-
Bostorn - Moderator
Bałem się o wytrzymałość temperaturową teflonu, bo tuleja może wytwarzać trochę więcej ciepła niż nicasil.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
w przypadku nicasilu i jak masz selekcje które róznia sie od siebie setnymi nie robisz szlifu tylko wrzucasz wiekszy lub ten sam tłoczek proste. czy wiekszy czy ten sam wynika z pomiarów.
w przypadku żeliwa i tłoków do żeliwa róznica polega na tym że tłoki róznia sie średnica nie o setne tylko o dziesiąte mm. stąd jak masz tloczek A to tłoczek B bedzie np 0.25 wiekszy. wiec nie wsadzisz go bo sie po prostu nie zmiesci. jeżeli np krótko uzytkowałeś tłok a jakims cudem pękł i da sie dopasować tłok A żeby nie miał zbyt duzych luzów bo tuleja nie zdązyła sie wytrzec to mozna znowu wsadzic A. ale jak np dłuuuugo latałeś na tłoku A to potem mogło tak tuleje wytrzeć że bedziesz musiał wsadzic tłok C. ale to chyba w crossówkach sie nie zdarza
ale u kumpla w WSCe tłok ma z kazdej strony po 1 mm luzu xD czyli musisz robic szlif pod nowy tłok bo ten sam tłok bedzie miał za duze luzy (bo sciera sie i tłok i żeliwo) a wiekszego nie wsadzisz bo nie wejdzie
czy mozna zakładac tłoki teflonowe ? tak bo teflon ma lepszy poslizg i zmniejsza temperature cylindra. jednak te powłoki teflonowe po wyśmiganiu baku paliwa praktycznie całe znikają. one są tylko do pierwszych sekund pracy.
w przypadku żeliwa i tłoków do żeliwa róznica polega na tym że tłoki róznia sie średnica nie o setne tylko o dziesiąte mm. stąd jak masz tloczek A to tłoczek B bedzie np 0.25 wiekszy. wiec nie wsadzisz go bo sie po prostu nie zmiesci. jeżeli np krótko uzytkowałeś tłok a jakims cudem pękł i da sie dopasować tłok A żeby nie miał zbyt duzych luzów bo tuleja nie zdązyła sie wytrzec to mozna znowu wsadzic A. ale jak np dłuuuugo latałeś na tłoku A to potem mogło tak tuleje wytrzeć że bedziesz musiał wsadzic tłok C. ale to chyba w crossówkach sie nie zdarza

czy mozna zakładac tłoki teflonowe ? tak bo teflon ma lepszy poslizg i zmniejsza temperature cylindra. jednak te powłoki teflonowe po wyśmiganiu baku paliwa praktycznie całe znikają. one są tylko do pierwszych sekund pracy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):jednak te powłoki teflonowe po wyśmiganiu baku paliwa praktycznie całe znikają. one są tylko do pierwszych sekund pracy.
taaa, moj wossner po 80mh byl nadal pokryty teflonem prawie jak nowy
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
popieram, w moim sxie byly wlasciciel ganial, jeszcze ja ganialem na tloczku i teflonik jeszcze był, fakt w 40% zdarty ale jeszcze był
a odnosnie tego co mowi heniek , teflon tak szybko nie schodzi ale zgodze się z nim że jeżeli mowa o zawodniku wagi swiatowej to u niego ta powloka znika w przeciągu 1 zawodów
a odnosnie tego co mowi heniek , teflon tak szybko nie schodzi ale zgodze się z nim że jeżeli mowa o zawodniku wagi swiatowej to u niego ta powloka znika w przeciągu 1 zawodów

-
Bostorn - Moderator
jezeli kreska przekroczy te kreseczki na wahaczu na naciagu lancucha do juz lancuch do wymiany?
a co jesli sie bedzie dalej naciagalo i jezdzilo?
zauwazylem ze mam krzywa tarcze hamulcowa z przodu mozna ja odkrecic i jakos to wyproscic?
a co jesli sie bedzie dalej naciagalo i jezdzilo?
zauwazylem ze mam krzywa tarcze hamulcowa z przodu mozna ja odkrecic i jakos to wyproscic?
- barek253
- Mieszkaniec forum
Z ta tarcza to nie dokonca wiesz. ja w mojej cr-ce jak mna wywaliło to tarcza tylnia była wygieta dosyc sporo i rozebrałem całe i klepałem młotkiem po całej tarczy az sie wyrównała nie całkiem ale było okej słuzyła jeszcz chyba ze 3 miesiace zanim ja wymieniłem
http://allegro.pl/sprzeglo-sportowe-nar ... 83617.html czy cos takiego do cr 250 mozna załozyc ??

http://allegro.pl/sprzeglo-sportowe-nar ... 83617.html czy cos takiego do cr 250 mozna załozyc ??
- zbyho222
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości