tłok 50 cm.. NSR Honda
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
tłok 50 cm.. NSR Honda
Witam.
Musze zrobic szlif w Honda Nsr 50.. Mam problem z dostaniem tłoka własnie do tego modelu, ale znalazłem inny tłok o wymiarach jakie są mi potrebne czyli 46.90 (tak około).. Moje pytanie.. czy we szystkich tłokach 2T jest taka sama wysokość tłoka, i ta sama odległosć od góry do swożnia ?
Błagam o Pomoc ! i przepraszam za ortografie. : (
P.S Gdybym wiedział że taka lipa jest z częściami to bym nie kupował tego motoru. : (
Musze zrobic szlif w Honda Nsr 50.. Mam problem z dostaniem tłoka własnie do tego modelu, ale znalazłem inny tłok o wymiarach jakie są mi potrebne czyli 46.90 (tak około).. Moje pytanie.. czy we szystkich tłokach 2T jest taka sama wysokość tłoka, i ta sama odległosć od góry do swożnia ?
Błagam o Pomoc ! i przepraszam za ortografie. : (
P.S Gdybym wiedział że taka lipa jest z częściami to bym nie kupował tego motoru. : (
- Alan766
- Świeżak
a z czesciami nie powinieneś mieć problemu. spytaj na mielochu i popatrz nie tylko na allegro. to honda częsci muszą byc 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak, tez tak myslalem ale nie molo sie zdziwiliem,
do nominalnych cylindrów dostaniesz tlok np vertexa ale do 70 nie ma tłoków,
co smieszniejsze ja mam cylek firymy parmakit czy jakos tak ale oni nie maja tloków do takich cylindrów lub kolejny przyklad,
Firma M Line ma całe zestawy tłok+cylinder itd. ale samego tloka nie ma,
nie wierzysz to sprawdz
do nominalnych cylindrów dostaniesz tlok np vertexa ale do 70 nie ma tłoków,
co smieszniejsze ja mam cylek firymy parmakit czy jakos tak ale oni nie maja tloków do takich cylindrów lub kolejny przyklad,
Firma M Line ma całe zestawy tłok+cylinder itd. ale samego tloka nie ma,
nie wierzysz to sprawdz
- tomera
- Stały bywalec
haha no jak masz agrotjuningi to sie nie dziw ze nie ma tłoków. do oryginalnej 50 hondy tłoków masz 10 rodzajów.... a ze zachciało ci sie turbo mocy i 70 ccm to teraz szukaj
metrakit to nie honda...

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kurde szukałem.. i nic nie znalazłem.. jedyne co to tłok który by pasował gdyby nie to że ma większy sworzeń.. i szukam nie Tylko na allegro.. Błagam dajcie mi jakiś linka.. cena już nie gra roli w tym momencie, chodzi mi tylko o ten tłok.. : (
Kurcze.. Facet od którego to kupiłem chyba mnie oszukał .. W pewnym sklepie facet mówi ze tłok o średnicy 46.3 mm, to nie jest poj.50, lecz 80.. Może i to prawda.. bo jest zarejstrowany na 50, a na cylku nie ma nic wybite, jak go kupiłem to leciał 105 km/h..z 2 mm luzami midzy tłokiem a cylindrem, i byłem tym zdziwiony..za mi9esiąz muszę zrobić przegląd.. i kurde czy mi przejdzie ?
ale sie wkopałem..: (
P.s od czego ten silnik może od MBX, albo od Rg 80 ?
Kurcze.. Facet od którego to kupiłem chyba mnie oszukał .. W pewnym sklepie facet mówi ze tłok o średnicy 46.3 mm, to nie jest poj.50, lecz 80.. Może i to prawda.. bo jest zarejstrowany na 50, a na cylku nie ma nic wybite, jak go kupiłem to leciał 105 km/h..z 2 mm luzami midzy tłokiem a cylindrem, i byłem tym zdziwiony..za mi9esiąz muszę zrobić przegląd.. i kurde czy mi przejdzie ?
ale sie wkopałem..: (
P.s od czego ten silnik może od MBX, albo od Rg 80 ?
- Alan766
- Świeżak
rg to suzuki!!!!
henio12323 lepiej sie nie wypowiadaj, bo nawet ze zrozumieniem nie umiesz czytac,
on napisal ze kupil juz taki, ja tak samo,
polecam kupic oryginalny cyl bo czasem sa na allegro do szlifu i tloka do tego i bedziesz mial 99% 50ccm
ja do mojej nsr bede wkladał silnik od mtx'a 125 ale musze mocowania troche przerobic...
jak mbx'a chcesz to tez bedziesz mial 80
henio12323 lepiej sie nie wypowiadaj, bo nawet ze zrozumieniem nie umiesz czytac,
on napisal ze kupil juz taki, ja tak samo,
polecam kupic oryginalny cyl bo czasem sa na allegro do szlifu i tloka do tego i bedziesz mial 99% 50ccm
ja do mojej nsr bede wkladał silnik od mtx'a 125 ale musze mocowania troche przerobic...
jak mbx'a chcesz to tez bedziesz mial 80
- tomera
- Stały bywalec
haha mógł sobie kupic to juz mnie nie obchodzi ale był zmieniany wiec teraz ma problem.
alan oddaj moto do jakiegos serwisu tam dojdą szybciej zapłacisz niewiele wiecej niz sam bys sie męczył szukajac tłoka. i nie błagaj nas o linki bo mamy to samo allegro co i ty.

alan oddaj moto do jakiegos serwisu tam dojdą szybciej zapłacisz niewiele wiecej niz sam bys sie męczył szukajac tłoka. i nie błagaj nas o linki bo mamy to samo allegro co i ty.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Grunder Dzięki.
. Dobra Rad. .. wyśle Cylinder Do tego gościa.. Powiedziałżę znajdzie taki tłoczek... : ) Bardzo dziękuje.. I mam, jeszcze pytanko.. Jak zdejmowałem głowice, to nie wpadłem na to żeby odłączyć chłodnice... i jak sie rozszczelinło.. to woda wpadła do środka... spuściłem olej.. ale chyba nadal tam jest... Jak Sie jej pozbyc ? trzeba rozpolawiać silnik ? : (

- Alan766
- Świeżak
Kup najtańszy olej do 2T. Wlej, spuść, Wlej spuść. Zalej nowy prawidłowy, droższy olej i z głowy.
Silnika nie ma potrzeby rozpoławiać, chyba że czujesz potrzebe sprawdzenia stanu części.
Silnika nie ma potrzeby rozpoławiać, chyba że czujesz potrzebe sprawdzenia stanu części.
-
grunder - Mieszkaniec forum
ja mysle(uważam) zeby przerobic(zmienic) mój cyl(cylinder, czesci silnika) na tloka od am6(model silnika minareli do którego jest masa tłoków) lecz jest troche nizszy(tłok bo o nim oczywiscie mówimy)
PS tlok od am6 jest nizszy albo wyzszy lecz nie pamietam dokładnie
PS tlok od am6 jest nizszy albo wyzszy lecz nie pamietam dokładnie
- tomera
- Stały bywalec
a ja mysle ze to troche bez sensu bo wiecej z tym roboty po 1) szpilki moga nie pasowac. przerobienie szpilek chyba do prostych nie nalezy
2 sprawa rózne skoki tłoków. jak wiesz pojemnosc to skok razy średnica tłoka. jeden tłok moze byc bardzo duzy i miec barzo krótki skok, z kolei moze byc bardzo mały tłoczek który robi długi skok. na jedno teoretycznie wyjdzie. wiec bedziesz musiał kombinowac o ile w ogóle uda sie zgrać z innym korbowodem zapewne. nie marudź bo i tak dostałes odpowiedz odpowiednia. wyslij cylinder do motortechu oni dobiorą tłok zrobia szlif i odesla ci gotowy zestaw. wszystko bedziesz miał dograne.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Facet w Motor techu.. ztwierdził że to pojemność 80, Z jednej Strony to dobrze... Bo w sumie będzie mocniejszy.. ale jak ja zrobie przegląd.. który do 6 maja jest ;/.. Mam pytanko.. ile taka 80-tka.. 4 biegowa może osiagnąć około ? .. to tak z czystej ciekawosci... bo na zużytym silniku okolo 60 łapała ;/
- Alan766
- Świeżak
magik twoja inteligenca przekracza moje granice, nie wypowiadaj sie jak nie znasz silnika ac08 jaki sam posiadam i on tez
oryginalnie kartery maja frez który ma jakis 48/49mm srednicy,
jak wstawisz tuleje na 80 to bedziesz mial 49,5mm srednicy słoka + jakies 2 mm scianki wiec sam sobie rozkmin,
moze byc tez taka opcja ze nie masz oryginalnego korpusu i jest juz rozwiercony,
zreszta jak sciagniesz cylinder to zmierz srednice jaka moze wejsc to zobaczysz ze nie zmiesci si cie
oryginalnie kartery maja frez który ma jakis 48/49mm srednicy,
jak wstawisz tuleje na 80 to bedziesz mial 49,5mm srednicy słoka + jakies 2 mm scianki wiec sam sobie rozkmin,
moze byc tez taka opcja ze nie masz oryginalnego korpusu i jest juz rozwiercony,
zreszta jak sciagniesz cylinder to zmierz srednice jaka moze wejsc to zobaczysz ze nie zmiesci si cie
- tomera
- Stały bywalec
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości