Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Tak owszem
No i do tego że w takich motorach jak NSR , RS (te starsze wersję) zmuszony będziesz w nie inwestować. Po przejechaniu około 15 000 km musisz remontować silnik itd. Wynikiem tego jest po pierwsze rocznik produkcji , a po drugie że jest to silnik 2T
Acha prawie bym zapomniał , NSR spala także dużo więcej benzyny niż jej następca. Około 9 -10l / 100 km.
Serdecznie pozdrawiam Qba.

Acha prawie bym zapomniał , NSR spala także dużo więcej benzyny niż jej następca. Około 9 -10l / 100 km.
Ostatnio edytowano 20/6/2010, 17:24 przez Qba., łącznie edytowano 1 raz
-
Qba. - Świeżak
Qba. napisał(a):Tak owszemNo i do tego że w takich motorach jak NSR , RS (te starsze wersję) zmuszony będziesz w nie inwestować. Po przejechaniu około 15 000 km musisz wymienić silnik itd. Wynikiem tego jest po pierwsze rocznik produkcji , a po drugie że jest to silnik 2T
Aha prawie bym zapomniał , NSR spala także dużo więcej benzyny niż jej następca. Około 9 -10l / 100 km.
Nie znasz się, a pie*dolisz takie bajki że głowa mała!
Po pierwsze wymienia się cylinder, a nie silnik(i nie ma formułki że co 15kkm, bo jest to zależne od stylu jazdy), po drugie nie wiem która NSR spali 9-10L/100km!
NSR przy normalnej jeździe spala max 5-6L/100km
Zanim następnym razem coś napiszesz to zastanów sie czy warto pisać bajki typu "bo kolega mówił, że..."
-
Arturo925 - Stały bywalec
Chłopie 5-6l ? Chyba sam w to nie wierzysz , dokładnie wiesz że spala więcej. Po za tym nie opowiadam tylko miałem NSR ale musiałem sprzedać , ponieważ jako uczeń nie byłem wstanie jej utrzymać ! A do remontów silnika to mówiłem do Aprili ! Ponieważ każdy Ci powie , że jest to dosyć awaryjny motocykl ? Myślisz że dlaczego ich tak mało na naszych drogach ?! Także radzę żebyś Ty także zastanowił się zanim coś napiszesz. I koniec tematu, ponieważ robisz z tego offtop. Natomiast jeżeli chciałbyś jeszcze troszkę pokonwersować to pisz na pirva , a nie tutaj.
-
Qba. - Świeżak
Witam
Jestem właśnie w trakcie nauki jazdy (kat. A) a co za tym idzię, zaczynam się już powoli rozglądać za przyszłym celem. Interesują mnie ścigacze, jako że jeszcze się ucze najlepiej jakby maszyna była tania w utrzymaniu, ale żeby nie była zmulona. Myślałem nad Cagivą Mito, dośc mały silnik z dobrymi osiągami, jadnak to 125 ;> W chwili obecnej na motor mam mniej więcej 6 tysięcy. Dodam że mam 183 cm wzrostu i waże 85 kg. Jakieś propozycje?. Przeglądając ten temat, znalazłem pare godziwych maszyn, jednak moje doświadczenie (prawie zerowe) nie umożliwia mi obiektywnej oceny tych maszyn. Czekam na pomoc ;>

- Frontsid3
- Świeżak
Hahahhahahahha Qba. wez mnie nie rozbrajaj haahhah wymiana calego silnika... gratuluje pomyslowosci
nie wprowadzaj ludzi w blad okej ? nie wymienia sie silnika... a 15 tysiecy to jest minimalny przebieg po ktorym robi sie REMONT silnika... A po drugie primo przestan pieprzyc ze ten motor pali tyle co samochod z 2 litrowym benzynowym silnikiem... Maksymalnie spala 6 litrow...

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Frontsid3 napisał(a):WitamJestem właśnie w trakcie nauki jazdy (kat. A) a co za tym idzię, zaczynam się już powoli rozglądać za przyszłym celem. Interesują mnie ścigacze, jako że jeszcze się ucze najlepiej jakby maszyna była tania w utrzymaniu, ale żeby nie była zmulona. Myślałem nad Cagivą Mito, dośc mały silnik z dobrymi osiągami, jadnak to 125 ;> W chwili obecnej na motor mam mniej więcej 6 tysięcy. Dodam że mam 183 cm wzrostu i waże 85 kg. Jakieś propozycje?. Przeglądając ten temat, znalazłem pare godziwych maszyn, jednak moje doświadczenie (prawie zerowe) nie umożliwia mi obiektywnej oceny tych maszyn. Czekam na pomoc ;>
Jeżeli robisz kat. A to może Suzuki GS 500 E by Cię zadowolił? Nie ma co zaczynać od 125 2T jeżeli masz A bo palą tyle co większe motocykle, a są bardziej awaryjne z tego powodu iż mają bardziej wysilone silniki. Za 6k kupisz GS'a ale tak jak Ci wyżej napisałem, w wersji E czyli naked.
Krmtzzz napisał(a):Hahahhahahahha Qba. wez mnie nie rozbrajaj haahhah wymiana calego silnika... gratuluje pomyslowoscinie wprowadzaj ludzi w blad okej ? nie wymienia sie silnika... a 15 tysiecy to jest minimalny przebieg po ktorym robi sie REMONT silnika... A po drugie primo przestan pieprzyc ze ten motor pali tyle co samochod z 2 litrowym benzynowym silnikiem... Maksymalnie spala 6 litrow...
W końcu jakiś normalny człowiek:)
PS: Qba. napisałem Ci priv'a i jak narazie nie odpisałeś. Miękniesz...?
-
Wy macie takie poglądy ja mam takie i koniec. Acha Arturo nie obchodzi mnie to że tam Twoja babcia czy ktoś ma NSR. Ja mam takie zdanie o tym motocyklu i tyle. Po to właśnie jest forum , żeby doradzać i odradzać w razie potrzeby. A jeżeli chodzi o Aprilie to kolego byłem ostatnio w komisie motocyklowym i sprzedawca powiedział mi że odradza mi te motocykle. Ponieważ są dość awaryjne. Także chcesz mieć Aprilie czy NSR wolna droga jak tylko mówie jak jest. Wiem że Ty mi zaraz napiszesz "hahahah Qba jaki ty jesteś śmieszny" także daruj sobie od razu.
-
Qba. - Świeżak
Qba. napisał(a):Po to właśnie jest forum , żeby doradzać i odradzać w razie potrzeby.
No właśnie. A nie po to by wprowadzać ludzi w błąd!
PS: Moja babcia nie ma Aprili, a sam też nie zamierzam ani jej, ani NSR kupować.
Ostatnio edytowano 20/6/2010, 16:26 przez Arturo925, łącznie edytowano 1 raz
-
Cześć
Właśnie zaczynam przygodę z jednośladami i pytam was forumowicze jaki skuter. Mam 14 lat, 158 wzrostu i ważę 45kg. Nie wiem na co się zdecydować do wydania mam 2 tysiące. Myślałem nad Gilerą Runner, ale nie wiem czy czasem nie będzie za wielka. Moją uwagę przyciął również Peugeot SpeedFight WRC, Co myślicie na ten temat? Albo doradźcie co lepiej będzie wziąść. Proszę o szybką odpowiedzieć. Pozdrawiam Warfare

Właśnie zaczynam przygodę z jednośladami i pytam was forumowicze jaki skuter. Mam 14 lat, 158 wzrostu i ważę 45kg. Nie wiem na co się zdecydować do wydania mam 2 tysiące. Myślałem nad Gilerą Runner, ale nie wiem czy czasem nie będzie za wielka. Moją uwagę przyciął również Peugeot SpeedFight WRC, Co myślicie na ten temat? Albo doradźcie co lepiej będzie wziąść. Proszę o szybką odpowiedzieć. Pozdrawiam Warfare
- Warfare890
- Świeżak
Witam !
Posiadam prawo jazdy kat. A1
Mam 17 lat 180 wzrostu i 75 kg ważę.
Mam dylemat. Chciałbym kupić sobie supermoto.
Wybór mój padł na Yamahe. Tylko nie wiem na którą się zdecydować xt w 4T czy dt w 2T. Chciałbym aby opinię wyraziły osoby które zetknęły się z obydwoma.
i mam jedno najważniejsze pytanie.
Czy jest różnica w rozmiarach tych moto ?
bo wydaje mi się, że xt jest mniejsza ?
Wybór mój padł na Yamahe. Tylko nie wiem na którą się zdecydować xt w 4T czy dt w 2T. Chciałbym aby opinię wyraziły osoby które zetknęły się z obydwoma.
- maudit22
- Świeżak
maudit22 napisał(a):Witam !
No niestety nie spotkałem się z tymi motocyklami , natomiast śmiało mogę Ci polecić innego rumaka ze stajni Yamahy , a mianowicie Yamahe YZF 125R !
-
Qba. - Świeżak
Arturo925:
Troche stylistycznie mi nie pasuje, chociaż to najmniejszy problem, to jednak ma znaczenie
CoÅ› bardziej sportowego
. Wiem że nie można mieć wszystkiego w jednym, ale sądzę, że coś takowego się pewnie znajdzie
To tak
Coś taniego w utrzymaniu, niezbyt głodnego ;P, z prędkością rozwiewającą włosy na głowie a do tego to wszystko zapakowane w ładne sportowe opakowania ;P Czekam na ponowne propozycje 
Troche stylistycznie mi nie pasuje, chociaż to najmniejszy problem, to jednak ma znaczenie

- Frontsid3
- Świeżak
Natomiast ja z kolei mam takie pytanie, ponieważ nigdy nie spotkałem się z tym motorem ani też nie widziałem go na żywo.
Co wiecie na temat Cagivy Mito 125 R ?
Interesuje mnie :
- komfort jazdy ?
- spalanie ?
- awaryjność ?
- v-max ?
- jeżeli wiecie do czy podzespoły zamienne do tego motocykla są w miarę dostępne i tanie ?
Z góry bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.
Co wiecie na temat Cagivy Mito 125 R ?
Interesuje mnie :
- komfort jazdy ?
- spalanie ?
- awaryjność ?
- v-max ?
- jeżeli wiecie do czy podzespoły zamienne do tego motocykla są w miarę dostępne i tanie ?
Z góry bardzo Wam dziękuje za odpowiedzi.
-
Qba. - Świeżak
Witam!
Otóż od jakiegoś czasu posiadam prawo jazdy kategorii A1, lecz niestety posiadam skuter i nim jeżdżę ;< Ale postanowiłem go sprzedać i nie wiem czy to dobre miejsce ale pochwale się i tutaj: http://otomoto.pl/zumico-eos-M2022626.html
Ale koniec wstępu teraz przejdźmy do sedna sprawy, chcę się przesiąść na motor na taki jaki pozwala mi prawo jazdy.
Otóż rozważałem kilka opcji:
* Yamaha YZF-R125
* Aprilia RS125 ( 2007+ )
* Yamaha Dragstar 125
Bez wątpienia włoska linia jest najpiękniejsza z wszystkich wyżej wymienionych ALE mam kilka pytań co to tego właśnie modelu
1. Moc - co poniektóre wersje mają po 35 km (np. http://moto.allegro.pl/item1074951596_a ... warto.html ) czy można nagiąć delikatnie przepisy i jeździć taką czy raczej to odpada?
2. Motocykl sprowadzany - u mnie raczej tylko to wchodzi w grę gdyż nowy jest zbyt drogi ( 17k - 22k :< ). Z jakiego kraju warto sprowadzić taką? I jakie są opłaty ? Dla przykładu, znalazłem takową Aprilię we Włoszech czy też Niemczech za 8-9 tys., jaka będzie w tej sytuacji ostateczna cena po doliczeniu cła i innych opłat?
Co to japońskich reprezentantów raczej nie mam pytań lecz chciałbym żebyście mi troszkę doradzili, a mianowicie: Który z tych motocykli warto kupić i dlaczego? Może macie jeszcze jakieś propozycje poza tymi trzema modelami? Od razu mówię iż modele typu CBR, NRS, YBR itd odpadają ponieważ mają zbyt wąskie koła i wyglądają jak osy ;X. A jeszcze moje gabaryty: Wiek: 18, Wzrost: 184 cm, Waga: 77 kg. A myślę że maksymalnie na tą przyjemność mogę przeznaczyć ok. 10 tys. złotych
Pozdrawiam serdecznie i proszÄ™ o wyczerpujÄ…ce odpowiedzi, Sebazz!

Otóż od jakiegoś czasu posiadam prawo jazdy kategorii A1, lecz niestety posiadam skuter i nim jeżdżę ;< Ale postanowiłem go sprzedać i nie wiem czy to dobre miejsce ale pochwale się i tutaj: http://otomoto.pl/zumico-eos-M2022626.html
Ale koniec wstępu teraz przejdźmy do sedna sprawy, chcę się przesiąść na motor na taki jaki pozwala mi prawo jazdy.
Otóż rozważałem kilka opcji:
* Yamaha YZF-R125
* Aprilia RS125 ( 2007+ )
* Yamaha Dragstar 125
Bez wątpienia włoska linia jest najpiękniejsza z wszystkich wyżej wymienionych ALE mam kilka pytań co to tego właśnie modelu
1. Moc - co poniektóre wersje mają po 35 km (np. http://moto.allegro.pl/item1074951596_a ... warto.html ) czy można nagiąć delikatnie przepisy i jeździć taką czy raczej to odpada?
2. Motocykl sprowadzany - u mnie raczej tylko to wchodzi w grę gdyż nowy jest zbyt drogi ( 17k - 22k :< ). Z jakiego kraju warto sprowadzić taką? I jakie są opłaty ? Dla przykładu, znalazłem takową Aprilię we Włoszech czy też Niemczech za 8-9 tys., jaka będzie w tej sytuacji ostateczna cena po doliczeniu cła i innych opłat?
Co to japońskich reprezentantów raczej nie mam pytań lecz chciałbym żebyście mi troszkę doradzili, a mianowicie: Który z tych motocykli warto kupić i dlaczego? Może macie jeszcze jakieś propozycje poza tymi trzema modelami? Od razu mówię iż modele typu CBR, NRS, YBR itd odpadają ponieważ mają zbyt wąskie koła i wyglądają jak osy ;X. A jeszcze moje gabaryty: Wiek: 18, Wzrost: 184 cm, Waga: 77 kg. A myślę że maksymalnie na tą przyjemność mogę przeznaczyć ok. 10 tys. złotych
Pozdrawiam serdecznie i proszÄ™ o wyczerpujÄ…ce odpowiedzi, Sebazz!
- Sebazz
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości