Zipp Jazzy akumulator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Zipp Jazzy akumulator
Witam!
Jestem totalnie zielony w sprawach skuterów i mam pytanie jaki muszę mieć akumulator w skuterze Zipp Jazzy ??
Chodzi mi ile powinien mieć V ile Ah i czym powinien być wypełniony ??
Jestem totalnie zielony w sprawach skuterów i mam pytanie jaki muszę mieć akumulator w skuterze Zipp Jazzy ??
Chodzi mi ile powinien mieć V ile Ah i czym powinien być wypełniony ??
- Dank
- Świeżak
tak, akumulator to akumulator. Ale żelowe są lepsze.
"Panie władzo ma pan racje, niestety zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaje sobie sprawe z tego, że było to bardzo nie odpowiedzialne, że naraziełem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale.....jechałem szybko, gdyż... lubie zapierd*lać!"
-
Zby$ - Świeżak
wez swoj stary akumulator do sklepu i kup zelowy a najlepiej yuasa moj nawet w zime siedzial i sie nic zlego niedzialo
najlepiej 12v 6am/h tylko zobacz rozmiar
najlepiej 12v 6am/h tylko zobacz rozmiar
Ostatnio edytowano 29/3/2009, 17:41 przez clico, łącznie edytowano 1 raz
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
tak jak kolega napisal
tylko wiesz bezpieczniej miej akumulator juz ci tlumacze bo jak ci silnik ciezko bedzie palil i bedziesz czesto kopniaka uzywal to moze sie polksierzyc wytrzec przy kopniaku to czesta usterka.
kopniak wlasciwie powinien sluzyc awaryjnie a nie docelowo
tylko wiesz bezpieczniej miej akumulator juz ci tlumacze bo jak ci silnik ciezko bedzie palil i bedziesz czesto kopniaka uzywal to moze sie polksierzyc wytrzec przy kopniaku to czesta usterka.
kopniak wlasciwie powinien sluzyc awaryjnie a nie docelowo
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Dank napisał(a):Ale zeby odpalil mi z kopniaka to musze wyciagnac akumulator i te przewody polaczyc od akumulatora czy nie??
nic niemusisz nawet wykrecac tylko przekrecasz stacyjke i kopiesz z kopniaka jak po 5 razach nieodpali to raczej kiepsko to widze.
A na przyszlosc nigdy nielacz tych kabli od akumulatora jak go nawet wyjmiesz bo spali ci sie jeszcze skuter tam idzie prad tak czy owak nawet jak niema akumulatora bo przeciesz jest pradnica ktora daje prad do ladowania akumulatora
-
clico - Świeżak
No a koledzy powiedzcie mi co moze byc czasami mam tak ze jak jade to mi gasnie i potem nawet z kopniaka nie moge go odpalic dopiero jak odczekam troche czasami 10 minut a czasami nawet i pare godzin.
Jak mi gasnie to mam uczucie tak jak by tracil moc daje mu na maxa gas a on slabnie a potem gasnie.
Czesto gasnie jak zapale swiatla
Jak mi gasnie to mam uczucie tak jak by tracil moc daje mu na maxa gas a on slabnie a potem gasnie.
Czesto gasnie jak zapale swiatla
- Dank
- Świeżak
Tłok do wymiany może być, ja tak miałem. Jedziesz skuterem i po 2km jak sie zagrzeje to traci moc i gaśnie.
Ja miałem tłok do wymiany
Ja miałem tłok do wymiany
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
a jaki masz przebieg w tym zipie
dawno robiles regulacje zaworow i ogolnie przeglad
Wiem ze to moze banalne pytanie ale znam ludzi ktorzy jezdzili az im calkiem padl zero pojecia o mechanice.
dawno robiles regulacje zaworow i ogolnie przeglad
Wiem ze to moze banalne pytanie ale znam ludzi ktorzy jezdzili az im calkiem padl zero pojecia o mechanice.
-
clico - Świeżak
nawet jesli sie nie ma pojecia to sie jedzie do serwisu tylko ze wiekszosc ludzi mysli ze dopoki nie kleknie to jest ok ale tak nie jest
drugi powod to skapstwo i lenistwo, ludzia nie chce sie jechac do serwisu, wydac kasy i czekac na moto ja osobiscie ich nie rozumiem...
drugi powod to skapstwo i lenistwo, ludzia nie chce sie jechac do serwisu, wydac kasy i czekac na moto ja osobiscie ich nie rozumiem...
- talta
- Mieszkaniec forum
Najlepiej zrobić sobie samemu. A przebieg nie ma nic do stanu tłoka
ja miałem szlif robiony po około 1500 km bo jestem Wybitnie zdolny (w drugą strone)

Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
-
Jonyl - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości