Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Hmm...
No dobra ale było masę tego przecież rejestrowanych na motorowery
A poza tym dysputy na temat 80/50 125/50 i tego typu sprawy to nie ten topic
Pytam się o sam wybór jednośladu.
A forumowiczom i tak dziękuję ponieważ po przejrzeniu wielu wątków stwierdziłem że nie będę się pchał w 125/50
Po przestudiowaniu wielu forów i wypytaniu wszystkich ludzi których znam i posiadają coś takiego lub posiadają znajomych którzy posiadają coś takiego itp. doszedłem do wniosku że jeszcze nie było przypadku czepiania się o 80/50
Czego w przypadku 125/50 nie można stwierdzić
Myślałem nad tym dużo, poczekam na A+B
a co do samego moto, to pewnie przez pierwsze 2 miesiące posiadania będzie zabawa w garażu, a potem przyjdzie chwila jeżdżenie i szkoła (wynajmuje mieszkanie nie w rodzinnym mieście bo tam chodzę do szkoły) i jeżdżenie będzie na zasadzie baardzo weekendowej
Ponieważ w tygodniu nie będę miał przy sobie moto
Dopiero jak zmienie mieszkanie i będę mial garaż
A potem przyjdzie wiosna i A+B
Uff, się rozpisałem
No dobra ale było masę tego przecież rejestrowanych na motorowery

A poza tym dysputy na temat 80/50 125/50 i tego typu sprawy to nie ten topic

A forumowiczom i tak dziękuję ponieważ po przejrzeniu wielu wątków stwierdziłem że nie będę się pchał w 125/50

Uff, się rozpisałem

-
Aren - Świeżak
Witam
Planuje zakup 125ccm crossa. Zależy mi, aby miał w miare dużą moc, był bezawaryjny. Zastanawiałem się nad KTM 125sx i Husqvarna 125, a może jakiś inny? Doświadczenie jakieś tam mam, jeździlem na 50-tkach i troche na yamahe dt 80. Budżet mam w zasadzie nieograniczony. Jaki motor polecacie i dlaczego? Podkreślam, że zależy mi na bezawaryjności.
Z góry dziękuję
eseliks
Planuje zakup 125ccm crossa. Zależy mi, aby miał w miare dużą moc, był bezawaryjny. Zastanawiałem się nad KTM 125sx i Husqvarna 125, a może jakiś inny? Doświadczenie jakieś tam mam, jeździlem na 50-tkach i troche na yamahe dt 80. Budżet mam w zasadzie nieograniczony. Jaki motor polecacie i dlaczego? Podkreślam, że zależy mi na bezawaryjności.
Z góry dziękuję
eseliks
- eseliks
- Świeżak
A co masz na myśli że bezawaryjny. Crossy mają to do siebie że tam w przeciągu roku-dwóch wymienia się połowę części. Każda marka jest dobra a przy wyborze liczy się tylko stan konkretnej sztuki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Witam
Mam 17 lat i niestety nie mam kasy na prawko chwilowo, a mam ochote pojezdzic, przy czym chce nabrac wprawy przed kupnem wiekszej pojemnosci. Mam 174cm wzrostu, 64kg wagi. Bedzie to moja pierwsza maszyna, zalezy mi na tym, by model ktory kupie byl na tyle popularny bym mogl co z latwoscia sprzedac za jakies 2-3 miesiace bez straty pieniedzy na wartosci, bo wowczas bede mial juz 18lat i bede mogl zrobic prawko kat A, a nastepnie kupie 125 lub 250.
Rozwazam derbi gpr 50, aprille rs 50, yamahe tzr 50. Pytanie ktorych z tych ma najlepszy stosunek jakosci do ceny i ktory najlatwiej sie sprzedaje oraz ile warto dac za roczniki 2005/2006/2007. Interesuja mnie tylko takie roczniki i dlatego prosilbym o orientacyjne okreslenie sredniej wartosci kazdego z nich dla takich rocznikow.
Zalezy mi glownie na dzwieku jaki wydaje pracujacy silnik. Po prostu chce zeby brzmial mozliwie najmniej podobnie do kosiarki. Wolalbym poczekac na wieksza pojemnosc, jezeli mam slyszec ten typowy dla skuterow dzwiek kosiarki, chce jedynie cos mniejszego zeby wyrobic sobie technike i obycie na drogach.
Chcialem kupic cbr 125 zarejestrowana na motorower, ale naczytalem sie troche o tym i doszedlem do wniosku ze chyba jednak nie jest to warte klopotow jakich mozna doswiadczyc...
Pozdro i dzieki z gory
Mam 17 lat i niestety nie mam kasy na prawko chwilowo, a mam ochote pojezdzic, przy czym chce nabrac wprawy przed kupnem wiekszej pojemnosci. Mam 174cm wzrostu, 64kg wagi. Bedzie to moja pierwsza maszyna, zalezy mi na tym, by model ktory kupie byl na tyle popularny bym mogl co z latwoscia sprzedac za jakies 2-3 miesiace bez straty pieniedzy na wartosci, bo wowczas bede mial juz 18lat i bede mogl zrobic prawko kat A, a nastepnie kupie 125 lub 250.
Rozwazam derbi gpr 50, aprille rs 50, yamahe tzr 50. Pytanie ktorych z tych ma najlepszy stosunek jakosci do ceny i ktory najlatwiej sie sprzedaje oraz ile warto dac za roczniki 2005/2006/2007. Interesuja mnie tylko takie roczniki i dlatego prosilbym o orientacyjne okreslenie sredniej wartosci kazdego z nich dla takich rocznikow.
Zalezy mi glownie na dzwieku jaki wydaje pracujacy silnik. Po prostu chce zeby brzmial mozliwie najmniej podobnie do kosiarki. Wolalbym poczekac na wieksza pojemnosc, jezeli mam slyszec ten typowy dla skuterow dzwiek kosiarki, chce jedynie cos mniejszego zeby wyrobic sobie technike i obycie na drogach.
Chcialem kupic cbr 125 zarejestrowana na motorower, ale naczytalem sie troche o tym i doszedlem do wniosku ze chyba jednak nie jest to warte klopotow jakich mozna doswiadczyc...
Pozdro i dzieki z gory
- antonov
- Świeżak
Na to, że bedę musial po 1-2 latach użytkowania polowe części wymienić jestem przygotowany. Bardziej chodziło mi o opinie, który z tych motorków jest bardziej niezawodny, a także na co w poszczególnych modelach bardziej uwaźać. Moto będzie najprawdopodobnie nowy więc o stan techniczny się nie martwie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- eseliks
- Świeżak
Do 4 tys to szukaj Suzuki GN,yamahy SR,Hondy rebel itp.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
antonov napisał(a):Witam
Pozdro i dzieki z gory
Niestety wszystkie 50 mają dźwięk jak kosiarka, bo to 2T (chyba, że chińczyki, ale ich nie bierzemy pod uwagę). Jeżeli piszesz, że nie masz kasy na prawko, a chcesz kupić coś z 2005-2007 r. to jest to dla mnie trochę śmieszne, bo taki motor to koszt rzędy 6 tyś. zł.
-
Frugos - Bywalec
eseliks napisał(a):Na to, że bedę musial po 1-2 latach użytkowania polowe części wymienić jestem przygotowany. Bardziej chodziło mi o opinie, który z tych motorków jest bardziej niezawodny, a także na co w poszczególnych modelach bardziej uwaźać. Moto będzie najprawdopodobnie nowy więc o stan techniczny się nie martwie.
Pozdrawiam
Co do nowych maszyn to każda marka reprezentuje najwyższą półkę. Nowej Hondy nie kupisz bo model CR 125 został wycofany z produkcji tak jak i Kawasaki KX. Pozostaje Ci Yamaha YZ, KTM SX, Suzuki RM i Husqvarna CR. Którego byś nie wybrał będzie bardzo dobrym sprzętem. Żaden nie ma jakichś specjalnych wad. Wiadomo że każdym jeździ się inaczej ale to już musiałbyś sprawdzić przymierzając się do każdego po kolei.
Możesz także rozejrzeć się za 250 4t. Jest to klasa 125 2t i teraz w większości na takie motocykle ludzie stawiają. Aczkolwiek w dwusuwie można zrobić kapitalny remont przy w przy domowym warsztacie bez specjalistycznych narzędzi co w przypadku 4t jest niemożliwe. Dla niektórych naprawa sememu to przyjemność.
-
A to na A1 żadnym z tych nie dasz rady. Powiedziałeś że szukasz crossa a nie enduro/hard enduro.
-
- Jachim208
- Świeżak
- Jachim208
- Świeżak
Przeczytaj przyklejone tematy a będziesz wiedział.
-
Powrót do Motorowery do 50 ccm