Co wybrać ? Co lepsze ?
Jak nie będziesz jeździł w trasy, to lepiej bierz Yamahę... Varadero lepsze w trasie, w mieście lepiej coś lżejszego - wiadro waży w końcu tyle, co mój GS 500 

GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
- mariusz_777
- Świeżak
mariusz_777, mógłbyś jakoś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź, bo też jestem ciekawy
nie sądze abyś miał do czynienia z tymi motocyklami (nie licząc jednej przejażdżki na Ybr)
nie sądze abyś miał do czynienia z tymi motocyklami (nie licząc jednej przejażdżki na Ybr)
Yamaha Tzr50 '06 ---> Aprilia Rs125 '08 ---> R6 '03
-
Janek94 - Świeżak
Mam nick KoniuCBF bo już prawie jestem zdecydowany na Hondę, a sam nick "Koniu" był zajęty. Wiele osób mi mówi ze lepsza YBR ale nie potrafi dokładnie rozwinąć dlaczego. Motocykl musi być 125ccm, bo właśnie robię A1. Mam 10k do wydania i chcę żeby to był motorek nowy więc tylko te dwa modele mam do wyboru. CBF mi się bardziej podoba, według mnie ma to coś, a YBR jest taka jakaś przeciętna. Dla mnie największym + Yamahy jest to ze salon i serwis mam od domu 30km, a Hondy 120. Jeździłem CBF i bardzo się na nią napaliłem. Za to YBR oglądałem tylko w salonie. Na silnik nie patrzę bo to praktycznie to samo. Motocykl będzie mi służył do wszystkiego. Do pojechania do sklepu, do szkoły, na ryby, po prostu żeby dojechać z A do B. Czasami pojadę gdzieś dalej no i będzie trzeba trochę na niego zadołować bagaży. Sam nie wiem co brać. Weźcie dajcie jakieś sensowne argumenty a nie typu "ybr, bo tak".
Pozdro
Pozdro
- KoniuCBF
- Świeżak
Różnią się. s51 ma lepszy silnik. Dużo więcej możliwości tuningu. Seria też jest lepsza. s50 ma inny skok wału, jest niżej obrotowy. Do s50 jest mniej części dobrej jakości. Ogólnie dwa silniki nie są złe ale lepszy ten od s51, w nim dłubniesz wydech, pluki i ssący, do wydechu wsawisz pełny stozek i juz masz duzo lepiej, a w s50 trzeba sie wiecej bawic :/
- talta
- Mieszkaniec forum
KoniuCBF napisał(a):Mam nick KoniuCBF bo już prawie jestem zdecydowany na Hondę, a sam nick "Koniu" był zajęty. Wiele osób mi mówi ze lepsza YBR ale nie potrafi dokładnie rozwinąć dlaczego. Motocykl musi być 125ccm, bo właśnie robię A1. Mam 10k do wydania i chcę żeby to był motorek nowy więc tylko te dwa modele mam do wyboru. CBF mi się bardziej podoba, według mnie ma to coś, a YBR jest taka jakaś przeciętna. Dla mnie największym + Yamahy jest to ze salon i serwis mam od domu 30km, a Hondy 120. Jeździłem CBF i bardzo się na nią napaliłem. Za to YBR oglądałem tylko w salonie. Na silnik nie patrzę bo to praktycznie to samo. Motocykl będzie mi służył do wszystkiego. Do pojechania do sklepu, do szkoły, na ryby, po prostu żeby dojechać z A do B. Czasami pojadę gdzieś dalej no i będzie trzeba trochę na niego zadołować bagaży. Sam nie wiem co brać. Weźcie dajcie jakieś sensowne argumenty a nie typu "ybr, bo tak".
Pozdro
Mówią, że ybr lepsza bo to w końcu Jamaha a ta marka dla większości kojarzy się tylko z erłanem albo ersiksem a jak wiadomo mają one dużą moc. Natomiast Honda jak to Honda nie jest aż tak mocna ale ma za to o wiele lepszą wytrzymałość. Na twoim miejscu brał bym Hondę ponieważ:
- przypadła mi do gustu
- Honda to Honda
- silnik
- wyglÄ…d
Jedyny minus tego moto to tyly hamulec bębnowy.
Była CBR 600 F2.
-
deyna - Bywalec
Jakbyś dał na porównanie np. Nsr i Rs, lub jakieś inne podobne do siebie motocykle to moglibyśmy ci pomóc w wyborze, a tak to musisz sam się zdecydować co wolisz, "teren" czy asfalt.
Poza tym znowu porównanie 2t i 4t, tutaj jak wiadomo musisz się liczyć z kosztami utrzymania: remontami, spalaniem wachy i oleju itd...
Sam musisz podjąć decyzje
Poza tym znowu porównanie 2t i 4t, tutaj jak wiadomo musisz się liczyć z kosztami utrzymania: remontami, spalaniem wachy i oleju itd...
Sam musisz podjąć decyzje
-
Janek94 - Świeżak
W zasadzie to w teren nieraz mogę się wybrać, ale i tak szosa przeważa, zresztą XT125 ma mało mocy żeby w teren się wypuścić. Koszty utrzymania, no cóż, RS więcej niż 6l przy normalnej jeździe spalić nie powinna, więc to przeżyję. Tylko właśnie, jednak XT125 przyciąga mnie uniwersalnym przeznaczeniem, dźwiękiem i o wiele mniejszymi kosztami eksploatacji, zresztą 4T powinno być bardziej wytrzymałe, no i nowocześniejsze.
- Killaz
- Świeżak
pankacper napisał(a):co z moim pytaniem ??
A gdzie Ty niby zadałeś pytanie? Jakoś go nie widzę...
Każde z tych moto jest równie dobre bo są składane na takich samych częściach.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
plej64, coś kiepsko rozpocząłeś swoją działalność na forum...
Pierwszy post i od razu namawianie do przestępstwa? Skoro nie ma prawka A lub A1 nie pozostaje mu nic innego jak jazda 50'ką lub jazda bez uprawnień, czego osobiście nie polecam
Takie rady to zachowaj dla siebie
( edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim)
Pierwszy post i od razu namawianie do przestępstwa? Skoro nie ma prawka A lub A1 nie pozostaje mu nic innego jak jazda 50'ką lub jazda bez uprawnień, czego osobiście nie polecam
Takie rady to zachowaj dla siebie
( edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim)
-
Janek94 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości