Romet z125
może tak jak mówie jest to CHONDA nie HONDA a wymawia sie tak samo a w salonie umnią nawijać 

Gilera Runner 2005r | | http://www.bezpieczny-motocyklista.info/
- kamil1993
- Świeżak
z pewnoscia blizej im do CHONDY niz Hondy. Poprostu slow mi brak na to co to za scierwo jest to juz tylko Bog i chinczycy moga wiedziec
Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
właśnie aż rence opadają jak sie widzi ludzi na chinolach ostatnio u mnie na wiosce jakias moda na chinole starsze dziadki se takimi pyrkają ostatnio widziałem nową marke koliber może to coś Polskiego ale duma narodowa we mnie wstąpiła do puki nie zobaczyłem wielkiej plakietki z tyłu JESTEM CHINOLEM WYPRZEDZAĆ BO SIE MOGE POSYPAĆ:D:D:D:D:D:D:D:D hehehehehehehe
- kamil1993
- Świeżak
xD fakt to fakt u mnie na 5 skuterow , 4 to chinskie mowie powaznie . Plaga doslownie. ja juz swoim nie jezdze ze wzgledow zdrowotnych
Zamieniam i tyle

Essential napisał(a):a nie piszcie bo mnie tylko wkurzacie na suszarze to bym se ;ojezdzil yakie gguwno jakich malo tylko dla miastowych a ja ze wsi pochodze gdzie sa pola a nie autosrady
-
Mi5i3K - Świeżak
- kamil1993
- Świeżak
no chyba nie tak dawno...1993rocznik to chyba teraz idziesz do 2 klasy gimnazjum czyli dopiero 1rok po podstawowce
no chyba że nie zdales...

Kymco Bet&Win 50
Jedna zaleta..mozna jechac zgodznie z przepisami nie odpuszczajac manetki gazu.
Jedna zaleta..mozna jechac zgodznie z przepisami nie odpuszczajac manetki gazu.
- Vector
- Świeżak
nio czyli dawno
dawno to by bylo jakbys mial 20 lat.... i nie pyskuj.. pozdrawiam kravec

dawno to by bylo jakbys mial 20 lat.... i nie pyskuj.. pozdrawiam kravec
- kamil1993
- Świeżak
Właśnie Kamil...Przez te błędy jesteś mało przekonywujący...
Wracająć do tematu to ciężko jest wypowiadać się o motocyklu, który jest w salonach dopiero drugi rok. Jest oczywistym jednak że w cenie 3500- 4000 PLN nie otrzymamy nowego motocykla najwyższej jakości. Romet 125 cieszy się jednak dużym powodzeniem ze względu na niską cenę zakupu oraz bardzo dobrą dostępność i przyzwoitą cenę części zamiennych.Poza tym mamy sentyment do marki Romet (nawet jeśli swoje produkty wytwarza w Chinach). Nie każdego stać na utrzymanie motocykla japońskiego i włoskiego.Części do nich są bardzo drogie i trudno dostępne. Nawet w takich motocyklach trzeba kiedyś coś wymienić. Ja osobiście jestem entuzjastą Rometa, gdyż pozwala on za niezbyt wysoką cenę cieszyć się nowym motocyklem. Nawet taki Romet będzie nam długo służył jeśli będziemy o niego odpowiednio dbać. A co do jakości "starych dobrych Rometów" to nie była ona najwyższa.Myślę że zgodzi się ze mną każdy kto użytkował ten motocykl. Zawsze trzeba było ze sobą wozić komplet narzędzi...
Pozdrawiam!

- Motocyklista_125
- Świeżak
Nie musiałeś odświeżać tematu jak nie miałeś żadnego pytania tylko zbędne informacje.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Siebie wykastruj. Ja mu tylko delikatnie zwróciłem uwagę żeby niepotrzebnie nie odświeżał tematów bo jest nowy na tym forum. Twój komentarz tu był zbędny.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
senekkorzenna napisał(a):Pasti napisał(a):Motocyklista_125 napisał(a):...Romet 125 cieszy się jednak dużym powodzeniem ze względu na niską cenę zakupu oraz bardzo dobrą dostępność i przyzwoitą cenę części zamiennych.....
Gdzie można dostać części do np. Z125?
każdy porządny serwis chociaż teraz były problemy w związku z tajfunem.
Może jakiś sklep internetowy:? ? Bo mam taki mały problem, stałem się nie zależnie od własnej woli posiadaczem tej bestii, wprawdzie gwara jest na 2 lata, ale np. jakbym maszynę obił to nie wiem skąd owiewki i inne plastiki wziąć

Chciałbym coś napisać o nim, jakąś recenzję. Niestety jestem laikiem i nie wiem jakie informacje w niej podać

pozdrawiam Pasti
- Pasti
- Świeżak
Jak masz simsona i chcesz cos mocniejszego to pozostan przy simsonie bo wg mnie po co wywalac 5 kola na rometa jak masz simsona a to jest ta sama moc tylko ze inny wyglad. Jak masz 4 tysiace to kup sobie jakas sende jakies DT czy cos takiego.
JESLI GONI CIE SMIERC PELNA p*** ODKREC I PRZED SIEBIE ZIOMEK PEDZ
-
19baRan20 - Świeżak
a nie lepiej użwyana aprilia lub yamaha ;/?? a jeszce lepiej honda
Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
Werladyn napisał(a):kupowanie tych rometów, motobich, kingway'ów etc opłaca się, ale tylko w chinach, tam te motory kosztują grosze jak i części. Serwisanta masz w każdej wiosce.
Aj czytaj ze zrozumieniem

Pasti napisał(a):....stałem się nie zależnie od własnej woli posiadaczem...
Tak patrząc prawdzie w oczy, nie zamierzałem w ogóle kupować jakiegokolwiek motoru

Proszę, lepiej pomóżcie i powiedzcie, co jest istotne do napisania jakiegokolwiek opisu/recenzji

Romet Z125 - początki są trudne, jedyna taka kanciapa na mieście
!

- Pasti
- Świeżak
GRATULUJe EBZIUKA
:D

Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 42 gości