Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Witam. Mój kolega zdał prawko i chciałby kupić jakąś 125ccm. Nie jeździł niczym oprócz chińskiego skuterka który rozwijał ponaddźwiękową prędkość (licznikowych) 65 km/h... Zastanawiał się nad Hyosungem GTR 125 (4T, spory, ładny dźwięk, małe spalanie, w teorii dłuższa żywotność silnika) albo Hondą NSR 125 (2T, lepsze osiągi). Strasznie podoba mu się Hyosung ale z tego co czytaliśmy to z deka wadliwe motocykle, a kolega chciałby nim pojeździć z 2-3 sezony.
- Killaz
- Świeżak
Za taką kasę dorwie ładną Nerkę, ale jak zapewne wiesz trochę to lubi spalić.
Kompromisem może być Honda Cbr 125, mało pali, a osiągi... W każdym bądź razie lepsze od Hyosunga.
Joł.
Kompromisem może być Honda Cbr 125, mało pali, a osiągi... W każdym bądź razie lepsze od Hyosunga.
Joł.
Je dwie na raz.
-
siemandero - Świeżak
Trochę głupie pytanie, każdy motor będzie dobry. RS, NSR, MITTO to 2t i mają v- max około 160. Jeśli zależy mu na dźwięku i na niskim spalaniu to 4t. 4t ma większą żywotność, ale jest słabsza. Polecam Nsr, ale ciężko znaleźć coś w dobrym stanie
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
@siemandero CBRka odpada, cholernie mała. Hyosung sprawia wrażenie o wiele większego motocykla, no i ma ładny dźwięk, tylko te osiągi i marka... Dlatego doradzam koledze NSR, ale jak mówicie że trudno znaleźć zadbaną, eh...
- Killaz
- Świeżak
A jeszcze jedno. Bo kolega strasznie uparty na tego Hyosunga, a chyba osiągi nie są takie złe? Tzn. po przesiadce ze skuterka będzie mu się lepiej śmigać? I czytałem o nim że przyśpieszenie ma fatalne, z rowerami może przegrać na starcie... I tak z ciekawości, czy np. z Aeroxem (yamaha aerox, skuter) przegra na przyśpiechę? Bo jak mówicie, NSR żre paliwo, a te drożeje, taki Hyosung za to mało pali i wolny nie jest.
- Killaz
- Świeżak
Po raz kolejny ja (uwielbiam was denerwować)
Moją uwagę przy ciągła pewna tzr 50
http://motoallegro.pl/item726930610_yam ... tanio.html
Nie wiem czy dobra (przebieg mnie martwi)
Moją uwagę przy ciągła pewna tzr 50
http://motoallegro.pl/item726930610_yam ... tanio.html
Nie wiem czy dobra (przebieg mnie martwi)
- McMillan
- Świeżak
Witam. Mam 14 lat i 175 cm wzrostu. Szukam alternatywy dla skutera, czyli motorka z manualną skrzynią biegów. I zaciekawiły mnie scigacze 50tki. Np. taka aprilia rs 50. O coś takiego http://moto.allegro.pl/item717242366_su ... cznie.html . Czy do jazdy 50tka scigaczami potrzeba jakiś super zdolności? chodzi mi o to czy sie na tym zabije czy nie
MOja wcześniejsza styczność z motorami to romet pony, czyli pipidówa a nie motorek
. I czy w moim wieku polecacie jeździć czymś takim czy radzej odradzacie? Z góry dzięki
PS: Mam ambicje by za kilka lat usiąść za czymś mocniejszym, wiec zdaje mi sie żę najlepiej na 50tce ćwiczyć.
PS2:Jeśli zły temat to przepraszam.

PS: Mam ambicje by za kilka lat usiąść za czymś mocniejszym, wiec zdaje mi sie żę najlepiej na 50tce ćwiczyć.
PS2:Jeśli zły temat to przepraszam.
- Gregor1us
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości