honda cbr 125 wkurzajÄ…ca rzecz
			 • Strona 1 z 1

honda cbr 125 wkurzajÄ…ca rzecz
mianowicie zdarza mi się często na ostrych łukach zachaczyc  podnózkiem o asfalt a kolanem jeszcze ziemi nie dotykam  jest na to jakaś rada ?? może jakoś przerobić moto ...
 jest na to jakaś rada ?? może jakoś przerobić moto ...

jest na to jakaś rada ?? może jakoś przerobić moto ...
 jest na to jakaś rada ?? może jakoś przerobić moto ...- system95
- Świeżak
Heh,może źle sie skladasz na moto,albo poprostu podnózki są dennie ustawione i potrzebna bedzie zmiana ich polożenia(co raczej z byt proste nie bedzie).
				KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
			- 

Koval135
- Mieszkaniec forum
przesiadz sie tak, zeby jednym posladkiem albo nawet jego polowa tylko siedziec na siedzeniu (na wewn strone zakretu), powinno byc lepiej
zapierasz sie zewn kolanem o bak (nie wiem jak to w cbr125 by wygladalo ze wzgledu na jej szerokosc (wÄ…skosc xD)), a drugie kolano na dol do ziemi 
popatrz se na fotki z zawodow jak zawodowcy siedza na moto w zakręcie

zapierasz sie zewn kolanem o bak (nie wiem jak to w cbr125 by wygladalo ze wzgledu na jej szerokosc (wÄ…skosc xD)), a drugie kolano na dol do ziemi

popatrz se na fotki z zawodow jak zawodowcy siedza na moto w zakręcie
- 

SHVAYA
- Bywalec
a mnie sie wydaje ze sie prawidłowo składam i mogłbym jeździć w zakrętach szybciej a te podnóżki mnie ograniczają. Patrzłem na zdjęcie yamahy yzf 125 i ma dużo wyżej podnużki czyli teoretycznie trudniej zachaczyć o ziemie .Przez te podnóżki prawie wleciałem do rowu z pasarzerką.Mnie tam jej cieniutnie opony nie przeszkadzają (chyba że chodzi o wygląd) ale na mokrym z tymi oponami to jest makabra.
np: mam ta taki zakręt w który na suchym wchodze ze 100 km/h a na mokrym przy 60 koło sie ślizga.

np: mam ta taki zakręt w który na suchym wchodze ze 100 km/h a na mokrym przy 60 koło sie ślizga.
- system95
- Świeżak
zawieszenie raczej orginal nie wiem moze ja jestem utalentowany i tak mocno go przechylam  cbr jest chyba rzeczywiście bardziej na praktyczność i wygodę niż na sport.Nie wiem może jakie mniejsze podnóżki odchudzone coś dadzą,
 cbr jest chyba rzeczywiście bardziej na praktyczność i wygodę niż na sport.Nie wiem może jakie mniejsze podnóżki odchudzone coś dadzą,

cbr jest chyba rzeczywiście bardziej na praktyczność i wygodę niż na sport.Nie wiem może jakie mniejsze podnóżki odchudzone coś dadzą,
 cbr jest chyba rzeczywiście bardziej na praktyczność i wygodę niż na sport.Nie wiem może jakie mniejsze podnóżki odchudzone coś dadzą,- system95
- Świeżak
jezeli zapierdzielasz tak z pasazerka jeszcze to naprawde raczej jestes utalentowany.... mi sie tylko raz udalo buta przyciorac o asfalt (co prawda na rs 250 wiec podnozki juz chyba w dobrym miejscu, ale byl to jeden jedyny raz....) po prostu boje sie ze bedzie kamyszek, piaseczek itp... 
KOZAK po prostu jestes

KOZAK po prostu jestes
- 

kravec
- Administrator
A ja niepochwalam takiego poklasku poniewaz slyszalem o wielu wypadkach i tragediach na zlotach i apeluje o rozwage.
				Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
			- 

clico
- Świeżak
Hę, a co myślisz o zamontowaniu składanych podnóżek? W momencie kiedy mają szorować o asfalt składają się do wewnętrznej strony, czyli do motocykla, a po wyjściu z winkla wracają do poprzedniej pozycji.
@ Down
Różnie to bywa, ale skoro sądzisz, że są składane to dobrze. Przepraszam za pomyłkę.

@ Down
Różnie to bywa, ale skoro sądzisz, że są składane to dobrze. Przepraszam za pomyłkę.
Ostatnio edytowano 19/12/2008, 23:22 przez Kvj, łącznie edytowano 1 raz

Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w minutę...
- 

Kvj
- Świeżak
clico napisał(a):A ja niepochwalam takiego poklasku poniewaz slyszalem o wielu wypadkach i tragediach na zlotach i apeluje o rozwage.
To zalezy gdzie to robi... a poklask jest dla umiejętności
Kvj napisał(a):Hę, a co myślisz o zamontowaniu składanych podnóżek? W momencie kiedy mają szorować o asfalt składają się do wewnętrznej strony, czyli do motocykla, a po wyjściu z winkla wracają do poprzedniej pozycji.
raczej sa skladane nie sadzisz?
- 

kravec
- Administrator
za 150 kupisz same "drazki" (nie wiem jak to sie nazywa).... chodzi mi o ta czesc na ktorej opierasz stope.... ale tutaj trzeba kupic cale sety a to juz duzy wydatek i nie dostalbys raczej do cbr 125... trzebaby bylo kombinowac z dopasowaniem

- 

kravec
- Administrator
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości