Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
chcę kupić cpi sm 50
chcę kupić cpi sm 50 tylko nie wiem czy kupię z 2005 albo nowszy za 3500-4000zł w dobrym stanie proszę o odpowiedź i wyślijcie jakieś linki
- simon.b
- Świeżak
Witam, piszę tu z racji, ze w swoim temacie nie otrzymałem odpowiedzi. Potrzebuję informacji o Aprili Leonardo 125-150(97-02r.),
1. jak się tym jeździ(pozycja, łatwość manewrowania, wytrzymałość ramy przy większych prędkościach)?
2. jak z awaryjnością?
3. kiedy i jaki trzeba robić remont?
4. jak to chodzi(osiągi: przyspieszenie, prędkość(średnia i max(do wyprzedzania))?
5. jak sprawdza się w dłuższych wypadach(np. 200km)?
6. jak sprwdza się w mieście i na krótkich odcinkach?
7. jak jeździ się z pasażerem?
8. ile pali na 100km?
9. opinia użytkownika i ogólne przemyślenia
Pytanie kieruję głównie do osób, które posiadają lub posiadały ten sprzęt.
Za wszelkie informacje z góry bardzo, ale to bardzo dziękuję
pozdro i przyczepności
1. jak się tym jeździ(pozycja, łatwość manewrowania, wytrzymałość ramy przy większych prędkościach)?
2. jak z awaryjnością?
3. kiedy i jaki trzeba robić remont?
4. jak to chodzi(osiągi: przyspieszenie, prędkość(średnia i max(do wyprzedzania))?
5. jak sprawdza się w dłuższych wypadach(np. 200km)?
6. jak sprwdza się w mieście i na krótkich odcinkach?
7. jak jeździ się z pasażerem?
8. ile pali na 100km?
9. opinia użytkownika i ogólne przemyślenia

Pytanie kieruję głównie do osób, które posiadają lub posiadały ten sprzęt.
Za wszelkie informacje z góry bardzo, ale to bardzo dziękuję

pozdro i przyczepności

-
DYWERSANT - Świeżak
@DYWERSANT, kolega miał Leonardo 250, więc trochę się orientuję:
1. Bardzo wygodny skuter, duża, dobrze wyprofilowana kanapa. Manewrowanie, oceniam na średnie, bo skuter jest dosyć spory. Wytrzymałość ramy, trudno powiedzieć, i tak rzadko gnasz te ok. 160 km/h, a skoro to Aprilia, to i rama musi być porządna, nie?
2. Kolega dbał o swoją, ale ostatnio tylny hamulec mu się rozdupcył i nie działa (bęben, ale jednak).
3. Jak dbasz tak masz. Ale co do remontu to siÄ™ nie orientujÄ™. Po prostu dbaj o maszynÄ™, to Ci jeszcze pochodzi i bez remontu.
4. Ha, tu Leonardo sprawuje się bardzo dobrze. Na YouTube masz filmiki z przyśpieszeniem, wiem, że u kolegi był, hm, wystarczające
Gdy ze świateł ruszał kierowcy katamaranów jedynie obserwowali tył skutera odjeżdżający w siną dal. V-max ok. 160 km/h.
5. Jeździliśmy do Warszawy (60 km w jedną stronę) i przyznam, i kierowcy i mi wygodnie było, więc 200 km nie powinno stanowić problemu, chociaż Leonardo to ani nie sportowiec, ani turystyk
6. Jak wspominałem, bardzo dobrze.
7. Również wspominałem, wyśmienicie
8. Tu naprawdę nie mam bladego pojęcia. To 4suw więc powinien niewiele palić.
9. Mimo, że nie użytkownik, to skuter polecam. Co prawda wygląd już nie najnowszy i nie budzi emocji, ale to nie dotyczy mocy
Ona ciÄ…gle jest na wysokim poziomie
Dlatego polecam w 100%.
A teraz ja mam pytanie. Jaki motocykl 50ccm ma większą moc, Derbi GPR czy Yamaha TZR? Bratu chcę kupić, a że dwóch jego kolegów ma już TZR zastanawialiśmy się nad jakąś mocniejszą alternatywą dla niej. I w ogóle to który polecacie. (ps. byleby ten "ścigacz" 50ccm miał ładny wygląd, więc RS w starej budzie nie wchodzi w grę, a fundusze to 6 tys.).
1. Bardzo wygodny skuter, duża, dobrze wyprofilowana kanapa. Manewrowanie, oceniam na średnie, bo skuter jest dosyć spory. Wytrzymałość ramy, trudno powiedzieć, i tak rzadko gnasz te ok. 160 km/h, a skoro to Aprilia, to i rama musi być porządna, nie?

2. Kolega dbał o swoją, ale ostatnio tylny hamulec mu się rozdupcył i nie działa (bęben, ale jednak).
3. Jak dbasz tak masz. Ale co do remontu to siÄ™ nie orientujÄ™. Po prostu dbaj o maszynÄ™, to Ci jeszcze pochodzi i bez remontu.
4. Ha, tu Leonardo sprawuje się bardzo dobrze. Na YouTube masz filmiki z przyśpieszeniem, wiem, że u kolegi był, hm, wystarczające

5. Jeździliśmy do Warszawy (60 km w jedną stronę) i przyznam, i kierowcy i mi wygodnie było, więc 200 km nie powinno stanowić problemu, chociaż Leonardo to ani nie sportowiec, ani turystyk

6. Jak wspominałem, bardzo dobrze.
7. Również wspominałem, wyśmienicie

8. Tu naprawdę nie mam bladego pojęcia. To 4suw więc powinien niewiele palić.
9. Mimo, że nie użytkownik, to skuter polecam. Co prawda wygląd już nie najnowszy i nie budzi emocji, ale to nie dotyczy mocy

A teraz ja mam pytanie. Jaki motocykl 50ccm ma większą moc, Derbi GPR czy Yamaha TZR? Bratu chcę kupić, a że dwóch jego kolegów ma już TZR zastanawialiśmy się nad jakąś mocniejszą alternatywą dla niej. I w ogóle to który polecacie. (ps. byleby ten "ścigacz" 50ccm miał ładny wygląd, więc RS w starej budzie nie wchodzi w grę, a fundusze to 6 tys.).
- Error404
- Świeżak
Witam wszystkich mam problem z kupnem... Chcialbym kupic Nsr 125....ale budzet na to niepozwala wiec myslalem zeby kupic Ns1 montesse i zrobic przeszczep od Nsr Ale od tej z "kocimi oczami"(owiewki,lampy itp) i to rodzi sie pytanie czy ktos juz cos takiego robil jak to wyglada w praktyce..Pozdrawiam:)
- burza593
- Świeżak
W praktyce to Cię wyjdzie drożej niż kupić NSR...
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
elo
mam 170 wzrostu i 60 kg i zamiezakm kupic jakies 80 na 50 wymahania to
-bezawaryjny
-yamaha lub honda (albo cos z silnikiem tych obok)
-cena do 2.5k
-bezawaryjny
-cena do 2.5k
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Co mi poradzicie?
Piszę jeszcze raz bo nie dostałem odpowiedzi na poprzedni post.
Mam do wydania 3500-4000 zł i chcę kupić jakieś fajne supermoto lub enduro. Myślałem nad CPI SM 50...
Moje wymagania to:
-osiÄ…gi
-możliwość rejestracji na motorower
-rok produkcji 2004 i nowszy
Da się coś zrobić, bo kumple myślą że jestem wariatem który chce sobie kupić supermoto i ma do wydania 4000 zł.
Mam do wydania 3500-4000 zł i chcę kupić jakieś fajne supermoto lub enduro. Myślałem nad CPI SM 50...
Moje wymagania to:
-osiÄ…gi
-możliwość rejestracji na motorower
-rok produkcji 2004 i nowszy
Da się coś zrobić, bo kumple myślą że jestem wariatem który chce sobie kupić supermoto i ma do wydania 4000 zł.
- simon.b
- Świeżak
A czemu akurat z 2004 najstarszy? Nie jedna sztuka 2000 albo i 1998 może być w lepszym stanie niż młodsze padła za małą kasę. Jeśli ma się skromny budżet właśnie lepiej kupić coś starszego ale w lepszym stanie niż nowszy złomek.
Szukaj Aprili RX, Yamahy DT, może Sendy chociaż tych ze starszych roczników bym nie polecał.
Szukaj Aprili RX, Yamahy DT, może Sendy chociaż tych ze starszych roczników bym nie polecał.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam, co myslicie o tym sprzecie ??
http://www.allegro.pl/item730189106_hus ... e_125.html
niby zarejestrowany i wogole ? a ani blachy ani migaczy?
i jeszcze kilka pytan
jaka moc ma wre 125?
jaki jest v-max?
i czy tylnia opona nie jest zabardzo zjechana jak na 2000km?
i jeszcze kilka pytan
jaka moc ma wre 125?
jaki jest v-max?
- mattcardan
- Świeżak
Witam,
jestem nowy na tym forum i chciałbym zacząć jeździć na motorze. Chciałbym coś co można zarejestrować jako motorower, ale żeby miał trochę mocy. Mam 183 cm i ważę ok 78kg. Znalazłem takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=729753004 ,czy się nada? Jeździć będe przede wszystkim po mieście i ew po szosie. Cena jaką mam do wydania to 5000zł ew trochę więcej. Aha z wyglądu chciałbym jakieś enduro albo super moto.
jestem nowy na tym forum i chciałbym zacząć jeździć na motorze. Chciałbym coś co można zarejestrować jako motorower, ale żeby miał trochę mocy. Mam 183 cm i ważę ok 78kg. Znalazłem takie coś http://allegro.pl/show_item.php?item=729753004 ,czy się nada? Jeździć będe przede wszystkim po mieście i ew po szosie. Cena jaką mam do wydania to 5000zł ew trochę więcej. Aha z wyglądu chciałbym jakieś enduro albo super moto.
- menjin
- Świeżak
Re: Co mi poradzicie?
simon.b napisał(a):Da się coś zrobić, bo kumple myślą że jestem wariatem który chce sobie kupić supermoto i ma do wydania 4000 zł.
Co to za dodatkowe głupie kryterium wyboru, kupujesz sobie sprzęt dla siebie, czy dla kolegów?! To twój wybór.
Za tÄ… kasÄ™ kupisz wraka z lat 2004-... . Bierz coÅ› starszego

-
DYWERSANT - Świeżak
elo
-bezawaryjny
-cena do 2.5k
-bezawaryjny
-cena do 2.5k
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
swirus2007 napisał(a):elo
-bezawaryjny
-cena do 2.5k
Jedyna maszyna jaka mi przychodzi do głowy to Honda NSR 50. Rozejżyj się jeszcze za Apriliami.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
dzienki zapomnialem dopisac ze moze byc jeszcze aprilia
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Witajcie
Może nie jest to pytanie związane głównie z tym jaki motor na początek ale coś w tym stylu. Moje doświadczenia z motorami to tylko motorynka. Chcę zakupić 125-tkę. I teraz moje pytanie : Czy dam radę na 125-tce ? Czy zmiana biegów, wkręcanie silnika w wysokie obroty nie będzie problemowe ?
Pozdrawiam.
Może nie jest to pytanie związane głównie z tym jaki motor na początek ale coś w tym stylu. Moje doświadczenia z motorami to tylko motorynka. Chcę zakupić 125-tkę. I teraz moje pytanie : Czy dam radę na 125-tce ? Czy zmiana biegów, wkręcanie silnika w wysokie obroty nie będzie problemowe ?
Pozdrawiam.
- Exequter
- Świeżak
nie bedzie problemowe bo niby czzemu
4t sie troche wolniej wkreca ale to jest uzaleznione rodzajem silnika
2t duzo szybciej
4t sie troche wolniej wkreca ale to jest uzaleznione rodzajem silnika
2t duzo szybciej
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
mattcardan napisał(a):Witam, co myslicie o tym sprzecie ??
i jeszcze kilka pytan
jaka moc ma wre 125?
jaki jest v-max?
ktoÅ› mi cos odpowie ??:)
- mattcardan
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości