Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
SaZzOv napisał(a):- 125cc Wyłącznie chłodzone cieczą !!!!!!
- 4T lub 2T
- enduro / naked / street / turystyk / sportowy / szosowy
- v-max: od 120km/h do 200km/h
- wzrost 166 cm, 55 kg
- środki: brak ograniczeń
mz sm 125 , najmocniejszy w klasie 4T , supermoto , jeśli chcesz kupić 125 w 4T sm to tylko mzte . V-max na seryjnych zębach to 130km/h . Można dysze większe zalozyc, wygar arrowa , wywalić zwężke i poleci 150

A jeśli Ci się nie podoba to masz
-Aprilia rs 125 (2t)
-husqvarna sm 125 (2t)
-ktm exc 125 (2t) najmocniejszy ever z 125 2T
-Yamaha yzf r (4t) osiągi dosyć słabe ale wygląd <3 !!!!!!!!!!

-Aprilia MX 125 sm (2t)
-Yamaha wr 125 (4t) niezawodna dosyć ładna ,ale słabsza od mz

Tylko jeśli masz 166cm wzrostu to radzę raczej coś małego i lekkiego , może np Cbr 125 (4t), bo z większym będziesz miał spory problem , ale twoja decyzja

pzdr mam nadzieje ,że pomogłem!
- mzsm125
- Świeżak
mzsm125 napisał(a):SaZzOv napisał(a):- 125cc Wyłącznie chłodzone cieczą !!!!!!
- 4T lub 2T
- wzrost 166 cm, 55 kg
mz sm 125 , najmocniejszy w klasie 4T , supermoto , jeśli chcesz kupić 125 w 4T sm to tylko mzte . V-max na seryjnych zębach to 130km/h . Można dysze większe zalozyc, wygar arrowa , wywalić zwężke i poleci 150
-Aprilia rs 125 (2t)
-husqvarna sm 125 (2t)
-Aprilia MX 125 sm (2t)
-Yamaha wr 125 (4t) niezawodna dosyć ładna ,ale słabsza od mz![]()
Tylko jeśli masz 166cm wzrostu to radzę raczej coś małego i lekkiego , może np Cbr 125 (4t), bo z większym będziesz miał spory problem , ale twoja decyzja)
125 w 4t na prostej drodze 150 km/h? jakim cudem? jeśli mozesz to zapodaj jakies filmiki czy coś... bo nie chce mi się w to wierzyć.
- michau_ek
- Świeżak
poogarniaj sobie na YT
mówie po tunku ona z 23-24 kuce ,ma a to 4pak więc jazda też zupełnie inna. A co do tych 150km/h to tyle jechał mój znajomy mz;ta mierzone DRZ 400
ale mówie on władował w nią kupe kasy ...
tylko to na zębach 16/49 , to ma muła jak ta lala
ale nie o tym temat

tylko to na zębach 16/49 , to ma muła jak ta lala

ale nie o tym temat

- mzsm125
- Świeżak
jak bys nie dał to na wiekszosci innych skuterków też miałbys problem
sprzet jak sprzęt jest dosyc duzy najlepiej jakbys sie sam przymierzył i ocenił czy to jest to czego szukasz. ludzie o twoich gabarytach juz startują w zawodach czy crossowych czy innych wiec to ma mniejsze znaczenie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
-
mysior - Świeżak
http://otomoto.pl/yamaha-tzr-50-vr-46-r ... 70356.html Co sadzicie o tym motocyklu? Warto ? ; pp
- JaramSie
- Świeżak
-50ccm , 125/50ccm
-4t /2t
- sport , enduro , sm , street
- mozliwosc stuntowania
- niska awaryjnosc
- cena do 4000zl
- ma miec piz*e v-max 120km/h (przynajmniej)
-nie zabije sie na pierwszym skręcie
-szanuje moto
Powodzenia. Jezdze aktualnie na róznych wsk , mz 251 , motorynka , kilka razy na rieju rs2 .
-4t /2t
- sport , enduro , sm , street
- mozliwosc stuntowania
- niska awaryjnosc
- cena do 4000zl
- ma miec piz*e v-max 120km/h (przynajmniej)
-nie zabije sie na pierwszym skręcie

-szanuje moto

Powodzenia. Jezdze aktualnie na róznych wsk , mz 251 , motorynka , kilka razy na rieju rs2 .
- piotrek120
- Świeżak
można kupić senda albo tzr to jednak wymaga dość grubego portwela moim zdaniem nie warto pakować w 50-tke tyle diengu . Bo jak się już się nauczysz jeździć to chcesz więcej więc w większości po 2 sezonach 50-tka idzie do żyda. Ja mam junaka 901 i myśle że za tą cene jest to dobra propozycja. W brew obiegowym opiniom że to chiński szajs mój spisuje sie bardzo dobrze jak narazie jedyne co wymieniam to olej i świece a ma już 15000km nakulane. Nauczyłem się na tym motorze jezdzić dobrze to znósł i już odczówam potrzebę ostrzejszych wrażeń więc szporuje na coś większego. pozostaje kwestia wyboru czy 4000zł przeznaczyć na przechodzona yamahe czy nowiutkego junaka z gwarancją.
pozdrawiam
pozdrawiam
- texasJack
- Świeżak
Jesli chodzi o chiniole to stanowczo nie ;d nie chcem ciagac silnika po asfalcie jak rama peknie
. Wole firmowca doyebanego zamiast made in china xd. Mysle zeby jaka nerke lyknac zarejestrowana na 50 

- piotrek120
- Świeżak
Nerke to ty możesz stracić jak sobie narobić kłopotów taką 125/50...
Nieważne jaki wypadek, jak się zorientują że masz na lewo zarejestrowany motocykl to problemy sypią się po sznurku, od ciebie, przez rodziców, po człowieka który zrobił przegląd takiego motocykla.
Nieważne jaki wypadek, jak się zorientują że masz na lewo zarejestrowany motocykl to problemy sypią się po sznurku, od ciebie, przez rodziców, po człowieka który zrobił przegląd takiego motocykla.
- Apovsky.
- Świeżak
to kup sobie nerke zajechaną bo za 4000 czy 5000 to raczej nic porzadnego nie kupisz chwyci ci garnek i będziesz bulił za kape silnika i jeszcze sobie ją zarejestrój na 50ccm tak jak kolega apovsky napisał drapna cię i będzies miał kupe problemów a co do chinoli to obojętnie jaki motocykl bys nie kupił jak będziesz zażynał go jak debil to żaden motor tego nie wytrzyma obojętnie czy to chińczyk czy nie ja jeżdże junaczkiem i żeby mi silnik na droge z ramy wypadł nie ma opcji nie masz nie wiesz to nie głoś tutaj herezji bo chińczyk chińczykowi nie równy zgodze się ma pewne niedociągnięcia ale nie psuje sie i na pewno nie jest niebespieczny
- texasJack
- Świeżak
jednak proponowałbym wam zajrzeć do słowników.
jak jestes zdecydowany na nerke pro elo markowca, hajs sie zgadza, rodzice maja cie w du*ie, nerka ma piz*e, 120 ciśnie bier to panie odzara, lepszi okazji nie trafisz
texasJack, nie namawiaj nikogo do chińczyków, bo i tak cie wyśmieją - wiedzą co i jak tylko posiadacze, i to nie tacy którzy po 1 awari oddają moto do serwisu i jest płacz, bo się ten chiński złom zepsuł. z chińczykiem trzeba umieć sobie poradzic ;]
jak jestes zdecydowany na nerke pro elo markowca, hajs sie zgadza, rodzice maja cie w du*ie, nerka ma piz*e, 120 ciśnie bier to panie odzara, lepszi okazji nie trafisz
texasJack, nie namawiaj nikogo do chińczyków, bo i tak cie wyśmieją - wiedzą co i jak tylko posiadacze, i to nie tacy którzy po 1 awari oddają moto do serwisu i jest płacz, bo się ten chiński złom zepsuł. z chińczykiem trzeba umieć sobie poradzic ;]
- michau_ek
- Świeżak
michau , miałem chinola przez 3 lata , nigdy więcej chińskiej motoryzacji , siedziałem przy nim ciągle sam i dłubałem , powiem Ci że tyle kasy ile na niego poszło to bym już miał 2gi taki nowy , części są niby tanie , ale jak coś się ciągle sypie no to sory ... Mimo że się dba to nie zawsze chinol będzie działał , tyle ode mnie ...
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
no to ja mam sytuacje dokładnie odwrotną? kupiłeś nowego chinczyka dajmy na to za 3000 zł i wpakowałeś w niego 3000 ? 3 silniki byś mógł NOWE kupić, do tego kpl kół, rame kolejną, zegary i pewnie coś jeszcze i może byś uzbierał te 3000 więc człowieku... zastanów się co piszesz. łącznie na wszystkich moich chinczykach powinno wyjść jakieś 20 tys km. i z awari silnikowych to:
- zatarty silnik, na sworzeniu, 4k km 110cc, kupilem kolejny silnik na szybko (z odsprzedażą stareg wyszło mi 350 zł za nowy)
-wypalony zawór, kpl zaworów 12 zł, uszkodzony byl tylko jeden,
- wydmuchana uszczelka pod glowicą 10 zł
- 2 walniete uszczelniacze, 10 zł
to tyle co dotychczas zrobiłem przy chinskich silnikach... wszystko sam, wszystko tak banalnie proste...
widać iro poprostu kiepski z ciebie mechanik, jak tyle pakujesz i dalej nie jezdzi jak trzeba.
- zatarty silnik, na sworzeniu, 4k km 110cc, kupilem kolejny silnik na szybko (z odsprzedażą stareg wyszło mi 350 zł za nowy)
-wypalony zawór, kpl zaworów 12 zł, uszkodzony byl tylko jeden,
- wydmuchana uszczelka pod glowicą 10 zł
- 2 walniete uszczelniacze, 10 zł
to tyle co dotychczas zrobiłem przy chinskich silnikach... wszystko sam, wszystko tak banalnie proste...
widać iro poprostu kiepski z ciebie mechanik, jak tyle pakujesz i dalej nie jezdzi jak trzeba.
- michau_ek
- Świeżak
sprzedałem 2 lata temu , mechanik nie kiepski , tylko części ... kupiłem za 4000 , 1 tydzień użytkowania , pękł tylny przewód hamulcowy.
Trochę później elektryka cała padła (była wymieniana łącznie 4 razy , wszystko szło się *****) tuleje wahacza poszły (nadal gdzieś tu leżą stare xD) pasków wymieniłem mnóstwo (potrafiły pójść po kilkuset kilometrach) rolki tak samo mimo że kupowałem później lepsze.
Wario poszło do wymiany bardzo szybko (3 razy było wymieniane , chińska jakość) sprzęgło to samo , wał pękł , zatarł się, sporo tego wszystkiego było , mógłbym pisać i pisać , przygód było mnóstwo.
Nie polecam chińskich skuterów i motocykli. Wiem z własnego doświadczenia i z doświadczenia znajomych. Jakość części które tam są to porażka ...
Trochę później elektryka cała padła (była wymieniana łącznie 4 razy , wszystko szło się *****) tuleje wahacza poszły (nadal gdzieś tu leżą stare xD) pasków wymieniłem mnóstwo (potrafiły pójść po kilkuset kilometrach) rolki tak samo mimo że kupowałem później lepsze.
Wario poszło do wymiany bardzo szybko (3 razy było wymieniane , chińska jakość) sprzęgło to samo , wał pękł , zatarł się, sporo tego wszystkiego było , mógłbym pisać i pisać , przygód było mnóstwo.
Nie polecam chińskich skuterów i motocykli. Wiem z własnego doświadczenia i z doświadczenia znajomych. Jakość części które tam są to porażka ...
Otoczeni hipokryzją idziemy swą ścieżką ...
-
iro - Bywalec
mzsm125 napisał(a):SaZzOv napisał(a):- 125cc Wyłącznie chłodzone cieczą !!!!!!
- 4T lub 2T
- wzrost 166 cm, 55 kg
-Aprilia rs 125 (2t)
-husqvarna sm 125 (2t)
-Aprilia MX 125 sm (2t)
-Yamaha wr 125 (4t) niezawodna dosyć ładna ,ale słabsza od mz![]()
Tylko jeśli masz 166cm wzrostu to radzę raczej coś małego i lekkiego , może np Cbr 125 (4t), bo z większym będziesz miał spory problem , ale twoja decyzja)
165-175 to jest idealny wzrost na sportowe motocykle więc nie wiem o czym mówisz...
-
jacek.rs4 - Świeżak
A ja pewnie w tym sezonie planuje sprzedanie mojego dotychczasowego skuterka i zakup czegoś trochę bardziej poważnego
. Mówię tutaj o 125ccm. Podobają mi się motocykle typu Yamaha Virago, Drag star, Honda Shadow. Co o nich myślicie? Wszystkie trzy to 4t 125ccm, tylko Shadowka chłodzona jest cieczą.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Kamil_P
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości