Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Witam
Obecnie posiadam marketowy skuter toros f16.
Od zawsze interesowałem się offroadem i enduro i zawsze wmawiałem sobie, że kiedyś, kiedy będe zarabiał kupie sobie jakieś wyczesane enduro i będe śmigał. Dzisiaj doszedłem do wniosku, że może nie warto czekać i zrealizować swoje marzenia już teraz? Mam 16 lat (w wakacje kończę 17), na jednośladach jeżdżę już niecałe 5 lat. Najpierw miałem ogara 200, potem owy skuter. Jedyny problem w tym, że moi rodzice nie są wielkimi fanami jednośladów :/ Na sam zakup enduro pewnie by mi pozwoli, ale miał bym duże kłopoty, gdybym trafił na minę... Opłacało by mi się w najbliższym czasie sprzedać swoje f16, dołożyć drugie tyle i kupić jakąś dt 80? Zależy mi na tym, żeby moto miało homologację, bo potrzebował bym go też na drogi publiczne. Czy za ~2000zł kupię jakąś przyzwoitą dt80, czy trzeba dołożyć te 500zł? Opłaca mi się w ogóle coś takiego, czy zostać przy f16 i enduro kupić za parę lat? Da się taką dt pobawić trochę w lesie i na małych górkach? Jak oglądałem je na yt, to wydaje mi sie, że dla mnie by starczyło
Mam 188cm wzrostu i ważę jakieś 80kg.
Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc
LwG
Ps. Jeszcze jedno pytanie
Czy sprzedając taką dt za 3-4 lata, dużo na niej stracę?
Obecnie posiadam marketowy skuter toros f16.
Od zawsze interesowałem się offroadem i enduro i zawsze wmawiałem sobie, że kiedyś, kiedy będe zarabiał kupie sobie jakieś wyczesane enduro i będe śmigał. Dzisiaj doszedłem do wniosku, że może nie warto czekać i zrealizować swoje marzenia już teraz? Mam 16 lat (w wakacje kończę 17), na jednośladach jeżdżę już niecałe 5 lat. Najpierw miałem ogara 200, potem owy skuter. Jedyny problem w tym, że moi rodzice nie są wielkimi fanami jednośladów :/ Na sam zakup enduro pewnie by mi pozwoli, ale miał bym duże kłopoty, gdybym trafił na minę... Opłacało by mi się w najbliższym czasie sprzedać swoje f16, dołożyć drugie tyle i kupić jakąś dt 80? Zależy mi na tym, żeby moto miało homologację, bo potrzebował bym go też na drogi publiczne. Czy za ~2000zł kupię jakąś przyzwoitą dt80, czy trzeba dołożyć te 500zł? Opłaca mi się w ogóle coś takiego, czy zostać przy f16 i enduro kupić za parę lat? Da się taką dt pobawić trochę w lesie i na małych górkach? Jak oglądałem je na yt, to wydaje mi sie, że dla mnie by starczyło
Mam 188cm wzrostu i ważę jakieś 80kg.
Pozdrawiam i z góry dzieki za pomoc
LwG
Ps. Jeszcze jedno pytanie
Czy sprzedając taką dt za 3-4 lata, dużo na niej stracę?
- Belebele
- Świeżak
te stare DT są dosyc pancerne i do dzisiaj trzymaja sie nadwyraz dobrze. co do ceny - zawsze lepiej miec troche kasy w zapasie na ewentualny remont i wymiany. kolega dorwał DT 80 z papierami w stanie perfekcyjnym! lakierek, koła silnik, rama, zawieszenie, hamulce - ideał. nowe opony warte niecałe 500 zł, klocki jak nowe. prawdziwa okazja- a teraz najlepsze cena 1300 zł
więc da się kupic dobry sprzęt za dobrą kase. wystarczy troche poszukać, bo z dnia na dzien okazji nie kupisz. mysle ze takie DT bardzo nie bedą traciły na wartosci, tyle co miały stracic straciły dawno. teraz kwestia utrzymania, bo zadbane maszyny beda moze nawet coraz droższe
ale granica 2000 zł za zarejestrowany sprzet jeżdzacy mysle że nie opadnie nizej

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam.
Prosze o ocene tej yamahy.
Co o niej myślicie ? Kontaktowalem sie z gosciem to za 3400 sprzeda, opłaca sie ?
http://otomoto.pl/yamaha-tzr-mbk-x-powe ... 98138.html
Z gory dzieki.
Prosze o ocene tej yamahy.
Co o niej myślicie ? Kontaktowalem sie z gosciem to za 3400 sprzeda, opłaca sie ?
http://otomoto.pl/yamaha-tzr-mbk-x-powe ... 98138.html
Z gory dzieki.
- Advocate_
- Świeżak
jeżeli mechanicznie nic nie dolega to się opłaca
CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Czy warto kupic to Kawasaki KMX? http://allegro.pl/kawasaki-kmx-125-piln ... 12920.html Chodzi mi o egzemplarz z tego linku, goscu mowil, ze niby robil remont w maju 2012 czyli tlok ze szlifem i ogolem jesli wiecie cos o tym motocyklu to to dawajcie spalanie, koszty czesci, co ile remonty, co sie najczesciej psuje itd:) Mam 16 lat i 184cm wzrostu chyba nie bede za duzy?
Ma byc to moje drugie moto po simsonku 

- Tasak_PL
- Świeżak
Lysy102xx napisał(a):Co będzie dla mnie odpowiednie?
- 50cc
- motorower
- biegowy
- v-max ponad 100
- wzrost 176 cm
- waga 62 kg
- koszt: 3500-6000PLN
A ile masz lat? jezeli jestes jeszcze nie letni ani nie ukonczyles 16 lat to raczej dla Ciebie bedzie odpowiedni motorower do 50ccm3. Jezeli masz 16 lat i posiadasz juz jakies doswiadczenie w jezdzie motordm/skuterem/motorowerem to bral bym biegowy 50 a jak sie czujesz pewniej bral bym biegowy 125
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
Lysy102xx napisał(a):Mam 15lat, aktualnie mam apke sr 50 i jeżdże na niej 2lata, wolałbym nie brać 125cc bo mieszkam naprzeciwko policji. ^^
no to ciezko z wyborem. A tak szczerze zadaj sobie pytanie? Na czym bys sie czul najlepiej. Sam sobie na nie odpowiesz i sam sobie pomozesz pozdrawiam
Aprilia Rs/Gs
-
Lysy102xx napisał(a):Myślałem nad czymś takim jak tzr,rs, chce kupić takiego żeby jeździ do 23roku życia
i co 50ccm3 bedziesz jezdzil w wieku 20 lat watpie bedziesz chcial cos szybszego. Wydaje mi sie ze kup sobie aprilie rs 125 lub cagive mito lub jakis ze 125 tek. I zapisz sie na prawko A1 i bedziesz sobie jezdzil nikt Ci nie karze jezdzic ile fabryka dala. A do 16 roku zycia jezdzij sobie tym co masz i odloz troche kasy na cos lepszego i na te prawo jazdy A1
Aprilia Rs/Gs
-
policjanci jak policjanci - ale co gdy zorientuje sie pan na stacji diagnostycznej i nie podbije ci dowodu
niestety to jest nielegalne i nie popieramy tego na tym forum 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w takim razie nie bierz pro 50 bo to ani wygodne ani niezawodne.
wybierz miedzy tzr a RS, to jaki wybierzesz tylko twoja kwestia, oba sa podobne, tak samo niezawodne, tyle samo palą itp itd. najlepiej jak bys sie przysiadł do jednego i drugiego i sam ocenił co lepiej Ci leży. ewentualnie bierz to co ładniejsze dla Ciebie.
wybierz miedzy tzr a RS, to jaki wybierzesz tylko twoja kwestia, oba sa podobne, tak samo niezawodne, tyle samo palą itp itd. najlepiej jak bys sie przysiadł do jednego i drugiego i sam ocenił co lepiej Ci leży. ewentualnie bierz to co ładniejsze dla Ciebie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ma 15 lat wiec nie może kupic sobie 125 ccm
chyba ze by czekał i robił prawko.... akurat sam masz też moto które jest mocowo podobne do zdrowej 50 ccm ;D i śmigasz i skoro nie zmieniasz to mocy Ci nie brakuje ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Prawka na 125nie chce robić, wole w przyszłość zrobić na 250lub więcej odrazu, sprawdzalem na allegro rs i tzr i bardziej przekonuje mnie yamaha, ładniej wygląda i wydaje mi się że jest trochę większa od rs, jeszcze jedno pytanie niezwiazane z tematem mam, za ile mogę sprzedać sr50 na wtrysku z 2002r z przebiegiem 21tys?
- Lysy102xx
- Świeżak
Uwierz mi ze brakuje, wlasnie chce zmienic mam tylko jedna przeszkode do pokonaniahenio12323 napisał(a):ma 15 lat wiec nie może kupic sobie 125 ccmchyba ze by czekał i robił prawko.... akurat sam masz też moto które jest mocowo podobne do zdrowej 50 ccm ;D i śmigasz i skoro nie zmieniasz to mocy Ci nie brakuje ;P

A jesli chodzi o Twoja sr to nie pomoge Ci bo nie wiem po ile chodza ale wez pod uwage ile wydales na nia w jakim stanie i popatrz na allegro po ile chodza i sobie wycen na tyle zeby bylo odpowiednio dla Ciebie i kupujacego

Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
Napewno chińskie "ścigacze" odpuść sobie na samym starcie . Najlepszym rozwiązaniem bylo by własnie zakup 125-tki, rs 125,nsr 125,tzr 125 duzo różniąc sie od ścigaczy o poj 50, chodzby samym wykonaniem,rama,budowa,wielkoscia, o silniku nie wspominam , trzykrotnie silniejsza mocą ,a tu przejdziesz z pierdzikulka na pierdzikulko . Istnieje mozliwosc kupna 125/50 , ale nie zebym Cie namawial, bo to tez nie jest za rozsądne
-
kuba210796 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości