Zobacz wątek - Kolejny problem. Muł, problem z powrotem do prędkości.
NAS Analytics TAG

Kolejny problem. Muł, problem z powrotem do prędkości.

i inne małe pojemności
_________

Postprzez Cianoku » 3/9/2013, 19:47

Inaczej ci powiem inaczej ;) Nie rozumiem nie widzę gdzie co i jak leci ;) A gaźnika za bardzo nie znam a więc. Na spodzie gaźnika masz taki otwór na wężyk przynajmniej powinien być. Wsadzasz tam jakiś wężyk i prowadzisz go na sam spód skuterka nie podłączając go nigdzie. On odpowiada za to że jeżeli dysza z pływaka się zatka syfem benzyna zostaje odprowadzona tym wężykiem lejąc się na drogę nie zalewając tak jakby silnika. Drugi wężyk na zdjęciu pierwszym jest odpowiedzialny za dopływ paliwa do gaźnika z zbiornika paliwa, więc z tego co widzę poprawnie podpiąłeś. Trzeci wężyk jest od oleju. Czyli gaźnik sobie sam dozuje olej powietrze i paliwo.

Czy jakoÅ› tak :P
Cianoku
Świeżak

Postprzez konrii98 » 3/9/2013, 20:26

Dzięki, ale gdzie wpiąć ten wężyk od oleju ? .. Do wejścia "podciśnienia" ?
pozdro dla wszystkich manetkowczów;)
konrii98
Świeżak

Postprzez Cianoku » 3/9/2013, 21:19

No tak wepnij se to do podciśnienia a za daleko nie pojedziesz ;). Jest też specjalny otwór na olej jest on bardziej cienki może inaczej. Wiesz jaki masz gaźnik?

Nie chce żebyś coś zepsuł więc daj więcej fotek jak gaźnik wygląda i najlepiej jego nazwę.
Cianoku
Świeżak

Postprzez konrii98 » 4/9/2013, 13:49

Gaźnik to jednak nie dellorto 17,5 tylko Keihin (pisze oprócz tego że 12, dysza 10)

Mam 3 wejścia na wężyki z tego co zauważyłem :

http://pics.tinypic.pl/i/00441/c5c4n0akalw3.jpg (sory za słabą jakość ale robione od środka, to wejście na wężyk jest mn. w środkowej części zdjęcia, ten taki bolczyk Wink )

http://pics.tinypic.pl/i/00441/sdtlwmv570fu.jpg tutaj jak widać jest to 2 wejście

i 3 u dołu http://files.tinypic.pl/i/00441/33jnut8nkc3l.jpg

Ten czarny wężyk nie może być od oleju ...
U mnie olej nie dochodzi do gaźnika, wchodzi tak jakby do silnika od razu.

Ten wężyk prowadzi do czegoś takiego :

http://files.tinypic.pl/i/00441/p5kdg7c2eqy3.jpg

znak zapytania (?) to ten wężyk co dochodzi do gaźnika i nie wiem od czego jest i gdzie go podpiąć ..

PALIWO to ten wężyk co doprowadza paliwo do gaźnika

i jak widać to "coś" łączy się z bakiem

Nic się nie podpina do tego wejścia podciśnieniowego ? To nie jest czasem od tego wężyk ?
konrii98
Świeżak

Postprzez Cianoku » 4/9/2013, 22:00

Kuświca ;P Damy rade. No to tak. Hymmm. Z góry przepraszam ale nie do życia dzisiaj jestem.

Nie znam tego gaźnika nigdy go na oczy nie widziałem :P A żeby coś zdziałać musiałbym widzieć twój skuterek i gaźnik. Teraz mi trudno powiedzieć co od czego jest ale spróbujmy ;)

Obrazek

1 - To jest zapewne do benzyny.
2 - Wiem tyle że nie wiem co to jest tak na poważnie. Jeżeli na króću nie masz żadnych takich hmm odpowietrzników to wiem co to tylko nazwy tejże nie pamiętam. Lecz to ma być w takim razie bez wężyków.
3 - Śrubencja do regulacji obrotów. (Przepustnicy) :P
4 - Åšrubeczka do regulacji mieszanki.
5 - To jest natomiast "odpowietrznik do przepustnicy"

Tam gdzieś jeszcze powinna być na spodzie gaźnika kolejna taka hmm może inaczej, kolejny otwór na wężyk do upustu paliwa z gaźnika.

Na ostatnim twoim zdjęciu to jest to kranik. Coś jeszcze? Już nie pamiętam jeżeli tak to napisz jutro postaram się dopisać ;)
Cianoku
Świeżak

Postprzez konrii98 » 5/9/2013, 19:49

2 to podciśnienie, wpiąłem tam ten czarny wężyk ;) już złożyłem, odpaliłem i jest ok ;) lepiej się wkręca na obroty i lepiej reaguje na gaz, ale czuć że to jeszcze nie to... Może jak już wcześniej pisałem centralka ? może traci swoje właściwości ?
konrii98
Świeżak

Postprzez Cianoku » 6/9/2013, 21:35

A wyregulowałeś na rozgrzanym silniku? xD
Suzuki RM 125
Cianoku
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê