NSR 125 vs CBR 125
Ja też myśle że tych motorków nie można porównywać. NSR to dobre osiągi (ech.. ten kop po 8 tys rpm), ten klimat 2t
masywny wygląd no i troche duże spalanie (moja przy ostrym ciśnięciu pali 7l a przy spokojnej jeździe 5l) i dość szybko zużywający się olej (ok 1l na 600-700 km przy mojej jeździe) a CBR to za to ekonomia, raczej spokojniejsza jazda, wiekszy zakres użytecznych obrotów, całkiem ładny dźwiek, mniejsza awaryjność i tańsze części, no i wyglad roweru a nie motorku
(śmieją się z niej nawet 50tki
) jak ktoś ma powyżej 175 cm wzrostu wygląda już na cebrze trochę śmiesznie... Każdy kto ma dylemat które z tych moto kupić powinien się zastanowić co mu bardziej odpowiada
Ja wybrałem NSR

Ja wybrałem NSR

-
Ivory - Świeżak
Ale w dowodzie masz napisane 11kw i nikt Ci tego nie sprawdzi bo tak podawała fabryka. Cbr moim zdaniem to słaby wybór bo nie ma wyglądu i słabo jeździ.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Cebra125 napisał(a):czemu cbrka jeest bardzo fajna,to co ze nie za duza i za mocna ale zajebista,z 2 suwow raczej nsr nie ma wygladu waski tyl i te nadmuchane plastiki jeden smiech![]()
cbr 125 ma za to bardzo masywny tyl.....
-
kravec - Administrator
Ja widziałem i jezdziłem i popieram kolegę. Jak postawiliśmy obok siebie TZR 50 i CBR 125 to Honda naprawde mizernie w porównaniu do Yamahy wyglądała.
-
Cebra125 napisał(a):widziales kiedys cbrke ze tak piepszysz??h4zell napisał(a):Cebra125 napisał(a):nie ale nie jest udawana na 600![]()
![]()
![]()
nom, 50ccm typu tzr albo rs wygladaja 100x powazniej przy tej CBRRRR
no naprawde kawal k*rwy z tej cbr

- Załączniki
-
- tzr vs cbr.JPG (59.06 KiB) Przeglądane 6046 razy
- h4zell
- Świeżak
Rower z dodanymi plastikami bez zbędnego poszerzania

-
Dobrze, że chociaż zmądrzałeś, szkoda, że dopiero musiałeś zobaczyć fotke, zanim uwierzyłeś...
Pozdro
Ps: Każdy lubi co ma i to jego sprawa czym jeździ, nikt nie powiedział, że weższy motor jest gorszy i odwrotnie...

Pozdro
Ps: Każdy lubi co ma i to jego sprawa czym jeździ, nikt nie powiedział, że weższy motor jest gorszy i odwrotnie...
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
nsr cbr rs :)
witam, nie miałem nigdy cebry ale po noc jak sie ja dobrze przyszykuje to jest w stanie polecieć to 140km/h a nawet o wiele więcej bo aż 170km/h jeżeli da sie ja do serwisu HONDY i położy na stół 4tys więc już wiadomo, że nie ma za wiele takich maszyn. Aczkolwiek miałem NSR'KE i dobrze ja wspominam miała kilka wad ale to nie jest nowy motor niestety produkcje przerwali w 2003r. wiec wady jakie udało mi sie zauważyć to: takie nie pewnie wchodzenie w zakręty, cholernie duże spalanie benzyny i oleju, ja miałem odblokowana i na sportowym wydechu i czasami jak sie wstawiło to aż przód sie unosił i nie mówimy tu o małych prędkościach oczywiście, aczkolwiek myślę ze warto zakupić ten sprzęt jak sie ma mało kasy bo nsrka nie jest droga a pieniądze które na nia wydamy na pewno nie będą źle wydane. Aczkolwiek jak mamy więcej grosz to rska ma dopracowane to czego nie ma nsr leprze osiągi, świetnie wchodzi w zakręty i mniej pali! 

- HN21
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm