Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
W takim razie będe się rozglądał za taką yamaszką , husquwarna hmm patrzylem ale ciezko znalezc coś taniego. A czterosówy nadaja sie na taką jazde po terenie ale po prostych drogach ? i czy 4t są tez drogie w utrzymaniu ?
- kamil9292
- Świeżak
tak z tym ze wiadomo : spalanie wzrosnie i ciezar. Jednak np DT200 jest bardzo rzadko spotykanym motorem wiec ciezko bedzie ci takiego dostac.
Jak kupisz dobra Yamahe, czy inne tego typu soft enduro, to z wyjatkiem standardowych wymian oleju, smarowania lancucha i takie tam, nic nie bedziesz do niej dokladal
Patrz za takimi motorami jak : Yamaha DT125, Honda CRM 125(mniej ich jest, ale tez swietne motory) Husqvarna wre 125, Kawasaki KMX 125, Kawasaki KDX 125 (mocniejszy silnik od kmx)
Jak kupisz dobra Yamahe, czy inne tego typu soft enduro, to z wyjatkiem standardowych wymian oleju, smarowania lancucha i takie tam, nic nie bedziesz do niej dokladal

Patrz za takimi motorami jak : Yamaha DT125, Honda CRM 125(mniej ich jest, ale tez swietne motory) Husqvarna wre 125, Kawasaki KMX 125, Kawasaki KDX 125 (mocniejszy silnik od kmx)
- Anty1234
- Świeżak
co do huski za ta kase bym raczej nie kupowal
chyba ze sie trafi okazja bez papierow
juz lepiej te reszta wymienionych. co do 4T sa lepsze duzo lepsze na trasy. ale za ta kase kupisz jedynie suzuki DR 125 a on ma moc yamahy DT 50. takze na inne 4t cie nie stac. i tu remonty sa bardzo rzadkie i dosyc tanie. w wyczynowkach sa drogie rzadsze niz 2T ale bardzo drogie. ale wyczynowka kosztuje 8 tysięcy minimum. zeby kupic full crossa tez 4 -5 tysiecy trzeba dac na wstepie za ŚREDNI motocykl bo nie mowie o ideale bo wtedy trzeba wiecej dac. wiec albo dozbierasz do czegos lepszego
albo kupuj yamahe dt i tego typu moto. niestety jeszcze nie powstal motocykl idealny dla ciebie :d czyli mocne 2T w trasy z malym spalaniem bezawaryjny i tanio
takie moto tylko w erze 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam rozglądałem się za husquwarną ui znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/item1039628852_h ... ielce.html co powiecie o niej jak na pierwszy rzut oka ? chce wiedzieć waże opinie bo troche kilosów jest 

- kamil9292
- Świeżak
To chyba wersja WR ?? jak sie myle to mnie poprawcie, w wersji WR silnik jest jak od typowej wyczynowki wiec takie same koszty eksploatacji.
Na pierwszy rzut oka motor ladny, calkiem zadbany, musisz zadzwonic i zapytac jak sprawa z tlokiem itp. Ale jak na taka kase to okazja
Tylko czy to nie jest handlarz ??
Na pierwszy rzut oka motor ladny, calkiem zadbany, musisz zadzwonic i zapytac jak sprawa z tlokiem itp. Ale jak na taka kase to okazja
Tylko czy to nie jest handlarz ??
- Anty1234
- Świeżak
po 1 trzeba by sie spytac kogos kto siedzial w starych huskach jak moto stoi z częsciami serwisem i czy byly w miare wytrzymale... bo ja od malego sie uczylem że huska to nie za najciekawszy sprzet
mowiąc o tych starszych sprzetach. wiec tu sie nie wypowiadam na jej temat. ale radzilbym sie przyjzec i popytac kogos kto mial z takimi doczynienia czy sie oplaca kupic takiego sprzeta bo nowy to on nie jest a dawniej ta firma nie miala wzięcia... moze nie bez powodu. co do wygladu 1 rzecz wywalilbym tą opone
zmula moto o bardzo duzo xD to tak jakby kierowca plus 30 kg ważyl
lepiej drobna wÄ…ska kostka lepiej by rwala w terenie ;D a generalnie nie ma sie do czego czepic jak na ten rok 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no właśnie właśnie, to jest chyba WR , więć co roku kafelek na remont. Rozglądaj się jak już za wersją WRE, nieco słabsza ale nie wsadzasz w nią dość pokaźnej pensji a radochy co nie miara.
Pytanko do was, byłem dziś przejechać się kawasaki kmx 125 koleszki i powiem tak, jeżeli chodzi o wrażenia to przesiadając się z mocnego skutera na takie cóś to robi niezłe wrażenie, ciągnie fajnie i jak na 125ccm to wydaje mi się , że całkiem mocna zabawka, ale jednak powiem wam szczerze , że przy mojej wadze i wzroście ( 95kg i 195cm ) to jednak chyba ciut ciut za mało , takie mam wrażenie. I tu mam mały dylemat , czy rozglądać się za yamaszką DT 125ccm w rocznikach od 2002? bo te już mają całkiem niezły design i ładny tył ;d i mieć moto bezawaryjne, czy szukać coś nieco mocniejszego o około 10 koników czyli jakieś exc 125 czy wr 125 i na następny sezon go remontować. Teraz już wiem , że będzie to budżet w wysokości 5000zł
Liczę na was.. obiektywne myślenie i doświadczenie w tej dziedzinie jak najbardziej wskazane
Pytanko do was, byłem dziś przejechać się kawasaki kmx 125 koleszki i powiem tak, jeżeli chodzi o wrażenia to przesiadając się z mocnego skutera na takie cóś to robi niezłe wrażenie, ciągnie fajnie i jak na 125ccm to wydaje mi się , że całkiem mocna zabawka, ale jednak powiem wam szczerze , że przy mojej wadze i wzroście ( 95kg i 195cm ) to jednak chyba ciut ciut za mało , takie mam wrażenie. I tu mam mały dylemat , czy rozglądać się za yamaszką DT 125ccm w rocznikach od 2002? bo te już mają całkiem niezły design i ładny tył ;d i mieć moto bezawaryjne, czy szukać coś nieco mocniejszego o około 10 koników czyli jakieś exc 125 czy wr 125 i na następny sezon go remontować. Teraz już wiem , że będzie to budżet w wysokości 5000zł
Liczę na was.. obiektywne myślenie i doświadczenie w tej dziedzinie jak najbardziej wskazane
- majkel127
- Świeżak
hmm DT 125 jest nieco nieco slabsza ( chociaz jak kupisz nowszÄ… i np ze zmienionym wydechem to spoko osiagnie moc starego kmx
) po 2 jezeli jest za slabo to moze lepiej kupic no honde CRM 250 ? tez remonty dosyc rzadkie. rzadsze niz w DT zapewne. i za ta cene juz kupisz. tylko ze jednak 250 to juz 250
bo niestety nie ma duzo moto miedzy DT 125 a CRM 250 ;/ a szkoda bo takie moto by sie sprzedawaly jak cieple buleczki. np DT 175. mocniejsza od 125 ;D przy tej samej wadze
to by bylo juz cos. bo jednak DT 125 to tylko na miasto lub od czasu do czasu popyrkanie. mocniejsza jazda w teren to jednak DT nieco slaba jest po kilkunastu wyjazdach
(przynajmniej dla mnie nie kazdy musi miec od razu 60 koni pod bakiem) ale jakby byla nieco mocniejsza mysle ze byla by duzo bardziej praktyczna
co do exc czy WR no to niestety super moc ale po asfalcie nie polatasz mocno no i czesto trzeba do niej dokladac. tyle ze funa daje co nie miara 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
kamil9292 to co pokazałeś to na pewno WRE nie WR. W porównaniu do DT WRE to bajka jeśli chodzi o zawieszenie i silnik.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
tych CRM'ek jest tak mega mało, że nie ma szans na znalezienie czegoś.. Bardzo odpowiadałabym mi opcja kupienia exc , wr i zrobie3nia remontu w nastepne wakacje, gdy uzbiera się już funduszy, tylko weź tu wyrwij jakieś exc 125 w roczniku 2000 - 2001 , ciężko kurcze...
- majkel127
- Świeżak
Noo właśnie myslałem że motorek który pokazuje to wre 125 rozmawiałem z kolesiem mówił ze tłok był wymieniany w tamtym sezonie wszystko super chodzi i tylko kopki niema bo zgubił. Powiedziałem by załatwił bym wiedział że to wszystko działa. Wczoraj byłem oglądać dt 125 ii poprostu tragedia silnik 17 konny jest strasnie słaby ale ze miałem blisko to chciałem porównać. To jak polecacie tą huske u mnie ciezko z dowiadywaniem sie bo niespotkałem kogos kto miałby taki sprzęt aa koles mówi że wszystko jest ok w najlepszym porządku jak to sprzedawcy :d
- kamil9292
- Świeżak
Witam
mam zamiar sprawić sobie jakieś enduro.Mam 165wzrostu ,50kg wagi i nie wiem czy dam rade ,możne doradzicie mi jakieś.

- tasmanenduro
- Świeżak
Kamil widze, że nikt ci tutaj nie zaproponował Aprilii RX 125. Wg mnie są to fajne sprzęty z bardzo dobrą zawiechą, i mocnymi, ale nie wymagającymi częstych remontów silnikami. (co jakieś 30tys km!! :O) Niestety ich wadą jest to, że są stosunkowo ciężkie, w stosunku do np KTM EXC 125, ale przy swoim wzroście i wadze bez problemu ogarniesz moto i waga nie będzie ci przeszkadzała
Henio co myślisz o tym sprzęcie dla niego? 

- Krejzol7
- Świeżak
nom tez bardzo dobry sprzet godny polecenia dobry silniczek ma. a co do DT 17 ma zblokowana DT szukaj odblokowanej np ze zmienionym wydechem kumpel kupil do szkólki stunterskiej mial jedynie wydech wsadzony inny ma papier z hamowni 34 kucyki
tasmanenduro c do ciebie my tez nie wiemy czy dasz rade. na poczatek do twojej wagi wzrostu polecam yamahe DT 50

tasmanenduro c do ciebie my tez nie wiemy czy dasz rade. na poczatek do twojej wagi wzrostu polecam yamahe DT 50
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Noo bede szukał jak coś takiej aprili mam nawet całom rame bez silnika z platikami na sprzedaż ale w poniedziałek jadę zobaczyć ta huske strasznie mi sie podoba narazie wszystko jest ok koles powiedział ze zejdzie z ceny jeszcze jezeli bedzie to fajnie jezdzilo myśle że się na nią skusze co o tym sądzicie ? chciałbym jeszcze wiedzieć jak z częściami do takiej huski może ma ktos coś takiego chodzi mi o to czy trudno dostepne i czy drogie ?
- kamil9292
- Świeżak
szukaj
my tez nie wiemy z kosmosu czy sa czesci czy nie. wystarczy wpisac i szukac czy sie dostanie czesci. co do ceny kazdy zawsze wystawia kilka stowek drozej zeby zejsc z ceny
to norma wiec to ze ci spusci to nie ze to jakas super promocja
tylko on po prostu chce wziac tyle ile chce doda kilka stowek później spusci i mu na 1 wychodzi
dobrze po ogladaj i jak zdrowa to kupuj ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości