Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
No właśnie. Zastanów się najpierw do czego to ma być motocykl. Do szybszej jazdy to coś z 2T, czyli np. NSR albo RS. Jeżeli interesuje Cię teren i asfalt to może jakieś supermoto. Chyba, że jednak wolisz coś bardziej do turystyki, wtedy można pomyśleć o np. Varadero.
-
Frugos - Bywalec
Za 4k nie ma bardzo dużego wyboru. W tej kasie najlepsza by była DT 125. A jeśli chcesz SM to DT 125 X ale za nią trzeba dać trochę więcej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
I przyszła pora na mnie ;]
Wiek 16 lat
Wzrost 187
Waga 60
Cena do 3k
Wiec tak. Moto ma sluzyc do jazdy :] Dojazd do szkoły i głownie po miescie, wiec moze byc skuter ( byle nie chinol
) no i zeby tez dalo rade gdzies w weekend z "plecaczkiem" wyjechac
Pzdr Beton ;]
Wiek 16 lat
Wzrost 187
Waga 60
Cena do 3k

Wiec tak. Moto ma sluzyc do jazdy :] Dojazd do szkoły i głownie po miescie, wiec moze byc skuter ( byle nie chinol

Pzdr Beton ;]
Pierwszy sezon już za mną
Cały i w jednym kawałku

Cały i w jednym kawałku

-
Beton - Świeżak
Wracając do mojego pytania. Jaka prędkością można byłoby jechać varaderką 125 (nową) np. na mazury (200km od mojego domu) bez przystanków wraz z ojcem, na Pan European? 90-95 było by realne do utrzymania? pozdro
-
Snykee - Świeżak
Exequter napisał(a):A jeśli by porównać osiągi motorów do szybkiej jazdy. Yamaha TZR, Honda NSR, Aprilia RS,Cagiva Mito.
Rozchodzi mi się o pojemność 125cm3. Który motor wypada najlepiej ?
Pozdrówka.
W tym wypadku zwycięża Cagiva. Ale osiągi nie są najważniejsze.
-
Frugos - Bywalec
Bedziesz piłował na maxa to długo nie pojezdzisz
Znam taki przypadek ze kumpel zrobił remont w swojej RS'ce 125. Nie przejechał wiecej jak 10km ( caly czas na fulla ) i znowu do remontu. Od tamtej pory zaczął ją szanować. Ale też od czasu do czasu nie szkodzi przedmuchać gaźników. Jak jezdzic to na polowie badz 3/4 manetki 

Pierwszy sezon już za mną
Cały i w jednym kawałku

Cały i w jednym kawałku

-
Beton - Świeżak
Error404 napisał(a):Witam. Chciałbym kupić jakieś moto 125ccm (koniecznie sportowe, tzn. a'la ścigacz). Co możecie mi polecić? Zastanawiałem się nad CBR, NSR, Mito i RS.
Zależy czy chcesz 2T (większa moc, większe spalanie, częstsze remonty), czy 4T (małe spalanie, mniejsza moc). Jeżeli dwusuw to wybrałbym NSR, bo jest niezawodny. Z czterosuwów - CBR.
-
Frugos - Bywalec
Hej
Witam wszystkich bo to mój pierwszy posta na forum. Pisze bo potrzebuje ukierunkowania i porady od bardziej doświadczonych w temacie motocykli.
Mam 30 lat i szukam pierwszego motocykla
Wymagania:
mam 195 cm i 95 kg wagi – musi być wygodnie
!!!ekonomia ; niewielkie spalanie, tanie części, nie częste wizyty w serwisie
jeszcze raz ekonomia
sprawna jazda w mieście i wypad na działkę raz na miesiąc
Mam na to 10 000pln
Motocykl nie musi być super szybki bo jazda głównie po mieście. Jeśli mógł bym nim pojeździć po polnych drogach w okolicy działki to było by super.
Będę wdzięczny za pomoc.
Witam wszystkich bo to mój pierwszy posta na forum. Pisze bo potrzebuje ukierunkowania i porady od bardziej doświadczonych w temacie motocykli.
Mam 30 lat i szukam pierwszego motocykla
Wymagania:
mam 195 cm i 95 kg wagi – musi być wygodnie
!!!ekonomia ; niewielkie spalanie, tanie części, nie częste wizyty w serwisie
jeszcze raz ekonomia

sprawna jazda w mieście i wypad na działkę raz na miesiąc
Mam na to 10 000pln
Motocykl nie musi być super szybki bo jazda głównie po mieście. Jeśli mógł bym nim pojeździć po polnych drogach w okolicy działki to było by super.
Będę wdzięczny za pomoc.
- Grinsen
- Świeżak
W Varadero jedyna wada to to, że jest trochę zamulony, dlatego mógł by się szybko znudzić. Jest to jedyna 125, która by odpowiadała Twojemu wzrostowi i wadze. Jeżeli chodzi o awaryjność to nie słyszałem, żeby ktoś narzekał.
-
Frugos - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości