Zobacz wÄ…tek - Pierwszy cross, 125/2T czy 250/4T ?
NAS Analytics TAG

Pierwszy cross, 125/2T czy 250/4T ?

Enduro, Cross
_________

Postprzez wawzon » 20/5/2010, 19:03

Moj tata pracuje za granica u takiego kolesia w austrii ktorego syn od paru dobrych lat zajmuje sie zawodowo motocrossem. Po kupnie nowej rmz 250 zaluje mowil ze na 125 2 T duzo lepiej sie jezdzi. Oczywko tor nie wiem jak ty bedziesz jezdzil ale ja polecilbym 125 2T
KX250F
wawzon
Bywalec

Postprzez henio12323 » 20/5/2010, 19:19

tak to prawda jak juz wyżej napisalem zalezy kto na czym woli jeździc. ja smigalem na 2T i to dla mnie byl żywioł te obroty czuć moc. z kolei kumpel mial CRM 250 (tez nie taki slaby motor) i kupil starszą yz450f i mówi że YZF to dopiero potwór że mu sie na niczym jeszcze tak dobrze nie latalo i że by nie zamienil na żadnego 2T :P wiec to tak jest że każdy kupuje to co mu pasuje :d ja tez bym wolal do jazdy po torze 2T :D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez KTM144 » 20/5/2010, 20:31

Szkoda że u nas ten KTM 144 nie jest popularny zobaczcie co się dzieje w NIEMCZECH w BELGI w HOLANDI w ANGLI w STANACH .... ten CROSS robi tam furore jest na każdym torze a sprzedaje sie jak świeże bułeczki :) hhhmmm JAREK 250 w 2T to jest jazda ale jest cieższy niż 125 i 144 a mocy ma troszke więcej no i dolary oczywiście :) 250 kupisz 4 , 5 letniego a tam już musisz dobrze sprawdzić jaki jest stan moto pamietaj o tym że masz selekcje tłoka A, B, C lub D jak kupisz C lub D no to czeka cie niedługo zakup całego nowego cylindra plus tłok plus robicizna a to już kosztuje :) przed zakupem zdejmij głowice cylindra to Ci zajmie jakieś 15 minut i tam masz ładnie nabite na tłoku selekcje tłoka B , C itd i date tłoka i wszystko wiesz :)
KTM144
Świeżak

Postprzez henio12323 » 20/5/2010, 21:29

tyle że nigdy nie wiadomo w tych sprzętach co sie kupuje :P kumpel kupil CR 125 2006 rocznik niby zmieniony byl tylko tlok a reszta nominalna. rzeczywiscie tlok byl zmieniany ale koleś nie powiedzial ze byl rozpolawiany silnik bo widac że korba nie byla oryginalna (zresztą widac przebarwienia na wale od zatartego lozyska na nim) wiec gość sie znał i w kulki polecial. a kumpel sie naciąl. to bylo ponad rok temu wiec 2006 to nie aż taki stary motocykl a jednak. co do 4T to jak juz ktos taki kupuje to nie wsadzi byle jakich częsci tylko raczej wszystko robi serwis (2T większosc ludzi sie mniej wiecej w nim orientuje wiec łapy pcha od razu :D ) nie odradzam tu 4T ani 2T tylko mówie po prostu jak jest :D a co do 144 :P to w Angli czy stanach ludzie którzy smigają na crossach mają kase. poza tym tam czesci są często połowe tańsze niż w PL. a same serwisy robią kapitalki za dosłownie koszt częsci plus na piwo dla mechanika. wiem bo kumpel oddawal. wiec jak kupią bardziej sypliwego 144 to nie martwią sie o częsci :P w polsce jest więcej ludzi którzy wolą miec jednak motor spokojniejszy ale który dlużej wytrzyma. ale tez tu nie odradzam 144 :d tylko ze jak juz wspomnialem tam korba częsciej lubi byc wymieniana ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

henio12323
Moderator

Postprzez KTM144 » 20/5/2010, 22:07

A miałeś takiego 144 że tak sie sypie korba czy wiesz bo kumpel miał ?? I że wogóle jest sypliwy i wogóle to sie sypie cały ??
KTM144
Świeżak

Postprzez Bostorn » 20/5/2010, 23:08

ty weś się chłopie ogarnij i nie podniecaj tak tym 144 jakie to to nie jest cudo, bo kolejny twój post i kolejne sranie o tym jednym i tym samym...

wyluzuj, bo zachlapiesz sobie klawiaturÄ™....

jeżeli kupujesz mine to chyba logiczne że się posypie jeżeli motor robiony pod sprzedaż....
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
Bostorn
Moderator

Postprzez KTM144 » 21/5/2010, 08:51

Chciałbyś takiego co nie ?????????? Pewnie jezdzisz jak Henio RM 125 z 88 roku i piszecie jak roczne motory sie sypią co za pacany żal mi was nie róbcie ludziom wody z muzgów. HENIO koleś ty wogóle jezdzisz coś czy tylko siedzisz w domu i oglądasz YOUTUBE i piszesz jak sie motory sypia ???? Koleś jest obecny w 2560 postach i pierdoli ludziom jak sie sypia motory i ma 5 ostrzeżeń mam nadzieje że Cie wywalą z tej stronki bo aż żal bo pamiętaj tu sie ludziom pomaga nawzajem a nie pierdoli jak sie sypia motory a szczególnie pisząc coś o czym sie nie ma zielonego pojęcia!!!! Przykład 144 tak jak napisałem wczesniej nawet takiego motorka na oczy nie widzialeś a co dopiero jezdzic i pierdolisz ze sie sypie korba co za kretyn motocykle maja 2 lata ale HENIO wie ze sie sypie Ja nie znam nikogo co by mu sie korba sypnela a znam 12 typkow na 144 2008 jeden ma 2007 i każdy zapierdala jak narazie kazdy na tloku B jeden na C i latamy i sie bawimy i jest zajebiscie a taki koles siedzi 24h 7 dni w tygodniu na niczym nie jezdzi i ludziom kielbie we łbie robi a szkoda pisac .... :) CEP i tyle YOUTUBE i walenie hahahaha a TY BOTSORM małolacie tym starym złomem którego nigdy nie sprzedaż po co sie wtracasz ??????? Co chcesz napisac ???? Uważaj bo Ci sie jeszcze ten złomek cały posypie i HENIO bedzie musiał Ci pomoc co zrobic żeby sie nie sypał a HENIO to wez załóż MOTOSYPANIE NAPRAWIANIE i zrobisz kase mówie ci i wtedy se kupisz może 144 i nie bedziesz musiał oglądac YOUTUBE wiecej :)
KTM144
Świeżak

Postprzez henio12323 » 21/5/2010, 12:29

hahahahahahha weź daj spokój po 1 RM z 84 roku mialem wtedy kiedy ty jeszcze mleko pod nosem miales. a ostrzeżenia zobacz z kiedy są xD sraasz sie tym ktm jakby to nie wiadomo co bylo. moto jak moto nic specjalnego!! akurat na yt nic nie oglądam :) doswiadczenie biore ze swoich sprzętów albo sprzętów kumpli. wystarczy troche sie porozglądac i jak cos czaisz latwo sie nauczyc co i jak w tym sporcie jest. pomysl na zdrowy rozsądek masz silnik 125 wsadzasz tlok cylek 144 i co ma byc to wytrzymalsze niz 125 ? odwrotnie kolego. ja nie pisze że co miesiąc musisz wymieniac pól silnika., tylko pisze ze czesciej pada wal niz w 125. bo to jest normalne i nie musze do tego stwierdzenia miec żadnej wiedzy, co do mocy twojej pierdziawki to daj spokój xD nie jestem mistrzem MX ale nie wychwalaj ponad niebiosa mocy do ogarnięcia :) nagle se kupiles jakiegos super trupa który ma większa moc niz 125 i juz kozak jestes :P ależ super musze cie pochwalic naprawde super z ciebie gość i aż zazdroszczę ci :) i skoncz juz ten temat bo do niczego on nie prowadzi. a akurat bostorn ma tu największe doswiadczenie w KTMach :)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

henio12323
Moderator

Postprzez KTM144 » 21/5/2010, 16:22

pierdolisz jedno i to samo o sypaniu i sraniu a suzuki RM z 88r to chyba twoje marzenie bo narazie to masz komputer i oglądasz na YOUTUBE jak chłopaki latają maszynkami a BOSTORN przepraszam jakie doświadczenie że kupił trupa 125 i włożył w niego kupe kasy i teraz chce sprzedac to jest doświadczenie ??? Ile ty HENIO ziomus masz lat bo BOSTORM to chyba 17 a ty ???? BURAKI YOUTUBE HEAD and malina in hand :) goń sie ty pało jesteś żałosny SYPIE CI sie głowa musisz wlac nowy olej polecam 10w50 albo korbe zmien bo Ci sie sypie :) Ps. BOSTORM nic do Ciebie nie mam ale doświadczenie w KTM masz zajebiste sorry... zapraszam tu do nas do CIESZYNA, albo do czech do PETROVIC i zobaczymy co wy wogóle jesteście zobaczymy co to jest doświadczenie nara !!!!!!!!!!!!!!!! PUSSY!!!!!
KTM144
Świeżak

Postprzez wawzon » 21/5/2010, 21:58

PO 1 Ty z kumplami sami zarobiliscie na te ktm 2008/07? oj watpie czyzby ustawieni starsi ? raczej tak

Po twojej wypowiedzi nie obstawiam cie wyzej jak gimnazjum powtarzasz sie, robisz bledy i wiesniaczysz ;)

Myslisz ze co henio pojedzie na torze beda latac kolesie z klubu a ty bedziesz biegal z aparatem i robil zdjecia ze niby to ty jezdzic :pro crossowcu:

Nie wiesz ile ma lat nie wiesz jakie ma moto nie wiesz jakie ma doswiadczenie wiec ogarnij sie i uspokoj nie znasz nie oceniaj

Dziekuje dobranoc
KX250F
wawzon
Bywalec

Postprzez KTM144 » 22/5/2010, 09:16

heheheh nie no tu już WAWZON mnie zagioł podziękujemy już za ten dział :) sorry za błędy i nara ide robić zdjęcia :) KONIEC TEMATU !!!
KTM144
Świeżak

Postprzez Anty1234 » 3/6/2010, 21:50

o kurde dawno sie tak nie usmialem ;p sorry ze temat odkopuje, ale nie moglem sie powstrzymac. Wawzon polecial po bandzie ;d Co do KTM144 podniecasz sie ta swoja 144 ze chyba sie na klawiature spuściłeś, o tym "YOUTUBE" masz chyba doswiadczenie bo sam tak robisz ? pozdro chlopie, adhd i inteligent bez szkoly, starzy sponsorzy
Anty1234
Świeżak

Postprzez cztery » 3/6/2010, 22:41

okej zazdrościsz, że jego starzy są mądrzy i doszli do czegoś i teraz mają na zachcianki syna?
Po co odkopujesz stary temat skoro się uspokoiło juŻżŻ ?
Chłopak z pasją i marzeniami związanymi z motoryzacją :)
cztery
Świeżak

Postprzez Anty1234 » 4/6/2010, 10:59

tak mowisz ze sie uspokoili a teraz sam do mnie pijesz ?. Zebys wiedzial ze zazdroszcze, ale nie ma to jak przejazdzka na crossie zarobionym za wlasne pieniadze, a pozatym forum jest do wyrazania opini i ja wyrazilem swoja na temat uzytkownika KTM144.

P.S Temat nie byl az taki stary, a ze nie zamkniety to napisalem

pJona
Anty1234
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê