tłok 50 cm.. NSR Honda
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Tyle że ja nie robie tulejownia tylko szlif.. a jak pasowało wszystko przed szlifem.. a on będzie większy w środku o 0.25// to czemu by miało coś nie wchodzić?..a i jeszcze jak już wszystko bedzie chodzić,. to co zrobic by odblokować w niej pełną moc ? .. wiem że można zrobic coś w tłumiku..ale jak ?. gdzie ? ;D
- Alan766
- Świeżak
Mam pytanko jutro będe miał cylinder. i w zwiąku z tym.. nie ufam mechanizmowi który sam miesza olej.. dlatego ile mieszać benzyne w jakim stosunku z olejem.. ile oleju na litr? ...i ile go docierać.. czy można sie choć raz przejechac na maxa ?.. i jaki olej przekładniowy byście proponowali na dotarcie ?
- Alan766
- Świeżak
nie widzę powodów dla którego mozna mu nie ufac ale jak chcesz. normalnie lej 1:40 na dotarcie 1:30 wystarczy. ile go docierac ? około 500 km. mozna ale nie z początku, zresztą poczytaj jak sie dociera. olej przekładniowy nie ma znaczenia na dotarcie. dobrym a nawet bardzo dobrym olejem jest motul transoil 10W40
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
chce rozwiac mit o dozowniku,
dozownik to bardzo prosty mechanizm a silniku ac08 jest on połączony zebatka z koszem sprzegłowym wiec caly czas nieleznie działa,
a to ze sie zacieraja bierze sie z tego ze ludzie nie pilnuja oleju w zbiorniczku, lub po glebie do wezyka wchodzi powietrze które dochodzac do pompki(dozownika) jest mielone dosc dlugi czas i dla tego sie zaciera,
wiec problem z dozownikiem wynika tylko z niedbalstwa uzytkownika
dozownik to bardzo prosty mechanizm a silniku ac08 jest on połączony zebatka z koszem sprzegłowym wiec caly czas nieleznie działa,
a to ze sie zacieraja bierze sie z tego ze ludzie nie pilnuja oleju w zbiorniczku, lub po glebie do wezyka wchodzi powietrze które dochodzac do pompki(dozownika) jest mielone dosc dlugi czas i dla tego sie zaciera,
wiec problem z dozownikiem wynika tylko z niedbalstwa uzytkownika
- tomera
- Stały bywalec
Mam już ostatnie bardzo ważne pytanie, otrzymałem już Cylinder i tłok Marki meteor, i Po jednej stronie ma on wcięcie, a na górze ma strzałke A przed nią znak "=", Moje pytanie którą stroną go włożyć, wcięciem w strone gaźnika, czy wydechu, a może ta strzałka coś pokazuje.. Bardzo prośe tylko o odpowiedzi na 100 % pewne, bo nie chce znów czegoś rozwalic..
Tomera, Może Ty wiesz ile tego oleju Do silnika sie wlewa, bo tam nie ma ani bagnetu żadnego, ani na korku nic nie pisze.. : (... Prosze o szybką odpowiedź.
Tomera, Może Ty wiesz ile tego oleju Do silnika sie wlewa, bo tam nie ma ani bagnetu żadnego, ani na korku nic nie pisze.. : (... Prosze o szybką odpowiedź.

- Alan766
- Świeżak
strzałką w kierunk jazdy ( w kierunku wylotu spalin )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a czy pisał bym jak bym nie był pewien ? 100% strzałka idzie w wydech
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nom dokladnie,
ja zawsze wlewam 1 lub 1.2l(jak rozbieram silnik tZn skrzynie)
jest jeszcze jeden sposób,
wlej troche wiecej jak 1l oleju (ja smigam na półsyntetyku mobila1 10w40)
ustaw moto prosto tzn na równej powierzchni i niech ktos ci je przytrzyma albo oprzyj je zeby stalo w pionie(nie na stopce)
i wykrec to sróbke która jest w lewej dolnej czesci tego obrazka którego zaraz zapodam(to jest od strony kopniaka, zaraz obok kopniaka
tutaj ci ladnie zaznaczylem, sorry ale chwilowo nie mam lepszych zdjec

ja zawsze wlewam 1 lub 1.2l(jak rozbieram silnik tZn skrzynie)
jest jeszcze jeden sposób,
wlej troche wiecej jak 1l oleju (ja smigam na półsyntetyku mobila1 10w40)
ustaw moto prosto tzn na równej powierzchni i niech ktos ci je przytrzyma albo oprzyj je zeby stalo w pionie(nie na stopce)
i wykrec to sróbke która jest w lewej dolnej czesci tego obrazka którego zaraz zapodam(to jest od strony kopniaka, zaraz obok kopniaka
tutaj ci ladnie zaznaczylem, sorry ale chwilowo nie mam lepszych zdjec

- tomera
- Stały bywalec
Dobra z oleje itp. doszedłem .. Tyle ze po złożeniu juz prawie wszystkiego.. kopie.. a tu sie okazuje że mi tłok puka o głowice.. ;/;/
Najprawdopodbniej jest to wina za cienkiej uszczelki pod Cylindrem.. Bo nie jest orginalna Tylko ją dorabiałem.. z takiego papieru.. sprubuje zrobić grubszą... Może ędzie lepiej. : / ..
P.S.. Myslałem ze to dziś zrobie.. ;/;/... nie wyszło będe próbował jutro. czy można tą uszczelke zrobić z kartonu zwykłego grubego ?
Najprawdopodbniej jest to wina za cienkiej uszczelki pod Cylindrem.. Bo nie jest orginalna Tylko ją dorabiałem.. z takiego papieru.. sprubuje zrobić grubszą... Może ędzie lepiej. : / ..
P.S.. Myslałem ze to dziś zrobie.. ;/;/... nie wyszło będe próbował jutro. czy można tą uszczelke zrobić z kartonu zwykłego grubego ?
- Alan766
- Świeżak
nie,
mi tez pukal jak mialem uszczelke pod cylindrem z klinkielitu 1mm a jak dalem 2 i zgniotlem to juz przestal pukac,
PS skoro kopniakiem czules ze puka to naprawde mała ta uszczelka,
mi pukal ale nie czulem jak kopalem tylko jak krecilem magnetem,
PS2 ja dzisiaj 1 raz w tym sezonie smigalem i tez mialem chwile grozy bo mi iglica zasniedziala bo 4 miechy byla na sucho bez paliwa
mi tez pukal jak mialem uszczelke pod cylindrem z klinkielitu 1mm a jak dalem 2 i zgniotlem to juz przestal pukac,
PS skoro kopniakiem czules ze puka to naprawde mała ta uszczelka,
mi pukal ale nie czulem jak kopalem tylko jak krecilem magnetem,
PS2 ja dzisiaj 1 raz w tym sezonie smigalem i tez mialem chwile grozy bo mi iglica zasniedziala bo 4 miechy byla na sucho bez paliwa
- tomera
- Stały bywalec
Dobra. Prawie wszystko chodzi jak powinno.. Mianowicie.. Rwie na koło bez problemu.. Dobrze prszyspiesza jednak ma problem z płynnm wkreceniem sie na obroty.. nie działa mi obrotomierz.. ale myśle że na 4 wkręca sie do jakiś 8 tys.. A na prędkościomieżu poazuje wtedy około 75 km/h.. czy to wina regulacji gaźnika ? .. : )
P.S.. Tomera..jaką prędkość twoja osiąga?.. i co najważniejsze ile pali ?!.. Bo dziś wlałem 2 litry.. i nie przejechałem nawet 15 km.. ;/
P.S.. Tomera..jaką prędkość twoja osiąga?.. i co najważniejsze ile pali ?!.. Bo dziś wlałem 2 litry.. i nie przejechałem nawet 15 km.. ;/

- Alan766
- Świeżak
moze byc regulacja gaźnika ale równei dobrze moga to byc blokady
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
blokad nie ma, jedyna blokada jaka moze byc to tlumik lecz skoro mu osiaga 75 to nie ma blokad,
nsr ma którkie przelozenia,
moja osiaga jakies 60-70(GPS'owe) ale mam juz chromonikiel wytarty i na alu smiga,
PS ile dalej za zrobienie cylka?
nsr ma którkie przelozenia,
moja osiaga jakies 60-70(GPS'owe) ale mam juz chromonikiel wytarty i na alu smiga,
PS ile dalej za zrobienie cylka?
- tomera
- Stały bywalec
-
henio12323 - Moderator
Dałem 230 zł. : D.. To nie Dużo..Bo mam taką kompresje że problem kopnąć...: P.. ale te spalanie mnie przeraża... ile on ma tam srub regulacji .. ?
Bo ja widze tylko od obrotów.. i jakąś która jest zaraz przy wlocie od powietrza...
p.S.. nie mam o tym Zielonego pojęcia.. ale przynajmniej jeżdzi.. Bo przedtym 20 km/h to Max. : )..
Bo ja widze tylko od obrotów.. i jakąś która jest zaraz przy wlocie od powietrza...
p.S.. nie mam o tym Zielonego pojęcia.. ale przynajmniej jeżdzi.. Bo przedtym 20 km/h to Max. : )..
- Alan766
- Świeżak
to 50
tam sie ręka da odpalac
srub od regulacji masz 2, i masz jeszcze 2 regulacje w samym gaźniku. (iglica i pływaki) jak nigdy tego nie robiłes lepiej daj fachowcom do ustawiania, bo do najprostszych czynnosci to nie nalezy.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
haha albo wy dzieci siły nie macie
swoje mbk spokojnie nawet na zimnym ręka paliłem ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości