Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
DT 125
duzo osób testowalo i jeszcze wiecej nim jezdzi i wiekszosci sie podobalo
duzo osób testowalo i jeszcze wiecej nim jezdzi i wiekszosci sie podobalo
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Witam, mam pytanie. Otóż rozważam kupno Yamahy TZR, Aprilii RS (nowa buda) lub Aprilii RS 125 (stara buda). Wcześniej jeździłem skuterem. I teraz pytanie, co byłoby bardziej opłacalne? TZR i RS są moim zdaniem o wiele ładniejsze niż RS 125, no, ale 125 to 125, nie 50cc. Co byście radzili?
- Error404
- Świeżak
Moje gabaryty:
Wzrost : 170 cm
Waga : 62 kg
Doświadczenia : Jedynie skuter który, nie miał nazwy ani firmy
Do wydania mam 3k, motor miał bym mi służyć raczej do jazdy po asfalcie. Żadne hardcorowe skoki po wydmach czy jazdy po lesie.
Co było by dla mnie najlepsze? Yamaha DT czy może lepiej Aprilia RS?
DT bardzo mi się podoba z wyglądu.
Za 3k cudów nie będzie, ale z jakiego rocznika najlepiej brać motor? 1995 ujdzie?
Oczywiście jeśli macie jakieś inne propozycje to piszcie
EDIT:
Mam jedynie kartę motorowerową, jeśli to ma jakieś znaczenie.
Doświadczenia : Jedynie skuter który, nie miał nazwy ani firmy

Do wydania mam 3k, motor miał bym mi służyć raczej do jazdy po asfalcie. Żadne hardcorowe skoki po wydmach czy jazdy po lesie.
Za 3k cudów nie będzie, ale z jakiego rocznika najlepiej brać motor? 1995 ujdzie?

EDIT:
- Gogangu
- Świeżak
Gogangu napisał(a):Moje gabaryty:
Doświadczenia : Jedynie skuter który, nie miał nazwy ani firmy![]()
EDIT:
Hm, a może tak, że nie jeździłeś na niczym biegowym to Simson S51? Resztę kasy odłóż, później zrób A1, sprzedaj Simka i kup 125ccm.
PS. Odpukać, nauka 'zmiany' biegów to "chwila", ale zawsze tańsza skrzynia w simku niż w RS.

Pozdrawiam. ; )
- Demotrix
- Świeżak
Amek napisał(a):Siemanko, niedługo zdam A1 w związku z czym rozglądam się za 125cc. Chciałbym żeby to było enduro do miasta i koniecznie w 4t. Budżet 4,5 tyś. Proszę byście podawali mi konkretne modele i co o nich sadzicie. (TYLKO NIE CHINIOLE)
Za tą cenę dostane napewno 199*r. , wiec tu następne pytanie czy opłaca się coś takiego kupywać ? czy będe musiał non stop inwestować kupe kasy w to ?
a patrzyles na yamahe xr 125 albo ttr
Gogangu pamietaj ze na "smigaczu" pozycja jes prawie lezaca(RS) a na enduro sie siedzi wyprostowanym (DT)
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Gogangu za 3k porzadnej rs nie kupisz, lepiej kup sobie sima, pozycja wygodna, po za tym kto mowi, ze simek musi byc 50/2 ?
a ta kase to juz porzadna 70 kupisz, z cylek po przerobkach tylko nie kupuj z allegro itp. bo tam wiara ma ceny z kosmosu

- talta
- Mieszkaniec forum
Mówicie że za 3k nie kupię nic dobrego? To najwyżej dozbieram
Opłacało by się kupować motory z przedziału 1985 - 1995? Mam na oku taką ładną yamahe, obejrzałem ją i jest zadbane nic się nie leje etc. Tylko że jest z 1986. Dała by taka radę pociągnąć jeszcze ze 2-3 sezony? Bez hardcorowej jazdy
?
Down:
Yamaha RD 1981 roku, naprawdę nie ma do tego części? Nigdzie?!

Opłacało by się kupować motory z przedziału 1985 - 1995? Mam na oku taką ładną yamahe, obejrzałem ją i jest zadbane nic się nie leje etc. Tylko że jest z 1986. Dała by taka radę pociągnąć jeszcze ze 2-3 sezony? Bez hardcorowej jazdy

Down:
Yamaha RD 1981 roku, naprawdę nie ma do tego części? Nigdzie?!

Ostatnio edytowano 23/9/2009, 14:55 przez Gogangu, łącznie edytowano 1 raz
- Gogangu
- Świeżak
odradzam!! 86, do tego nie ma już części a jak są to naprawdę rzadko. Szukaj czegoś od 92-93 w górę.
Moja znajoma ma Aprilie RX 125 za 2800 do rejestracji.
Na necie możesz poszukać Apki AF-1, mają ten sam silnik co rs.
DT dobry sprzęt i masa części ale za 3000 może coś trafisz, nie koniecznie dobrego bo są w cenie;) Szukaj wersji dt 125 R
KMX- wizualna porażka odradzam. bez względu na wersje
KDX fajny sprzęt, do 3500 powinieneś coś trafić.
CRM słyszałem że ciężko z częściami, moc zbilożona do KDX i RX
TZR stara buda ale jara:)
NSR od 4000-4500 w górę.
MITO- tylko stare i zajechane ogóry. Te ładne na wąskiej lampie troszkę kosztują.
4T nie polecam. drogie remonty a satysfakcja jazdy w 125 znikoma;)
Musisz dobrze poszukać na allegro;)
Moja znajoma ma Aprilie RX 125 za 2800 do rejestracji.
Na necie możesz poszukać Apki AF-1, mają ten sam silnik co rs.
DT dobry sprzęt i masa części ale za 3000 może coś trafisz, nie koniecznie dobrego bo są w cenie;) Szukaj wersji dt 125 R
KMX- wizualna porażka odradzam. bez względu na wersje
KDX fajny sprzęt, do 3500 powinieneś coś trafić.
CRM słyszałem że ciężko z częściami, moc zbilożona do KDX i RX
TZR stara buda ale jara:)
NSR od 4000-4500 w górę.
MITO- tylko stare i zajechane ogóry. Te ładne na wąskiej lampie troszkę kosztują.
4T nie polecam. drogie remonty a satysfakcja jazdy w 125 znikoma;)
Musisz dobrze poszukać na allegro;)
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
Może to tak ne bardzo pasuje do tego tematu, ale nie ma sensu nowego tworzyć.
Co sądzicie Panowie o takiej wymianie.
Aprilia Rs 50 rocznik 2007 przebieg 8000km na Husqvarna rocznik 2006 przebieg 4500km opłacona i zrejestrowana?
Aprilia Rs 50 rocznik 2007 przebieg 8000km na Husqvarna rocznik 2006 przebieg 4500km opłacona i zrejestrowana?
-
Łukasz_15* - Świeżak
Łukasz_15* napisał(a):Może to tak ne bardzo pasuje do tego tematu, ale nie ma sensu nowego tworzyć.
Jest wiele modeli Husqvarny. Jak na np Sm 610 to się bardzo opłaca

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
-
Łukasz_15* - Świeżak
Po mojemu się opłaca bo WRE to dobry sprzęt. Jeśli jest w dobrym stanie to bierz.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Witam!
Otóż już bodajże po raz trzeci przymierzam się do zakupu motoroweru, z tym że teraz są nie tylko chęci ale uprawnienia i fundusze także.
Zacznijmy od tego że chyba poradzę sobie już z każdym motorowerem w klasie do 50cc.
Mam 174cm wzrostu, 68kg wagi.
Do wydania mam maksymalnie 5000zł.
Doświadczenie do tej pory znikome, kilka razy gdzieś tam na chwile skuterami, poza tym mam rometa ogar 205
Preferowałbym coś z manualna skrzynią biegów. Właściwie to mam już wybrany mój typ. Będzie to coś ze zbioru Aprilia RS 50, Yamaha TZR 50, Peugeot XR6/Motorhispania RS 50.
Myślę że z poradzeniem sobie pod względem bagarytów nie będę miał jakiegokolwiek problemu.(rok temu na tym forum przy wzroście 164cm pytałem czy dam radę z aprilią rs 50
)
Kolejna sprawa to pytanie - czy w ogóle opłaca kupować się za granicą. Ojca znajomy sprowadza skutery/motocykle z Włoch i tudzież z stamtąd miałbym możliwość sprowadzenia/zakupu. Nie ukrywam że jestem najbardziej nastawiony na Yamahe TZR 50 (najlepiej w malowaniu niebieskim, valentino rossi), jednak nie mam pojęcia czy za cenę 5000zł uda mi się coś znaleźć. Przeglądałem włoskiego e-baya i oferta jest znikoma, a ceny wcale nie takie atrakcyjne. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w mojej kwestii?
Pozdrawiam!
Otóż już bodajże po raz trzeci przymierzam się do zakupu motoroweru, z tym że teraz są nie tylko chęci ale uprawnienia i fundusze także.
Zacznijmy od tego że chyba poradzę sobie już z każdym motorowerem w klasie do 50cc.
Mam 174cm wzrostu, 68kg wagi.
Do wydania mam maksymalnie 5000zł.
Doświadczenie do tej pory znikome, kilka razy gdzieś tam na chwile skuterami, poza tym mam rometa ogar 205

Preferowałbym coś z manualna skrzynią biegów. Właściwie to mam już wybrany mój typ. Będzie to coś ze zbioru Aprilia RS 50, Yamaha TZR 50, Peugeot XR6/Motorhispania RS 50.
Myślę że z poradzeniem sobie pod względem bagarytów nie będę miał jakiegokolwiek problemu.(rok temu na tym forum przy wzroście 164cm pytałem czy dam radę z aprilią rs 50

Kolejna sprawa to pytanie - czy w ogóle opłaca kupować się za granicą. Ojca znajomy sprowadza skutery/motocykle z Włoch i tudzież z stamtąd miałbym możliwość sprowadzenia/zakupu. Nie ukrywam że jestem najbardziej nastawiony na Yamahe TZR 50 (najlepiej w malowaniu niebieskim, valentino rossi), jednak nie mam pojęcia czy za cenę 5000zł uda mi się coś znaleźć. Przeglądałem włoskiego e-baya i oferta jest znikoma, a ceny wcale nie takie atrakcyjne. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w mojej kwestii?
Pozdrawiam!
- kicko
- Świeżak
na włoskim e-bay-u nie znajdziesz nic ciekawego.
Jak ktoś sprowadza z włoch bądz innych krajów ma swoje miejsc i swoje ceny. Aeroxa kupisz tam za 200-300 euro;) Pogadaj z typem co ciągnie, powinno wyjść cię taniej, tym bardziej ze to twój znajomy.
W PL ciężko trafić jakąkolwiek tzr za 5 tyś.
A co do wyboru to olej całą reszte konkurencji;) Yamaha to Yamaha Wizualnie wygrywa. RS ma jakoś cofnięte przednie koło. Peugeot ma przód od speedfighta.
Motorhiszpania... skąd częśći??
Jak ktoś sprowadza z włoch bądz innych krajów ma swoje miejsc i swoje ceny. Aeroxa kupisz tam za 200-300 euro;) Pogadaj z typem co ciągnie, powinno wyjść cię taniej, tym bardziej ze to twój znajomy.
W PL ciężko trafić jakąkolwiek tzr za 5 tyś.
A co do wyboru to olej całą reszte konkurencji;) Yamaha to Yamaha Wizualnie wygrywa. RS ma jakoś cofnięte przednie koło. Peugeot ma przód od speedfighta.
Motorhiszpania... skąd częśći??
peugeot zenith -> yamaha dt 125-> ktm sx 125-> suzuki rm 250 -> Malagutii f12-> Yamaha aerox -> Aprilia sr -> Yamaha yz 125 -> KTM sx 250 -> KTM sx 400 -> Husqvarna te 250
- szybki90
- Świeżak
szybki90 napisał(a):Motorhiszpania... skąd częśći??
nazwa mówi sama za siecie
z Hiszpani

Nie przesadzasz trochę z ilością emotikonów? Landryś
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm