( mój 1 ) kros do 4 tysięcy złotych+ 1 pytanie
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
( mój 1 ) kros do 4 tysięcy złotych+ 1 pytanie
ej mam zamiar kupic krosa tylko jeszcze nie wiem jakiego bedzie to mój pierwszy motor chodż miałem juz ztyczność z skuterami i z jawką mojego dziadka chciałbym zeby miał światła i licznik chociarzz bez tego się obejdzie zeby jego max pojemnosć byla 125 cc3 mam zamiar jeżdzić nim w dosyc trudnych warunkach podam moje wymiaryb wzrost 174cm waga 62 kg myslalem nad kawasaki kmx 125 ale ja i kolega uznalismy ze jak na 1 motor to jest za mocny i ze mugłbym sie na nim zabic licze na pomoc i typy motoruw jakie muglbym kupic
i jedno pytanie czy z krosa o kołach 14 12 mozna przemienic na 16 14
prosze piszcie z pomoca

i jedno pytanie czy z krosa o kołach 14 12 mozna przemienic na 16 14
prosze piszcie z pomoca
- Essential
- Świeżak
Ja najpierw radze zajrzeć do słownika ortograficznego. A później kupić DT80 po dokładnym namyśle czy dasz sobie radę z jego mocą.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
Re: ( mój 1 ) kros do 4 tysięcy złotych+ 1 pytanie
Essential napisał(a): wzrost 174cm waga 62 kg
a co to kolega nie je nic? jeszcze ostatnio kolega wazyl 200 kg...

a co do motorka to DT 80 jak kolega wyzej
(dam glowe ze zalozyciel tego tematu nawet do niego nie spojrzy a jutro zalozy nastepny taki sam

- rezik
- Świeżak
Essential, robisz postępy
ostatnio jak pisałeś to nie wiedziałem o co Tobie chodzi, teraz jest już "prawie" dobrze
Spokojnie możesz kupić kmx'a lub dt125 jak czujesz się na siłach. Dt80 też,ale to jest trochę mułowate. Pod górkę "wywiezie" Ciebie, ale lepiej mieć większy zapas mocy.
PS: Kup sobie słownik

Spokojnie możesz kupić kmx'a lub dt125 jak czujesz się na siłach. Dt80 też,ale to jest trochę mułowate. Pod górkę "wywiezie" Ciebie, ale lepiej mieć większy zapas mocy.
PS: Kup sobie słownik
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
- Essential
- Świeżak
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Piankowy Marynarzyk napisał(a):Bierz i idz pan stad ...
To nie jest najlepszy pomysł bo zbyt cudownie to nie wygląda, a jak zacznie się psuć to Essential wróci tu z jeszcze większym mętlikiem w głowie.
Tak więc DT 80 lub DT 125 ewentualnie KX, ale ja bym stawiał na DT 80 - motorower lub KX jeśli nie musisz jeździć po drogach publicznych(według mnie branie KMX jest głupotą).
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM

-
stecarlos - Świeżak
essential powrócił w wielkim stylu,moze tym razem nikt cie nie zjedzie,teraz przynajmniej zrozumiałem co napisałes
Essential z tego co sie orientuje to nie ma czegos takiego jak " KROS" ze światlami.Jezeli juz to ENDURO jest to wersja CROSSA z homologacja przystosowana do jazdy w ruchu ulicznym,opony pozwalaja na w miare stabilna jazde po asfalcie i po szutrach.Dziwne ze nikt ci tego jeszcze nie wytlumaczyl.Najlepsza dla ciebie bylaby yamasza DT125 bardzo fajny motor,jezdzilem nim przez dwa lata i bardzo mi sie podobal.
pozdro
Essential z tego co sie orientuje to nie ma czegos takiego jak " KROS" ze światlami.Jezeli juz to ENDURO jest to wersja CROSSA z homologacja przystosowana do jazdy w ruchu ulicznym,opony pozwalaja na w miare stabilna jazde po asfalcie i po szutrach.Dziwne ze nikt ci tego jeszcze nie wytlumaczyl.Najlepsza dla ciebie bylaby yamasza DT125 bardzo fajny motor,jezdzilem nim przez dwa lata i bardzo mi sie podobal.
pozdro
- falken86
- Świeżak
Re: ( mój 1 ) kros do 4 tysięcy złotych+ 1 pytanie
Essential napisał(a): 174cm waga 62kg
kawal byka z ciebie,ja mam 174cm i waze 76kg
Essential napisał(a):miałem juz ztyczność z skuterami
wow,szacunken wskakuj od razu na KTM 525 SX
nie sadze,dalbys rade jezdzilem na kmx,wcale nie jest taki szybki bardzo podobny sprzet do DTEssential napisał(a):myslalem nad kawasaki kmx 125 ale ja i kolega uznalismy ze jak na 1 motor to jest za mocny i ze mugłbym sie na nim zabic
Essential napisał(a):i jedno pytanie czy z krosa
przestań w końcu kaleczyć,zapamietaj ze poprawnie powinno pisac sie cross'a,bo troche mnie to w@#%$&#
Essential napisał(a):i jedno pytanie czy z krosa o kołach 14 12 mozna przemienic na 16 14
pewnie mozna,tylko zastanawiam sie po co ?

blant wieczorny scina
- falken86
- Świeżak
kurde szukałem tej DT 80 ale jak było coś fajnego to juz sprzedane ja szukałem dt 80 zarejestrowanej na 50 z 10 tylko znalazlem jak by ktoś widział dt 80 zarejestrowana na moto rower to dajcie znac na gg 1215570 a czy jak motor ma przejechane ponad 25 tyssięcy to czy warto go brać
- Essential
- Świeżak
tylko pamietaj o ciuchach! a to tez troche kosztuje...
i pamietaj ze jak ci enie stac na ciuchy to na motor tez nie...
jak nie masz za duzo kasy na motor(zakladajac hipotetycznie ze nie masz ciuchow to automatycznie na motor nie masz do wydania 3500 tylko 2500) to lepiej poczekac niz kupic cos w zlym stanie...
i pamietaj ze jak ci enie stac na ciuchy to na motor tez nie...

jak nie masz za duzo kasy na motor(zakladajac hipotetycznie ze nie masz ciuchow to automatycznie na motor nie masz do wydania 3500 tylko 2500) to lepiej poczekac niz kupic cos w zlym stanie...
YAMAHA YZ 125
Poszukiwania znowu rozpoczete...
-
M. - Świeżak
Essential napisał(a):to ciuchy kosztuja 1000 zl ale po co mi wiecej mi chyba wystarczy tylko kask
dlaczego tak uwazasz?
myslisz ze przy 70km/h to ci sie nic nie stanie?
kurtke i rekawice dobrze by bylo miec.. spodnie moga byc jeansy i jesli masz zamiar smigac w terenie to dobre buty sa bardzo wazne...
YAMAHA YZ 125
-
M. - Świeżak
Jeśli masz zamiar w terenie jeździć to to są moim zdaniem najpotrzebniejsze rzeczy z ubioru (dość niska półka ale lepiej mieć wszystko ale słabsze niż jedną dobrą rzecz):
Kask- 200-250zł
Google- 100zł
Buzer- 250-300zł
Buty- 350-400zł
Rękawice- 100zł
Nakolanniki- 100-150zł
To są moim zdaniem podstawowe rzeczy do jazydy w terenie.
Kask- 200-250zł
Google- 100zł
Buzer- 250-300zł
Buty- 350-400zł
Rękawice- 100zł
Nakolanniki- 100-150zł
To są moim zdaniem podstawowe rzeczy do jazydy w terenie.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3