Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Co będzie najlepsze
Witam!
Mam do was pytanie chce kupis scigacza 50 ale kompletnie sie na tym nie znam... myslałem nad: PEUGEOT XR6 50ccm, honda nsr n1 ,YAMAHA TZR 50 RR, Aprilia RS 50 doradzcie co będzie najszybsze i najmocniejsze może znacie jeszcze jakieś inne 50ccm...doradzcie plis
PS.z góry dzieki za pomoc
Mam do was pytanie chce kupis scigacza 50 ale kompletnie sie na tym nie znam... myslałem nad: PEUGEOT XR6 50ccm, honda nsr n1 ,YAMAHA TZR 50 RR, Aprilia RS 50 doradzcie co będzie najszybsze i najmocniejsze może znacie jeszcze jakieś inne 50ccm...doradzcie plis

PS.z góry dzieki za pomoc
- kacpero
- Świeżak
Wszystkie ścigaczo-pierdzipędy mają praktycznie taką samą moc i osiągi. Nie kieruj się w wyborze marką tylko tym który Ci się najbardziej podoba i stanem technicznym.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam !
Prawdopodobnie niedługo sprzedam mojego skuterka (Yamaha Bws) i będę chciał kupić coś większego.
Więc tak:
-do wydania MAX 2200 PLN
-moto w miarę nowe `90> (bo czego można chcieć za taką kasę
-nie wiem dokładnie jaki typ (może być ścig, enduro, cross...)
-z manualną skrzynią biegów
Teraz trochÄ™ o mnie:
-mam 168 cm wzrostu i ważę ok 60 kg
Proszę o pomoc w doborze sprzęta
Jeśli podajecie konkretne oferty to proszę podawać tylko te z woj. Mazowieckiego i Lubelskiego (ew. Podlaskiego)
Z góry serdecznie dziękuję !
Prawdopodobnie niedługo sprzedam mojego skuterka (Yamaha Bws) i będę chciał kupić coś większego.
Więc tak:
-do wydania MAX 2200 PLN
-moto w miarę nowe `90> (bo czego można chcieć za taką kasę

-nie wiem dokładnie jaki typ (może być ścig, enduro, cross...)
-z manualną skrzynią biegów
Teraz trochÄ™ o mnie:
-mam 168 cm wzrostu i ważę ok 60 kg
Proszę o pomoc w doborze sprzęta

Jeśli podajecie konkretne oferty to proszę podawać tylko te z woj. Mazowieckiego i Lubelskiego (ew. Podlaskiego)
Z góry serdecznie dziękuję !
Motorynka Pony=> Yamaha Bw`s
Sprzedam skuter Yamaha Bw`s
ZamieniÄ™ skuter Yamaha Bw`s
Sprzedam skuter Yamaha Bw`s
ZamieniÄ™ skuter Yamaha Bw`s
-
patryk111111 - Świeżak
na zjezdzone DT nawet za malo..
simsona trudno znalesc powyzej 90 ale na twoj wzrost bylby idealny..powyzej 90 sa nowsze wersje, ktore moim zdaniem sa gorsze (silnik ten sam ale gowniany wyglad) ale za 2200 mozesz kupic suuper simka
moze jeszcze red rose to jest chopper albo romet chart..
simsona trudno znalesc powyzej 90 ale na twoj wzrost bylby idealny..powyzej 90 sa nowsze wersje, ktore moim zdaniem sa gorsze (silnik ten sam ale gowniany wyglad) ale za 2200 mozesz kupic suuper simka

- talta
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich forumowiczów
Chciałbym się Was poradzić jaki kupić skuter.
Moje wymagania:
- pojemoność 100cm3 - 200 cm3
- do 4500 zł
Wcześniej jeździłem Hondą Lead,a później Peugoetem Elyseo 100cm3(trochę awaryjne).
Chciałbym,żeby był możliwie mało awaryjny,części były łatwo dostępne i żeby był na tyle popularny,by mechanicy nie mieli problemu z ewentualnymi naprawami.
Z góry dzięki za pomoc
Chciałbym się Was poradzić jaki kupić skuter.
Moje wymagania:
- pojemoność 100cm3 - 200 cm3
- do 4500 zł
Wcześniej jeździłem Hondą Lead,a później Peugoetem Elyseo 100cm3(trochę awaryjne).
Chciałbym,żeby był możliwie mało awaryjny,części były łatwo dostępne i żeby był na tyle popularny,by mechanicy nie mieli problemu z ewentualnymi naprawami.
Z góry dzięki za pomoc
- lukatonix
- Świeżak
Witam
Zamierzam kupic wlasnie swoj pierwszy motorower sportowy. Che zaczac narazie od 50cm3 aby nauczyc sie jazdy, jeden gora dwa sezony chcialbym na tym motorowerze przejezdzic. Nastepnie po wyczuci juz motoru zaczac robic Prowojazdy "A" i przesiasc sie na cos wiekszego
W okolicy jest tylko jeden (o ktorym wiem) sklep oferujacy uzywane motory: http://motoars.pl/pl/index.php
oferuja sie oni tez na allegro: http://www.moto.allegro.pl/show_user_au ... 57&order=p
W ich ofercie znalazlem trzy interesujace motory:
1) http://www.moto.allegro.pl/item57652322 ... zecin.html
2) http://www.moto.allegro.pl/item57295661 ... zecin.html
3) http://www.moto.allegro.pl/item57295662 ... x_cpi.html
do wydania mam +/- 6000zl
Moje pytania sa nastepujace:
- czy te motorki sa warte swojej ceny ?
- co sadzicie o ich stanie wizualnym ?
- moze inny motor z oferty MotoArs jest godny uwagi ?
Mam 22 lata
180cm
90kg
Zamierzam kupic wlasnie swoj pierwszy motorower sportowy. Che zaczac narazie od 50cm3 aby nauczyc sie jazdy, jeden gora dwa sezony chcialbym na tym motorowerze przejezdzic. Nastepnie po wyczuci juz motoru zaczac robic Prowojazdy "A" i przesiasc sie na cos wiekszego
W okolicy jest tylko jeden (o ktorym wiem) sklep oferujacy uzywane motory: http://motoars.pl/pl/index.php
oferuja sie oni tez na allegro: http://www.moto.allegro.pl/show_user_au ... 57&order=p
W ich ofercie znalazlem trzy interesujace motory:
1) http://www.moto.allegro.pl/item57652322 ... zecin.html
2) http://www.moto.allegro.pl/item57295661 ... zecin.html
3) http://www.moto.allegro.pl/item57295662 ... x_cpi.html
do wydania mam +/- 6000zl
Moje pytania sa nastepujace:
- czy te motorki sa warte swojej ceny ?
- co sadzicie o ich stanie wizualnym ?
- moze inny motor z oferty MotoArs jest godny uwagi ?
Mam 22 lata
180cm
90kg
- Konrado87
- Świeżak
1 sa
2 ze zdjec wygladaja nie zle, w ogole wszystkie ich motorki wygladaja porzadnie
ja bym bral TZR bo ma maly przebieg (chociaz najwiekszy z tych trzech) podoba mi sie malowanie itp. reju ma wiekszy cylinder niz TZR i mniejszy przebieg ale wizualnie mi sie nie podoba, zaleta derbi z tej trojki jest najnizsza cena ale trzy motocykle sa ok i wszystko zalezy od twojego gustu i jak beda wygladac na zywca
2 ze zdjec wygladaja nie zle, w ogole wszystkie ich motorki wygladaja porzadnie
ja bym bral TZR bo ma maly przebieg (chociaz najwiekszy z tych trzech) podoba mi sie malowanie itp. reju ma wiekszy cylinder niz TZR i mniejszy przebieg ale wizualnie mi sie nie podoba, zaleta derbi z tej trojki jest najnizsza cena ale trzy motocykle sa ok i wszystko zalezy od twojego gustu i jak beda wygladac na zywca
- talta
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich po raz pierwszy!
Młody już nie jestem ale jakoś tak się złożyło że nie miałem okazji jeździć na jednośladowcu. Szukam skutera na lato do dojazdu do pracy, ewentualnie rekreacyjnego włóczenia się
Co sądzicie o Aprilia Habana? Trochę mnie jest 180/95 więc powstaje pytanie jak się będzie sprawował taki skuter. Może jakieś porady? Ogólnie ten styl (Habana) mi się podoba 
Młody już nie jestem ale jakoś tak się złożyło że nie miałem okazji jeździć na jednośladowcu. Szukam skutera na lato do dojazdu do pracy, ewentualnie rekreacyjnego włóczenia się

- elmer
- Świeżak
Witam
Chcę się was zapytac co byście polecili na pierwsze moto. Chodzi mi tylko i wyłącznie o 125ccm. Planuje zakupić Honde NSR ale to niemusi być ścigopodobny. Zastanawiam się też nad Yamaha TDR. Zapomniałem dodac że mam 177cm wzrostu i szzukam takiego czegoś akurat pod mój wzrost. Cena w której planuje sie zmiescic to 4000-4300 zl. Wrazie czego proszę pisac na gg 10196115
Pozdrawiam
Chcę się was zapytac co byście polecili na pierwsze moto. Chodzi mi tylko i wyłącznie o 125ccm. Planuje zakupić Honde NSR ale to niemusi być ścigopodobny. Zastanawiam się też nad Yamaha TDR. Zapomniałem dodac że mam 177cm wzrostu i szzukam takiego czegoś akurat pod mój wzrost. Cena w której planuje sie zmiescic to 4000-4300 zl. Wrazie czego proszę pisac na gg 10196115
Pozdrawiam
- RafalMlody
- Świeżak
Odpowiedz sobie do czego chcesz motocykl. NSR to ,,ścigacz" a TDR to takie turystyczne enduro. Silniki w obydwu to świetne i niezawodne konstrukcje o niezłych osiągach. Ja bym brał TDR bo jest wygodniejsza i bardziej mi się podoba. Ale wybór należy do Ciebie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Ja stałem przed prawie takim samym wyborem bo miałem do kupinia tdr 125 nsr 125 i Aprilie pegaso 125. Wybrałem aprilie bo ma mocny i bezawaryjny silnik fajnie wygląda, jezdze nią w terenie i na szosie bo ma bdb amorki. Jesli jednak wybierasz pomiedzy tdr a nsr to oba są godne polecenia (moi koledzy takie mają ;]) Mam 175 wzrostu
-
tomala821 - Świeżak
Za 5000 kupisz bardzo ładną sztukę... a co do tego, czy Cię uciągnie, to oczywiście, że tak, ale nie spodziewaj się też, że z gazu będziesz wheelie robił 

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Witam
Mam 175cm wzrostu
Szukam jakiegoÅ› scigacza do 125ccm
zastanawiam sie nad:
Cagiva mito sp 525
Aprilla rs 125
Yamaha yzf 125r
Pomóżcie mi bo nie umiem sie zdecydować motor ma sużyć do krutkich ale czestych przejarzdzek to jest mój pierwszy motor więc napiszcie jeżeli na za wysoko pojemnośc celuje
Z góry dzieki
Mam 175cm wzrostu
Szukam jakiegoÅ› scigacza do 125ccm
zastanawiam sie nad:
Cagiva mito sp 525
Aprilla rs 125
Yamaha yzf 125r
Pomóżcie mi bo nie umiem sie zdecydować motor ma sużyć do krutkich ale czestych przejarzdzek to jest mój pierwszy motor więc napiszcie jeżeli na za wysoko pojemnośc celuje
Z góry dzieki
- Wojtas90
- Świeżak
Motocykl ma służyć do jazdy do kina ok 3-4km co tydzien.Bardzo często będe jezdził na przejarzdzki z kolegami osiągi nie muszą być bardzo duże
ale jezeli będe chciał kolege zostawic z tyłu nie będe miał z tym problemów motocykl ma służyć bez wymiany całego silnika ok 5 lat a paliwo funduje starszy
a czasami będą jakieś dłuższe wyprawy ale w granicach 100-150km
ale jezeli będe chciał kolege zostawic z tyłu nie będe miał z tym problemów motocykl ma służyć bez wymiany całego silnika ok 5 lat a paliwo funduje starszy

Ostatnio edytowano 12/3/2009, 07:21 przez Wojtas90, łącznie edytowano 1 raz
- Wojtas90
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości